Utegymnastikk og laksewraps

Trening trenger ikke alltid å bli gjort inne på gymmet, av og til er det ikke det som frister heller. Jeg startet dagen i dag med en frisk tur med Guapo, både kropp og sjel har godt av litt høstluft. Likevel klarte jeg ikke å ta helt fri fra å prøve noen styrkeøvelser, tykke greiner er jo supre for pullups! Jeg fikk trent litt på turnferdighetene mine også, med Guapo hoppende på siden. De er ikke helt på topp for å si det sånn, og jeg gleder meg virkelig til å lære mer om trening med kroppsvekt uten utstyr. Om noen uker skal jeg på kurs i Street Workout & Calisthenics gjennom AFPT – og det har jeg virkelig troa på. Jeg synes det er så gøy å utfordre meg selv og å lære nye ting, som jeg igjen kan lære bort til andre. Enn så lenge skal jeg fortsette å henge litt i trær mens jeg er ute, litt er jo bedre enn ingenting 🙂 Selv om det begynner å bli litt kaldere ute nå går det helt fint med de riktige klærne, samtidig som man holder pulsen oppe ved å være i aktivitet.


Ullgenser, ullsokker og pannebånd fra Kari Traa / tights fra Skins (reklamelenker)

Dagens første måltid ble laksewraps med mangosaus – det er så utrolig godt! Alt du trenger til sausen er 1 mango, saften av 1/2 lime, 1 ss sukrin gold og litt finhakket rød chili. Bruk en stavmikser til å mose alt godt sammen, og smak til hvor mye chili du ønsker å bruke. Jeg brukte ca 2/5 av chilien i sausen og synes den ble helt perfekt. Naturlig søt og frisk,  og kan brukes som tilbehør til mange retter. Jeg var sulten etter tur og gikk enkelt og greit for speltlomper med salmalaks og grønnsaker i strimler. Kjapp, sunn og utrolig god mat i farta. Jeg brukte agurk, purre, gulrot, mango og avocado inni, og det var nesten umulig å rulle de sammen fordi de var så tykke. Kjent problem hos meg, enten det er taco eller laksewraps vil jeg alltid fylle de opp mest mulig! Det gikk heldigvis likevel, og jeg kunne nyte disse laksewrapsene til lunsj:Nå er jeg klar for resten av dagen, både trening av meg selv og trening av PT-kunder venter. Ha en fin tirsdag alle sammen 🙂

Mandag & beinøkt

Tights fra Skins (-30% akkurat nå)  / genser og belte fra Better Bodies / sko fra Reebok  (lenkene i innlegget er sponset)

Sånn startet jeg uka mi – med en skikkelig god beinøkt på Hit the Gym. Vanligvis elsker jeg mandager og spretter opp av senga, men i dag var jeg ganske trøtt da alarmen ringte. Trøtt og tung trening gir ikke alltid de beste resultatene, så jeg heiv 2 scoops med SAW i shakeren min før jeg trente. Det er en pre-workout med blant annet koffein, taurin og kreatin. Dette er de beste pre-workout miksen jeg vet av som selges i Norge, og den er uten kalorier også. Super på dager jeg har behov for  litt ekstra energi, sånn som i dag!S.A.W preworkout finner du her og søt shaker her.

Jeg er veldig fornøyd med økta i dag, som besto av knebøy, gående utfall med kettlebells, strake markløft, leg extensions og hip thrust før jeg avsluttet med å supersette glutebridge på ball og lårcurl på ball. Da er det lov til å legge seg godt ned å slappe av i en fatboy på gymmet etterpå! Beina mine føltes nemlig litt som gele etter jeg var ferdig, og det kan jeg takke det siste supersettet for. 3 x 15 repetisjoner på hver av de to øvelsene svei virkelig, men herregud for en god følelse jeg har når det er gjennomført med glans 🙂

Ikke bare er det lov  å slappe av litt, men påfyll må til det også. Sjokoladegrøt er noe av det beste jeg vet, jeg blir faktisk aldri lei! Først koker jeg havregryn med vann, kanel, sukrin og en ss kakaopulver. Jeg lar det koke noen minutter, men tar kaserollen av før den blir helt ferdig. Da er grøten litt “vannete,” men når jeg rører inn en scoop sjokoladeprotein blir den perfekt! Jeg toppet grøten i dag med bananskiver, mandler og sukkerfritt syltetøy. Veldig fin start på treningsuka for min del, så håper jeg det samme gjelder dere. Det er mandag – sett standarden og hold den gjennom hele uka!


Søtpotetpai med kylling

Over ser dere resultatet av gårsdagens jentekveld – søtpotetpaien ble storsuksess! Denne må dere bare prøve å lage også, for den ble virkelig smakfull og ikke minst mettende. For å lage bunnen trenger du:

900 g søtpotet

200 g havregryn

3 egg

Salt/pepper

Kok søtpotet eller prikk huller i den med gaffelen og ha i mikrobølgeøvnen i 10-15 minutter. Den skal bli så myk at den kan moses med stavmikser. Fjern skallet før du moser den sammen, og sørg for at det ikke er igjen noen klumper. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Fordel i stor paiform/ildfastform og sett i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. I .mellomtiden har du god tid til å lage fyllet.


Når det kommer til fyll er det egentlig bare fantasien som setter grensene. Velg både kjøtt og grønnsaker som du er glad i, og som passer dine smaksløker. Jeg valgte å fylle paien med følgende:

3 egg

600 g kylling

1 rødløk

1 liten brokkoli

1 avocado

Mozarella

Stek kylling i panna sammen med krydder, jeg brukte hvitløkssalt og chili. Kutt opp rødløk og brokkoli som du tilsetter i pannen mot slutten av steketiden. Pisk egg i en bolle før du har den stekte kyllingen og grønnsakene oppi. Ta ut bunnen fra ovnen og fordel blandingen jevnt over hele. Skjær opp en avocado som du fordeler på toppen, og strør ost over til slutt. Sett inn i ovnen igjen i ca 20 minutter eller til osten har smeltet.

Jeg serverte med salat og hvitløksdressing av en boks mager gresk matyoghurt, en presset hvitløk, litt salt og litt sukrin. Denne oppskriften holdt til fire sultne jenter en lørdagskveld – og jeg er nesten trist for at det ikke ble igjen rester til i dag! Da gjenstår det bare å si velbekomme alle sammen 🙂

Hvilepuls & banankake

Hei dere! Det er lørdag, det regner og blåser ute, mens jeg sitter i stua med fyr i vedovnen. Det er så fantastisk å kjenne på hvilepulsen og at det er ro i hjemmet. Jeg har faktisk ikke trent i dag – men bare slappet helt av. Det med restitusjon er det mange som glemmer, men det er et viktig del av av regnestykket det også. Hvis man trener mye trenger kroppen tid til å hente seg inn igjen, ved at man legger inn hviledager. Det betyr selvfølgelig ikke at jeg har vært på sofaen i hele dag, men vært på tur og kost med masse med verdens beste Guapo. Ingenting er som å ha en hund som alltid gir ubegrenset med kjærlighet og kos!

Ny supercomfy joggebukse og genser fra Better Bodies (lenkene i innlegget er sponset)Resten av kvelden skal også bare nytes med folk jeg er glad i, fine jenter kommer på middag i kveld. Jeg har lagt mest effort i hovedretten, og til dessert blir det banankake. Jeg brukte kakemixen fra Funksjonell Mat, den er så fantastisk å ha på lager til kvelder som dette. Jeg blandet kakemixen med 3 moste bananer, 4 egg, en halv boks mager kesam og 3 ts kanel. Blandt det hele godt sammen og sett i ovnen på 180 grader i 35-40 minutter og la den avkjøle seg før du legger på glasuren.Jeg måtte bare prøvesmake før jentene kommer – og den ble så god! Som glasur brukte jeg to moste bananer, to scoops med vaniljeprotein og 3 ss sukrinmelis. Bland godt sammen og fordel over kaken, gjerne med noen hakkede mandler på toppen. Med denne i kjøleskapet og søtpotet-pai i ovnen må det bare bli en vellyket jentekveld! Håper deres lørdag har vært like fin 🙂 Riktig god helg alle sammen!

Quest-test

Lenkene i innlegget er sponset

Jubelen hørtes nok ned hele gata mi da jeg oppdaget at X-life har tatt inn Quest-barer! Jeg har tidligere bestilt fra Iherb, men nå får man de på norske nettsider også. Mange av dere har sikkert fått med dere at disse barene har blitt en snakkis i hele fitnessverden, så hva er det egentlig som er så bra med disse barene? Det er næringinnholdet barene er overlegne på, med proteininnhold på 18-21 gram og rundt 200 kalorier per bar. Det gjør Quest-barene til et supert lite mellommåltid på farten, før/etter trening eller bare som kos i hverdagen. Det aller meste av karbohydrater som finnes i barene kommer også fra fiber, som ikke blir tatt opp i kroppen på samme måte. Veldig gode på smak er de også, selv om noen virkelig er verdt pengene mer enn andre. En eske med 12 barer koster egentlig 349,- men du får nå alle smakene til indtroduksjonspris for 289,- og min topp 10 liste når det kommer til smak finner du her:

1. Cookies and Cream har biter som smaker Oreo i seg, og bare det sier jo litt. Elsker du oreo-kjeks som meg kommer du nok til å bli veldig glad i denne baren! Denne synes jeg nesten er for god, og en hel eske blir alt for fort borte! Min nummer en av alle barene er denne godbiten.

2. Chocolate Chip Cookie Dough kom på en knepen andreplass, med store biter av som smaker sjokolade er denne også en favoritt. Putt den noen minutter i ovnen så blir den som på bildet under:

3. Peanutbutter & Jelly måte jo bare bli med på pallen. Nå er jo jeg over snittet glad i peanøttsmør, og derfor er blir denne en innertier for meg. Det ene laget i baren som smaker peanøttmsør og det andre som syltetøy – perfekt kombo!

3. Vanilla Almond Crunch er en søt bar med knasende biter av mandler i, og er utrolig god når du varmer den litt opp!

4. Double Chocolate Chunck smaker faktisk som en brownie hvis du har den litt i ovnen først! God i seg selv også, men absloutt verdt de minuttene det tar å få den varm.

5. White Chocolate Raspberry har store biter av hvit sjokolade og bringebær i og jeg liker den veldig godt. For enkelte kan den bli litt for søt, men jeg synes den er digg.

6. Peanutbutter Supreme smaker ikke nok peanøttsmør til å komme høyere på lista for min del. Men den er fortsatt god den og, selv om den kommer langt fra førsteplassen.

7. Strawberry Cheesecake smaker faktisk bedre enn jeg hadde trodd! Herlig og søt smak, men her holder det virkelig med 1 bar hvis ikke kan den fort bli litt  for mye.

8. Banana Nut Muffin smaker akkurat som navnet tilsier av banan og nøtter. Jeg synes denne er veldig god, men du bør like bakst med banan før du prøver å bestille disse.

9. Cinnamon Roll smaker heftig av kanel, så om du er glad i ting med kanelsmak kan du nok like denne. Jeg sier ikke neitakk om noen tilbyr meg denne, men det er ikke den smaken jeg ville ha bestilt heller.

10. Lemon Cream Pie smaker forsåvidt godt, men jeg er ikke så veldig glad i sitron-barer. Smaken minner litt om Fox-godteri, så liker du det liker du denne!

Alle Quest-barene er litt harde i konsistensen, men de kan fortsatt fint spises som de er. Ellers kan de som jeg nevnte over varmes, enten noen sekunder i mikrobølgeovn eller et par minutter i stekeovnen. Her gjelder det å prøve seg frem å finne ut hva som blir din favoritt. Jeg prøvde meg frem sammen med Lucia, dere kan tro vi kosa oss da vi satt i sofaen på HIT og testet alle disse barene! Dette er kanskje det beste blogg-innlegget jeg noensinne har laget, i allefall hvis vi måler det ut i fra hvor mye jeg kosa meg med å lage det 🙂 Forhåpentligvis liker dere det også, for jeg skjønner utrolig godt at det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilken Questt-bar man skal velge!

I mine øyne er det også noen du bare kan styre helt unna. Chocholate Brownie smaker ikke godt i det hele tatt, den er alt for mørk synes jeg. Det eneste bruksområdet er i bakst, hvor man kan skjære den i biter og ha i muffins/kjeks. Chocolate Peanutbutter synes jeg heller ikke er noe god – og det kommer fra ei som elsker peanøttsmør over alt på jord. Smaken her blir rett og slett alt for syntetisk for min del. Apple pie synes jeg heller ikke er verdt å bestille, for det første er jeg ikke fan av eplesmak i barer men den blir også fort kvalmende. Og nå er jeg spent på det store spørsmålet – hva er DIN favoritt Quest-bar?

Frokostpannekaker og beinøkt

Mangler du inspirasjon til dagens frokost trenger du ikke å lete lenger. Disse pannekakene smaker faktisk enda bedre enn de ser ut som, og bare det sier litt. Samtidig er de fulle av sunne og mettende ingredienser, som gir god energi gjennom hele dagen. Oppskriften har jeg postet tidligere også, men her kommer den på nytt:

3 modne bananer

3 egg

2 dl vann

200 g havregryn

60 g vaniljeprotein

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

1 ts salt, bakepulver, kanel og kardemomme

Mos bananene med stavmikser slik at det ikke er noen klumper igjen. Bland inn resten av ingrediensene og rør det hele godt sammen. Stek på middels varme i panna, gjerne med litt cocosa i slik at de ikke brenner seg fast. Hele røra inneholder totalt ca. 1550 kcal, 40 g fett, 93 g protein og 193 g karbohydrater. Røra gir 12 små pannekaker, så du kan enten spise frokost sammen med noen, ellers steker du opp alt og har til lunsj/kvelds. Røra kan også fint stå i kjøleskap til dagen etter. Jeg valgte å ha et lag med cottage cheese og sukkerfritt jordbærsyltetøy mellom hver pannekake. Det resulterte i tidenes pannekaketårn, som absolutt anbefales!

Lenkene i innlegget er reklamebaserte

Dette tårnet var gårsdagens påfyll etter beinøkta mi på Hit The Gym, som var skikkelig tung! Om ikke vektene nødvendigvis var de tyngste jeg har kjørt så kjørte jeg heller på med supersett, varierte repetisjonene mellom høy/lav og hadde veldig god kontakt hele økta. Jeg avsluttet med en øvelse det er lenge siden jeg har kjørt, nemlig reverse hyper på benk. Der bruker du kun en treningsball som du klemmer fast mellom beina, og løfter opp som vist på bildene under. Den er ikke så tung i seg selv – men mange repetisjoner på denne etter ei hel beinøkt er mye verre enn det ser ut til!

Tights og t-skjorte fra Adidas / sko fra Reebok


Sånn ser det ut når en glad og fornøyd treningsblogger har gjennomført økta med glans! Det skal jeg gjøre i dag også, og jeg håper det samme gjelder for alle dere. Det er fredag, så lever skikkelig på trening i dag for å så kunne ta helg med god samvittighet!

Gresskar cookies

Disse ble så gode! Store, saftige og søte cookies med digg konsistens. Det er så gøy å teste ut nye oppskrifter, i allefall når det går like bra som planlagt. Disse stiller søtsuget på en god måte, og er virkelig en treat  kan nyte med god samvittighet. Gresskar er faktisk ekstremt allsidig, og kan brukes til det meste. Rått minner smaken om rå søtpotet, men når det brukes i mat gir det en søt og god smak. Det kan kokes, stekes, brukes i supper og stuinger – eller brukes i bakst som jeg har gjort her. Gresskar er kalorifatting og inneholder bare 20 kalorier per 100 gram, samt at det er svært fiberrikt og inneholder betakaroten. Altså er det bare å tilsette mer gresskar i matlagingen! Jeg kjøper mine på Meny, der har de godt utvalg av frukt og grønt. Oppskriften på disse kjeksene ser slik ut:

300 g gresskar

1 egg

2 toppede ss peanøttsmør

150 mager vaniljekesam

3 ss mandelmel

4 ss sukrin

 1 ts kardemomme

2 ts kanel

1 ts bakepulver

50 g hakkede nøtter

Skjær opp gresskar i biter og sett i mikrobølgeovn i 5 minutter eller kok til det er mykt. Mos med stavmikser til det er fritt for klumper og tilsett resten av ingrediensene. Jeg hakket mandler og hadde i, men du kan fint velge andre nøtter eller sukkerfri sjokolade. Bland alt godt sammen, og bruk to spiseskjeer til å forme til kjeks du legger på bakepapir. Sett i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter, til kjeksene blir gyldne rundt kantene. La de avkjøle seg på rist før du hiver innpå.


Myke, ferske og smakfull kjeks som er fulle av sunne ingredienser – akkurat som jeg liker det! Perfekt som sunn kos på en lillelørdag. Frister det ikke med kjeks, så kan du kanskje ta en titt på muffins-oppskriften min med gresskar? Du finner den ved å trykke på bildet under!

Høstmorgen

Hei dere! Denne tirsdagen har ikke startet på noen dårligere måte enn gårsdagen – med to timer ute i sola. Med meg hadde jeg Guapo og nydelige Linn, da blir det virkelig en fryd å være ute i den friske høstlufta. Det er så godt å gå om morgenen, det kickstarter dagen sånn synes jeg. Spesielt når man går i godt selskap og skravla får i ett om fitness, mat trening flyr tiden bare forbi. To bloggere ut på tur måtte selvfølgelig ha med sekk med kamera og godbiter til både oss og Guapo. Mens Guapo fikk hundegoderi hadde vi med oss shots med Fres, for litt ekstra energi en tidlig morgen. Det er egentlig bare ferdigblandet Fres i konsentrert form, ikke noe mer hokuspokus enn det 🙂

Fres finner du her / praktisk tursekk her (lenkene i innlegget er reklamebaserte)Selv om sola varmer så kjennes det virkelig på temperaturen at det har blitt høst. Jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn, men høsten er faktisk en av favoritt-tidene mine i løpet av året. Ingenting slår høstluft, den er så frisk og fantastisk god. Så liker jeg så godt alle høstfargene ute, samtidig som jeg er full av energi etter sommeren. Ja, høsten er uten tvil en bra årstid! Det gjelder bare å kle godt på seg, slik at man kan nyte lufta og naturen uten å fryse.Heldigvis er det ikke bare trærne som får fine farger, men den nye kolleksjonen fra Kari Traa er også utrolig spreke og fargerik! Jeg har falt pladask for plaggene og gleder meg til mange fine og varme høstturer i tiden fremover 🙂

Ullgenser, tights, pannebånd og ullsokker er alt fra Kari Traa.Etter to dager med styrketrening tar jeg fri fra vektene i dag. Jeg skal heller finne frem pisken for å trene andre, både PT-kunder og online-kunder skal få jobbe! Så har jeg store planer om å få til en god oppskrift på gresskar-cookies i løpet av dagen også, blir den vellykket så vet dere hva som kommer på bloggen i morgen 🙂 Ha en sprek og sporty tirsdag alle sammen!

Den beste starten

Denne uken har virkelig startet på den beste måten jeg vet av – nemlig med ei skikkelig god beinøkt. Det blir faktisk ikke bedre enn det! Med mitt elsk/hat forhold til beintrening er det så utrolig godt å være ferdig med det også – iallefall for noen dager.  Jeg er full av motivasjon etter å ha streamet fitness-konkurransen i helgen, og kjenner virkelig på at jeg har mye å gi nå for tiden. Det gjør det så utrolig gøy å være på trening! Økta mi i dag tidlig så slik ut:

Knebøy 3 x 5

Bulgarske utfall 3 x 8

Strake markløft 3 x 8

Glutebridge 3 x 10

Pullthrough 3 x 12

Cable-squat 3 x 15

Rosa antishake tights / rosa treningssko (lenkene i innlegget er reklamebasert)Cablesquat er en fin øvelse å avslutte ei økt med, for å få ekstra kontakt med setemusklene. Jeg kjenner virkelig at det svir i rumpa på denne øvelsen, og liker å holde antall repetisjoner på 12-20. Ta tak i stang eller tau og rygg noen skritt før du setter deg dypt ned i en knebøy. Slapp av mest mulig i armene, og hold tykket på hælene. Stram rumpa godt på toppen og kjenn at den virkelig jobber!


Rosa skal det være! Belte og håndledds-støtte fra Better Bodies. Ny og god BCAA fra Nanox finner du her.

Middagtips har jeg desverre ikke i dag, for så langt har jeg ikke kommet enda. Men jeg har et supert lunsjtips i farta, for nå har jeg nemlig testet enda flere av produktene til Tine! Nei, jeg er absolutt ikke sponset men det hadde vært noe det. For den greske yoghurten med mango og pasjonsfrukt er nemlig ekstemt god, men jeg synes det er litt mye med over 20 kr for den. Da går jeg nok oftere for en boks mager kesam til halve prisen. De nye Go’ morgen yoghurtene smakte også supert, men de har jo ikke særlig høyt innhold av proteiner. Uansett gir jeg tommelen opp for flere alternativer uten sukker, slik at det blir lettere for folk flest å velge sunne alternativer 🙂

Nå venter trening av flinke PT-kunder, middagslaging og tur med Guapo 🙂 Finfin start på uka her i gården altså – håper det samme gjelder alle dere!

Raw brownie og rå muskelkraft

Dere må bare prøvde denne fantastiske brownien! Den er med hånden på hjertet like god, om ikke bedre enn Toro-brownie. Og at den er ekstremt mye bedre å spise enn Toro sin er det ingen tvil om, for denne er sukkerfri, supersunn og faktisk er den helt raw også. Det er første gang jeg prøver meg på en slik oppskrift og det ble jo ekstremt vellykket. Oppskriften ser enkelt og greit slik ut:

10 store ferske dadler

100 g mander

1 ss raw kakaopulver

Litt havsalt

0,20 dl vann

Kjør mandlene til mel i kjøkkenmaskin. Fjern stenen fra dadlene og tilsett, og kjør videre til du får en seig masse. Det er viktig at man bruker ferske, da de er mye saftigere og gir riktig konsistens. Tilsett vann og havsalt og kjør litt videre, slik at alt får blandet seg godt. Plasser massen i en boks og legg i fryseren en halvtimes tid, og du er klar til å nyte disse fantastiske godbitene. Dette ble virkelig en fest i munnen, jeg har ikke ord for hvor fornøyd jeg er med denne oppskriften! Så ekstremt god 🙂 


Over til noe annet som er helt rått – mine egne prestasjoner på trening nå om dagen. Jeg er i allefall dødsfornøyd selv, det er så herlig når ting går fremover. Etter å ha stangnert på skulderpress til manualer har jeg gått tilbake til militærpress igjen, og det går kjempebra! Jeg kjørte 3 x 6 repetisjoner på 40 kilo sist økt, og det gikk overraskende lett. Jeg bruker likevel belte i livet for å støtte opp i korsryggen, og jeg prøvde den nye typen fra Better Bodies.  Det er litt tykkere i ryggen, men jeg må helt ærlig si at jeg liker mitt gode gamle av lær best 🙂

Topp fra Better Bodies / kompresjonstights fra Skins / sko fra Reebok ( lenkene i innlegget er sponset)


Tykkere belte med borrelås finner du her – lærbelte som er favoritten min her.

Nå skal jeg snart banke inn ukens siste økt – satser på rå muskelkraft og skikkelig trykk! Ha en super søndag alle 🙂