Sunn fastfood

I dag hadde jeg ikke tid til å lage middag, og nettopp på slike dager kan det være lett å ty til fastfood. Det er helt greit også, sålenge man gjør det på den sunne måten! Det er jo så enkelt, dagens middag her i huset var ferdig på fem minutter. Laksewraps med Philadelphiaost, mango, gulrot, vårløk, agurk og litt salat. Putt alt i en lompe eller en grov tortilla, og middagen er klar! Her kan du selvsagt lage din egen variant, med f.eks skinke og andre typer grønnsaker. Det er også veldig godt å bytte ut Philadelphia med pesto, eller hvitløkskesam. Uansett får du en middag som er sunn, enkel og utrolig god. For en sunn hverdag trenger ikke å være så komplisert som mange tror. Bare sørg for å ha ferske og gode råvarer i kjøleskapet, da kommer du nemlig langt. Til og med på dager du egentlig ikke rekker å lage middag 🙂Det var dagens lille tips fra meg til alle dere, gjerne del dine favoritter for sunn fastfood i kommentarfeltet!

Sunnere kjeks med hvit sjokolade & tranebær

Det er en helt vanlig tirsdag, men jeg klinket til med disse godbitene! Fantastisk gode sjokoladekjeks med biter av hvit sjokolade og tranebær, det blir ikke stort bedre enn det. Jeg kjører rett på med oppskriften som ser slik ut:

90 g smør ♥ 3 toppede ss sukrin gold 2 ss fibersirup clear * 2 egg 2 ss kakaopulver

200 g havregryn 3 ss fiberfin 90 g sukkerfri hvit sjokolade en neve tranebær

* Kan erstattes av annen type sirup / mel

Smelt smør, sukrin gold og og fibersirup i en liten kaserolle. La det smelte, og rør godt sammen. Bland alle de andre ingrediensene i en bolle, og hell smørblandingen over. Hvit sjokolade og tranebær hakker du opp i passende biter og rører godt inn. Bruk to spiseskjeer til å forme til kjeks, og fordel på et bakepapirkledd strekebrett. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. La de avkjøle seg på rist før du nyter store munnfuller, de smaker ekstra godt med en varm kopp kaffe til. Jeg fikk 12 store kjeks av denne oppskriften, og de ble virkelig gode!Virkelig verdt å teste ut, jeg lover!
 

Hot yoga & høstfavoritter

I går prøvde jeg noe helt nytt – nemlig hot yoga! Det var helt fantastisk deilig, og jeg kommer uten tvil til å være med på en god del slike timer fremover. Her varmes rommet opp til 40 grader, slik at man blir varm og god i kroppen. For meg som er stiv var dette midt i blinken, og jeg fikk virkelig brukt kroppen min på en helt annen måte. Før jeg har tenkt at yoga har vært litt kjedelig, jeg liker jo at det skal være full action og tøff trening. Men nå kjenner jeg virkelig på hvor godt kroppen har av denne typen trening også, og ikke minst bare det å få koblet litt av. Jeg har kanskje vært på tre yogatimer i hele mitt liv, men nå skal jeg få med meg minst en hot yoga time i uka! Det som er så gøy med å jobbe på et senter med så mange ulike gruppetimer på er at jeg får testet ut mange former for trening i tillegg til vektene. Jeg har til og med vært med på en zumbatime, det hadde jeg aldri sett for meg. Men det er utrolig gøy å prøve nye ting, og bruke kroppen på nye måter.

Innleget inneholder sponsede lenker


Selv om det er varmt i salen på HIT Ranheim er det ikke akkurat varmt ute om dagen, og høsten begynner virkelig å komme. I motsetning til en del andre så elsker jeg høsten, den er så fin! Det er noe spesielt med lufta, den blir så skarp og klar. Sammen med alle de fine fargene ute gjør det høsten til en av mine favorittårstider. Er været dårlig kler man bare på seg, og jeg har plukket ut noen varme favoritter som jeg vil dere med dere. Serien med superundertøy fra Craft synes jeg er helt nydelig, og ikke minst helt fantastisk å ha på. Som alltid har Kari Traa også kommet med en kul kolleksjon, og settet under er det salg på akkurat nå!

Superundertøy genser her / Superundertøy genser  med glidelås her / Rosa hals / Blå halsSuperundertøy sett fra Kari Traa her / superundertøy tights her / ullsokker fra Kari Traa her

 

Et helt halvt år

Jeg har ikke sett filmen eller lest boka, men i dag er Ulrik et helt halvt år! Jeg kan nesten ikke tro hvor fort tiden har gått, og samtidig virker det som Ulrik har alltid har vært i livet mitt. Seks måneder siden den største dagen jeg har opplevd, og seks måneder siden livet forandret seg helt. Jeg har aldri vært så fylt av kjærlighet som jeg var akkurat dette øyeblikket, med en helt nyfødt liten Ulrik på brystet mitt ♥

Jeg er selvsagt like forelsket enda, og jeg trives virkelig godt som mamma. Ulrik er en veldig snill liten gutt, og er veldig enkel å ha med å gjøre. Nå som han har blitt seks måneder tenkte jeg å gi dere en liten status på hvordan det står til med bebisen min. Han veide 3155 g når han ble født, nå er han 7020 g. Han er veldig glad i mat, og spiser det aller meste jeg gir han. Brokkoli, avocado, søtpotet og gulrot er store favoritter sammen med havregrøt. Jeg ammer han fortsatt mellom måltidene med fast føde også, det koser vi oss med. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg synes det var helt fantastisk å introdusere litt mat i tillegg til amming, fullamming er slitsomt! Når han er så glad i mat som han er passet det veldig godt for oss begge, og jeg synes det er kjemegøy å lage forskjellig mat til han på kjøkkenet. Han ruller seg både fra mage til rygg og motsatt, men har enda ikke skjønt hvordan han skal komme seg fremover. Det synes mammaen er helt greit, da for da vet jeg hvor han befinner seg! Uansett tar han alt i sitt eget tempo, og jeg stresser ikke med at han skal lære seg det ene eller det andre. Ulrik er alt annet enn en sovebaby, og sover generelt veldig lite. Men han er blid som ei sol – så da kan jeg nesten ikke klage. Likevel innrømmer jeg også at jeg virkelig gleder meg til han klarer å sove gjennom en hel natt!

Det er så rart med det, alt jeg fikk høre av andre mammaer før fødselsen stemmer. Alle ting jeg var sikker på ikke kom til å gjelde for meg, ble sånn likevel. Jeg hater å være borte fra han, jeg kan sitte i flere timer og bare se på han og plutselig har alt annet i livet blitt litt mindre viktig. En sånn mamma trodde jeg aldri at jeg kom til å bli, men der tok jeg feil. Og det er helt greit, for jeg har aldri hatt det så fint som jeg har det nå ♥

Change of plans

Yoghurtnøtter og iskald brus i sofaen, da er det virkelig fredagskveld! Jeg skulle ha vært i Oslo nå, klar for å løpe X-run i mogen. Men pappaen til Ulrik har blitt syk, og de fleste av oss vet jo hvordan det er når menn blir syke. De klarer ikke ta vare på seg selv, og i alle fall ikke på en baby. Så da måtte mor i huset bli hjemme for å passe på Ulrik. Foreldrelivet altså, det er fantastisk men plutselig kan man ikke prioritere seg selv lenger. Men selv om jeg aller helst skulle vært i Oslo, så er det ikke akkurat kjipt å være hjemme ei helg med godgutten min heller. Han har vært med på HIT en tur, og koser seg alltid like mye når han får være med på trening. Egentrening blir ikke akkurat det samme som X-run, men det er et fint lite plaster på såret. Jeg ønsker alle som skal løpe masse lykke til i morgen, spesielt alle i Team HIT!

Hva lurer dere på?

Jeg synes det er morsomt å ha spørsmålsrunder en gang i blant, og det tror jeg dere synes det er også. Jeg vet jo at det ofte er ting dere lurer på som jeg ikke tar opp i innleggene mine. Så her kommer det en gylden mulighet til å få svar på ting dere lurer på, og jeg skal svare så godt jeg kan. Noen spørsmål er kanskje så omfattende at jeg må lage helt egne innlegg om det, mens andre kommer samlet. Jeg gleder meg til å lese alle spørsmålene deres ♥

 

Hvorfor drar du på trening?

Ferien er over for de aller fleste av oss, og det kan være tungt å komme i gang med treningen igjen. Kroppen kjennes kanskje litt slapp etter et avbrekk fra hverdagsrutinene, og det er lett å utsette treningen. Et av mine beste tips er å finne grunner til å trene, i stedet for å finne unnskyldninger for å droppe treningen. For unnskyldninger er det veldig enkelt å finne hvis vi bare leter etter dem. “Jeg sov så dårlig i natt, favorittprogrammet går på tv, det er dårlig vær” og så videre er nok tanker vi alle har tenkt. Da virker sofaen ekstra fristende, og det er nettopp derfor vi må lete etter årsaker til å trene! Vi motiveres alle av ulike ting, så det handler om å finne ut hvilke grunner som motiverer nettopp deg. Hvis jeg skal nevne fem grunner til at jeg skal dra på så er disse helt i toppen:

♥ Trening gir meg mer energi

♥ Trening får meg til å føle meg bedre

♥ Trening gir meg mestringsfølelse

♥ Trening gjør meg sterkere

♥ Trening er fristedet mitt

Dette er grunner til at jeg drar på trening, men det kan være noe helt annet for deg. Hvis du trener for å se bra ut naken så er det helt i orden det også, du må bare finne dine årsaker til å trene. Jeg kan også ha mer konkrete årsaker, som at jeg er sint og vil trene bort til frustrasjon eller at jeg må trene for å være med i X-run i helgen. For treningen gjør seg ikke av seg selv, og enkelte dager kan dørstokkmila virke lang for oss alle. Da handler det om å legge bort unnskyldningene, og finne frem årsakene i stedet!

Fortell meg gjerne grunnene til at dere drar på trening!

Flere dager som denne

Denne mandagen har vært så fin! Det eneste feilen jeg har gjort i dag var at jeg trodde jeg trykket på “publiser” på dette innlegget i fem-tiden i dag, men det klarte jeg altså ikke. Ammetåka altså – den eksisterer virkelig! Uansett, mandagen har vært strålende. Jeg har gått tur, trent styrke og løpt intervaller, det er jammen ikke en dårlig start på treningsuka. Flere av dere har lurt på hvordan jeg har lagt opp løpeøktene mine for å forbedre kondisjonen, og intervaller er det som gjelder for min del. I dag ble det 45/15 intervaller, hvor jeg løper i 45 sekunder og har pause i 15 sekunder mellom hver intervall. I dag ble det 20 slike, og beina var helt møre etterpå. Heldigvis kom jeg meg fort til hektene, og kunne ta med favorittguttene mine ut på tur.

Mye trening gir også mer behov for mat, og i sola er det lite som frister mer enn smoothie. Her har jeg brukt banan, eple, bringebær og vaniljekesam – kjempegod kombinasjon! Søtt og godt, samtidig som den er full av god næring. Jeg håper sommeren holder seg her enda litt lenger, jeg er ikke helt klar for høst enda. Jeg ønsker meg flere dager som denne, med svett panne i sola og en smoothie til dessert ♥


Laks & alt jeg liker

Jeg elsker laks, og spiser alltid laks to-tre ganger i uken. Det er umulig å bli lei, for både tilbereding av laksen og tilbehøret kan varieres på så mange ulike måter. I dag ble det rett og slett laks med alt det jeg liker best, søtpotetmos, brokkoli, avocado, mango og ovnsbakte tomater. Retten både smaker og ser helt fantastisk ut, og er ferdig på omtrent 30 minutter. Vask søtpoteten, fjern skallet og del den gjerne opp. La søtpoteten koke rundt 25 minutter, til den er helt mør. Laksen stekes i ovnen på 200 grader med salt, pepper, rosmarin og soyasaus til å sette ekstra smak på den. Legg den i en ildfastform, og gjerne la noen cherrytomater bli med inn i ovnen også. De blir så gode! Søtpotet og tomater ville egentlig vært nok tilbehør, men jeg slo altså til med kokt brokkoli, avocado og mangobiter i tillegg. Jeg har jo nevnt tidligere at laks og mango er en fantastisk kombinasjon, så det bør dere absolutt prøve!

God søndagsmiddag alle!
 

Bare en uke igjen

Det føles ut som tiden har løpt fra meg, og plutselig er det bare en uke igjen til X-run i Oslo. Løpet er på 10 kilometer, og sist jeg løp så langt var før jeg ble gravid. Altså en god stund siden, og det er begrenset hvor mye bedre kondisjon jeg klarer å få på ei uke. Selv om jeg ikke er i toppform skal jeg selvfølgelig delta likevel, og gjøre så godt jeg bare kan! Jeg gleder meg masse, og for å forberede meg litt til neste lørdag kjørte jeg ei økt med høy puls i dag. Jeg synes prowleren er helt genial, både til å skyve og trekke. Jeg kjørte annenhver runde med skyv og trekk, for å jobbe med litt ulike muskler. Ekstra gøy er denne øvelsen om du gjør den med en venn, det er så mye bedre enn vektskiver!


Det er bare en ting jeg virkelig gruer meg til med hinderløpet, og det har faktisk ingenting med selve arrangemetet å gjøre. Det blir første gang jeg skal være borte fra UIrik, og jeg vet at det kommer til å bli helt fordferdelig. Jeg savner han jo bare etter noen timer, så flere dager kommer virkelig til å bli en utfordring. Derfor blir han med overalt frem til neste helg, sånn at jeg får vært mest mulig med han. Både han og Siri var helt herlig å ha som heiagjeng på trening i dag!


I tillegg til flere runder med prowleren ble det box jumps og burpees i dag, sistnevnte er vel min hatøvelse nummer en. Men det er min egen feil at jeg er seint ute med treninga, så nå får jeg bare kjøre på den siste uka!