Du kan!

Jeg vet det kan være vanskelig å finne motivasjon til trening når det er mørkt og trist ute. Det er mye mer fristende å rulle seg inn i et varmt teppe og bli værende på sofaen en hel kveld. Tingen er bare at man får ikke resultater av å ligge på sofaen. Se for deg akkurat hvor du vil være om 1 år. Sett ditt eget hode på drømmefysikken, og bare bestem deg for at det skal bli virkelighet. Du kan gjøre endringen som trengs, og du kan oppnå målene dine. 

Du bestemmer over kroppen din, og du kan forme den akkurat slik du vil. Alt du trenger å gjøre er å overbevise deg selv og din egen hjerne om at du får det det til. Gå inn for det 100% – og du kommer deg akkurat dit du vil. Bare ha troen på deg selv, og aldri gi opp på noe du ikke kan la være å tenke på.  Og hvis du ikke vet helt hvor du vil enda, så kan jeg iallefall vise deg retningen jeg vil i:

“If you can imagine it, you can achieve it; if you can dream it, you can become it”

Morgentrening

Jeg er straks klar for dagens styrkeøkt – digg! Lader opp med en shake, BCAA, kreatin, jack3d og eple. Gir så god energi utover dagen når jeg har trent tidlig synes jeg. Det kommer jeg til å trenge også, skal være på skolen helt til jeg sovner i kveld. Da er det viktig med gode matpakker for å holde konsentrasjonen oppe, for godt sammensatte måltider gjør mye bedre enn sjokolade selv i eksamenstiden. Sannheten suger, ikke sant? 😉 Jeg har fått skikkelig dilla på mandariner nå om dagen, det er så godt! Sammen med mager kesam blir det enkle og proteinrike måltider. Har brukt mango og bjørnebær i kesam som kveldsmat tidligere, men nå er det mandariner for alle penga! Liten smak av jul 🙂  


Mager kesam, noen dråper stevia vanilla cream, mandariner, mandler, gresskarkjerner og kakaonibs. 


Mager kesam med mandarin og appelsin funlight. Vet det ikke ser superdelikat ut, men smaker digg! 🙂 

Tilbake til styrketreninga, for i dag er det endelig klart for dag 2 av programmet. Med denne låta på ørene blir jeg godt motivert for ei ny økt! En positiv ting med å bare trene styrke 3 ganger i uka er at jeg gleder meg skikkelig til hver økt. Så fantastisk godt å bare løfte, og ikke tenke så mye 🙂 Jeg føler at jeg blir mye mer konsentrert i hverdagen av å trene, noe som kommer godt med. Det blir forresten knebøy 3 ganger i uka i stedet for to, med en økning på 1-1,5 kg hver gang. Coach Gunnar har nemlig kjøpt inn småvekter til å legge på stanga for småspurver som meg 🙂  Dagens program ser slik ut: 

Knebøy 3 x 5 reps

Benkpress 3 x 5 reps

Frivendinger 3 x 5 reps

Dips 5 x max reps

Mage

Ha en sporty dag alle sammen – train hard or go home!

1 uke

God morgen 🙂 I dag er det akkurat 1 uke til juleferie, og jeg har virkelig ikke ORD for hvor mye jeg gleder meg 🙂 Baking, trening og julekos står for tur da. I dag har jeg treningsfri, for jeg skal nemlig bare trene styrke 3 ganger i uka fremover! IIIK! Jeg har lovt å prøve iallefall, om det går er en annen sak. Jeg er vant med en betraktelig høyere treningsmengde, og derfor er dette veldig uvant for meg. Må iallefall øke antall cardioøkter, sånn at det blir noen form for trening hver dag. Hvis ikke går jeg på veggen!  

Styrke er fokuset på det nye programmet mitt, og jeg kjører med lineær progresjon så lenge jeg får til. Det vil si at jeg øker like mye hver treningsøkt. I knebøy skal jeg f.eks øke med 2,5 kilo for hver økt, og jeg kjører bøy to ganger i uka. Da blir det fort tungt etter noen uker 🙂  Jeg hadde den første treninga mi i går, hvor jeg fant startvekten på hver av øvelsene. Jeg begynner ikke på max, fordi da vil progresjonen kunne stanse for fort. Dag 1 i programmet ser slik ut:

Knebøy 3 x 5, 40 kg 

Militærpress 3 x 5, 25 kilo

Markløft 1 x 5, 60 kg

Chins 3 x max reps, 3 x 2 reps

Sidehev 3 x 12, 7,5 kg

Som jeg har nevt for dere tidligere er jeg langt i fra den sterkeste jenta på gymmet, men det bryr meg egentlig ikke. Jeg må trene på den måten som passer for meg, og ingen andre. Så om noen ser rart på meg på gymmet når jeg bare klarer 2 reps på chins får det bare være, en plass må man jo begynne! Så ikke bry deg om sidemannen klarer dobbelt så mye som deg på gymmet, du trener for deg og ingen andre. Så lenge du gjør ditt aller beste er det godt nok!

Jeg skulle egentlig opp å gå morgencardio i dag, men jeg var alt for trøtt. Så da blir det kvledscardio etter skolen istedet. Det spiller egentlig ikke så mye rolle når man gjøre cardio, så lenge det faktisk blir gjort 😉 Må bare dele et lite mattips med dere før jeg løper videre: kanelkylling! Vet det høres sært ut, men det er dødsgodt! Bruker det både til kyllingwok og kyllingsalat og det passer like bra til begge deler 🙂 

Håper dere har en strålende dag alle sammen 🙂 

Changes

Hei dere 🙂 Det er mandag igjen – ny uke med nye muligheter! For min del betyr det et nytt treningsprogram, og den første økta blir litt senere idag. Gleder meg! Jeg har alltid fokusert mye på volumtrening med mange repetisjoner, og hatt god fremgang på denne måten. Derfor har jeg også holdt meg til denne typen trening, men en “if it ain’t broke – don’t fix it ” mentalitet. Derfor er jeg heller ikke spesielt sterk, selv om jeg liker å innbille meg at jeg er Pippi Langstrømpe 🙂  Nå blir det altså en helt annen type trening, jenta skal bli sterk! Strong is the new skinny vet dere 😉 

Det er ikke bare antall reps og sett som trenger variasjon, men spillelista må skiftes ut ofte også! På trening er musikk utrolig viktig for meg, og det er uaktuelt å trene om jeg ikke har batteri på ipoden 😉 For cardiotrening liker jeg å høre på typiske gladlåter, men når det kommer til styrketreninga trenger jeg noe annet. Da må jeg ha musikk som gjør meg gira, og har mer trykk i. Musikken setter meg i en slags transe hvor jeg ikke tenker så mye, men bare løfter. Under kommer et par av favorittene nå om dagen, og spesielt Guetta & Avicii låta. Love it!

Styrke: 

Cardio:

 

Hva slags musikk hører du på når du trener? 

Søndagsmodus

Jeg var på jobb i natt og passet på fulle folk, men i dag kjennes det ut som jeg har vært på fylla selv. Formen er ikke på topp med andre ord, men jeg kom meg på trening likvel. Det ble ingen kanonøkt, men nå er det jo sånn at the only bad workout is the one that doesn’t happen 🙂 Bryst. skuldre og cardio ble det i dag, og i morgen blir det nytt program. Gøy! Enda mer gøy er det at det endelig har kommet snø, hurra 😀

jeg bare tipse dere om ei sjukt god sjokoladekake! Jeg har sett på denne ferdigmixen mange ganger før og vært nyskjerrig på smaken. Den skuffet IKKE for å si det sånn 🙂 Superenkel å lage, i tillegg til at man slipper å kjøpe inn alt av ingredienser. Glasur er ikke med i pakken, så vi lagde en av sukrinmelis, kakaopulver og en eggehvite. YUM! I tillegg til kake måtte jeg selvfølgelig kjøpe meg nøtter i går, jeg er så sinnsykt svak for yoghurtnøtter! Herlig lørdagskos 🙂


Nå venter bøkene på meg, før jeg skal lage matpakker til dagen fremover. Legger 1 kg kylling med masse krydder i en ildfastform og setter det i ovnen. Så kan jeg gjøre andre fornuftige ting mens kyllingen lager seg selv 🙂 Håper dere alle nyter 1. søndag i advent, og lader godt opp til ei ny treningsuke.Train hard or go home! 

Snickers Cupcakes

Selv om jeg spiser hva jeg vil i helgene, så spiser jeg ikke bare usunne ting. Man er hva man spiser, og jeg føler meg faktisk som dritt hvis jeg kun spiser dritt en hel dag. Derfor liker jeg å ha en god kombinasjon av sunt & usunt i helgene, og passer alltid på å få i meg de viktigste næringsstoffene. På vei hjem fra jobb i natt kjøpte jeg  Litago Boller, og de var dødsgode! Det satte i gang lysten til å bake noe selv, så i dag ble det muffins med smak av peanøtt og sjokolade 🙂 De ble kjempeode og ikke minst sunne.Jeg elsker når jeg kan få i både pose og sekk 😀  Jeg får aldri baksten min til å se spesielt digg ut, men hovedsaken er jo at det smaker godt 😉 Og det gjorde disse!

 Oppskrift:

1 scoop Whey Gourmet Peanutbutter Chocolate

2 eggehvitter

10 gram mandelmel

5 gram pofiber

1 ts fiberfin

80 gram mager kesam

1 ss organisk kakaopulver ( kan erstattes med 100% kakao)

2 ts steviapulver ( kan erstattes med annen søtning)

ca 0,5 dl vann


Bland alt det tørre i en bolle før du tilsetter mager kesam og vann. I en ny bolle pisker du eggehvittene, og vender de forsiktig inn røra. På den måten blir røren luftig og god. Fordel så røren utover i 12 små muffinsformer, og stek i ovene på ca. 170 grader i 15 minutter.



Mens de står i ovene lager du glasuren. 1 eggehvitte piskes sammen med 1 ss raw kakaopulver, 2 ss sukrinmelis og noen dråper Stevia English Toffe. Fordel utover muffinsene, sett de i kjøleskap en liten stund – og NYT!  De ble skikkelig gode, men jeg anbefaler å bruke muffinsformer av silikon. Hvis ikke ender du opp som meg, med hele trynet inn i papiret for å få meg meg alt 😉 

Ønsker alle mine lesere en herlig lørdagskveld 🙂 

Form & Fluff

Hei dere 🙂 Da var det endelig helg! Jeg er ferdig med dagens treningsøkt, og skal snart på jobb. Økta gikk bra, og fra mandag begynner jeg på et nytt program. Har fokusert på volum i en periode nå, og bytter fokus til styrke fremover. Da blir det tyngre vekter og færre repetisjoner. Viktig å periodisere treningen! Persen i markløft ble forresten 50 kilo, hehe 🙂 Kjørte relativt lett for å få inn teknikken på øvelsen, med 4 x 10 reps på denne vekta. Fra og med mandag blir det andre boller! Jeg lovte jo at jeg skulle ta et formbilde, men jeg er ikke heeelt klar enda. Derfor kommer det e halvt formbilde i stedet, det er jo bedre enn ingenting 🙂 Synes selv jeg har fått fremgang på lårene, de skal vokse og grooo!

Så må jeg bare tipse dere om min ultimate favoritt-fluff! Den er så sinnsykt god!  En halv scoop Rasberry Smoothie protein, 3 eggehvitter, 1 eple og gojibær er alt som trengs for å lage herligheten. Jeg kunne LEVD på dette her- helt sant! Det beste av alt er at det tar under 5 minutter å lage det også. Prøv det – du kommer ikke til å angre 😉


 

Komfortsonen

Endelig er det fredag igjen 🙂 Det skal bli så godt med helg, selv om jeg skal slave over bøkene hver dag. Når det er helg spiser jeg akkurat det jeg har lyst på – og så mye jeg vil av det. Helg er helg 🙂 Men før det blir helg må jeg på skolen noen timer, før det blir ei ryggøkt i ettermiddag. Og guess what – jeg har overkommet frykten min om å få bred midje, så idag skal jeg ta markløft for aller første gang! Gøy å tenkte på at jeg kommer til å perse uansett hvordan det går 🙂

Jeg nevnte i går at jeg ikke er helt komfortabel med kroppen min nå om dagen – men med det mener jeg absolutt ikke at jeg er misfornøyd. Det er bare en tilvenningsprossess som ikke er helt ferdig enda. Når jeg ser på bildet under er jeg mye mer fornøyd med formen i dag – selv om jeg veier nesten 10 kg mer enn når jeg stod på scenen. Beina mine er nesten så tynne at det ser ut som de skal til å knekke, sikkert derfor coach Gunnar har så bekymret blikk 😀

Jeg har trent mye bein siden NM, og synes allerede at jeg har fått resultater! Ikke bare har jeg blitt sterkere, men jeg er sikker på at lårmusklene har vokst også. Mulig det bare er ønsketenkning men 😉 Jeg har ikke hatt noe lyst til å poste “off-season” formbilde, men jeg skal ta ett i helga. Må bare tvinge meg selv litt ut av komfortsonen – det er nemlig viktig å gjøre det noen ganger. Det trenger for all del ikke å være å poste halvnakne bilder av seg selv, men for eksempel på trening. Plukk opp en manual som det ikke er behagelig å løfte i dag, trening skal nemlig gjøre litt vondt 😉 Pain is temporary – pride is forever.

Ønsker dere alle en herlig fredag! 🙂

Bakeglede

Jeg er elsker å bake, eller rettere sagt elsker jeg å SPISE det jeg har bakt 🙂 Når jeg lager ting fra bunnen vet jeg akkurat hva jeg putter i kroppen min, noe som er viktig for meg. Noe av det beste jeg vet er hjemmelagde knekkebrød med masse godt pålegg på. Søndager er perfekt for baking, derfor lagde jeg disse i tillegg til en veldig usunn sjokoladekake sist søndag. Oppskriften på kaken dropper jeg,  og skal komme tilbake til sunn baking i helga. Må jo teste alle de nye sortene proteinpulver jeg har fått! Tipper peanøttsmør & sjokoladeprotein kommer til å bli kjempegodt i muffins! I mellomtiden deler jeg mer enn gjerne oppskriften på knekkebrødene mine 🙂 Grove, gode og sunne. I like!

3,5 dl solsikkefrø

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1,5 dl gresskarkjerner

2 dl kruskakli

1 ts salt

5 dl vann

Bland alt i en bolle, og smør utover bakepapir. Inn i ovnen på 150 grader i ca. 1 time – så er de ferdige. Utrolig enkelt og ikke minst godt 🙂 



Nystekte knekkebrød med egg, serranoskinke, okserull, agurk og paprika.

Akkurat nå lader jeg opp til trening, før jeg skal belønne meg selv med en tur på Bluebox etterpå. Proteinkaffe, N.O Xplode, eple og BCAA gjør meg klar for ei økt på bakside lår og biceps. Det kom kanskje frem av motivasjonskildene mine i forrige innlegg at jeg har bestemt meg for å fokusere på å bygge muskler. Kroppen må ha mat for å bygge muskler, og derfor ligger jeg i overskudd nå om dagen. Da legger jeg naturligvis på meg, og jeg skal ærlig innrøme at jeg ikke er helt komfortabel med kroppen min enda. Det har tatt litt lenger tid enn jeg forventet å omstille meg fra “konkurransekropp til vanlig kropp.”  Det gjør liksom noe med hodet ditt å se ekstreme forbedringer fra uke til uke, for å så se at det går motsatt vei. Jeg savner blodårer og mageruter, men nå er det engang sånn at man ikke bygger særlig med muskelmasse ved å ligge i underskudd. Eat to grow sier jeg bare 🙂 Gymmet kaller – håper dere har en herlig torsdagskveld! 🙂

Motivasjonskilder

Det aller beste jeg vet er å høre at jeg motiverer mennesker til å trene og få et sunnere liv. Det gjør meg virkelig glad inni meg når jeg får slike kommentarer, og det motiverer igjen meg til å gjøre det ENDA bedre. Så for meg er alle dere lesere en utrolig motivasjonskilde, og jeg må bare takke dere for alle kommentarer dere legger igjen. Noen trenger å få høre det litt skarpere enn andre, og derfor var jeg litt krass i dette innlegget. Bare for å få det ut av verden, jeg mener ikke at jeg var feit på det øverste bildet – men vi har alle våre problemområde hvor fettet legger seg. Tipp hvor mitt er? 😉 Uansett virker det som en del “våknet” etter å ha lest det – og det var jo akkurat det jeg prøvde å oppnå 🙂

Foruten alle dere har jeg også noen andre motivasjonskilder som holder treningslysten oppe. Det er ikke til å skyve under en stol at jeg er et konkurranse-menneske, og neste gang skal jeg stå på pallen i NM. Jeg har også min egen lille inspirasjonsvegg hjemme hvor jeg har bilder av noen EKSTREMT flotte damer. Sånn vil jeg også bli – og da må det trenes! Her av noen av mine forbilder:


Larissa Reiss


Nicole Wilkins


Pia Marlen Johnsen


Pauline Nordin

Et kjapt blikk på disse damene før min egen treningsøkt gjør meg supermotivert, for slike fysikker kommer ikke av seg selv! I tillegg har jeg jo en enorm treningsglede – hvis ikke hadde jeg ikke brukt så mye tid på det. Det er så godt å trene med overskudd igjen, og å trene fordi jeg har LYST og ikke fordi jeg MÅ 🙂 Trening gir mening!

Hva er dine motivasjonskilder for trening?