Søndagstrening, sol & sushi

Hei dere! Det er søndagskveld og jeg sitter ved bassengkanten her i Cancun. Vi var litt uheldig med hostellet vårt de første dagene her, og veide opp for det med å sjekke inn på resort noen dager istedet 🙂 Veldig, veldig fornøyd med den avgjørelsen og nyter dagene. Rart hvor mye man kan sette pris på ha eget rom, men etterhvert blir man litt lei av folk som spiser maten din, maser på at du skal bli dritings, ikke trekker ned på do, stjeler shampooflaska di eller har sex i nabosenga. Men vi har møtt utrolig mange hyggelige folk der også, så bare ille er det ikke! Hostellivet er jo en del av backpackinga, og selv om jeg begynner å venne meg til det er det også veldig godt med luksusrom innimellom 😀 Stod opp tidlig og løp 8 km før den verste varmen slo inn, 36 grader i skyggen i dag. Puuuh! Holdt oss derfor ganske i ro på bassengkanten i mens sola stekte, med bøker som underholdning og frukt som snacks.

Etter alt for mange timer i sola var solbrente jenter klare for trening. Trente bakside lår og mage, allerede vondt i beina etter økta! Jeg trener som regel forside og bakside lår på samme økt, og starter alltid med forsiden. Bruker å være passende sliten allerede når jeg kommer til baksiden, og derfor får jeg ikke kjørt like hardt på den muskelgruppen. Derfor viet jeg en hel økt til baksiden og litt rumpe i dag, før jeg avsluttet med mageøvelser. Økta så slik ut:

Strake markløft 3x 10
Hack squat 3 x8
Sittende lårcurl 3 x 8
Liggende lårcurl 3 x 10
Bulgarske utfall med manualer 3 x 12
Good mornings 3 x 10
Hipthrust 3 x 8

Planke/sideplanke
Hengende beinhev
Situps og rollouts på ball

Hengende beinhev har blitt en av mine favorittøvelser på tur, det fine er jo at man kan gjøre den overalt! Har jeg ikke tilgang til et gym finner jeg alltids en gren, lekestativ eller tykk dørkarm hvor jeg får utført denne øvelsen. Heng stabilt uten å vugge frem og tilbake, løft beina høyere enn navlen slik at du virkelig får aktivert magemusklene – rett ut holder ikke 😉 Mine er på vei ned på bildet over, husk å senk de saaakte. Kjenn at det svir i magen. Jeg var litt trist fordi kameraet mitt har dødd, og ville ha noe digg til middag. ( Er det forresten noe som har et speilrefekskamerm å anbefale så skrik ut!) Gikk for søndagssushi, perfekt påfyll etter en tung og god økt! Veldig god og mett etter dette måltidet, sovner nok godt i hotellsenga med fulle batteri til en ny uke 🙂 Natta

Me gusta Mexico

God fredagskveld 🙂 Vi er fremme i Mexico, og etter bare noen dager her jeg utrolig glad for at vi skal være 6 uker i Sentral- og Sør-Amerika. Så fantastisk vakkert, me gusta Mexico! Jeg trodde egentlig vi hadde sett det beste av verden til nå, og at det skulle mye til toppe de tingene vi allerede har sett. Så kommer jeg hit, ser Citchen Itza og blir helt forelska. Fun fact om meg de fleste av dere ikke viste: jeg er en liten hitstorie-geek. Eller, jeg pleide å være det. Jeg elsket å lese historie på fritiden da jeg var yngre, men av en eller annen grunn stoppet jeg. A være her, å se alt dette fikk virkelig interessen min tilbake igjen. Så nå skal vi være 10 dager i Mexico alene, før vi drar på en guidet tur om Maya-indianerne i 16 dager gjennom Mexico, Belize og Guatemala. Tror det blir skikkelig bra – det er jo fortsatt så mye å oppleve! Rart tenke på at vi allerede har reist i fire måneder, gjett om de siste to skal nytes til det fulle 🙂 Jeg føler meg så utrolig heldig som får oppleve så mye av det jorden har tilby – planeten vår er virkelig fantastisk! 

 

Obligatorisk hoppebilde av en stk gladjente 🙂

En annen ting jeg vet å nyte er et godt måltid, og i mine øyne kan få ting måle seg med en perfekt biff. Vi dro på Outback Steakhouse i går og jeg spiste en svær biff med grønnsaker til. Herlig å være i et land vi faktisk har råd til å spise på resturant igjen, det har vi ikke gjort siden Kina! Det å spise ute trenger absolutt ikke å bety at man trenger å velge noe usunt. Til og med desserten er best når den er sunn, jeg gikk for vannmelon, appelsin og papaya. NOM!

Nå skal jeg straks komme meg i senga,opp tidlig i morgen for å gå tur. Ikke fordi jeg må gå morgencardio, ikke fordi jeg stresser med å trene – men hvem ville vel ikke stått opp for å gå her? Strendene her i Cancun er virkelig ikke ille 😉

 Natta Norge – GOD HELG 🙂 

Fiji Fever

Fiji er uten tvil en av de fineste stedene jeg har vært. Krystallblått hav med fantastisk sikt under vann, palmer og kritthvite strender. Paradis med andre ord – og jeg skal definitivt tilbake hit engang i løpet av livet 🙂 Med kort tid her i paradis har vi virkelig utnyttet dagene våre maksimalt. Båttur, padlet kajakk, snorklet med fine fisker, spist god mat og KOST oss 🙂 I stedet for å skrive så mye om det legger jeg heller med en del bilder – de sier jo tross alt mer enn 1000 ord.

Litt trist å forlate dette fantastiske stedet etter så kort tid, men det som venter blir nok ikke feil det heller. Ny verdensdel venter – i morgen skal vi nemlig færra te Mexico!

Mandagsmorgen, trening og avreise

Mandagsmorgen og vi er klare for avreise til Fiji :) Sto opp kl 6 i dag for å utnytte treningssenteret en siste gang før vi setter kursen mot paradisøyene for noen dager. Trente bakside lår og skuldre – finfin start på uka. Utrolig gira på å trene etter møtet med heltene mine, supermotivasjon! Resten av dagens trening blir å bære rundt på den alt for tunge sekken, begynner å bli alvorlig fullt i den nå! Sleit litt med pakkinga i går kveld, men fikk heldigvis plass til slutt 🙂 Hele livet i engentlig overraskende greit, så lenge jeg har nok treningsklær er jeg fornøyd!

I går dro vi på fjelltur til Blue Mountains utenfor Sydney – utrolig nydelig der! Vi gikk bare rundt og koste oss der i flere timer, og virkelig en fin avslutning på oppholdet vårt her i Australia. Fantastisk utsikt, nydelig vær og fine jenter – da har man virkelig en perfekt dag 🙂 Blir veldig trist å forlate jentene i dag, men heldigvis sees vi jo om noen måneder hjemme i Norge. Jeg er heldig som har så gode venner. 

Etter fjellturen dro vi hjem for en siste jentekveld sammen i Australia. Jeg hadde alt for mye mat igjen i kjøkkenskapet her på Bondi, og lagde derfor rundstykkene mine enda en gang. Finfin mat å ha med på reisefot, sunne, gode og veldig mettende. Så har du behov for å bruke opp noen av disse ingrediensene vet du what to do 😉

Nå skal vi komme oss avgårde til flyplassen, ny uke, nytt land, nye muligheter og nye eventyr venter. Ha en fantastisk start på uka folkens 🙂

Bildedryss fra Sydney

Det er helt utrolig hvor fort den siste uka har gått. Det er lørdag igjen, og allerede på mandag forlater vi Australia. Vi har vært her i over en måned, men det hadde virkelig ikke gjort meg noe å være litt lenger. Jeg får komme tilbake hit en gang senere i livet  – uten tvil en av favorittstedene på reisen så langt 🙂 Kameraet mitt har ikke vært helt samarbeidsvillig de siste dagene og derfor blir det mobilbilder i dette innlegget – håper dere overlever det 🙂  Uansett, som lørdagsmiddag i dag gikk jeg for fisketaco, liten vri på den tradisjonelle tacoen jeg som så mange andre bruker å lage hjemme. Stekte makrell sammen med noen hvitløksfedd, salt og pepper før jeg hadde den i fullkornslefser med grønnsaker, salsa og mozzarella. Herlig på en lørdagskveld – anbefales!

Noe annet som var herlig på en lørdag var å møte disse to:

Elendig kvalitet på bildene, I know, men likevel er det enkelt å se hvem det er! Ingen andre enn Mr. Olympia vinnerne Jay Cutler og Phil Heath, jeg følte meg som jeg var 13 år og bittelita da jeg tok muskelbuntene i hånda. Tror det er det som kalles starstruck, utrolig gøy å møte heltene sine i allefall! Gliste fra øre til øre på vei hjem igjen, happy girl 🙂  Jeg var ikke klar over at det var en stor fitness expo her i Sydney i helga, og løp bokstavelig talt ut av gymmet midt i økta da jeg fant det ut. Måtte komme meg dit for å få det med meg, og synes faktisk selv at det var godkjent grunn for å droppe trening 😉

Vi har brukt de siste dagene på å utforske byen, og vi har funnet mange fine steder. Det begynner å gå mot høst her i Australia nå, og egentlig er det bare behagelig med litt lavere temperatur. Godt å kunne gå uten å være gjennomsvett etter noen minutter 🙂 For det er fortsatt føttene som blir brukt mest som fremkomstmiddel, ikke bare får vi aktivitet men også sett mange perler man ikke ville ha sett ellers. Blandt annet gjemte strender eller fyret på Watsons Bay.

Siden vi forsatt er fem nordmenn samlet i leligheten her på Bondi ble det en skikkelig norsk fredagskos. Jeg blandet sammen havremel, havregryn, egg, moste bananer, stevia og skummet melk som jeg stekte lapper av til jentene. De var veldig fornøyd med resultatet – og det var jeg og 🙂 Serverte med hvitost, brunost,  sukkerfritt syltetøy og banan – enkelt, sunt og godt! 

Det er litt ulik standard på vaskeriene hvor vi får vasket klærne våre, og sist fikk jeg en hel del av treningsklærne mine krympet. Litt trist, men det gjelder jo å se positivt på alt – i dette tilfellet hadde jeg jo unnskyldning til å kjøpe meg nye treningsklær! Uten tvil er favoritten på bildet under:

Nå skal jeg pakke sekken, heldagstur til Blue Montains i morgen og tidlig på mandag venter Fiji. Håper dere der hjemme har en super helg – nyt den 🙂

Tirsdagsupdate

Denne byen har virkelig alt, storby, shopping, strand og herlige turområder, hva mer kan man ønske seg? Vi kunne ikke vært mer heldig med været heller, knallsol og vi har kost oss både til sjøs og på land. Jeg har kost meg på kjøkkenet også – digg å faktisk ha en kjøleskap å ha matvarer i! Rart hvilke ting som blir luksus når man er på tur 🙂 Jeg synes jo det er supergøy å bake, og derfor utnytter jeg muligheten mens jeg kan. I dag slo jeg til med sunne og proteinrike rundstykker. Blandet sammen havregryn, skummet melk, solsikkekjerner og cottage cheese, i tillegg til en spiseskje olje, litt bakepulver, natron og en klype salt. Blandet godt sammen til jeg fikk en passe fast røre og formet til rundstykker jeg stekte i ca. 20 minutter på 225 grader.

Lot de avkjøle seg på rist mens jeg dro på dagens andre treningsøkt, og spiste perfekte rundstykker og knekkebrød til kveldsmat med masse digg pålegg. Jeg klarte som vanlig ikke å bestemme meg for hva jeg hadde lyst på og gikk derfor for litt av alt. Ja takk begge deler, er det ikke det det heter? Brunost, hvitost, kaviar, makrell i tomat og eggerøre var absolutt ikke feil etter å ha trent rygg og skuldre på gymmet. 

Planen var egentlig å bare trene en gang i dag, men jeg fikk sånn treningslyst av den nye toppen min. Drop it like a squat – liker motivasjon på print! Må kanskje investere i et par flere hvis det fortsetter å ha denne effekten på meg, hehe. Sliten jente nå, og skal straks finne senga for å lade opp til i morgen. Restitusjon er viktig, spesielt når vi skal utforske både Manly og utelivet her i byen! Good times med andre ord, håper det samme gjelder for dere hjemme! Natta 🙂

Søndagsøkt og sightseeing i Sydney

God søndagskveld 🙂 Jeg har hatt en fantastisk helg her i Sydney, og er veldig glad for at vi skal være i denne byen lengre. Den er så nydelig! I tillegg til å ha vært superturist har jeg også fått trent, begyner å bli flink til å finne gym nå. Blitt flink til å lyve også, later som jeg bor i området for å få gratis prøvetime/prøveuke! Gratis passer bedre inn i backpacker budsjettet mitt 😉 Jeg startet denne søndagen på den beste måten jeg vet om – med ei tung og god styrkeøkt. Jeg gikk for bein idag og ettersom jeg liker å utnytte gymbesøkene mine mest mulig ble det ei lang og god økt. Helt ruinert i lårene etter jeg var ferdig følgende monsterøkt:

Beinpress 3 x 10
Frontbøy 3 x 8
Utfall i smith 3 x 12
Utspark 3 x 10
Strake markløft 3 x 12
Bulgarske utfall 3 x 10
Sittende lårcurl 3 x 8
Liggende lårcurl 3 x 10
Good mornings 2 x 10
Tåhev 3 x 10

Virkelig fortjent med en powerbowl etter endt økt, muskelmat! Jeg blandet en boks cottage cheese med vanilje stevia og toppet med masse havregryn, solsikkekjerner, druer og en banan. Sunn og god søndagsfrokost som gjorde meg klar til en ny dag med sightseeing i havnebyen. Operahuset og Harbour Bridge skuffet virkelig ikke, enda nydeligere i virkeligheten enn hva jeg har sett på bilder. Koste oss i flere timer i strålende sol før vi tok ferga over til Darling Harbour og jeg tok av på fruktmarkedet! Det er uten tvil den beste snacksen det går an å få, og jeg har fått så mange nye favoritter på tur. Custard apple og longan er to av de, det ble lørdagsgodteriet i går. Godt med noe friskt i denne varmen også, sola varmer nemlig godt her i Sydney!

Nå skal jeg lage en proteinkaffe, jeg kjenner nemlig at øyelokkene begynner å bli tunge. Vi ligger 8 timer foran Norge her nede, så det blir en lang natt med streaming av Oslo Grand Prix! Kan jo ikke gå glipp av det med alle de flotte utøverne – jeg heier på mine favoritter hele veien fra Austalia 🙂

Bondi love

Utsikt over Bondi Beach

Nydelig – ikke sant? Bildene over er fra Bondi to Cogee beach costal walk som vi gikk i dag, turen tok ca. 2 timer i stålende sol. Aktiv sightseeing igjen, akkurat som jeg liker det! Denne turen var så vakker at jeg definitivt skal gå den igjen mens vi er her. Fantastisk landskap og utsikt over havet hele veien, det blir absolutt ikke dumt å være her de neste 10 dagene. Vi har tre gode venninenr vi bor hos, og siden de er travle skolejenter bestemte vi oss for å lage en digg middag til de kom hjem. Vi gikk spicy kjøttboller, og vi lagde en litt enklere variant av denne oppskriften (trykker du på linken får du også mer detaljert fremgangsmåte). Alle fem var fornøyde med kjøttbollene som smakte veldig godt selv om jeg svidde de litt, servert med ris, salsa og salat. Supergodt og enkelt, så om du ikke vet hva du skal kose deg med i helga er dette et godt valg 🙂 

For å lage dette blander du sammen en pakke karbonadedeig, to hele egg, en finhakket rødløk og noen pressende hvitløksfedd. Rør godt sammen før du tilsetter krydder etter ønske – vi gikk for chilli, kajennepepper og salt. Dypp fingrene i vann før du tar en liten håndfull av blandingen og former til passende store kjøttboller. Stek de på middels varme i panna med litt olje. Kok ris, lag salat og du er good to go! Salsa som saus er perfekt i mine øyne til disse spicy godsakene. Selv om vi var gode og mette etter dette måltidet måtte vi ha dessert også…

Gjett om vi alle elsket norsk påskeegg! Det ble desverre alt for fort borte, men gud så godt det var. Sukkerkick og gledesrus resten av kvelden etter å ha kost oss med enda et lite stykke Norge. Det ventet nemlig to pakker til meg her på Bondi når vi kom frem, en usunn fra familien og en litt sunnere fra kjæresten. Heldig jente 🙂 Begge inneholdt ting jeg har savnet så utrolig mye så jeg hoppet bokstavelig talt nesten i taket da jeg åpnet de! Ble så utrolig glad, lykkelig for at jeg så herlige mennesker hjemme som er så gode mot meg. Nå er det filmkveld med jentene som venter – fredagskos 🙂 God kveld og helg Norge!

Datecookies & hjerte for Surfers

Jeg har forelsket meg i Surfers Paradise. Denne plassen er så fantastisk, og jeg er litt trist for at vi skal dra videre i dag. Det er bare noe med denne plassen, kjærlighet ved første blikk 🙂  I går gikk jeg kveldstur langs strandpromendaen og koste meg skikkelig med flere kilometer strand og nydelig utsikt hele veien. Hvis jeg skulle ha bosatt meg i Australia ville jeg lett ha bodd her – denne byen har jo alt! Kunne lett ha vært her en måned, men resten av verden skal jo også utforskes 😀 Hoppende glad på stranda som dere ser, ikke rart med tanke på at jeg er hvor jeg er. Fantastisk å få bo litt i luksus også, så vi har prøvd å skjemme bort våre herlige husverter mens vi har vært her. I går bakte vi supersunne cookies som falt i smak hos alle sammen! For første gang på lenge har jeg faktisk en oppskrift på de også, sånn at dere hjemme også kan lage disse herlighetene. Dette må være en av de beste cookie oppskriftene jeg har laget. Med dadler og banan som er naturlig søtt, blandet med crunchy nøtter og kanel ble disse rett og slett himmelske!

Oppskrift:

400 g dadler

3 modne bananer

5 dl havregryn

2 hele egg

100 g nøtter

1 ss olje

3 ts kanel

2 ss stevia

Noen dråper vaniljeessens

Sett oven på 175 grader og hakk nøtter og dadler i passende små biter. Vi valgte en bladning av hasselnøtter, mandler og valnøtter – velg den typen du selv liker best 🙂 Mos bananene godt i en stor bolle før du tilsetter resten av ingrediensene og blander godt. Bruk to spiseskjeer og form passende store cookies som du legger på bakepapir, vi fikk ca. 30 cookies. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter og selv om det er vanskelig – la de avkjøle seg på rist før du spiser disse herlige kjeksene!
Enjoy!

 

Et lite stykke Norge og et lite pust i bakken

Hjemmebakt grovbrød, makrell i tomat, kaviar, BRUNOST og eggerøre = LYKKE! De fleste av dere hadde nok elsket denne kveldsmaten også, men når man ikke har hatt disse matvarene på flere måneder ble dette et helt fantastisk måltid. Sammen med våre norske venner her i Australia satt vi og tenkte på alle de norske matvarene vi savnet, og spesielt grovt brød. I denne verdensdelen selger de kun loff, derfor tok jeg og Sofie saken i egne hender mens vertskape var på skolen 🙂 Vi fant en butikk som solgte skandinaviske matvarer (og smågodt <3 ) hvor vi fikk hamstret med oss diverse godsaker. Slumpet sammen et brød av sammalt hvete, havregryn, havremel, skummet melk og solsikkekjerner. Litt annerledes måte å gjøre ting på, jeg som er vant med å veie hver eneste ingrediens på grammet når jeg baker! Må kanskje legge bort matvekta helt når jeg kommer hjem, jeg har jo så god på dette! Men selv om jeg føler jeg har blitt god på øyemål nå var vi mildt sagt spente på om det ble vellykket mens det sto i ovnen, og resultatet ble absolutt godkjent!  Det satt fire stykk stappmette og lykkelige nordmenn planta i sofaen resten av kvelden etter en kveldsmat vi alle kan leve lenge på!SMÅGODT <3 Ja, jeg spise det på en mandag. Det er lov – alt med måte 🙂 

I morgen setter vi kursen mot Sydney hvor vi blir et par uker hjemme hos tre gode venninner vi gleder oss masse til å se! Planen var å være en uke i Sydney etterfulgt av litt over en uke i Fiji, men vi endret flybillettene våre slik at vi nå bare har et par-tre dager i Fiji. Det høres kanskje helt fjernt ut å velge bort paradisplassen Fiji, men med fare for å høres ut som en drittunge, så trengte vi et lite pust i bakken akkurat nå. Håper dere misforstår meg rett nå, for både jeg og Sofie elsker livet på reisefot. Men etter tre måneder på tur, hvor vi har flyttet på oss ca. hver andre dag, pakket sekken ut og inn x-antall ganger blir det utrolig godt å bli på samme sted en stund. Med så mange nye steder, opplevelser og mennesker blir det ufattelig mange inntrykk å ta inn over seg. Etterhvert sier hjernen liksom stopp, og derfor har det vært så utrolig godt å ikke være turist noen dager. Vi har tatt oss litt bedre tid her i Surfers Paradise enn vi tenkte også nå, og jeg har ikke ord for hvor godt det har vært å gjøre normale ting igjen. Stå opp, trene, bake, se på film, blogge, lese blogger, gå cardio, se flere episoder av serier på TV – ja, rett og slett hverdagslige ting man ikke får tid til/har mulighet til å gjøre når man konstant er på farten. Det har vært utrolig godt, og jeg er så glad for at vi har bestemt oss for å gjøre det på denne måten! Nå får vi landa litt igjen, og kan glede oss enda mer til alt det fantastiske vi fortsatt har foran oss 🙂 Sør- og Sentral- Amerika i tillegg til Afrika skal utforskes før vi vender nesa hjem mot Norge i juli, og etter denne lille “pausen” kommer vi nok til å sette mye mer pris på det! Uten tvil reisen of a lifetime, og jeg er så lykkelig for at jeg får oppleve alle disse fantastiske tingene. Så er jeg og lykkelig for at jeg setter sånn pris på alle disse små hverdagslige tingene, som å kunne stå opp og trene styrke 🙂 

Eller å kose med falske koalaer på strandpromenaden i mangel på de fluffy og ekte 🙂 

Ha en fin dag videre kjære lesere – klem fra frøken superglad i Australia 🙂