Sushi- & treningslykke

Ukens andre økt er i boks, og jeg er superførnøyd med gjennomføringen. Det er så godt å kjenne at kroppen fungerer og spiller på lag! Jeg kommer jo til å bli tyngre fremover, da er det viktig å ha en sterk kropp! Teknikk er det som står i fokus hos meg, men likevel er det fantstisk når vektene begynner å gå oppover. Dagens økt så slik ut:

Markløft 5 x 5, 50 kg

Sittende roing 3 x 10, 32 kg

Nedtrekk 3 x 8, 36 kg

Hantelroing 3 x 8, 14 kg

Rygghev 3 x 10

Ettbeins hipthrust mellom benker 3 x 8

Landmines 3 x 10

Selv om ettbeins hipthrust mellom benker er en øvelse med bare kroppsvekt er den utrolig tung. Har dere ikke prøvd den enda så anbefales den, jeg kjenner faktisk at jeg er litt støl i rumpa allerede!

Sko fra Adidas / tights fra Craft (-40%) / genser fra Better Bodies (sponsede lenker)


Etter trening var jeg både skrubbsulten og sliten. Altså ikke i humør til å være kreativ på kjøkkenet, men det er helt greit noen dager. Derfor tok jeg med meg takeaway sushi hjem, det slår aldri feil! Smaker fantastisk, og inneholder masse næring. Perfekt etter en god treningsøkt! Snill som jeg er kjøpte jeg selvfølgelig med et brett til samboeren også, kjærestepoeng til meg. Jeg er ikke så glad i fritert scampi, så brettet med bare laks er mitt. Ser det ikke deilig ut?Nå er jeg stappmett, og ligger fornøyd i sofaen mens jeg ser på treningsutstyr. Vi tar jo over det nye huset vårt om to uker, og jeg har et stort treningsrom som skal innredes! Dørstokkmila blir jo ingenting å tenke på når jeg kan trene i mitt eget hjem. Jeg har tenkt ut det meste jeg vil ha, men gjerne kom med forslag til utstyr dere ville hatt i kommentarfeltet! 

Pizzaomelett

Selv om jeg spiste pizza to ganger i helgen fikk jeg utrolig lyst på det i dag også. Da er det fint med muligheter til å gjøre det på en sunnere måte! I dag gikk jeg derfor for pizzaomelett, det er superenkelt og smaker godt. Start med å piske 3 hele egg sammen med litt hvitløkssalt og sukrin om du ønsker. Stek som en tynn omelett i panna, og skli den over på et bakepapir. Dette er pizzabunnen som du topper med akkurat det du ønsker. Jeg smurte den med litt grønn pesto, men du kan også bruke tomatpure eller sukkerfri ketchup om du ønsker. Som fyll brukte jeg 100 g kalkunskinke, 30 g sopp, 30 g cherrytomater og 40 g purreløk. På toppet fordelte jeg 40 g revet mozarella – og satte i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Fyllet kan du selvfølgelig være så kreativ med, for å lage din helt egen variant!

Mens du venter på at den skal bli ferdig og osten har smeltet kan du lage en god salat som tilbehør. Her brukte jeg isberg, ruccuola, cherrytomater, purreløk, agurk, paprika og fetaost. Da gjenstår det bare å si velbekomme, for denne retten er utrolig god!Morsomme intervaller

Etter en litt dårlig blogghelg klinker jeg til med hele to innlegg i dag, det er ikke verst! Jeg var så sliten i går at jeg orket ingen verdens ting, og la meg for å sove klokka ti. Det resulterte i mye energi i dag, og jeg har virkelig hatt en super start på uka. Uansett, dette innlegget trodde jeg aldri jeg skulle skrive for jeg har ikke akkurat vært noen fan av intervaller. Det som er viktig å huske er at intervaller må ikke gjennomføres på mølla, det er så mange andre måter å gjøre det på! Det tok det meg lang til å finne ut, så nå håper jeg at noen av dere får øynene opp for intervaller som kan være morsomme også.

Tabata-intervaller med kroppsvekt er faktisk en utrolig morsom måte å gjennomføre intervaller på! Her jobber du 8 x 20 sekunder per øvelse, og har 10 sekunders pause mellom hver gang. Her kan en for eksempel kjøre øvelser som knebøy, spensthopp, pushups, gående utfall og klatreplanke. Her er det bare fantasien som setter grenser! 

Intervaller på romaskin er også utrolig gøy og ikke minst effektivt! På romaskina bruker man hele kroppen, og det er faktisk skikkelig gøy å ro! Her går det an å stille inn etter både tid og antall meter. Det gjør du enkelt på diplayet på romaskinen, så du slipper å følge med tiden selv. Her er noen av intervallene jeg har kjørt, som er raske og effektive:

10 x 200 meter med 45 sekunders pause

10 x 1 minutt med 90 sekunders pause

5 x 500 meter med 2 minutters pause

En annen ting som kan være veldig gøy er å kjøre intervaller på ellipsemaskinen. Her er det veldig lett å justere motstanden, og å få pulsen godt opp. Samtidig er maskinen veldig skånsom, jeg synes den er super å bruke nå som jeg er gravid! Jeg har selvfølgelig noen gode eksempler her også:

10 x 1 minutt med 60 sekunders pause

Pyramideintervall på 2 minutter med jobbing / 1 minutt aktiv pause, 1 minutt / 30 sekunders aktiv pause, 30 sekunder /  30 sekunders aktiv pause, 1 minutt / 30 sekunders pause, 2 minutter / 1 minutt aktiv pause.

Jeg synes sprint-intervaller på bane er mye morsommere enn å løpe på mølla, det er så gøy å jobbe eksplostivt! I tillegg synes jeg det er helt fantastisk å kjøre slike intervaller med en partner, da vekkes virkelig konkurranse-instinktet. Jeg klarer alltid å presse ut litt ekstra for å komme først over målstreken. Her er det mye å velge i, men jeg synes som vanlig at kortere økter er de morsomste. Her er noen av favorittene:

20 x 60 meter med 60 sekunders pause

8-10 x 200 meter med 60 sekunders pause

Pyramideintervall på 200, 400, 600 og 800 meter før man trapper ned igjen fra 800 til 600, 400 og 200 meter. Igjen har jeg kjørt med 60 sekunders pause mellom dragene.

 

Som dere kanskje legger merke til er alle disse intervallene korte, noe som gjør det så lett å motivere seg til! Det er vanskeligere å dra frem krefter til 60 minutter, i motsetning til alle disse som går unna i en fei. Det beste er at jeg lyver ikke heller, det er faktisk gøy å gjennomføre disse intervallene. Så føles det jo så godt etterpå også! Gjerne del dine favoritt-intervaller i kommentarfeltet, jeg elsker å prøve nye ting så det blir jeg bare glad for. Etter både styrke og en kortintervall ikveld skal jeg tilbringe resten av kvelden på sofaen med en stor kopp te. Det har jeg fortjent ♥

Rent rundt & mellom

Annonse

Etter at jeg ble gravid har jeg lagt merke til at kroppen forandrer seg på utrolig mange måter. Hormonforandringene i kroppen påvirker utrolig mange ting som jeg aldri har tenkt over før. En av tingene som kan påvirkes er tannkjøttet, og det har jeg merket i aller høyeste grad. Jeg blør mye hver eneste gang jeg pusser tennene, og sammen med mye oppkast er det klart at dette ikke legger til rette for god tannhelse. Derfor har jeg blitt mye mer bevisst på dette akkurat nå, det er jo viktig å ta vare på helsa i hele kroppen! I stedet for å velge tannkrem etter smak velger jeg heller nå etter hva den gjør for meg. Nyheten Solidox Rene Tenner Rundt & Mellom er en avansert tannkrem med Clean Between formulering og mikrogranularer. Tannkremen kommer grundig til rundt og mellom tennene, og fjerner effektivt bakterier og plakk. Når denne også smaker godt er det ingenting som er bedre enn det!
Nå er det selvfølgelig ikke bare gravide som bør tenke på dette, jeg har bare blitt ekstra oppmerksom på det nå. Og kanskje jeg igjen får noen av dere der ute til å bli mer oppmerksom på god tannhelse også, det er viktig uansett alder. Vi skal jo tross alt ha tennene våre hele livet, og da trengs det en sunn munn! Så velg Rene Tenner Rundt & Mellom med super kvalitet, og husk pussing både morgen og kveld dere! Det var mandagsoppfordrigen min til alle dere, håper starten på uka blir helt fantastisk ♥
 

5WJtMCtIZG8

Superøkt og hverdagsfavoritt

I dag hadde jeg en superbra økt! Kanskje var det på grunn av at jeg spiste både sushi og smågodt i går, eller så ble jeg kanskje ekstra motivert av den superflinke PT-kunden jeg hadde rett før økta. Uansett ble treningen kjempegod, selv om jeg bare brukte 45 minutter på den. En trenger nemlig ikke å være flere timer på gymmet for  å få en god treningsøkt, det er viktig å huske på! Jeg kjenner at beina mine begynner å stivne allerede, økt jeg kjørte så slik ut: 

Knebøy 4 x 6 reps

Good mornings 3 x 10 reps

Bulgarske utfall 3 x 8 reps

Glutebridge med strikk 3 x 10 reps

Pull-through 3 x 12 reps

Genser fra Kari Traa / tights fra Röhnisch (lenkene i innlegget er sponset)


Jeg har fått flere kommentarer på at jeg alltid lager så fancy middager. Sannheten at de er ikke alltid fancy, men middagen her i huset må være sunn og smake godt. Det er ikke alltid jeg har tid til å lage fancy retter, og det er heller ikke alle dager jeg føler meg superkreativ i matveien. Da er det greit å ha enkle favoritter som går igjen, og denne er en av dem. Stekt karbonadedeig sammen med løk, paprika og tomat servert med kokt brokkoli, fullkornsris og hvitløkskesam. Dette tar kanskje et kvarter å lage, og er perfekt for hektiske hverdager. Nå er det riktignok lørdag, men den er fortsatt hektisk så da ble dette løsningen i dag.

Helt til slutt vil jeg bare tipse dere om at det er ryddesalg hos sponsor X-life nå, her kan dere sikre dere mange godbiter til en rimelig penge! Klikk på bildet under for å komme til salget. Nå skal jeg dra for å se NM sammen med noen venninner, og heie på flotte, flinke atleter. Ha en super lørdag da dere!

Svar på spørsmål, del 2

 

Jeg burde vært i seng for lenge siden, men i stedet for å sove har jeg svart på andre halvdel av spørsmålene dere kom med. Så er kommer del to, håper dere finner svar på det dere lurte på her!

Hva gjør du når du stagnerer på en vekt? Har trent knebøy i 2,5 år og jeg kommer meg ikke over 55kg.

Hvis jeg stagnerer på en vekt endrer jeg ofte treningsmetoen jeg bruker. Kanskje går jeg ned i vekt og kjører flere repetisjoner, eller flere sett  og få repetisjoner på en tung vekt. Når det kommer til baseøvelser er det også viktig å huske at du ikke er sterkere enn ditt svakeste ledd, så kanskje trenger manå styrke opp kjernemuskulaturen. Jeg er personlig glad i å bruke knebøy til boks som et alternativ, den synes jeg er god når tradisjonell bøy begynner å bli for tungt. Kjør knebøy på vanlig måte, men i bunnposisjon setter du deg helt ned på en boks/benk. Hold posisjonen i bunnen i 2-3 sekunder før du går opp igjen, 

Skal du ut i full mammaperm, eller fortsette med bloggen etter du har født?

Jeg kommer 100% sikkert til å fortsette med bloggen etter jeg har født, det er jo bare kos! Selv om jeg kommer til å få mindre tid om dagene vet jeg at det kommer til å gå bra. Det finnes jo så utrolig mange flinke bloggere som har fått barn, og når de klarer det ser jeg ingen grunn til at jeg ikke skal klare det! Når det kommer til begynne med jobbing etter fødsel tenker jeg at jeg får ta det litt som det kommer, jeg må rett og slett se an hvor mye tid og overskudd jeg har.

Går du fortsatt god for mottoet ditt “Train hard or go home”?

Jeg tenke faktisk på det forrige uke, at jeg burde finne meg et nytt treningsmotto. Det stemmer ikke helt overens med den filosofien jeg har i dag, nemlig at all trening er bedre enn ingen trening. Jeg skulle vel være litt mer “hardcore” for noen år siden, og da passet det mottoet bedre. Så hvis noen av dere har noen bra forslag til passende motto er det bare å rope ut!

Hvilke øvelser anbefaler du for å styrke kjernemuskulaturen?

Her er det utrolig mye å velge i! Men jeg er veldig glad i øvelser i slynge og på ball. Kneetucks, mountain climbers og sideplanke er noen av favorittene mine i slynge. Pike-rollouts og stir the pot er favoritter på ball, det er virkelig øvelser som svir! I tillegg til disse er jeg utrolig glad i pallofpress og landmines, sistnevnte ser dere bilder av under. Den setter virkelig store krav til kjernemuskulaturen!

Hva ditt tips til ei som vil komme i form men virkelig hater å trene?

Det beste tipset jeg har er at du prøver nye ting. Treningstilbudet har aldri vært mer variert – det er jo så utrolig mye du kan drive med! Jeg tror faktisk ikke på at det er mulig å hate alle former for trening 🙂 Test litt forskjellig som styrketrening, crossfit, dans, klatring, svømming, hinderløp, ballspill, aerobic, spinning eller yoga. Kanskje finner du ut at det ikke er så ille å trene likevel, når du bare finner den treningsformen som passer for akkurat deg. Det skal nemlig ikke være hat å gå på trening, det skal gi glede og mestring. Så ikke gi opp, men prøv helt til du finner ut hva det er som gir deg nettopp dette. 

Hvilke tilskudd liker du å bruke. både før graviditet og nå?

Jeg bruker nesten akkurat de samme tilskuddene nå som før jeg ble gravid. Det eneste jeg har sluttet med er tilskudd som inneholder mye koffein, det skal en ikke ha så store mengder av når man er gravid. Så det går i proteinpuvler, multivitaminer og omega-3 hver dag. Det er mye som kan dekkes av kostholdet, men jeg synes det er enklere å få i meg alt jeg trenger ved hjelp av tilskudd.

Har du noen andre treningsblogger som du leser og anbefaler?

Faktisk leser jeg ekstremt lite blogger selv! Jeg bruker jo ganske mye tid forran skjermen i løpet av en dag så da synes jeg det er godt å legge fra meg maskina når jeg har fri. Men ca. en gang i uka tar jeg meg en skikkelig runde og leser blogger jeg må oppdatere meg på. Det er treningsjenter jeg kjenner og  blir inspirert av, som Linn Tovaas, Maren Erdvik og treningsfrue. Ellers kan jeg også stikke innom flinke matbloggere som Linda Stuhaug og Kriweb for å få inspirasjon til kjøkkenet-

Hvor lenge har du og kjæresten vært sammen? Ser dere for dere og gifte dere på sikt?

Vi har faktisk ikke vært sammen mer enn ett og et halvt år, så det er litt tidlig å gifte seg enda synes jeg. Men det er ingen tvil om at vi skal gjøre det en vakker dag. Hvis frieriet er skikkelig romantisk vel og merke, han skal jo bare gjøre det en gang så da synes jeg det bør ligge litt tanke bak det. Akkurat det må han finne ut av selv, han leser nemlig ikke bloggen min – han kan ikke bloggadressen en gang!

 

 

Onsdagsbiff

Pizza i går, og biff i dag! Ingen grunn til å klage på middagene så langt denne uken med andre ord. Når jeg kom hjem og kjæresten hadde handlet inn til et bedre biffmåltid ble jeg absolutt ikke lei meg. Med riktig tilbehør er faktisk biff noe av det aller beste jeg vet. Her hadde vi søtpotetfries, brokkolimos og stekte grønnsaker til biffen, da blir det ikke stort bedre. Søtpoteten skylles og skjæres i skiver. Dypp gjerne skivene i eggehviter for at de skal bli skikkelig sprø. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett og bruk det krydderet du ønsker. Jeg brukte hvitløkssalt, kajennepepper og chili. Stekes på 220 grader i ca. 30 minutter. Brokkolimosen er rett og slett kokt brokkoli most sammen med stavmikser og krydder. Jeg er kjempeglad i grønnsaker, og stekte derfor også fersk sopp, løk, paprika og cherrytomater. God og mett etter middagen tok jeg en liten siesta på sofaen før jeg tok med Guapo på tur. Jeg skulle egentlig trene styrke i dag men var ikke helt i slaget, derfor utsetter jeg heller økten til i morgen. Da satser jeg heller på at det blir en god økt da! Det var uten tvil godt å komme seg ut på tur i dag, det slår aldri feil. Jeg føler meg alltid bedre, både i kroppen og til sinns etter å ha vært ute i naturen. 

Lue fra Kari Traa / genser fra Craft / boblejakke fra 2XU (sponsede lenker)

Nå skal jeg komme meg til sengs, jeg er så kveldstrøtt nå for tiden at det er ikke til å tro! Men det kreves mye energi for å gro et lite menneske, så da skal jeg la kroppen få akkurat så mye søvn som den trenger. God natt fra meg til alle dere ♥

Pizza og proteinkakao

Selv om det bare er tirsdag har det blitt både kakao og pizza her i gården. Etter mye oppkast tidligere i dag var det virkelig fortjent med noe ekstra godt itl kvelds synes jeg! Middagen ble speltlompepizza – det er enkelt og godt. Jeg brukte stekt karbonadedeig og spekeskinke på i dag, den kombinasjonen blir jeg aldri lei av. Under brukte jeg grønn pesto på to av pizzaene, og tomatpure på de to siste. Sammen med løk, paprika, cherrytomater og mozarella er pizzaen klar. Inn i ovnen på 220 grader i 8-10 minutter, og middagen er ferdig!

Lenkene i innlegget er sponsetMed litt mat i magen ble jeg i bedre form, og kom meg ut på en superfin tur med Guapo. Noe av det beste jeg vet etter en tur i kald høstluft er varm drikke. Proteinkakao står høyt oppe på lista, og stiller virkelig søtsuget. Kok 6 dl melk sammen med 1 ss kakaopulver, 1 scoop proteinpulver med sjokoladesmak og 1 ss sukrinmelis. For å gjøre det til en ekstra opplevelse anbefaler jeg å lage proteinkrem også! Den er laget av 250 g kokosmelk, 1 ss vaniljeprotein og 4 ss sukrinmelis. Pisk sammen og fordel i de to koppene.Det er absolutt ikke så ille med høstkvelder, når de kan være så bra som denne♥

Ring en venn

Mandager pleier å være favorittdagen min i uka, og jeg kan ikke huske sist mandag jeg ikke ville på trening. Men det hadde jeg altså null motivasjon til i dag. Jeg aner ikke hvorfor, men sofaen fristet rett og slett mer enn trening. Likevel vet jeg jo hvor utrolig godt jeg har av det, så hva ble løsningen? Jo, jeg ringte en venn. Egentlig skrev jeg på favebook, men resultatet ble det samme. PT-kollega Mona skulle uansett trene ikveld, så da ble jeg med på hennes økt. Noen ganger er det deilig å bare komme på trening uten å tenke, bare følge en plan. Det ble en crossfit-inspirert økt på oss i dag, hvor vi jobbet på fire stasjoner i 30 sekunder. Deretter ventet 30 nye sekunders pause, før vi gikk til neste øvelse. Totalt var vi på hver post seks ganger før vi var ferdige, og gjett om jeg er sliten her jeg sitter i sofaen nå!

Du kan selvfølgelig velge de øvelsene du vil, så lenge du bruker hele kroppen vil du uansett bli god og sliten av en sånn type økt. Vi kjørte battleropes som første øvelse, det er så tungt!

Genser fra Better Bodies / tights fra Kari Traa / sko fra Adidas (sponsede lenker)

Boxjumps var øvelse nummer to. Her valgte jeg å gjøre en litt forenklet variant fordi jeg synes det er ekkelt å hoppe mye nå. Derfor kjørte jeg heller step-ups med manualer, men det var tungt det også!

Øvelse tre kjørte vi med slam balls, hvor du rett og slett skal kaste ballen hardt ned i bakken. Ned i knebøy-posisjon så fort du klarer og plukk den opp igjen, før du igjen kaster den i bakken. Ballen vi brukte veide 6 kilo.

Siste øvelse var med kettlebells, her kjørte vi 30 sekunder på hver hånd før vi byttet. Enkel, men utrolig morsom og effektiv økt! Jeg er sjeleglad for at jeg ble med Mona, ellers hadde jeg nok ikke kommet meg på trening i dag. Men det føles jo alltid så utrolig godt når det er gjennomført! Helt på slutten fikk jeg en utfordring, nemlig pushups på kettlebells. Jeg klarte så mye som en og en halv repetisjon, med dårlig teknikk. Så det var ikke noe å skryte av, men jeg liker utfordringer! Så her har jeg virkelig forbedringspotensiale 🙂


Hvis dere har prøvd den så gjerne skriv antall repetisjoner dere klarer i kommentarfeltet. På den måten får jeg noe å strekke meg etter!

Ploycystisk ovariesyndrom

Jeg hadde egentlig ikke å skrive om dette på bloggen, men etter jeg nevnte det i en kommentar for noen uker siden har jeg fått utrolig mye respons på det. Både på mail, meldinger og i kommentarfeltet, fra andre som har den samme tilstanden. Derfor tenkte jeg å skrive et lite innlegg om det, i håp om å inspirere noen til å legge om livsstilen. Polycystisk overiesyndrom er en tilstand med flere cyster i eggstokkene samt økt mannlig hårvekst på kroppen, kviser, menstruasjonsforsyrrelser, vansker med å bli gravid og økt risiko for å utvikle type 2 diabetes. 2 av 3 kvinner som har PCOS er overvektige. Dere kan lese mer om tilstanden her, hvis det er ønskelig.

Jeg fant først ut i mai i år at jeg har PCOS. Likevel har jeg nok hatt det lenge, jeg husker at jeg som 18-19 satt hos legen og spurte hom mulige årsaker til at jeg svært sjelden hadde menstruasjon. Den kunne komme med alt fra 2 til 6 månders mellomrom, og jeg ante ikke hvorfor. Det vi trodde kunne være årsaken da var at jeg trente mye, og den forklaringen har jeg trodd på siden. Kviser slet jeg en god del med tidligere, men det var det også flere i familie og vennekrets som hadde derfor tenkte jeg ikke mer over det. Den økte hårveksten har jeg irritert meg over så lenge jeg kan huske, men dette er heldigvis noe som er relativt enkelt å hanskes med i dag. Jeg spretter også fort opp i vekt hvis jeg spiser litt dårligere en periode, men igjen – dette er noe som gjelder flere enn bare meg.

Det jeg prøver å komme frem til er at jeg aldri har tenkt over at jeg aldri har tenkt over at jeg er annerledes enn andre. Jeg er helt sikker på at hovedgrunnen til det, er at jeg har den livsstilen jeg har. Jeg trener og har et godt kostholdet, og dermed er mye av jobben gjort. For mange er dette den eneste behandligen som trengs også, med tanke på å normalisere menstrusjon og bli kvitt kviser. Mange med PCOS har også høyt blodtrykk og høyt kolesterol, som kan være risikofaktorer for å få hjerte- og karsykdommer senere i livet. Dette er enda en grunn til at jeg synes det er så utrolig viktig at alle som har PCOS tenker godt over livsstilen sin.

Tilstanden kan føre med seg forstyrrelser i forbrenningen, noe som kan gjøre det vanskeligere for enkelte å gå ned i vekt. Men at noe er vanskeligere, betyr langt i fra at det er umulig. Man må kanskje jobbe enda hardere, men igjen har en virkelig noe å jobbe for! Muligheten for å bli kvitt mange av symptomene, og muligheten til å leve som alle andre. Jeg har alltid vært klar over hvor mye trening og kosthold kan bety for kroppen. Jeg er helt sikker på at det er nettopp derfor jeg har det så bra som jeg har det i dag, selv om jeg har PCOS. Så min oppfordring til alle som har samme tilstand, og forsåvidt alle som ikke har den også, om å bli ekstra bevisst  på kosthold. Det du putter i munnen betyr så utrolig mye mer enn du tror! Det betyr så mer enn å bare få en fit kropp, det handler faktisk om helsa di. Og er det noe som er viktig her i livet, så er det faktisk den ♥