Frisk sommersalat

Ute er det ikke mye som minner om sommervær, da gjelder det å lage litt sommer innendørs! Jeg elsker å tilsette frukt i salaten om sommeren, det gjør hele salaten så utrolig mye bedre synes jeg. I dag tilsatte vi mango og vannmelon i kyllingsalaten, men her kan du selvfølgelig velge det som passer dine smaksløker best. Jordbær, eple, papaya og ananas er også store favoritter i salaten for min del. Mye grønt må det også være, og denne skål var full av isberg, rødkål, spisspaprika, mais, avocado, rødløk, tomat og agurk. Sammen med stekt kylling, fetaost og hvitløksdressing ble den akkurat så god som den ser ut som. 
Serviettene fikk jeg i bursdagsgave av noen venninner, passet bra til meg synes jeg! Heldigvis spiser jeg de aller fleste måltidene mine sammen med noen, så alle de gode kaloriene telles. Hvis dere har noen gode måter å gjøre salaten ekstra frisk på så gjerne del i kommentarfeltet! Jeg synes det er så gøy når vi kan inspirere hverandre til å prøve nye ting 🙂

Granola & grilldress

Granola er utrolig godt, uansett tidspunkt på dagen. Mange forbinder det kanskje med frokost, men for min del passet det perfekt akkurat nå. Jeg har akkurat kommet hjem fra jobb, og trenger bare litt rask energi fø jeg skal ut på tur med Guapo. De frokostblandingene en får kjøpt i butikken inneholder ofte mye undøvendig sukker, derfor velger jeg heller å lage min egen granola. Den smaker jo utrolig mye bedre også, så da er det ingen grunn til å la være å prøve. Oppskriften på granola har jeg postet litt tidligere, og den finner dere ved å klikke her. Den eneste forskjellen jeg har gjort denne gangen er å tilsette 2 dl havregryn i tillegg, og granolaen ble like god som alltid! Sammen med blåbær, ei stor skål biola og en varm kopp kaffe ble dette et perfekt lite måltid før turen.

Innlegget inneholder sponsede lenker
Guapo må jo få seg en langtur hver dag, og i går slo jeg til med en skikkelig grilldress som turantrekk! Man får kanskje ikke de beste assosiasjonene til ordet grilldress, men denne synes jeg faktisk var skikkelig kul. Jeg følte at jeg lyste opp løypa til Geitfjellet, ingen tvil om det!

Jakke, tights og løpesko fra Adidas / Caps fra Kari Traa


Jeg slo til med noen pushups på slutten også, for å få svettet litt ekstra. Ryggen kjennes bedre og bedre, og fra neste uke skal jeg faktisk begynne med styrketrening igjen! Jeg har jo selvfølgelig trent litt styrke og opptreningsøvelser de siste månedene, men nå skal jeg altså komme i gang med et systematisk treningsprogram igjen. Jeg gleder meg utrolig mye, det skal bli så godt! Ikke minst gleder jeg meg til å dele øvelser og tips med dere igjen, og ikke bare bilder av mat + løpeturer. Nå skal jeg komme meg ut døra, ha en super onsdag alle sammen!

“Jeg skal være lykkelig når jeg har gått ned 10 kilo”

“Jeg skal være lykkelig når jeg har gått ned 10 kilo.” Denne setningen har jeg hørt alt for mange ganger. I mailer, kommentarfelt og i meldinger går det igjen og helt ærlig så blir jeg litt lei meg av å lese den. Ikke fordi jeg synes det er galt å ønske seg å gå ned 10 kilo i seg selv. Men det virker så alt for ofte som lykken ligger så langt frem i tid, at det er noe som skal komme når vi oppnår ett eller annet. I mitt miljø hører jeg ofte om kiloene som skal bort, eller fra de som ønsker å legge på seg noen kilo. Når dette er oppnådd, da kan lykken bare komme. Jeg tror ikke det er så annerledes i andre miljø heller, at man skal bli lykkelig når en får forfremmelse, råd til å kjøpe finere leilighet, møter drømmeprinsen eller får barn. Det er ikke noe galt i å ønske seg noen av disse tingene, og jeg er virkelig for å sette mål en kan strekke seg etter. Men hva om det tar fem år før man møter drømmemannen? Hvis en fortsatt vil gå ned 5 kilo til når de 10 første ikke var nok? Skal vi gå rundt å ikke være lykkelige i mellomtiden, fordi lykken er noe som ligger og venter på oss i fremtiden? Selv om det kanskje er en klisje, så er det faktisk ingen av oss som vet hvor lenge vi skal være på denne jorden. Livet er akkurat nå, og det begynner ikke den dagen man får den jobben eller går ned de siste kiloene. Jeg tror mange av oss er for flinke til å se på alt vi ikke har, i stedet for å se på de tingene vi faktisk er så heldige å ha.

Så hvis du vil gå ned de 10 kiloene, sett i gang med treningen! Lag en plan, spør noen om hjelp eller bare ta på deg joggeskoene. Det handler om å ta ansvar for sitt eget liv, og sin egen lykke. For de mange vil jeg tro at det å være lykkelig handler om andre ting enn å gå ned i vekt, men det er opp til hver enkelt å finne ut. Jeg møtte engang en overvektig som var på vei ned i vekt, og var sjeleglad over å endelig kunne knytte skolissene sine selv. Dette er noe de fleste av oss tar for gitt, men en så liten handling kan bety så mye for et annet menneske. Denne personen hadde fortsatt en lang vei å gå til målet sitt, men klarte å glede seg over veien dit. Dette ble et litt annerledes blogginnlegg, men jeg måtte bare få lufte disse tankene. Jeg føler at flink-pike syndromet brer seg utover, og at mange ikke kan være lykkelige før absolutt alt i livet er perfekt. Det tidspunktet tror jeg aldri kommer, for det vil alltid være noe som kan være bedre. Men det vi likevel kan gjøre er å holde fokus på å være mer lykkelig akkurat , i stedet for at fokuset ligger på “lykkelig når.”

Hjemmelaget spicy tomatsuppe

Når varmen melder fravær ute, så passer det helt perfekt å skape varme innendørs. Dagens middag og kveldsmat ble derfor hjemmelaget tomatsuppe, det er så godt! Jeg liker når maten er litt ekstra spixy, og denne tomatsuppen ble ikke noe unntak. Det tar litt lengre tid enn med pose, men smaker uendelig mye bedre og i tillegg vet du nøyaktig hva du får i deg. Dette er sunn hverdagskost på sitt beste, og oppskriften ser slik ut:

2 bokser hermetiske tomater

2 ss tomatpure

1 liter grønnsaksbuljong

1 kinesisk hvitløk

3 sjalottløk

1 liten chili

2 ts salt

1 ts pepper

1-2 ss sukrin

Finhakk løk, hvitløk og chili som du freser noen minutter i en kjele. Tilsett tomatpureen og la det surre noen minutter, før du tilsetter boksene med hermetiske tomater. La dette koke opp før du tilsetter buljongen. Jeg liker å ha litt tyggemotstand, og valgte derfor å ha fullkornspasta i suppen. Denne kokte jeg sammen med buljongen. Når alt er blandet sammen lar du det koke i ca. 10 minutter – og suppen er klar! Dette er en ganske spicy variant – så gjerne smak deg litt frem i forhold til mengen krydder, hvitløk og chili. Jeg kokte også noen egg til, samt mine havre- og sesamrundstykker som dere finner oppskriften på her. Virkelig et deilig måltd på en helt vanlig mandag.


Håper dere har hatt en super og sprek start på uka hele gjengen!

Reker med krydderbrød

Vi avsluttet Frøya-ferien på beste vis mulig, nemlig med en herlig rekeaften. Tradisjonen tro måtte vi ha loff og majones på bordet, men jeg hadde også et par andre valgmuligheter. Jeg synes ikke loff smaker noen ting, og ikke inneholder det noe særlig næring heller – så da lagde jeg like gjerne min egen variant. Brødet ble så godt at alle ville ha det, og loffen ble nesten ikke rørt. Oppskriften på brødet ser slik ut:

200 g havregryn

200 g speltmel

150 g gresk yoghurt

2 egg 

3 dl vann

1 presset kinesisk hvitløk

1 ts salt

1 ts rosmarin

1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene i en bolle, og rør godt sammen. Krydder kan du velge etter smak, men jeg synes virkelig disse smakene er utrolig gode sammen. Fordel i en smurt brødform og sett inn i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. La brødet avkjøle seg etter du har tatt det ut av ovnen, og nyt sammen med ferske reker eller godt pålegg.

Lenkene i innlegget er sponsetDressingen har jeg laget av en boks kesam, en presset kinesisk hvitløk, litt salt og litt sukrin, Denne dressingen bruker jeg til nesten alt, den er så god! Helt til slutt vil jeg bare tipse dere om at i dag er det -25% på absolutt alt fra 2XU  resten av kvelden. Det er et dagstilbud hos sponsor X-life, så om du vil benytte deg av det har du fortsatt noen timer igjen!

Nå skal jeg slappe av litt i sofaen, før jeg skal ta tidlig kveld. I morgen er det hverdag igjen, og selv om ferien har vært fantastisk blir det absloutt ikke dumt å komme tilbake til rutinene heller.

Frøyalykke

Jeg synes det er så utrolig deilig å padle kajakk. Det er så stille og fredelig, samtidig som en virkelig får brukt kroppen. Her på Frøya har foreldrene mine kajakker, det måtte selvfølgelig utnyttes! Jeg og pappa tok oss en kjempefin tur denne formiddagen, med stille hav og blå himmel. Det blir ikke stort bedre! På slutten av turen kom kjæresten med våtdrakt og svømte en kilometer ved siden av oss, mens Guapo fulgte ivrig med fra land. Det er så utrolig fint her ute, jeg senker alltid skuldrene og koser meg maksimalt hver gang jeg er på øya.


Da vi kom på land var jeg sulten som vanlig, og ville ha rask energi. Valget falt på frukt, bær og vaniljekesam – det er supert som mellommåltid eller bare som kos. Norske jordbær er de aller beste, og jeg blir aldri lei! Resten av kvelden skal jeg bare slappe av, og lade opp alle batteriene. Fra og med mandag er det vanlig hverdag igjen, så nå skal jeg nyte det siste døgnet av ferien så godt jeg bare kan.

Ha en nydelig lørdagskveld alle sammen 

Favoritten hvit pizza

Det er lite som slår en skikkelig god pizza når en er sulten. Det var hele gjengen her i kveld, og derfor ble middagsvalget enkelt. Hvit pizza har vært en favoritt i mange år for min del, og det er ikke uten grunn. Bunnen varierer ofte ut i fra hva jeg har tilgjengelig, men toppingen er alltid den samme. Denne gangen laget jeg en havre- og speltbunn, oppskriften på den ser slik ut:

6 dl speltmel

6 dl havremel

4 egg

5 dl vann

2 ts bakepulver 

2 ts salt

Bland alle ingrediensene godt sammen til du har en litt klissete deig. Fordel denne med slikkepott over et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 220 grader i 15 minutter før du tar den ut. I mellomtiden steker du kyllingfilet, og kutter opp grønnsaker. Vi var fire personer i dag, og derfor stekte vi hele 750 gram kyllingfilet. Velg krydder etter smak, jeg brukte hvitløk, salt, chili og kajennepepper. Når bunnen har stekt seg ferdig tar du den ut, og lar den hvile i ca. fem minutter før du legger på den hvite pizzasausen. Denne er laget av et beger lett creme fraishe, en ss pesto og en presset kinesisk hvitløk. Smør den jevnt over bunnen, før du fordeler kylling og grønnsaker over. Jeg bruker fersk sopp, paprika og løk – men dette kan du selvagt velge som du selv ønsker. Legg ost over grønnsakene, før du helt til slutt topper med spekeskinke. Sett pizzaen inn i ovnen igjen på samme temperatur og la den stå i 10-15 minutter, eller til osten har smeltet.
På grunn av en grov og god bunn, samt masse proteiner er dette en veldig mettende pizza. Denne varianten er full av næring, og er en sunnere variant av en matrett som har et dårlig rykte.Pizza trenger absoulutt ikke å være søppelmat, men kan være et godt og sunt middagsalternativ. Har dere ikke prøvd hvit pizza før så anbefales denne virkelig på det sterkeste!

Min største frykt

Da jeg var seks år ble jeg brent av en brennmanet. Vi var på familieferie i Arendal, og akkurat denne dagen hadde vi tatt båt ut til ei øy for å bade. Jeg gikk rett på en stor manet, og ble brent over hele lårene mine. Båtene inn til Arendal gikk ikke så ofte, og det tok derfor noen timer før jeg kom meg til et legesenter. Der fikk jeg beskjed om at jeg hadde en kraftig allergisk reaksjon, og jeg husker enda hvor forferdelig vondt jeg hadde det. Siden den gangen har jeg vært livredd for å bade i sjøen, og skal jeg først bade holder jeg meg i grunt og klart vann slik at jeg kan se. Det høres kanskje dumt ut, men brennmaneter er noe av det jeg er mest redd for. Jeg skal jo delta i mitt første Triathlon snart, derfor må jeg bare venne meg til å svømme i sjøen. Selv om jeg har våtdrakt er jo fortsatt både ansikt, hender og føtter i direkte kontakt med vannet og kan treffe en manet. Derfor har jeg nektet plent å være med kjæresten på svømmeturer i sjøen, og heller holdt meg til basseng og innsjøer. Men i dag hoppet jeg bare i det, og er faktisk superstolt av meg selv!

Våtdrakten er sponset


Jeg lurer på om noen klarer å se normal ut med denne hetta på? Haha, det gjør i allefall ikke jeg. Men akkurat det betyr ikke så mye, det som betyr noe er jo å ha bra kvalitet på utstyret. Våtdrakten min er en R:3 fra 2XU, en perfekt drakt for mosjonister og triathleter uten svømmebakgrunn. Jeg har trent svømming i basseng ca. to ganger i uken det siste halvåret, og jeg ble veldig overrasket over hvor stor forskjell det var når jeg fikk våtdrakten på. Oppdriften var helt fantastisk, slik at jeg kun kunne fokusere på svømmeteknikken. For meg som ikke er verdens beste svømmer hjelper det ekstremt mye å ha en drakt med så mye flyteevne. Jeg ligger stabilt i vannet, har den fleksibliteten jeg trenger og er passe varm. I dag svømte vi fra fjæra og rundt bøyen dere ser på bildet under. Jeg mistet tellingen over hvor mange runder det ble, men jeg var god og sliten da vi avsluttet svømmeøkta.
Det var virkelig en herlig følelse at det gikk så bra ute i sjøen i dag, og alt i morgen skal vi svømme igjen!

Smaken av sommer

Noe av det aller beste jeg vet er norske jordbær. Det er absolutt ingenting som slår smaken av de søte bærene, og i mine øyne er det ingenting som smaker mer av sommer I dag slo vi på stortromma når det kom til kos etter tur, og kjøpte absolutt alt vi hadde lyst på. Moreller, vannmelon, jordbær, vaniljekesam og Dream is med mangosmak. Det er første gangen jeg prøver denne isen, men den var ufattelig god så det blir ikke den siste!  Resten av tirsdagssnacksen var virkelig god den og, sommerkos på sitt beste.

Lenkene i innlegget er sponset
Så tenkte jeg bare å tipse dere om noen av de utrolig kule nyhetene som har kommet inn i nettbutikken hos X-life! Spesielt Adidas har kommet med mange freshe plagg til en rimelig penge. Nå er det også kampanje som gir 200 kroner i gavekort hvis du handler for over 800 kroner. Det tilbudet gjelder bare i dag og i morgen hvis dere vil benytte dere av det. Mine favoritter akkurat nå ser dere her:

T-skjorte finner du her / Lang singlett her / Treningsjakke her / Treningssko her / Shorts som kan brukes på begge sidene her / Løpesko her

Gjerne del deres beste tips til sommerkos i kommentarfeltet også 

Fløya & rekelove

Tromsø er sålangt favorittbyen min i Norge! Den er så fin, så koselig og ligger så fantastisk flott til i nordnorsk landskap. I går tok vi turen opp til Fløya, hvor utsikten over byen var helt nydelig! Det går en fjellheis opp til toppen, men vi valgte å gå den bratte løypa oppover. Det vil si, jeg og Guapo gikk mens kjæresten løp opp. Det hadde jeg aldri klart, jeg synes det var tungt nok i seg selv å gå opp jeg! Svetten silte nedover ryggen og håret var klissvått når jeg kom til toppen – men det var virkelig verdt det for utsikten som ventet.Vel nede igjen dro fikk vi dusjet og skiftet før vi satte oss ned på en resturant nede ved en brygge i byen. Jeg bestilte en kylligsalat med pesto og parmesan, pluss at vi bestilte oss ei stor skål reker på deling. Jeg har faktisk ikke spist reker enda i år, og hadde nesten glemt hvor utrolig godt det er! Det er virkelig sommermat, men siden solen har vært fraværende har jeg liksom ikke tenkt så mye på det. Men nå vet jeg hva jeg skal spise mer av denne sommeren!I dag har ikke formen min vært helt på topp – og derfor tar vi oss en kjøredag. Værmeldinga bestemmer for det meste hvor vi drar, men Tromsø ble vårt nordligste stopp. Det er ingen tvil om at jeg kommer tilbake engang, for her har vi virkelig koset oss!