Mandagsøkta & supersmoothie

Den siste dagen i november er snart over, og jeg er kjempefornøyd med at 12/30 treninger før julaften er i boks! Det er mandag i dag, og det er ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i mandager. Hver mandag prøver jeg å sette standarden for hele den nye uka, og da passer jo ingenting bedre enn en god treningsøkt. Det merkes at magen blir større og større, og jeg må si jeg er spent på hvor stor den kommer til å være på slutten! Det er jo noen uker igjen enda, og de skal jeg bruke på å gjøre mitt beste på treningsfronten. Økta mi i dag så slik ut:

Knebøy 3 x 10

Gående utfall 4 x 12 skritt

Utspark 4 x 8

Glutebridge med strikk 3 x 15

Sidehev i kabel 3 x 10

Upright rows 3 x 12

Pushups 3 x 10

Jeg hadde virkelig aldri trodd at pushups kunne være så tungt som det er nå, men det er virkelig en krevende øvelse om dagen! Vil dere prøve å gjøre pushups kan dere gjerne prøve å gjøre øvelsen med en vektskive på ryggen, eller med strikk for å øke motstanden.

Genser fra Better Bodies / tights fra Craft / sko fra Reebok (sponsede lenker)


Jeg bruker ikke vektstang når jeg kjører glutebridge lenger, men gjør øvelsen tung ved å ha en stram strikk rundt knærne samtidig som jeg plasserer beina på en step. Da blir det fort tungt, i alle fall hvis en kjører mange repetisjoner. Så har jeg lagt min elsk på de nye skoene mine, det er det andre paret mitt med Zpump fra Reebok, så fornøyd med den modellen! En annen ting jeg setter veldig stor pris på nå er enkle løsninger, vi har nemlig hatt vannlekkasje i leiligheten og står uten kjøkken. Men blenderen fungerer jo i stua også den, og derfor ble det smoothie etter trening i dag. Denne smoothien er utrolig god, og passer perfekt som kveldskos eller etter trening. Det du trenger er 400 g frosne jordbær, 1 mango, 2 bananer, 2 ss peanøttsmør og ca. 200 g cottage cheese. Her har du proteiner, karbohydrater og litt sunt fett i ett og samme måltid. Smoothie hører virkelig ikke bare sommeren til, men er godt hele året!


Håper alle dere har hatt en sporty start på uka også!

Søndagstur & adventskalender

Tenk at det er første søndag i advent allerede! Det betyr jo at det snart er jul, favoritt-tiden min gjennom hele året. Min kjære mamma har alltid laget pakkekalender til meg, noe jeg setter utrolig stor pris på. Derfor tenkte jeg at dere kanskje ville sette pris på en liten kalender dere også. Jeg synes det er så vanskelig å tenke ut pakker, derfor tenkte jeg å dele ut en hver søndag i advent. Den første pakken altså ut i dag, og i den har jeg puttet ting jeg er veldig glad i selv. En eske Questbarer, te, vaniljedråper for å ha i teen, og sukkerfri Nesquik! Masse godt å kose seg med i adventstiden med andre ord. Hvis du har lyst på denne lille pakken så trenger du bare å legge igjen en kommentar forslag til ting du kunne ha tenkt deg i julekalenderen de neste søndagene. Husk å legge igjen epost også, slik at jeg kan kontakte den som vinner.

Det at det ikke er så lenge til jul betyr jo også at det ikke er så alt for lenge til lillebebis kommer heller! Det er fortsatt helt rart å tenke på synes jeg, men jeg blir heldigvis mer vant med tanken for hver eneste dag som går. I dag tok jeg med kulen på magen og Guapo ut i marka for en fin tur. Det merkes virkelig at vi snart er i desember på temperaturen, og jeg hadde kanskje litt for lite klær på i dag. Heldigvis stiger pulsen min raskere enn noensinne om dagen, og jeg svetter så det renner selv av den de slakkeste bakkene. Da kom jeg rask i varmen likevel, noen fordeler med å være gravid må det jo være!

Genser fra Craft og tights fra Röhnisch (sponsede lenker)

Nå venter adventsmiddag, passer midt i blinken med påfyll etter en god tur utendørs. Ønsker dere alle en helt nydelig første søndag i advent ♥

 

Ordentlig lørdagsgodt

I dag tenkte jeg egentlig å prøve meg på noen nye juleoppskrifter, men jeg orket faktisk ikke. Ikke har jeg orket å dra på trening heller – selv om jeg egentlig hadde det på agenden. Noen dager er bare sånn, for absolutt alle. Enten du er treningsblogger eller mosjonist så tror jeg alle har dager hvor motivasjonen og energien ikke er helt på topp. Da har man kanskje godt av en dag fri, for å komme sterkere tilbake dagen etter. Det er i alle fall min tankegang, og jeg har ikke et fnugg av dårlig samvittighet for at jeg ikke har gjort noe produktivt i hele dag. Jeg har heller ikke dårlig samvittighet for at jeg har kjøpt meg ordentlig lørdagsgodt, jeg setter alltid av en kveld i uka hvor jeg kan kose meg med akkurat det jeg vil. Så lenge kostholdet resten av uka er bra, så ser jeg absolutt ingen grunn til å nekte seg lørdagsgodt. Siden jeg prøver å være en sunn inspirasjon for dere lesere viser jeg sjeldent frem hva jeg kjøper meg disse kveldene, men det tenkte jeg å gjøre nå. Det er jo sunt å vise at det går an å unna seg litt ekstra selv om man er opptatt av helse og trening også synes jeg! Her ser dere derfor innholdet i posene med lørdagsgodt:


Hva er deres favoritter til lørdagsgodt?

Frokostfavoritt & black friday

God morgen! Jeg tenkte jeg skulle dele en av mine frokostfavoritter med dere i dag, nemlig nystekte rundstykker. Det slår aldri feil, i alle fall ikke hvis du lager denne oppskriften. Her får du gode og grove rundstykker som gjør at metthetsfølelsen holder seg lenge. For å lage de trenger du:

3 egg 

10 dl havregryn

10 dl sammalt hvete grov

300 g cottage cheese 

1 pakke tørrgjær 

5 dl vann

Pisk eggene lett. Bland alt det tørre godt inn. Tilsett cottage cheese og rør godt før du tilsetter lunkent vann. La deigen deretter heve under plast i ca. en time. Strø litt mel på kjøkkenbenken og lag en “pølse” som du deler i 20 like store emner. Trill de til rundstykker, og la de etterhveve i ca. 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter før du avkjøler på rist.

Lenkene i innlegget er sponset

Av pålegg kan du selvfølgelig velge akkurat det du vil, disse smaker like godt med både søtt og salt på. Virkelig en god start på dagen med disse! En annen god start på dagen kan være å klikke seg inn på tilbudene under, for nå er Black Friday i gang og det er en hel masse kupp i nettbutikken til X-life. Jeg hater egentlig slike typer dager, fordi det verste jeg vet er å være i butikker med en hel masse folk som nesten er villig til å drepe hverandre for å få tak i salgsvarene. Nettshopping hjemme i stua derimot, det kan jeg gjerne gjøre! Noen av favoritt-tilbudene mine ser dere under, men det er mye, mye mer også. Ta gjerne en titt og ha en super fredag!Grove vafler på gråtorsdag

Etter dagens treningsøkt var jeg skrubbsulten, og heldigvis sto vaffelrøra klar i kjøleskapet. Den ble laget tidligere på dagen, for jeg kjente tidlig at dette var en sånn dag hvor jeg ville ha noe ekstra godt til kvelds. Da er det nesten ingenting som passer bedre enn vafler, denne varianten er grov og metter lenge. For å lage vaflene trenger du følgende ingrediense:

5 dl skummet melk

2 egg

150 g havregryn

50 g fibra fullkornsmel ( kan erstattes med annen type mel)

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

1/2 ts kardemomme

2 ss smør

Visp eggene lett sammen med sukrin, før du heller melken i bollen. Tilsett resten av ingrediensene, og rør inn smeltet smør til slutt. Stek i vaffeljern, enten med smør eller med spray fra PAM. Denne oppskriften er så god, uten tvil min favoritt på grove vafler. Av topping kan du velge det du vil, etter bildene ble tatt hadde jeg også ost, vaniljekesam og syltetøy på noen av platene. Perfekt kveldskos synes jeg, det er så lett å velge sunnere kos hvis man bare bruker fantasien litt.

Innlegget inneholder sponsede lenkerSå tenkte jeg helt til slutt å tipse dere om at det er Gråtorsdag i dag! Som de fleste kanskje har fått med seg er jo den store handledagen Black Friday i morgen, og Gråtorsdag er altså opplading til denne. Tilbudene i morgen varer så langt lagrene rekker, så det kan være lurt å være tidlig ute for å sikre seg favoritene sine! Det får dere altså anledning til på denne Gråtorsdagen, og ved å klikke på bildet under kommer dere til tilbudene. 

Ukens første

Det er alltid like godt å komme tilbake på gymmet etter noen dager ferie synes jeg! Det merkes virkelig at kroppen har godt av det, pluss at jeg har mye overskudd etter den lille ferien til Krakow. Ettersom det er onsdag allerede og jeg kun har fått inn ei økt betyr det at jeg må henge i resten av uka, nå er det jo faktisk ikke lenge igjen til julaften!  Men selv om jeg har litt å ta igjen denne uken så ser jeg jo at dere er flinke og står på, så jeg skal nok komme sterkt tilbake innen uka er omme! Under dagens økt sto baseøvelser i fokus, for å få brukt hele kroppen. Knebøy, markløft, og pushups var blandt øvelsene jeg tok – og sistnevnte begynner faktisk å bli skikkelig tung! Så skal det jo heldigvis kjennes at man har trent også, og det kommer jeg garantert til å gjøre i morgen.

Trening i nytt favoritt-sett fra Craft, genser finner dere her og tights her. Sko fra Reebok her. (sponsede lenker)Etter trening ventet påfyll av den beste frukta i hele verden og en Questbar. Perfekt mat i farta! Nå venter nemlig håndballkamp hvor jeg skal heie så høyt jeg bare kan. Jeg har forresten blitt intervjuet igjen angående trening og graviditet, jeg synes det er så gøy stille opp på slike ting. Forhåpentligvis får det flere gravide til å trene enda litt mer, da er målet mitt nådd. Hvis dere vil lese den er det bare å klikke på bildet under, selv elsker jeg tittelen!

Ha en super onsdag da dere!

Deilige daddelkjeks

God morgen alle sammen! Om noen timer flyr vi hjem fra Krakow, etter en kjempefin tur. Minnekortet mitt har bestemt seg for å ikke samarbeide, så jeg fikk ikke til å legge over bilder til maskina for å vise dere. Byen er i alle fall kjempefin, og jeg kan i virkelig anbefale en weekend-tur hit. I mangel på bilder drar jeg derfor enda en favoritt opp fra arkivet, nemlig daddelkjeks! Jeg e-l-s-k-e-r dadler, og spiser lett opp en hel eske hvis jeg har kjøpt en. Men nesten enda bedre er det å bruke dadlene i bakst, de er så søte og har fantastisk kondistens. Dermed passer de perfekt til en hel drøss med oppskrifter, og dette er en av de.

Ingredisenser:

400 g dadler

5 dl havregryn

3 modne bananer

2 egg

100 g nøtter uten salt

2 ss sukrin gold

10 dråper vaniljestevia

1 ts kanel

En klype salt

Mos bananer og dadler med stavmikser. Hakk opp nøtter og tilsett alle de andre ingrediensene. Denne røra er naturlig veldig søt, så smak deg litt frem i forhold til vaniljestevia. Denne kan også sløyfes, men jeg er som dere kanskje vet veldig glad i søte ting. Bruk to spiseskjeer og form til kjeks på bakepapir. Sett inn i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter, og la de avkjøle seg på rist etter steking. Totalt får du 20 store kjeks av denne oppskriften, og de blir like fort bort hver gang jeg lager denne oppskriften! 

Innlegget inneholder sponsede lenker


Sunnere kjeks i adventestiden er virkelig ikke til å forakte! Nå skal jeg se om jeg får pakket alt jeg har handlet i kofferten, slik at vi får vendt nesa hjemover. Ha en super tirsdag!

Du rekker så mye før jul

I skrivende stund sitter jeg med beina høyt i hotellsengen, de verker etter 10 timer shopping i dag. Det kalles kanskje ikke en treningsøkt,  men jeg er helt sikker på at jeg har gått langt over ei mil drassende på alle bæreposene mine. Så jeg synes nesten den burde telle på #30på45 likevel! Det at så mange av dere blir med en kjempesporty, men likevel jeg desverre at det er mange som venter med trening til etter jul. Det er fortsatt over en måned igjen, og på den tiden kan man rekke så utrolig mye! Akkurat nå sitter jeg og svarer på ukesrapporter fra flinke Strongbody-kunder, som får skreddersydd både kosthold og trening. Selv om man følger en matplan er det aboslutt ikke kjedelig, her er noe av det som står på menyen på en plan fra Strongbody:

Jeg håper selvfølgelig at så mange som mulig har lyst til å ta i et ekstra tak allerede før jul, men hvis du er en av de som starte etter nyttår skal du selvfølgelig få lov til det også. Uansett vil jeg anbefale å ta kontakt tidlig, slik at planen kan bli ferdig til startskuddet på nyttårsforsettene går. Nytt år og ny kropp er kanskje akkurat det som passer for deg? Legg igjen eposten din i kommentarfeltet hvis du er nysgjerring på coaching, så kommer det en mail fra meg i innboksen din. Her ser dere et knippe med Strongbody-kunder som har trent seg til en helt annen kropp, og som virkelig er motiverende:

Tyvstart på julebaksten

God morgen! Nå er vi i Krakow, men det hindrer meg ikke i å dele disse godsakene med dere. Dette er en av mine favorittoppskrifter på sunne julebakst, og jeg har valgt å kalle de pepperkake cookies. De er veldig enkle å lage, og det du trenger er følgende ingredienser:

5 toppede ss havremel

2 toppede ss mandelmel

2 egg

1 dl vann

2 ss yaconsirup 

3 ss sukrin gold

1/2 ts hver av malt nellik, kanel og  malt ingefær

1 ts bakepulver

En klype salt

Pisk først sammen egg og sukrin gold, før du tilsetter resten av ingrediensene. Rør godt sammen, bruk to spiseskjeer for å forme kjeks på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter. Av denne oppskriften blir det 12  kjeks, men en porsjon pleier aldri å vare spesielt lenge. Med en nydelig smak som virkelig minner om pepperkaker får du cookies som er sprø utenpå og mye inni. Tidligere har jeg vært nøye med å ikke spise julebakst før 1 desember, men i år har jeg helt ærlig ikke klart å holde meg. Det er jo så godt, og ikke minst er det så koselig å bake til jul. Disse må bakes flere ganger før julaften, uten tvil!

Lenkene i innlegget er sponsetHåper dere har en herlig lørdag og en fantastisk god helg!

Motivasjonsboost og mammatanker

Det er så utrolig  gøy å se hvor mange av dere som har kastet dere med på utfordringen om å trene 30 ganger før jul! Det er virkelig en motivasjonsboost å søke på hashtaggen #30på45 og se alle de spreke bildene dere har delt på Instagram.  Treningslysten min steg i alle fall mange hakk da jeg scrollet gjennom bildene før jeg skulle trene i dag. Jeg synes det er så gøy når vi kan gjøre dette sammen, dele bilder og motivasjon til å klare alle øktene før jul. Ut i fra det dere skriver tror jeg mange klarer flere enn 30 også, det er jo kanonbra! Det er over 600 bilder med hashtaggen nå, og her ser dere noen av dem:


Ellers fikk kameraet mitt seg en liten smell i går, og jeg har derfor ikke noen nye bilder å dele med dere akkurat i dag. Heldigvis kommer nytt objektiv og minnekort i posten i morgen, det må jeg jo ha med til Krakow! Derfor tenkte jeg at jeg i stedet kunne dele et intervju med dere, som ble gjort med Nettavisen i går. Her snakker jeg mye om graviditet og trening, vektoppgang og tanker rundt hvordan mammalivet blir. Klikk på bildet under for å lese hele intervjuet.

 

 

 

Nå skal jeg snu leiligheten på hodet i håp om å finne passet mitt som er sporløst forsvunnet. Ønsk meg lykke til!