Lørdagstur og lørdagspizza

 Her kommer oppskriften på verdens enkleste lørdagspizza, supergod er den likevel! Det som er så fint med den er at du aller mest sannsynlig har alle ingrediensene du trenger allerede, så du slipper å gå på butikken for å lage denne. Bland ønsket mengde havregryn, egg, vann og en klype salt sammen til du har en litt “flytende” røre som du fordeler med slikkepott på et bakepapir. Stek midt i ovnen i ca 10-15 minutter, eller til du kjenner at bunnen har blitt litt sprø. I mellomtiden kutter du opp ferske grønnsaker og steker kyllingfilet.


Legg tomater, paprika, hvitløk og litt salt i en bolle, som du moser sammen med stavmikser. Plutselig har du en sunn og god pizzasaus med den smaken du ønsker. Gjerne tilsett litt fersk chili og kajennepepper hvis du vil ha en litt mer spicy variant. Fordel utover den ferdigstekte pizzabunnen, før du topper den med resten av grønnsakene og stekt kylling. Med mozarella på toppen setter du den inn i ovnen igjen, i ca 10 minutter eller til osten har smeltet. Jeg serverte med ruccola og hvitløksdressing av mager kesam, salt og en presset kinesisk hvitløk.Jeg hadde egentlig store planer om å komme meg på trening i dag, men etter jeg var ferdig på jobb hadde jeg hodepine og styrketrening fristet faktisk ikke i dag. Jeg valgte derfor heller å ta meg en lang runde ute i frisk luft, så tar jeg heller styrkeøkta mi i morgen. Mye bedre med en gåtur som gjorde godt for både kroppen og hodepinen i dag! Selv om det er kaldt ute gjelder det bare å kle seg godt, og nye den herlige høstlufta. Følte meg mye bedre når jeg kom inn, og nå skal jeg gjøre meg klar til feiringen av fineste Kristine sin 30års dag. Håper dere har en super lørdagskveld, kos dere med pizza!Meg og bestevenn Drea holder oss varme i vinterkulda. Jeg i parkas og Drea i vest, begge fra Rönhisch. (Sponsede lenker)

Julekuler


 

Nå har jeg også begynt med julebaksten, så godt å ha tilgang til stort kjøkken igjen! Jeg lagde julekuler her om dagen, med smak av klementin, madler og kokos. Hørtes ikke det ut som en god kombinasjon? Det var det virkelig også, disse godbitene gikk raskt ned her i huset! Oppskriften er enkel og grei også, og alle ingrediensene du trenger ser du på bildet under:

Oppskrift:

100 g Mandelmel (jeg brukte den mørke og fettreduserte i denne oppskriften)

80 g Sukrinmelis

2 ss Sukrin Gold

2 eggehvitter

1 rør stevia med vaniljesmak

1 stor klementin

Bland alt utenom klementinen i en bolle og rør godt. Riv så skallet av mandarinen et rivjern før du presser saften ut av mandarinen inn i røren. Bland godt sammen til du får en deig, du skal kunne jobbe med deigen uten at du blir klissete på fingrene. Dette kommer litt an på størrelse på klementinen, så hvis den blir for klissete kan du supplere med mer mandelmel/sukrinmelis. Blir den for tørr tilsetter du bare bittelitt vann.Trill deretter små kuler som du dypper i kokosmasse, eller du kan bruke knuste kokosflak som jeg gjorde. Så kommer den vanskeligste delen av oppskriften – nemlig å sette kulene i kjøleskap og vente til de har avkjølt seg og stivnet litt. Gjerne la de stå over natten selv om jeg vet det er vanskelig, jeg innrømmer at jeg faila selv. Klarte ikke å vente med å sette tennene i disse små kulene som virkelig smaker av jul.


Disse er farlig gode – et tygg og du er hekta!

Fredagslunsj og supersalg

Det er straks jul og supersponsor X-life har skjønt at det er mange som ønsker seg nye treningsklær til jul! Derfor kjører de Black Friday Supersale i hele dag med 30-90% avslag på masse fine treningsklær! Hele salget finner du ved å klikke her, og under har jeg listet opp noen av mine favoritter som nå er på salg. Størrelsene går raskt unna, så jeg anbefaler å ta en titt innom med engang enten om du skal handle til deg selv eller til nære og kjære. Myke pakker under treet er iallefall det beste jeg vet, tipper en god del er helt enig med meg!

Varmere genser med ull fra Puma, nå til 70% og du finner den her.

50% på superbehagelig singlett fra Kari Traa finner du her.

Halv pris også på favoritthood fra Adidas som du kan klikke hjem her.


50% på rååsa topp fra Reebok også 🙂 

Alle jenter vet at shopping er slitsomme greier. Derfor er det også viktig med påfyll av god mat også, så her kommer et enkelt lunsjtips. Jeg spiser ikke mitt første måltid før rundt klokken 12, men jeg vet allerede hva lunsjen min skal være. Akkurat det samme som jeg spiste til kveldsmat i går, fordi det var så utrolig godt! Ikke minst superenkelt også, akkurat som jeg liker det. Blander en boks mager kesam med litt vaniljestevia og toppet med banan, mandarin og tørkede tranebær. Det enkle er virkelig ofte det beste! Jeg rakk å lage litt enkel julebakst her om dagen også, oppskriften kommer litt senere ikveld. Ha en super fredag så lenge!


Rumpeøvelser med ball

Flere av dere har etterlyst øvelser for rumpa som man ikke trenger å være på treningsstudio for å utføre. Her kommer to øvelser du kun trenger en treningsball for å gjennomføre, som virkelig river i rumpe- og lårmusklene. En slik ball tar ikke stor plass, koster ikke mye og er derfor en billig investering eller et supert julegaveønske.

 Lårcurl med ball. Start med å ligge på ryggen og plasser hælene på ballen. La armene ligge rett ut eller ned langs siden for å holde balansen. Hvis du klarer det kan du også legge de i kryss over brystet, dette aktiverer i større grad støttemuskulaturen din. Start øvelsen med å løfte hofta opp før du trekker beina dine så langt inn mot rumpa som du klarer. Strekk beina rolig ut igjen, og husk å holde hofta oppe gjennom hele bevegelsen! Gjenta 12-15 ganger, så skal du kjenne at denne brenner godt i både bakside lår og rumpemusklene. Denne har blitt fast innslag hos meg etter min gode venninne Siri som og er personlig trener vise meg den for noen måneder siden. Love it!


Ligger på gymmatte fra Abilica, iført Tee fra Kari Traa, antishake tights fra Röhnisch, sko fra Inov-8. ( Lenkene i innlegget er sponset)

 Liggende omvendt beinhev med ball. Jeg aner ikke om dette er navnet på øvelsen, men jeg synes dette var et treffende navn! Denne utføres enkelt og greit ved å legge deg på en benk og plasser ballen mellom ankelene. Løft deretter ballen rett opp, og kjenn at du virkelig sviser rumpemusklene på toppen. Hold et par sekunder på toppen, før du senker rolig ned.  Også denne øvelsen kan du ta 12-15 repetisjoner på, jeg pleier som regel å utføre 3 sett på begge øvelser.Har du prøvd noen av disse øvelsene før?

Dagens økt og deluxe lunsj

Hei dere! I dag har jeg hatt nok en god økt, og det er så herlig å være inne i en så god treningsperiode.Mye mat og mye overskudd er nok grunnen til det, merker at det har utrolig mye å si for fremgang på trening. I dag trente jeg bakside lår og rumpe, og som alltid starter jeg hver beinøkt med å aktivere rumpemusklene mine for best mulig kontakt. Jeg har laget en egen guide for hvordan du gjør dette, som du kan finne ved å klikke her. Etter aktivering satte jeg i gang med økta mi som så slik ut:

Hipthust 3 x 12, 60 kg

Reverse hyper 3 x 15, 22 kg

Lårcurl med ball 3 x 12

Strake markløft 3 x 8, 60 kg

Bulgarske utfall med manualer 3 x 12, 12 kg

Good mornings 3 x 10, 30 kilo

Mange av dere har etterlyst bilder av hvordan man utfører lårcurl med ball, jeg fikk knipset bilder av det i dag som jeg legger ut i kveld eller i morgen. Den svir virkelig i rumpemusklene, og de vil jeg jo så gjerne forbedre! Det jeg og gjerne vil er å være i Gøteborg i helgen, der skal nemlig mine to fine teamvenninner konkurrere! Eileen og Veronica kjørte på med enda en konkurranse dettte året, og jeg ønsker dem begge masse lykke til :D


Team Sprettrumpe på poseringsdate i september! Veronica til venste, meg i midten og Eileen til høyre 🙂

Etter trening møtte jeg min kjære far som ble med meg på kontraktsmøte for kjøp av leiligheten min. Jeg kan fortsatt nesten ikke tro det – jeg har kjøpr min helt egen leilighet som jeg nesten ikke kan vente med å ta over! Jeg er så lykkelig for det at jeg har ikke ord, og er så glad for at jeg har verdens beste foreldre som har gjort det mulig for meg. Jeg synes dette var grunn til å feire, og slo til med en luksuslunsj deluxe! Speltlomper, serranoskinke, avocado, roastbeef, philadelphia og ferske grønnsaker høres kanskje ut som en magisk kombinasjon? Det var det også – og jeg er nå god og mett etter dette fantastiske måltidet:Nå venter jobb resten av dagen,  håper alle dere har en super torsdag! Snart er det helg igjen 🙂

Fantastiske bursdagsmuffins

I dag har verdens beste lillesøster bursdag, og det må selvfølgelig feires! Jeg slo til med supersunne muffins, som ble utrolig gode og ikke minst enkle å lage. Med smak av sjokolade, banan og peanøtt kan det virkelig ikke gå feil, en uslåelig kombinasjon. Oppskriften ser slik ut:

100 g havremel

1 banan

1 scoop sjokoladeprotein

1 ss Fiberfin

1 ss Sukrin Gold

1 egg 

100 g mager kesam

1 ts bakepulver

Mos bananen godt, gjerne med stavmikser. Bland deretter alle ingrediensene godt sammen før du fordeler de i muffinsformer, jeg bruker alltid former av silikon når jeg lager muffins. Det gjør bakingen så utrolig mye enklere! Formene jeg brukte denne gangen var bittesmå, så jeg har spist fire muffins allerede. Helt greit når de er laget av så sunne ingredienser, da kan de nytes med god samvittighet. De er ferdigstekte etter 12-15 minutter hvis du setter de midt i ovnen på 175 grader. La de avkjøle seg på rist før du smører utover glasuren.

Glasuren er så enkel som sukrinmelis, 1/2 scoop sjokoladeprotein, 2 ss PB2 og litt vann blandet sammen til du får riktig konsistens. Så er det bare å smøre det utover muffinsene – og ta deg noen velfortjente jafs av disse herlighetene! Merker at bakegleden har kommet tilbake for fullt, og jeg gleder meg til å ta fatt på sunn julebakst fremover.


Helt til slutt gjenstår det bare å si hipp hurra for lille Marimora mi som plutselig ikke er lita lenger. Jeg kan ikke tro at du plutselig er 20 år og voksen lillesøss! Heldigvis er du like herlig enten du er liten eller stor, og storesøstera di er så uendelig glad i deg. Dagens kjærlighetserklæring på bloggen, og her kommer noen bilder som viser søskenkjærligheten under: 


Lenkene i innlegget er sponset

Tirsdagstrening

Hei dere! Jeg har startet denne uken med to skikkelig gode økter, masse å gi etter en liten ferie i Frankrike. Det er alltid ekstra godt å komme tilbake på trening etter jeg har vært bort noen dager, innrømmer lett at jeg er treningsnarkoman. Det må vel være den beste avhengigeten noen kan ha, så jeg klager virkelig ikke. Rett etter jobb i dag dro jeg på byens kuleste gym for å trene skuldre, triceps og mage. Før alle treningsøktene mine fyller jeg alltid på med BCAA og et eple for å holde energien oppe gjennom hele treninga.


Dagens økt varte nesten i to timer, fordi jeg hadde så mye å gi at jeg jeg la til et par øvelser. Alltid digg med slike økter hvor alt bare klaffer! Godt fornøyd med egen innsats etter denne økta: 

Oppvarming: Rotator cuffs 4 sett

Sittende skulderpress med manualer 3 x 8, 18 kg

Sidehev i kombinasjon med fronthev m/ manualer, 3 x 10, 7 kg

Upright rows med EZ-stang 3 x 8, 27,5 kg

Enarms skulderpress 3 x 10, 10 kg (se bilde under)

Sittende skulderpress i maskin 10 x 10*

Facepulls 3 x 10, 46 kg

Pushdown 3 x 12, 46 kg

Sittende dips mellom benker 3 x 15, 40 kg + droppsett uten vekt

Mage


Trener tungt i tights fra 2XU, topp fra Better Bodies og min favoritt sports-BH fra Stayinplace (sponsede lenker)

Øvelsen over var utrolig god – og det er ingen tvil om at jeg skal legge den inn i programmet mitt fremover! Ikke minst er min kjære 10 x 10 alltid fin å avslutte med, og nå skal dere få oppskriften på utførelse. Jeg tar 10 repetisjoner på en relativt lett vekt, før jeg har 10 sekunders pause og tar 10 nye repetisjoner. Etter sett nummer tre eller fire er den samme vekten plutselig ikke lett lenger, men jeg prøver å holde meg på den samme vekta så lenge jeg klarer. I dag klarte jeg de 50 første repetisjonene før jeg måtte justere ned 5 kilo, og ytterligere 5 kilo ned før jeg klarte å fullføre mine 100 repetisjoner. Jeg lover at denne øvelsen gir en helt vill pump i skuldrene, og det er en perfekt måte å avslutte treningsøkta på i mine øyne, det sørger virkelig for å skvise ut siste rest. Selv om jeg var helt gåen i skuldrene fikk jeg også to gode øvelser inn på både triceps og mage også, altså all grunn til å være fornøyd med tirsdagstreninga mi!


Kveldens enkle postworkout måltid ble cottage cheese med Fun light som saus, i tillegg til et eple og druer. Det var alt jeg rakk før min kjære mamma kom for å hente meg, jeg har nemlig pakket ut av leiligheten der jeg har bodd til nå og flytter hjem til foreldrene mine inntill jeg får ta over leiligheten min rett over nyttår. Ikke verst å få hele desember hjemme hos mor og far, og bli bortskjemt med julekos og god mat resten av året. Fineste lillesøstera mi blir hele 20 år i morgen, så nå skal jeg sette i gang med bursdagsbaking. Sunn selvfølgelig, lover å dele resultatet med dere i morgen 🙂 Ha en super tirsdagskveld så lenge!

Tikka Masala med sunnere nanbrød

I morgen er det lillelørdag, og kanskje har du tenkt å lage noe ekstra godt? Her kommer i allefall et supert tips fra min side, hjemmelaget Tikka Masala med sunnere nanbrød. Tikka Masala er vel en rett de aller fleste liker, selv når den kommer ferdig fra Toro. Å lage den selv er ikke bare mye bedre, men også sunnere og faktisk ikke vanskelig i det hele tatt. Her kommer oppskriften, slik at du har tid til å handle inn de riktige ingrediensene og kan kose deg med denne fantastiske retten du også.  

¨

Det første du må gjøre er å marinere kyllingfilet. Gjerne gjør dette dagen i forveien, eller om morgenen før du skal servere slik at smaken får trekt godt inn. Skjær opp kyllingfilet i biter, til denne oppskiften kan du gjerne bruke mellom 650-800 gram kyllingfilet. Bruk følgende ingredienser til marinaden:

1 dl yoghurt naturell

2 fedd revet hvitløk

1 ss fersk revet ingefær

1/2 ts chilipulver

1 ts salt

3 ts tandoori masala

2 ts koriander

Ferdig marinert legger du blandingen i ildfastform, og stek midt i ovnen på ca. 225 grader i 15 minutter. I mellomtiden lager du sausen som det hele skal ligge i.

1 boks hermetiske tomater

2 ss olje

1 ss lettere creme fraiche

1 ss smør

1 fedd revet hvitløk

1 ss revet ingefær

2 ts koriander

La alle ingrediensene putre i ca. 5 minutter og rør godt sammen. Deretter tilsetter du de ferdigstekte kyllingfiletene og la retten trekke nye i 5-10 minutter eller til kyllingfiletene er gjennomstekte. Som tilbehør brukte vi salat, ris og cashewnøtter – men for å sette prikken over i’en på denne retten serverer du også med nanbrød. Disse kan du kjøpe i butikken, ellers kan du lage en sunnere versjon selv. Jeg ble veldig inspirert av Funksjonell Mat sin oppskrift som du finner her.

2 dl melk

1 pk fersk gjær

3 ss sukrin

2,5 dl yoghurt naturell

250 g havremel

250 g hvetemel

100 g fiberfin

2 ss olje

1 ts salt

1 ts bakepulver

Varm melken slik at den blir lunken, og tilsett gjær og sukrin og bland ut. I en annen bolle blander du alt det tørre, for du tilsetter olje, yoghurt og gjærblandingen som du elter godt sammen. Hell 1-2 ss olje over deigen og la den heve i ca. 1 time på et lunt sted. Ferdig hevet deler du deigen i 10-12 små baller som du kjevler ut. Legg på bakepapir og stek øverst på ovnen i ca. 5 minutter, før du tar brettet raskt ut, snur brødene og topper med litt olje og hakket hvitløk før du steker i ytterligere to til tre minutter.

Deretter er det bare å nyte, jeg vil anbefale å være veldig sulten når du serverer denne retten. Det er nemlig magisk godt, faktisk er det noe av det beste jeg har spist på lang tid. Om du lager det på lillelørdag eller venter til helgen får være opp til deg, så lenge du faktisk prøver denne retten! Velbekomme 🙂


Ikke vent til januar!

Mange slapper litt av på treningsfronten nå for tiden, og tenker at når det nye året kommer – DA skal ting bli annerledes. Men hvorfor skal det egentlig bli det? Nyttårsforsettene er det få som klarer å holde likevel, så da er det vel like greit å begynne allerede i dag? Det er 4 uker igjen til jul, og på den tiden kan man utrette MYE. Du kan nemlig miste både mange centimeter og kilo før julaften hvis du går inn for det! Da kan du også kose deg med ekstra god samvittighet i julen også, hvis du har gjort en god innsats på forhånd. Kanskje kommer du inn i den fine julekjolen som passet for noen år siden også, hvis du tar i et tak de nærmeste ukene. Her kommer noen av mine beste tips for å komme i gang med treningen, slik at du kan sette i gang og ikke vente til januar.

1. Sett deg et konkret mål

Jeg vet ikke av noe som er så motiverende som å jobbe mot et bestemt mål. Da blir treningen plutselig mye mer givende og meningsfull i mine øyne. Det trenger virkelig ikke å stille i bikinifitness som er målet, men gjør målet konkret slik at du VET hva du jobber mot. Om det skal være å løpe 8 kilometer uten å stanse, forbedre tiden din på 1000 meter svømming eller å ta 80 kilo i knebøy – så bestem deg for et mål og skriv det ned.

2. Finn treningsformer du liker

Hvis du gjør noe du liker blir det plutselig ikke en plikt å dra på trening lenger – men det blir noe du faktisk ønsker å gjøre. Jeg synes styrketrening er gøy og jeg gleder meg virkelig til å gjennomføre øktene mine. Har du ikke den følelsen er det kanskje på tide å endre treningsform. Det er uendelig mange trenignsmuligheter der ute, finn det som passer deg! Liker du ikke treningsstudio så kom deg ut i naturen og beveg kroppen din, eller kanskje holder det å bytte treningssenter? Har du flere aktiveter å velge mellom kan du også variere treningen mer, og dermed er risikoen for å gå lei også mindre.

3. Sett av tid

Husk at trening er investering i deg selv, og det finnes ingen bedre investering enn i din egen helse. Planlegg treningsøkter og sett av tid i kalenderen din slik du også gjør til andre viktige ting. Husk også at litt er bedre enn ingenting, 30 minutter trening er mye bedre enn ingen trening i det hele tatt!

4. Finn en treningspartner

Et supert tips for å komme i gang med treningen er å starte sammen med noen. Jeg løper flere ganger tidlig om morgenen sammen med en god venninne, selv om det frister å slumre og sove litt lenger MÅ jeg opp fordi jeg vet at hun venter på meg. Da blir det mye enklere å gjennomføre, fordi man er to om det. Det er ofte også morsommere å trene hvis man er flere om det – og i tillegg gjør det treningen til noe sosialt. 

5. Belønn deg selv

Hvis du har vært flink og gjennomført det du skulle, så er det godt å belønne seg selv. Det er også en ekstra motivasjonsfaktor hvis du vet at en belønning venter. Mine beste tips for belønninger er fine treningsklær, for det i seg selv er en fin motivasjonsfaktor! Det er mye gøyere å trene hvis man føler seg fresh og fin i treningstøy. Andre fine belønninger kan være en bedre middag eller en massasje. 

Det er mandag – og en perfekt mulighet til å starte med treningen. Absolutt ingen grunn til å vente til januar med andre ord – get to it!

Bildedryss fra Paris

Her kommer et lite bildedryss fra helgen i Paris 🙂 Jeg skulle egentlig vært hjemme i Norge nå, men flyet mitt ble forsinket så jeg er ikke hjemme før i morgen tidlig. Litt bedre tid i Paris er jo ikke det verste som kan skje 🙂 Mye vin, sukker og latter har preget helgen – jeg har skikkelig godfølelse og julestemning nå. Desember kan virkelig bare komme!