Julekuler


 

Nå har jeg også begynt med julebaksten, så godt å ha tilgang til stort kjøkken igjen! Jeg lagde julekuler her om dagen, med smak av klementin, madler og kokos. Hørtes ikke det ut som en god kombinasjon? Det var det virkelig også, disse godbitene gikk raskt ned her i huset! Oppskriften er enkel og grei også, og alle ingrediensene du trenger ser du på bildet under:

Oppskrift:

100 g Mandelmel (jeg brukte den mørke og fettreduserte i denne oppskriften)

80 g Sukrinmelis

2 ss Sukrin Gold

2 eggehvitter

1 rør stevia med vaniljesmak

1 stor klementin

Bland alt utenom klementinen i en bolle og rør godt. Riv så skallet av mandarinen et rivjern før du presser saften ut av mandarinen inn i røren. Bland godt sammen til du får en deig, du skal kunne jobbe med deigen uten at du blir klissete på fingrene. Dette kommer litt an på størrelse på klementinen, så hvis den blir for klissete kan du supplere med mer mandelmel/sukrinmelis. Blir den for tørr tilsetter du bare bittelitt vann.



Trill deretter små kuler som du dypper i kokosmasse, eller du kan bruke knuste kokosflak som jeg gjorde. Så kommer den vanskeligste delen av oppskriften – nemlig å sette kulene i kjøleskap og vente til de har avkjølt seg og stivnet litt. Gjerne la de stå over natten selv om jeg vet det er vanskelig, jeg innrømmer at jeg faila selv. Klarte ikke å vente med å sette tennene i disse små kulene som virkelig smaker av jul.


Disse er farlig gode – et tygg og du er hekta!

5 kommentarer

Siste innlegg