Funksjonelle magefavoritter

 God morgen 🙂 Jeg tenkte jeg skulle vise dere to av gårsdagens mageøvelser, begge har nemlig blitt favoritter for min del. De jobber begge godt med hele kjernemuskulaturen, og jeg er skikkelig støl allerede. En stor grunn til det er nok at jeg har vært dårlig på å utføre anti-rotasjonsøvelser, og holdt meg til de “gode, gamle” mageøvelsene. En anti-rotasjons øvelse som vil rett og slett si at øvelsen har som hensikt å motvirke rotasjon. Det er litt vanskelig å forklare øvelsene, men heldigvis sier bilder mer enn 1000 ord:

Topp / antishake tights / treningssko fra sponsor X-life

Øvelsen over heter landmines og er en virkelig god øvelse for magemusklene. Jeg skal fokusere mer på denne øvelsen fremover for å styrke kjernemusklene mine. Den utføres ved å stå oppreist med armene strakt ut forran kroppen, dereter føres stangen kontrollert fra side til side.  Du kan også utføre øvelsen med å plassere ene enden av en vektstangen i en hjørnekrok hvis gymmet ditt ikke har opplegg for øvelsen.

 Ikke skyt meg hvis jeg tar feil – men jeg tror neste øvelse heter “core 45.” Stangen jeg holder i er 45 cm – så det er der navnet stammer fra. Start med å stå rett opp og ned før du vrir hele kroppen over til motsatt side. Få med hofta for best mulig rotasjon, og sørg for å holde igjen på vei tilbake. Utfør 10-15 repetisjoner før du snur og gjør det samme på motsatt side. Utførelsen ser dere på bildene under:

Begge disse river godt både under utførelse og dagen etter! Jeg kjente det da jeg sto opp av senga i dag, men den følelsen ønsker jeg velkommen. Alltid godt å kjenne at man har tatt i på trening synes jeg,og litt treningsverk har ingen vondt av. Nå skal jeg komme meg avgårde på jobb før skolebenken venter i kveld – det er nemlig ny studenthelg i vente 🙂 Håper dere fikk litt inspirasjon til å trene mage i dag, og tar helg med god samvittighet i dag!

Har dere prøvd noen disse øvelsene før?

Dagens økt og sunnere fastelavnsboller

Strong is happy sies det – og jeg kunne ikke vært mer enig! Det går skikkelig bra på trening nå om dagen – jeg løfter tungt, har bra kontakt med musklene og skikkelig gode økter. Dagens økt var ikke noe unntak! Jeg trente sammen med Kristine, og som dere ser hadde vi tid til å leke oss litt i stativet etter mageøvelsene var gjennomført. Vi er flinke til å pushe hverandre når det gjelder – men tar oss også tid til å le og ha det gøy på trening. Det er så viktig! Synes du det er vanskelig å komme deg på trening kan en treningspartner være et godt tips, planlegg  treningsdates og sett av tid i kalenderen. For min del var det ingen sak å stå opp i dag tidlig når jeg viste at Kristine ventet på gymmet. Økta vår i dag besto av følgende øvelser:  

Nedtrekk

Sittende roing

Enarms hantel-roing

Pullover med manual

Omvendt flyes 

Rygghev

Mageøvelser:  Hengende beinhev, landmines og core45 i purmotion

Etter dette hadde jeg mitt aller første møte med romaskina også – herregud så tungt det var! Vi rodde intervaller på 8 x 20 sekunder, og jeg var helt død etterpå. Egentlig er det litt rart at jeg aldri har rodd før, men det blir det endring på nå kjenner jeg. Ingen tvil om at det er effektiv trening i allefall. Sliten etter økta kan dere tro jeg ble glad da treningspartneren kom med sunne boller til meg! Det er jo fastelaven på søndag, og boller er seriøst noe av det beste jeg vet. Jeg har prøvd selv et par ganger å lage sunne boller, uten at det ble 100% suksess. Disse var dødsgode, sunne, og inneholder ca. 100 kcal per bolle. Oppskriften finner dere på bloggen til Kristine ved å trykke her. Jeg toppet mine med mager vanilje kesam og sukkerfritt syltetø, pluss litt sukrinmelis til pynt. Jeg regner med mange skal bake boller på søndag – og her har dere et sunnere alternativ som smaker a-m-a-z-i-n-g!

Du fikk litt lyst på – ikke sant? 🙂

Restitusjon og eplekake-grøt

Etter to knallgode styrkeøkter denne uka har jeg fri fra treningstudioet i dag. Det er viktig å la kroppen hente seg igjen mellom slagene, sånn at den kan yte bra igjen til neste økt. En av de tingene jeg er dårlig på er å hvile, jeg er jo så glad i å trene så det er vanskelig å holde seg borte noen ganger! Helt i ro har jeg ikke sjans til å holde meg, det har jeg for mye energi i kroppen til. Denne uken er det jo cardiochallenge også – så jeg startet denne dagen med min andre 3×3 intervall ute. Igjen er det utrolig gøy å se at så mange av dere er med, for en sprek og sporty gjeng! Etter intervallene skulle jeg egentlig ta sol, men det var jo så fint vær ute at jeg heller dro opp til festningen for å nyte solstrålene.

Tights / ullgenser / fleecejakke / lue

 


Kroppen trenger ikke bare hvile for å hente seg igjen etter gode styrkeøkter – den trenger næring også! Havregrøt er noe av det beste jeg vet, det kunne jeg virkelig levd på. Det kan jo varieres i det uendelige og favorittgrøten min nå om dagen er eplekake-grøt! Kok opp 2 dl havregryn (ca. 80 g) med vann, biter en av en finhakket eple, 10 dråper vaniljestevia og 1 ts kanel. La den koke til den er litt “vannete” og tilsett 1/2 scoop vaniljeprotein. Topp grøten med epleskiver fra enda et eple, og lag tykk saus av en scoop vaniljeprotein. Jeg bruker dette proteinet – det er så godt! Prikken over i’en for min del er apple-pie spice, men dette kan sløyfes. Jeg gleder meg som en unge hver gang denne er på menyen – så utrolig god! Jeg sier bare ENJOY 🙂 
Inneholder sponsede lenker

Lakselunsj og ny pers!

Laks er noe av det aller beste jeg vet. Grillet, ovnsbakt, stekt, røkt, gravet  – you name it, jeg spiser det. I tillegg til at det smaker utrolig godt er laks supersunt og en god kilde til omega 3. I dag gikk jeg for en stor laksesalat til lunsj, hvor jeg stekte laksefilet i panna med salt og sitronpepper. To hardkokte egg fikk jeg også plass til på tallerkenen min, på toppen av masse ferkse grønnsaker. Virkelig en luksuslunsj som kommer til å holde meg god og mett i flere timer fremover!

Jeg var tidlig oppe for å trene i dag, bryst og skuldre sto på programmet denne gangen. Jeg hadde fortalt meg selv at jeg skulle sette ny pers i benken i dag med 60 kilo. Under oppvarminga kom PT Ronny på Hit the Gym bort og mente at jeg klarte å øke enda litt til – så jeg la på 0,75 kilo på hver side. Og det gikk! Det er så herlig følelse å bli sterkere,  det gir så ekstremt mye motivasjon å løfte tyngre enn tidligere. Jeg husker godt at jeg sleit med å ta 40 kilo i benken for noen år siden, og nå varmer jeg opp med den vekten. Det er gøy det! Man kan ikke forvente å øke med 5 kilo hver gang, og små vektskiver er derfor gull å ha når man skal ta babysteps fremover. Neste gang skal jeg klare å ta 62 kilo, bare vent og se 🙂


Gladjente med tomlene opp i camotights fra Better Bodies og topp fra Kari Traa (sponsede lenker)

Nå er jeg råfornøyd med meg selv, og er virkelig klar for å ta fatt på arbeidsdagen. Det er utrolig hva en god treningsøkt kan gjøre med humøret, jeg kommer iallefall til å smile resten av denne tirsdagen!

Kickstart og #3dager3x3

God formiddag alle sammen! Uka mi har startet kanonbra – med en treningsøkt på beina før jeg løp min første intervall i cardiochallengen. Jeg tenker alltid at mandag setter standarden for resten av uka , og da var dette virkelig en perfekt start. Jeg kjørte med fokus på kontakt og ikke så tunge vekter, jeg har pådratt med meg en liten senebetennelse i hofta så jeg prøver å ta hensyn til den. Økta i på Hit the Gym i dag så slik ut:

Knebøy 3 x 6

Ettbeins strake markløft 3 x 10 på hver fot

Strake markløft 3 x 8

Utspark 3 x 10

Sittende lårcurl 3 x 8


Tights / topp / løftesko 

Ettbeins strake markløft er en skikkelig god øvelse for bankisde lår, og jeg merker virkelig kontakten med både hamstrings og rumpe. Start med å legge vekten på høyre fot, og forestill deg kroppen som en lang linje fra nakken din og ned til venstre hæl. Len deg forover mens du holder denne linjen  – det vil si at du jobber med kjernemuskulaturen og holder ryggen rett. Len så langt fremover at kjenner en god strekk på baksiden av høyre lår, stam setermusklene og skyv hofta frem på vei tilbake. Pass også på å stablisere skuldrene dine – da er det også lettere å holde ryggen rett.  Personlig synes jeg det enklere å utføre øvelsen med kettlebells enn med manualer.  Det kan være litt vanskelig å finne balansen, men med løfteskoene står jeg så fantastisk stabilt at det går som en lek! Et tips til å holde balansen hvis du sliter med det kan være å låse blikket på et punkt, det føler jeg hjelper på. 

Så var det klart for ukens første intervall-kjøring sammen med fine Kristine. Hun er med på cardiochallengen, og det er det veldig gøy å se at så mange av dere også er! Jeg ville ha litt ekstra juling på beina, og kjørte derfor heller opp stigningen enn farten denne gangen. Dragene kjørte jeg med stigning på 5 og hastighet på 10, før jeg hadde aktiv pause ved å skru ned farten til 6,5. Etter ett minutt aktiv pause kjørte jeg på med neste drag, og jeg kjente at beina mine var slitne på vei hjem. Godt jobba på trening betyr at jeg fortjener god mat, og jeg gikk for klassikeren riskaker med protein og bananskiver.  Så godt og så enkelt , og perfekt påfyll etter ei treningsøkt! Nå er det klart for å dra på jobb – og synes alle dere kan kickstarte treningsuka denne mandagen også 🙂Innlegget inneholder sponsede lenker

Hamburger med sprø søtpotetfries og ny cardiochallenge

Dagens lunsj ble hjemmelaget hamburger med sprø søtpotetfries. Hamburger er det ingenting i veien for å spise hver dag hvis du lager den selv i stedet for på kebabsjappa. Disse lagde jeg av 200 g karbonadedeig, to hele egg og en finhakket rødløk.  I tillegg tilsatte jeg litt salt og pepper, før jeg formet  de runde og flate og stekte på middels varme i panna med litt olje. Søtpotetfries har jeg alltid elsket, og fikk i dag tips av ei venninne om å gjøre de ekstra sprø ved å vende de i eggehviter før de går inn i ovnen for en ekstra sprø overflate. Jeg måtte selvfølgelig prøve tipset med engang, og det anbefales absolutt! Skjær søtpoteten i strimler, vend i eggehvitter og fordel på bakepapir. Over de drysset jeg salt, chilipulver og litt olje før jeg satte platen inn i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.


Jeg serverte med en stor salat til, og med sukkerfrie ketchup-hjerter på burgerne mine. Bare for å symbolisere at jeg elsker sunn mat og trening, som er en stor del av livvstilen min og det er det jeg ønsker å inspirere til gjennom bloggen. Som lovet har jeg også en ny cardiochallenge for neste uke – som jeg håper så mange som mulig blir med på! #5k5dager ble jo en storsuksess med mange, mange av dere som løp sammen med meg – og det håper jeg dere gjør på #3dager3x3 også! Det ble altså en intervall-challenge denne gangen, men jeg har fått mange gode tips til andre utfordringer jeg kan kjøre i ukene fremover. Denne gangen tenker jeg at 3 dager er nok slik at kroppen får en hviledag mellom hver intervall. 3×3 gjennomføres som navnet tilsier ved å løpe tre drag på tre minutter. Aktiv pause mellom hvert drag, og tiden her bestemmer du selv. Jeg vil likevel anbefale å ha kortere pause enn dragene, derfor er mellom 1-2 minutter aktiv pause det optimale i mine øyne. Prøv deg fram og finn ut hva som passer deg best. Intervaller er knallbra for både fettforbrenning og kondisjonenen – så her det ingen grunn til å stå over utfordringen. Det er jo tross alt bra 9 minutter intensiv jobbing hver gang – altså altså bare 27 minutter gjennom en hel uke. DET klarer vi – ikke minst klarer vi det når vi gjør det sammen. Gjerne legg ut bildene på instagram og hashtag med #3dager3x3  – så kan vi motivere hverandre 🙂 Kvelden skal jeg bruke til å lade opp til den første intervall-økta som blir i morgentidlig, nå kjører vi på!

 

Søndagsmorgen

Hei dere!  Jeg var oppe tidlig i dag for å gå tur med Vinnie før 5-mila. Jeg var ekstemt spent både på Norge sine vegne og mine egne, vi hadde nemlig en tippekonkurranse på jobb gjennom hele OL og jeg hater jo å tape! Det gjorde jeg i desverre i dag, men jeg er heldigvis aldri langsur 🙂 Etter turen skulle jeg være flink blogger med speilrefleks og selvutløser, men det ble litt vanskelig med en hund som ville ha oppmerksomhet:

Fleecejakke / thermal tights / topplue / terrengsko alt fra sponsor X-life


“Se på meg i stedet for i kamera da!”


Umulig å ikke smelte helt for denne hjerteknuseren! For de av dere som lurte på hva som skjedde med Ayla – hun var jo min ekskjæreste sin hund, og det er derfor jeg ikke har henne lenger. Men jeg elsker jo hunder, og har bestilt min helt egen hund som mest sannsynlig født i august. Det vil si at jeg blir mamma i okotber, og jeg gleder meg mer enn ord kan si! I mellomtiden får jeg bare nyte å være hundepasser for det det er verdt. Siden jeg ville bruke mest mulig tid på Vinnie og ikke på kjøkkenet i gårkveld ble det ferdig sushi til middag, det husker jeg ikke sist jeg spiste. Jeg liker egentlig å lage all maten selv, også sushi – men noen ganger trenger man bare lettvinte løsninger. Utrolig godt var det iallefall!


Nå skal vi bruke resten av søndagen på mer kos og enda en langtur litt senere – og forhåpentligvis rekker jeg å være litt flink student også. Jeg blir ikke en dyktig personlig trener uten å lese MYE – og derfor må jeg legge ned god innsats i lesinga. Jeg merker at det er utrolig mye lettere å lese “lekser” når det er et tema jeg er så interessert i, så det skal nok ikke bli noe problem. Jeg tenkte å kjøre igang en ny cardiochallenge for neste uke også, som jeg vil utfordre dere med senere i kveld! Det ble jo en så stor suksess sist, og det er så gøy at mange vil være med på å komme i bedre form. Jeg må bare bestemme meg for om det skal bli en intervall eller langkjørings-challenge først. Skrik ut i kommentarfeltet om du har noen ønsker, så skal jeg finne ut av det i løpet av dagen. Ha en flott søndag så lenge!

Maxpuls & mountain climbers

I går var det klart for den første økta mi på Maxpuls crossfitsenter denne uka, og som alltid fikk jeg en sykt bra treningsøkt! Tabata var på menyen – og jeg er jo så glad i den typen intervalltrening. Hardt, intensivt, morsomt og over på 35 minutter. Det er så lett å motivere seg selv til å gi alt når det er snakk om så kort tid med intensiv jobbing synes jeg, da er det virkelig ingenting å spare på! Vi hadde sirkeltrening med åtte poster i går, og jeg tenkte jeg skulle vise dere en av de – for det er nemlig en skikkelig god mageøvelse. Jeg er i allefall stiv i magemusklene dag! Øvelsen heter mountain climbers og utføres som dere ser på bildene under:

Treningstopp / camotights / sko (sponsede lenker)Start i plankeposisjon før du sparker inn mot “pølsa” med annenhver fot. Prøv å treffe med knærne på hvert spark, og hold overkroppen så strak som mulig. Etter 8 x 20 sekunders jobbing på denne posten trodde jeg at jeg skulle knekke sammen, men det gikk jo helt fint 🙂 Jeg drikker alltid BCAA under øktene mine for ekstra påfyll til musklene, og faktisk synes jeg det gir litt ekstra energi også. 


Gladlaksen måtte leke litt i ringene etter økta 🙂 

Jeg har jo treningsfri i helgen og startet lørdagen med å gå to timer ute i sola sammen med ei venninne og fineste Vinne. Det er så fantastisk godt å ha en hund i leiligheten kjenner jeg, som jeg har savnet det! Jeg har jo bestilt min egen valp som kommer til høsten, og jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg. Nå skal jeg bruke resten av lørdagen på å se mer OL og kose med denne fantastiske gutten:

Ønsker dere alle en supersporty og  herlig lørdag. NYT helgen og kos dere alle sammen!

Fredagstaco

Fredagstaco er en helgefavoritt for mange nordmenn, meg inkludert. Retten kan gjøres både på tradisjonell og sunnifisert måte, og det er kun enkle grep som trenger å gjøres for at retten skal bli mye sunnere. Det gjelder bare å bytte ut et par ingredienser, så får du forskjellen på en rett full av kalorier – og en rett du kan nyte med god samvittighet. Når dere ser forskjellen svart på hvitt så blir det kanskje enklere å velge de sunnere ingrediensene når du er i butikken? Jeg har akkurat spist fredagstaco selv, og har selvfølgelig verdens beste samvittighet etter å ha spist den sunnifiserte varianten:

Under har jeg regnet ut kaloriinnholdet i taco med “tradisjonelle” ingredienser – mot innholdet i de sunnere ingrediensene:

100 gram lettrømme inneholder 201 kcal vs. mager kesam som inneholder 74 kcal  

4 store tortillalefser inneholder 476 kcal vs 4 speltlomper som inneholder 256 kcal

150 g kjøttdeig inneholder 301 kcal vs karbonadedeig som inneholder 182 kcal

40 g Norvegia inneholder 142 kcal vs lettere Norvegia som inneholder 108 kcal 

Velger du den første varianten med “tradisjonelle” ingredienser får du en total på 1120 kcal mot 620 på den sunnifiserte varianten. Nå er jeg i utgangspunktet ikke fan av å regne kalorier, men dette eksempelet viser ganske tydelig hvor mye det kan utgjøre å bytte om noen ingredienser. Mange har nok det inntrykket av at det ikke spiller så stor rolle, men som dere ser så gjør det faktisk det! Det handler selvfølgelig ikke bare om kalorier heller, varianten jeg nettopp har spist inneholder mer proteiner og mindre av den typen fettsyrer som er dårlige for oss. For min del er det ingen tvil om hvilken variant av tacoen jeg velger, jeg synes faktisk at den sunnifiserte versjonen smaker bedre også! Andre små tips for å få en sunnere rett er å lage guacamole selv av most avocado, eller å lage tacokrydderet selv. Posen i butikken inneholder nemlig unødvendig sukker og salt, så hvis du vil være veldig nøye kan du lage det selv:


En hel kinesisk hvitløk, cummin, grønn chili, chipotle og chilikrydder ble min variant av tacokrydder i kveld. Selvfølgelig ikke nødvendig, men det er jo gøy å lage selv også 🙂

Med et sunnere måltid i magen er det på virkelig på sin plass med dessert. Med de  fire speltlomper jeg spise til tacoen var det jo en halv pakke igjen, og den kunne jo ikke legges tilbake i kjøleskapet! Dessertlomper er et bedre alternativ synes iallefall jeg. Klarte ikke å bestemme meg som vanlig, så jeg gikk for en variant med Philadelphia sjokoladepålegg og peanøttsmør mens den andre versjonen ble cottage cheese, kanel og sukrin. Herregud så godt! Lenge siden jeg har spist speltlomper nå, så dette var virkelig etterlengtet. Men jeg leker jo fortsatt med tanken på å konkurrere denne sesongen, som betyr at jeg er nødt til å være strammere med kostholdet enn jeg ville vært til vanlig.


Jeg har likevel tatt meg litt “fitnessfri” i helgen, både fra diett og trening. Heldige meg er barnevakt for verdens søteste hund denne helgen, og styrketreninga blir derfor byttet ut med langturer ute i det fri. Jeg tror både kroppen og hodet har godt av det, både friluft og litt ekstra mat gjør nok godt. Så nå skal jeg faktisk ta en tidlig fredagskveld, slik at jeg er klar for tur i morgentidlig. Ha en fortsett fin kveld da dere 🙂

Kreativ utetrening

Vi har vært velsignet med utrolig fint vær her i bartebyen de siste dagene, og det må bare utnyttes. Jeg er så heldig at jeg har mulighet til å jobbe både sent og tidlig, og velger ofte senvakter for å utnytte dagslyset. Det blir jo lysere og lysere ute for hver dag som går – og den tanken gjør med så glad! Vi er jo faktisk snart i mars nå, våren venter like rundt hjørnet 🙂 Jeg sto opp i dag og fikk på meg varme klær, før det bar ut i marka på tur. Treningsfrelst som jeg er måtte jeg selvfølgelig kjøre på med noen styrkeøvelser mens jeg var ute på tur. Dette er øvelser alle lett kan legge inn på spaserturen sin for å få litt ekstra trening ut av det!


Ullgenser / rosa superundertøy / terrengsko (sponsede lenker) 

Finn først noe å ha føttene på, om det et en stubbe eller traktoregg spiller ingen rolle. Start med strake hender og strak kropp, før du utfører pushups. Senk deg så langt ned mot bakken du føler er komfortabelt, samtidig som du holder kroppen din strak. Gjør så mange pushups du klarer før du hopper opp på traktoregget og gjør deg klar for neste øvelse som er airquats:


 

 Her gjør du jo enkelt og greit knebøy med egen kroppsvekt, men gjør du mange nok repetisjoner vil denne få lårene til å brenne skikkelig. For ekstra utfordring kan du hoppe ned til bakken og opp igjen mellom hver air squat – da vil du få opp pulsen!  I allefall hvis du med engang etterpå kombinerer med bulgarske utfall som dere ser utførelsen av på bildene under:

 

Dette fikk iallefall pulsen min opp litt ekstra, og om du skal ut på tur i helga kan du jo prøve deg på 3 runder med disse øvelsene. Du trenger faktisk ikke å tilbringe mange timer inne på gymmet for å trene, det handler bare om kreativitet og å bruke kroppen. Plutselig har det faktisk blitt fredag igjen – som betyr at taco står på menyen ikveld. Sunnifisert fredagstaco er et must for meg, det blir liksom ikke helg uten. Men før det blir tacotid må det jobbes litt først, ha en fantastisk fin dag da dere!