Lekselørdag med sunn gulrotkake

Sånn ser min helg ut – nå er det bare tre uker til eksamen og jeg har ingen tid å miste. Vi skal ha praktisk og en teoretisk eksamen, som tilsammen utgjør 30 studiepoeng. Jeg innrømmer ærlig at jeg synes det er veldig vanskelig selv om det er superinteressant, for pensum er så utrolig stort. På bachelorutdanningen min hadde jeg bare eksamener på 7,5 og 15 poeng, så dette er jeg ikke vant til. Men jeg skal stå på den siste tiden og gjøre mitt aller beste, så går det nok bra til slutt!  AFPT sin utdanning til personlig trener er nå støttet av lånekassen, noe den ikke har vært tidligere. Det vet jeg det er mange som blir glad for – og jeg har fortsatt rabattkoder å dele ut på epost hvis noen har lyst på det. Innimellom pensum fyller jeg på med litt andre treningsbøker og sunnere snacks for å holde motivasjonen oppe. En annen ting som holder motivasjonen oppe er at dette står i kjøleskapet og venter på meg:

Sunn gulrotkake fra er en super belønning, og jeg har allerede prøvesmakt litt. Den blir som alltid helt fantastisk god, og så er den jo så enkel. Oppskriften ser slik ut:

1 pakke sunnere kakemiks (adlink)

1 boks mager kesam

4 egg

200 g revet gulrot

2 dl vann

2 ts kanel

Sett først ovnen på 175 grader. Bland alle ingrediensene i en bakebolle og rør godt sammen. Fordel i en smurt springform og stek midt i ovnen i 40-45 minuter. Glasuren er rett og slett en boks mager vanilje kesam – det enkle er ofte det beste.


Sånn – da var bloggpausen over og jeg skal vende tilbake til bøkene.

Grill, Guapo & et godt tilbud

Med helg og finvær tipper jeg at jeg ikke er den eneste som kommer til å grille. Derfor tenkte jeg bare å komme med et kjapt middagstips, det er jo så utrolig enkelt å gjøre grillmaten litt sunnere! Jeg lager alltid potetene først, da de tar lengst tid. Skjær søtpotet i passende skiver, og hell over noen ss med olivenolje, krydder og bland godt. Rosmarin, hvitløkssalt og chili er min favorittkombinasjon for tiden. Sett i ovnene på 220 grader i 30-40 minutter, og i mellomtiden lager du resten av tilbehøret. Vi gikk for frisk salat med eplebiter, gucamole og maiskolber. Guacamolen lager jeg enkelt av en avocado, en boks mager kesam og en presset hvitløk. Bland godt og du er klar til servering. Et sunt og fantastisk festmåltid på en solfylt fredag.Det aller beste med å spise ute er at Guapo bare kan leke seg samtidig, jeg blir så glad i mammahjertet mitt når jeg ser at han koser seg. Jeg må nok erstatte lillesøster sin fotball, for den var tydeligvis god å tygge på! 

Helt til slutt må jeg bare tipse dere om supersalg hos sponsor X-life. Ja, dette er selvfølgelig annonselenker men jeg måtte bare fortelle det til dere før det er for sent. Det var nemlig mange flere plagg på tilbud i dag tidlig, så det er tydelig at mange har benyttet seg av salget allerede. Det skjønner jeg godt med så lave priser, så jeg tenkte i allefall å vise dere noen av mine favoritter som er på salg akkurat nå. 

T-skjorte fra Craft til 75,- (før 199)

T-skjorte fra Reebok til 162,- (før 249)

Genser (-30%) og bukse (-35%) fra Kari Traa 

Sist men ikke minst – mine elskede løftesko! Jeg vet disse koster litt, men det er faktisk veldig verdt det om du har tenkt å gjøre mye knebøy. Jeg har skrevet et eget innlegg om treningssko til styrketrening her om noen er interessert i det. Uansett, disse koster nå 1069,- (før 1799) og du finner de her.

Da sier jeg bare happy shopping og GOD HELG 🙂 

Løftetrynet, løftelista & softis

Jeg har skrevet det før og jeg skriver det igjen – for å bli sterkere du løfte tunge vekter. Kroppen er utrolig dyktig til å tilpasse seg, men den gjør ikke dette uten grunn. Hvis du løfter tyngre vekter enn tidligere, så gir du musklene signaler om at de må bli sterkere for å tåle belastningen bedre neste gang. Men hvis du alltid løfter på de samme vektene så vil ikke kroppen se behovet for endring – og du blir ikke sterkere og oppnår ikke de resultatene du ønsker. Jeg vet det er tungt og jeg vet det svir – men jeg vet og at det virkelig er verdt det! Når det blir tunt til meg på trening så er det grimaser, pusting og pesing og litt grynting innimellom. Under ser dere et par bilder treningstrynet mitt – kanskje ikke så vakkert men det vises iallefall at jeg tar i!


Caps fra Kari Traa, tights, sports-BH og singlett er alle fra Better Bodies (adlinks)

Når jeg trener er det ikke bare løftetrynet som må være på plass, men også bra treningsmusikk. Jeg har derfor lagt ut spillelista mi for styrketrening på Facebook-siden min som dere finner her. Veldig annerledes fra løpelista jeg har lagt ut tidligere, det er to helt forskjellige låter som motiverer meg til de ulike treningsformene. Uansett, det jeg skulle fortelle nå er at jeg har fått dilla på softis igjen. Denne er en favoritt hver eneste sommer, og nå er det virkelig på tide at den er tilbake! Alt man trenger er fryst banan i skiver og proteinpulver – altså perfekt etter trening. Bruk 10 g proteinpulver per 100 g fryst banan så får du en optimal konsistens i mine øyne. Jeg bruker alltid 200 g fryst banan, 20 g proteinpulver og 0,5 dl vann. Mos alt sammen med en stavmikser eller pisk til fluff med håndmikser, og ha i en skål. Bland ut litt proteinpulver med bittelitt vann og søtning for å lage en tykk saus på toppen, og gjerne noen bananskiver hvis du har. Så godt og så enkelt!Colour me happy

Farger gjør meg så glad! Det gjelder både klær og matvarer, det gir liksom litt ekstra energi med masse farger. Spesielt synes jeg det gjelder treningsklær, for det er jo helst på trening jeg ønsker ekstra energi. Det gir ekstra motivasjon når jeg føler meg fresh på trening også, så en fargerik treningsgarderobe er et must for min del. Det blir så kjedelig med bare sorte klær på trening, spesielt nå som sommeren står for døren. Heldigvis har det dukket opp en hel masse fargerike plagg i det siste, og jeg har allerede fylt opp en ny handlekurv hos X-life. Under er noen av plaggene jeg har bestilt, ikke rart jeg gleder meg til de dumper ned i postkassen!

 

1. Rosa løpeshorts fra Craft her 2. Orange genser fra Mitchi her 3.Blå t-skjorte fra Kari Traa her 4. Turkis t-skjorte fra Kari Traa her  5. Gul løpeshorts fra Mitchi her 6. Korall singlett fra 2XU her (adlinks)

Det som gir like mye energi og glede er matvarer med mye farger. Fargerike matvarer er ofte sunne og er rike på antioksidanter også, spesielt når det gjelder frukt, bær og grønnsaker. Akkurat disse matvarene er det mye av for tiden – og jeg tror ikke jeg vet av bedre sommersnacks. Stiller det aller meste av søtsug, men noen ganger trenger man bare litt ekstra sjokolade i livet også. Selv om det er helligdag venter jeg til lørdag med ekte sjokolade, men heldigvis finnes det sunne alternativer i mellomtiden! Jeg lagde sjokoladekrem til lunsj i går, og denne kan fint nytes som frokost eller dessert også.  Forhåpentligvis har du ingrediensene i skapet, alt du trenger er nemlig dette:

 1 boks fullfett kokosmelk

1 scoop sjokoladeprotein

1 ts kakao 

1 ss sukrin

Bruk kun den stive delen av kokosmelken, og bland dette sammen med resten av ingrediensene. Hell over i en skål/kopp og topp med det du ønsker. Jeg gikk for peanøttsmør, jordbær og banan – uslåelig kombinasjon! Det var dagens frokosttips, nå skal jeg ut på tur i sola med Guapo. Ha en strålende fridag alle sammen, nyt den!

 

Hip thrust og protein-iskaffe

Hip thrust er uten tvil en av mine favoritt-øvelser for å trene rumpa. Jeg føler at jeg får ekstremt god kontakt, og jeg kjenner virkelig at setemusklene jobber. I følge flere undersøkelser er den også en av de øvelsene som aktiverer rumpa i størst grad. Jeg vet at mange synes det kan være litt vanskelig å få til teknikken, så jeg tenkte jeg skulle komme med noen små tips. Husk å stram rumpa og magen gjennom hele øvelsen. Da unngår du lettere å hyperekstendere ryggen, for kroppen skal være i en rett posisjon gjennom hele øvelsen. Bevegelsen skal skje i hofta, husk det. En annen ting som er viktig å huske er at du skal presse gjennom hælen, ikke tærne. Løft gjerne tærne opp om du ønsker det, slik at det eneste som står igjen i bakken er hælen. På toppen er det viktig at du skviser skikkelig, uten bruk av korsryggen. Tenk at du skal klemme fast en mynt mellom rumpeballene dine. Du kan gjøre den som meg på bildet under, eller med ett og ett bein og også på sofakanten hjemme ved et ledig øyeblikk!

Topp og tights er begge fra Better Bodies (innlegget inneholder adlinks)

Med så fint vær som vi har om dagen er det helt umulig å holde seg inne. Pensum leses utendørs i dag, med et stort glass protein-iskaffe for å kjøle meg litt ned. Fremgangsmåten er superenkel og dette er virkelig en sommerfavoritt hvert eneste år. Kok først opp bittelitt vann i en vannkoker. Jeg legger 2 ts pulverkaffe (litt avhengig av hvor sterk du vil ha den) i et glass, heller over vannet og rører til alt er løst opp. Deretter fyller jeg glasset nesten til toppen med kaldt vann, og rører inn en scoop proteinpulver med smak av capuccino. Du kan også bruke sjokolade, men capuccino er mye bedre i mine øyne. Rør godt og gjerne tilsett isbiter hvis du har, og et lite dryss kanel på toppen. Så er du klar for å nyte sola!

 

Lunsjtips: blomkålbrød

Dagens lunsj ble noe så spennende som blomkålbrød! Det høres kanskje helt merkelig ut, men det ble faktisk skikkelig godt. Brødet inneholder lite karbohydrater, men mye sunt fett og proteiner. Ikke minst er det mettende, enkelt og smakfult. Det inneholder bare tre ingredienser, nemlig 1 mellomstor blomkål, 50 g mandelmel og 2 egg. Del opp blomkålen og legg den i en bolle sammen med egg og mandelmel. Mos godt med stavmikser, slik at du har en glatt og fin røre. Tilsett krydder etter ønske, jeg valgte 1 ts hvitløkssalt, rosmarin og chili. Blomkål i seg selv er jo ganske smakløst, så jeg vil anbefale å tilsette en del krydder for å gjøre brødet mer spennende. Fordel på bakepapir og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 35 minutter.  La de avkjøle seg på rist før du topper med pålegg, jeg valgte kokte egg, avocado og litt grønnsaker.

Jeg har treningsfri i dag, og alt jeg skal gjøre er å lese til eksamen. Det er ikke så lett som det høres ut, annenhver time må jeg jo ut med hjerteknuseren min. Resten av tiden har jeg bare lyst til å kose med han også, det er faktisk ekstremt vanskelig å la være! Han overøser meg med kjærlighet og våte kyss – hvem klarer vel å si nei til det for å lese pensum?Chins & chocolate

Min treningsuke har startet superbra, med en økt på Hit The Gym i dag tidlig. Jeg prøver å fokusere mye på teknikk, da jeg lett kan “jukse” når det begynner å bli tungt. På chins har jeg en stygg tendens til å ikke stekke albuene helt ut, altså at jeg henger helt ned. Da er det lettere å få til flere repetisjoner, men jeg vil heller anbefale dere å kjøre repetisjonene strikte og korrekte. Økta mi i dag så slik ut:

Knebøy 3 x 3, 75 kg

Militærpress 3 x 4, 40 kg

Chins 3 x 5

Dips med 3 x 8, 7,5 kg ekstra vekt

Pushdown med stang 3 x 12, 41 kg

Pikes på romaskin 3 x 8

Det er så gøy å legge på litt og litt vekter for hver økt, og ikke minst supermotiverende! Hvis jeg kommer til et punkt hvor det er vaskelig å øke vektene øker jeg heller repetisjonene gradvis. Jeg har aldri vært særlig sterk i knebøy for eksempel, så her passer jeg på å ta det rolig med å øke belastningen. Hvis jeg øker for for kommer jeg til å møte veggen alt for fort, og da er jo mye av poenget borte. Men ved å alltid ha en form for progresjon, så tvinges kroppen til å utvikle seg. Om det er antall repetisjoner, serier eller belastning kan variere – men bare pass på at du ikke ender opp med å gjøre det samme hver økt. En annen ting jeg liker å variere er mageøvelsene mine. Jeg er egentlig ikke superfan av magetrening, og prøver derfor alltid å gjøre øvelsene på morsomme men effektive måter. Pikes på ball er en utrolig god øvelse for magemusklene, men den kan også utføres på romaskin! Da gjør du slik som på bildene under, hold et sekund på toppen før du senker ned.Tights fra Skins og t-skjorte fra Better Bodies (adlinks)

Etter økta hadde jeg skikkelig lyst på sjokolade, og det på en mandag. Løsningen ble derfor et stort glass melk med sukkerfri Nesquik (kjøpes på Iherb), og riskaker med peanøttsmør og philadelphia på. Lite, lett og kjempegodt påfyll etter ei god økt – som virkelig stilte sjokoladesuget på en sunnere måte. Det er ingen grunn til å nekte seg ting, så lenge man finner smarte løsninger som passer inn i hverdagen 🙂 


Nå skal jeg ut på tur med Guapo, fin forsettelse på en sprek mandag her i gården. Ønsker alle dere det samme –  start uka på en best mulig måte!

Kokoskake med friske bær


Hvor godt så ikke dette ut? Jeg kan love at det smakte godt også, og jeg synes virkelig litt kake er på sin plass etter en helg på skolebenken. Jeg var ikke så lysten på å stå flere timer på kjøkkenet, og da er den sunnere ferdigmiks bra å ha stående i skapet! Den kan brukes fra alt til eplekake, krydderkake og gulrotkake eller til kokoskake som jeg valgte ikveld. Du trenger dette:

1 sunnere kakemiks fra Funksjonell mat

1 boks kokosmelk

3 egg

2 ts kanel

Bland alle ingrediensene i en bolle, og rør godt. Fordel i en smurt springform, og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 35 minutter. Ta ut og la den avkjøle seg. Som glasur brukte jeg denne gangen det jeg hadde i kjøleskaper, mager vaniljekesam blandet med bringebærsyltetøy og litt sukrinmelis. Topp med friske bær og du har en utrolig god, sunn og smakfull kake. Perfekt på en lat søndagskveld.

 Jeg er faktisk skikkelig sliten etter denne skolehelgen, det har vært mye praktisk men også mye informasjon. Det blir mye til både hode og kropp, og derfor blir det godt med en søndag på sofaen med Guapo. Det eneste jeg skal ta meg litt tid til er å rulle litt på rumblerolleren min som jeg har liggende i skapet. Igjen har vi blitt påminnet hvor viktig redskap dette kan være, og jeg er selv for dårlig på den. Den ligger jo i skapet, men likevel bruker jeg den kanskje bare en gang i uka hjemme. Så i kveld skal det rulles på stuegulvet mens jeg ser på TV og spiser mer av den herlige kaken.Rumbleroller finnes i flere størrelser, de små kan være praktiske å hjemme. (innlegget inneholder adlinks)

Nå er det faktisk bare en kurshelg igjen før vi er ferdige, og det er litt sykt å tenke på. Snart er jeg i mål og er personlig trener! Likevel sitter jeg allerede og titter på mer kurs og videreutdanning, det er jo så ufattelig mye spennende å lære om. Vil dere se mer på kurs kan dere sjekke AFPT sine hjemmesider, nå får man faktisk studiepoeng for å utdanne seg til PT også. Det var det jeg hadde å komme med i kveld – håper dere nyter siste del av helgen!

Teknikk og terping

Jeg elsker å lære mer om kroppen. Men jeg føler og at jo mer jeg lærer, jo mer skjønner jeg at jeg ikke kan. Selv om jeg utdanner meg til personlig trener og lærer masse om anatomi, fysiologi og hvordan kroppen fungerer lærer jeg bare en brøkdel av alt som er å vite om dette fantastiske maskineriet. Det er litt vanskelig å forklare – foe jeg kan jo mye mer nå enn tidligere, men jeg føler også at jeg har fått en forståelse for hvor kompleks kroppen faktisk er. En som virkelig har peiling på akkurat det er Martin Norum, som er foreleseren vår denne helgen. AFPT har virkelig imponert meg med kvaliteten på foreleserne, det har vært utrolig bra hver gang. Jeg har jo begge bøkene til Martin Norum og har lest de flere ganger, så da var det ekstra gøy at han kom til Trondheim i helgen. I går gikk vi grundig gjennom teknikk på knebøy og frontbøy, med 5 x 5 repetisjoner hver. Vi senket rolig ned, og måtte stoppe to sekunder i bunnposisjon før vi gikk opp igjen. Det har jeg faktisk aldri prøvd før, og det var virkelig tungt! Teknikk må bare terpes og terpes til det sitter, noe som er lurt å ha i bakhodet under hver økt.

Antishake tights / t-skjorte / treningssko ( innlegget inneholder adlinks)

I dag skal vi gjøre det samme, altså gå gjennom teknikk på baseøvelsene. Markløft, militærpress, benkpress og chins venter – før vi skal prøve oss på olympiske løft på slutten av dagen.Tipper jeg kommer til å være sliten jente etter skolen ikveld! Heldigvis vet jeg at sunn kakebaking venter ikveld, det er virkekelig noe å glede seg til! Før den tid skal jeg bare lære masse, og sørge for å få i meg næring mellom slagene. Her er det jeg gomler mest av på skolebenken, helt avhengig av Questbars!

Så er jeg litt seint ute – men jeg må bare tipse dere om X-life sitt helgetilbud. Det varer bare ut dagen, med både fine klær og kosttilskudd. Men det jeg synes er aller kulest er at det er -40% på treningsstrikk, som er et genialt verktøy å ha med seg om du skal reise på ferie og vil trene litt. Jeg kan lage et eget innlegg om det senere – men det er faktisk en hel drøss med øvelser du får gjort bare med strikk. Supert for å holde formen litt ved like mens du er ute på reise i sommer.  Hele helgetilbudet finner du ved å trykke her.

Da er det på tide å komme meg ut døra, en ny og spennende dag med Akademiet For Personlig Trening venter!

Lompefest


Det er lørdag – og da er det på plass med en liten fest. Jeg drikker nesten aldri alkohol, men en matfest tar jeg mer enn gjerne! En lompefest er supert på en lørdag, og lomper er akkurat det jeg har med meg på skolen i helga. Sikkert ikke like vakkert dandert etter å ha blitt med i matboksen, men jeg satser på at de smaker like bra frem til lunsj! Alt du trenger er en pakke speltlomper, en boks mager kesam, en pakke kokt skinke, spinat og purreløk. Press en kinesisk hvitløk og rør godt inn i mager kesam, sammen med en ts salt. Fordel over en speltlompe, legg på fersk spinat og purre og kokt skine på toppen. Du kan spise som wraps ved å rulle de sammen, eller skjær de opp som jeg har gjor her. Bruk gjerne tannpirkere for å holde de på plass. Er ikke dette en skikkelig lompefest så vet ikke jeg!

Som om det ikke holder at jeg er matvrak har Guapo blitt det samme allerede. Han står alltid igjen med masse ris på snuten, men det er iallefall bedre enn å få ris på rompa. Fantastisk humor en tidlig lørdagsmorgen, nå venter skole og terping på baseøvelser. Ha en sporty lørdag alle sammen 🙂