Hit the gym!

Goood torsdagskveld alle sammen! I dag har egentlig vært en kaosdag med masse rot. Selv om det alltid er godt å trene er det ekstra godt på slike dager – ikke noe tenking, bare løfting! I dag sto rumpe og lår på planen og jeg hadde skikkelig god kontakt gjennom hele økta. Ingenting er bedre enn det 😀 I tillegg var dette den aller første økta på det nye gymmet jeg har blitt medlem hos – Hit the gym! Det har nettopp åpnet og er helt seriøst det kuleste gymmet jeg har satt beina mine inn på. Og heldigvis er det ikke bare kult, men det har også alt utstyret man behøver for å ha en KILLER treningsøkt. Med grafitti på veggene og sykt kul belysning satte det virkelig stemningen for å løfte tungt! Det fikk jeg virkelig gjort også – før jeg fikk knipsa litt bilder for å vise dere lokalet 🙂Trener tungt i tights fra 2XU og genser fra Better Bodies. ( Sponsede lenker)

På bildet over ser dere en maskin jeg definitivt kommer til benytte meg mye av! Herregud så bra kontakt jeg fikk med rumpemusklene 🙂 Kommer definitivt til å bli fast innventar på dette gymmet fremover! Og hvis dere vil teste det ut også er det mulighet for å ta prøvetimer – noe som virkelig anbefales fra min side. Nå skal jeg komme meg til sengs, sliten etter en god økta og en lang dag. Ny måned og fredag coming up imorgen 😀 

Chocolate chip proteinbar

God morgen! Det er Halloween i dag og stort sett alle butikker har tilbud på smågodt eller sjokolade. I mine øyne er det fortsatt en helt vanlig torsdag i dag, og jeg kommer derfor til å unngå sukkerbomene selv om de er på halv pris i butikkhyllene. Det jeg derimot kommer til å spise er en eler to av de nydelige proteinbarene jeg har laget og som ligger klare i fryseren og venter på meg. Disse er superenkle å lage, så kanskje noen av dere også slår til med disse ikveld? Her i i allefall oppskriften:

 30 g protein med smak av belgisk sjokolade

1 ss peanøttsmør

1 ss yaconsirup

50 g havremel

20 -30 g sukkerfri sjokolade

3-4 ss soyamelk ( kan erstattes med mandelmelk eller annen melk)

1 rør stevia sjokolade

Hakk først opp sjokoladen i biter, jeg liker de store slik at jeg virkelig merker bitene når jeg tar et tygg av proteinbaren. Deretter rører du alle ingrediensene godt sammen, tilsett nok melk til at du får en fin og klissete konsistens. Detetter trykker du deigen godt ned i en form som tåler å settes i fryseren, og etter en liten halvtime kan du ta den ut – skjær i 4 biter og NYT 🙂 Disse er utrolig gode, og det fine med oppskriften er at den er så liten. Da slipper du nemlig å ha så dårlig samvittighet hvis du ender opp med å spise alle sammen 😉Det blir altså ikke noen runde med knask eller knep på meg i kveld, men jeg skal bruke den på å teste ut en helt nytt gym her i byen! Legger ut innlegg ikveld om hva jeg synes – ha en fin og sporty dag så lenge alle sammen 🙂

Svar på spørsmål del 1

God morgen 🙂 Jeg fikk inn utrolig mange spørsmål, og jeg skal gjøre mitt beste på å svare på alle jeg kan. De som er spesifikke, med høyde, vekt og hva den enkelte bør spise kommer jeg ikke til å svare på. Her anbefaler jeg å ta kontakt med noen som kan følge dere opp, som f.eks en PT eller coach. De andre spørsmålene har jeg derimot besvart under, i allefall del 1 av spørsmålsrunden 🙂

Hvilken del på kroppen er du mest fornøyd med?

Jeg er uten tvil mest fornøyd med ryggen min. Jeg synes ryggmuskler er fantastisk fint, og det er også favorittøkta mi. Det synes jeg selv har gitt resultater!

Spiser du mye frukt eller i moderate mengder? Hva er din favoritt frukt?

Jeg spiser alt fra 1-4 frukt om dagen. Alltid en eple før trening og ellers varierer jeg ut i fra hva jeg har lyst på/behøver den dagen. Frukt er en fin kilde til karbohydrater og gir rask energi – i tillegg er det jo så sunt og godt og fullt av vitaminer 🙂 Jeg er så glad i alle frukt så det er vanskelig å velge en favoritt, men banan, persimon og mandariner kommer høy opp på lista!

Spiste du mye sukrin sukrin gold, tyggis, fun saft, altså søtningsmiddel når du var på diett?

JA! Det gjelder ikke bare på diett, men hele året rundt. Jeg unngår helst sukker,men jeg er veldig glad i søte ting. Derfor bruker jeg veldig mye søtningsmiddel i matlaging og bakst, og jeg ser virkelig ingen grunn til å slutte med det. 

Det er veldig mange treningstightser på markedet  – hva er din favoritt?

Veldig vanskelig å velge kun en,  så her kommer min topp 3 liste over treningsightser!

Jeg er forelsket i  Doris anti-shake tights fra Rohnisch, og har denne tighsten både i full lengde og capri. Gir veldig god støtte og former rumpa veldig fint synes jeg. I tillegg er den fresh og fin i fargen som jeg setter pris på. Du finner tightsen ved å trykke her.

Kompresjonstights fra 2XU er også en favoritt, jeg har også denne i full lengde, 3/4 dels og i shorts. Jeg er sånn at når jeg først finner noe jeg liker så holder jeg meg til det – og derfor har jeg også så mange varianter av denne. Tighsen finner du ved å klikke her.

Jeg digger både passformen og mønsteret på denne fra Better Bodies – fortjener virkelig plass på topp 3 lista! Superbehagelig å ha på og utrolig kul, blir ofte brukt av meg på trening. Du finner den ved å klikke her.

Hvor mye veier du? Hva er fettprosenten din on og offseason?

Jeg veier meg nesten aldri, og fettprosenten har jeg bare målt en gang. Det var noen uker før konkurrase – og den gang lå fettprosenten på 11%. Nå er selvfølgelig både fettprosten og vekten høyere enn i konkurranseform, men akkurat hva den ligger på aner jeg ikke. Jeg liker ikke å bruke annet enn speilet som pekepinn på hvordan formen min er, og henger meg derfor ikke opp i vekt eller fetprosent. Så lenge jeg er fornøyd med den kroppen jeg våkner med om morgenen er det det viktigste i mine øyne!

Vet dette kanskje er et litt privat tema, men jeg lurer på hvilken type prevensjon du bruker? Tar du hensyn til at hormonpreparater reduserer effekten av styrketrening? 

For å være helt ærlig vet jeg faktisk ikke om hormonpreparater har så stor effekt på styrketrening. Selv bruker jeg ikke prevensjon, rett og slett fordi jeg ikke har behov for det.

Hvilket treningsstudio pleier du å trene på?

Jeg trener på flere treningsstudio her i byen jeg! De jeg pleier å være mest på er Kaliber, Club Fitness og Maxpuls. Veldig fint å kunne variere etter hvilken type treningsøkt jeg skal gjennomføre. I morgen skal jeg teste ut enda et nytt gym også, det gleder jeg meg veldig til!

Har du dager hvor du spiser alt søtt du kommer over? Hva er det beste du vet av godteri? Skeier du noen ganger ut? Sprakk du noen gang på diett?

På diett sprekker jeg ALDRI – men heldigvis jeg jo bare på konkurransediett noen måneder i året. Jeg spiser sunt i ukedagene og koser meg litt ekstra i helgene. Rett etter konkurransen hadde jeg dager hvor jeg spiste alt søtt jeg kom over ja, og spiste så mye at jeg ble kvalm og fikk vondt i magen. Det er jo absolutt ingen god følelse – så nå prøver jeg heller å holde meg til moderate mengder med helgekos. Men jeg unner meg absolutt lit godteri på en lørdagskveld – det viktig å kunne kose seg uten dårlig samvittighet synes jeg. Det aller beste jeg vet av godis er SMÅGODT 🙂Så lenge du ikke spiser hver dag er det helt greit å unne seg litt ekstra innimellom 🙂

Hva er viktig å ta hensyn til og tenke på og vurdere før man tar brystforstørrelse? Hvordan gjorde du det med mat/trening etter operasjonen? 

Det viktigste er jo å vurdere om man virkelig har lyst til å gjøre det og grunnen til å utføre operasjonen. Jeg hadde komplekser siden jeg var 14, og selv om man kan forme resten av kroppen med trening/kosthold er det faktisk ingenting man får gjort med brystene. Derfor valgte jeg å ta operasjonen, og siden jeg bare var 18 år og ikke enda bitt av “fitnessbasillen” gikk det fint å være noen uker uten trening. Jeg la nok på meg litt den perioden, men det gikk helt fint å ta opp treningen igjen etterpå. Jeg merker ingenting nå under stryketrening, dog jeg bruker å skylde på operasjonen for at jeg er litt svak i benkpress 😉

Hva er din favoritt proteinbar? Hvor får man kjøpt Quest Bar?

Questbarene kjøper jeg fra Iherb.com . De barene er utrolig gode, men de slår virkelig ikke mine favorittbarer som er FortiFX og de finner du her.

Hvor mange kalorier forbrenner du vanligvis under en styrkeøkt?

Aner ikke. Det er ikke forbrenning av kalorier som er målet mitt med en styrkeøkt, så det er ikke engang i tankene mine. Under styrketrening fokuserer jeg på muskelkontakt og progresjon på repetisjoner og vekter. 

Er du sterk? Må du være sterk for å få en bikini kropp? Hvor mye tar du feks i brystpress med hantler eller biceps med hantler?

Nå er det veldig variert hva som beregnes som “sterk” – men selv synes jeg ikke at jeg er det! Hvis jeg sammenligner meg med andre jenter på gymmet løfter mange mye tyngre enn meg, selv om jeg kanskje ser mer muskuløs ut. Brystpress med hantler bruker jeg som regel 20 kg og biceps med hantler trener jeg med 10 kg. Så det er absolutt ikke nødvendig å være supersterk for å være med i Bikinifitness. 

Trener du mye fordi du synes det er fint med en trent kropp, eller fordi du er avhengig av trening?

Ja takk begge deler? Jeg synes det er nydelig med en godt trent kropp og det var jo selve grunnen til at jeg begynte med fitness. Nå er det derimot blitt livsstilen min, jeg elsker å trene og følelsen det gir meg etter en god treningsøkt. Jeg merker med engang at det verker i kroppen hvis jeg går noen dager uten trening – så man kan vel di det sånn at jeg er avhengig. I såfall har jeg verdens beste avhengighet 🙂

Kan du legge ut et bilde av tattoveringen din? Hva betyr den?


Jeg elsker tattoveringen min, jeg elsker det den står for og jeg elsker dette bildet. Korset står for tro, hjertet for kjærlighet og ankeret for håp. Jeg vet ikke av noen ord som kan beskrive min fantastiske farmor bedre, og derfor valgte jeg disse symbolene. KUS er hennes initsialer, og den lille stjerna er med i tattoveringen fordi hun pleide alltid å kalle meg “stjerna mi”  <3

Hvordan og hva spiser du på en helt vanlig ukedag når du ikke er på diett? 

Da spiser jeg akkurat det samme som på diett – bare i større mengder og med litt større friheter. Jeg har alltid fokus på sunn og rene matvarer enten jeg er på diett eller ikke. Nå utenom diett bruker jeg ofte ketchup, sennep eller sursøt saus på maten, og det er ofte sånne småting jeg har savnet på dietten. Ellers er det ikke de store forskjellene på HVA jeg spiser, men mengden er større nå 🙂

Hva er den beste oppskriften du har laget?

Her er det ingen tvil – den hvite pizzaen min er så god at ingen andre oppskrifter slår den. Tror jeg må invitere Hellstrøm på denne en vakker dag, sikker på at han også hadde elsket den! Har du ikke laget denne herligheten enda finner du oppskriften ved å trykke her.


Det var det jeg rakk i denne omgang – nå skal jeg nemlig på trening før jobb og lage de matpakkene som ikke ble gjort i stand i går. Håper dere ble fornøyd med svarene og har en flott dag videre!

Video av rumpefavoritt og mat i farta

Jeg skulle rekke så mye i dag – men den der slumreknappen vant over meg i dag tidlig.  Det ble nemlig en sen hjemkomst fra København, og vi hadde tidenes stresskveld hvor vi løp som gale gjennom byens gater og flyplassen.  Vi kom oss heldivgis hjem likevel, men jeg var dødssliten og trengte vel litt ekstra søvn i dag. Jeg kom meg opp til slutt, og med det fine været ute i Trondheim var det ikke annet å gjøre enn å dra på seg løpeskoene. Så fantastisk herlig start på dagen 🙂 Rakk en rask tur på trening også – jeg har jo lengtet sånn etter å løfte litt! Kjørte dag en på programmet mitt – og dagens økt så slik ut:

Glutebridge på step 3 x 12, 60 kg

Pullthrough i kabel 3 x 15, 45 kg

Frontbøy 3 x 8, 40 kg

Beinpress 3 x 12, 110 kg

Gående utfall med manualer, 3 runder frem og tilbake med ca. 15 skritt og manualer på 12,5 kg i hver hånd

Utspark/Leg Extension 3 x 10, 30 kg

 Ettersom det er så lenge siden jeg har trent ville jeg virkelig tyne lår- og rumpemusklene, og kjørte på med en øvelse som virkelig svir helt til slutt! Satte mølla på 17,5% stigning og farta på 2,5 før jeg utførte gående utfall i 5 x 1 minutt. Tok 1 minutt pause mellom settene, og jeg hadde virkelig problemer med å gå hjem fra gymmet etterpå! Anbefaler virkelig å prøve denne etter beinøkta di for å skvise ut siste rest på trening. Har du lengre bein enn lille meg på 158 cm kan du gjerne øke farta til 3 eller 3,5. Som dere ser og hører på slutten av filmen blir jeg rimelig gåen på slutten av denne øvelsen, haha!

 

Grunnen til at jeg skulle opp tidlig var for å lage matbokser før dagens senvakt på jobb, men det har jeg ikke sjans til å rekke nå. Heldigvis er det lett å finne sunne alternativer i butikken også, jeg kjøpte meg blant annet skyr, tranebær og ferske fiken. Kan aldri få nok av fiken – det er så yummy! I tillegg er de fulle av fiber og aminosyrer, skikkelig supermat med andre ord 🙂


Nå må jeg løpe til jobb – ha en fantastisk dag da dere!

Ny uke og nytt design!

Jeg vet ikke helt hva det er med mandager – jeg bare elsker de! Elsker å vite at jeg har en helt ny uke foran meg med mulighet til å gjøre hva jeg vil. Så selv om vi våknet til ruskevær og regn hoppet jeg inn i treningstøyet og kom meg ut på en joggetur. Det er også en perfekt måte å få sett seg litt rundt i byen, jeg valgte en populær rute rundt sjøene som ligger her i byen. Perfekt start på ei ny uke! En annen ting som er nytt er designet på bloggen min – hva synes dere? Jeg synes selv det ble en enorm forbedring og digger det!

Løpeakken fra Kari Traa var selvfølgelig med på tur, den er faktisk på tilbud nå og du finner den her. Dagens tips! 

Dette har virkelig vært tidenes jentetur, vi har ikke gjort annet enn å drikke vin, shoppe, spise god mat og sjokolade 🙂 Dagen i dag var derfor egentlig satt av til litt sightseeing og tivoli – men det er full storm her og det egnet seg virkelig ikke å være ute. Derfor ble det enda en dag med shopping, noe vi selvfølgelig tok med et smil 😉 Påfyll under shoppinga må man jo også ha, og jeg er så glad for at det begynner å bli vanligere å tilby proteinshakes på kafeer rundt om. Det smaker jo like godt som milkshakes, bare mye sunnere og bedre for kroppen!

Nå sitter vi i resepsjonen på hotellet og krysser fingrene for at vi får fly hjem ikveld. En god del fly har allerede blitt innstilt på grunn av uværet – men vi håper på det beste. Jeg vil virkelig komme meg hjem ikveld! For selv om jeg har hatt det fantastisk på tur med herlige jenter er det alltid godt å komme hjem til hverdagen igjen. Hjem til trening og matbokser – sånn som jeg liker å ha det 🙂 Denne helgen har det vært all out, med potetgull, alkohol og nattmat – og jeg skjønner helt ærlig ikke hvordan folk kan gjøre dette hver eneste helg?! Mulig det er jeg som begynner å bli gammel, men å våkne fyllesyk og med betydelig mindre penger på konto er ikke min perfekte søndag for å si det sånn. Supergøy en gang i blant – men ellers foretrekker jeg virkelig å våkne uthvilt og klar for trening. Kjenner treningsabstinendenr verker litt i kroppen etter disse dagene uten å løfte vekter, vær snill å kryss fingrene deres for at jeg kommer meg hjem sånn at jeg får trent imorgen 😀

Bildedryss fra Købehavn

Hei dere 🙂 Her kommer noen bilder fra turen vår i vakre København. Litt for mye av både shopping, vin og mat har det blitt – men Gud så gøy det har vært! Langt borte fra alt som heter fitness, hverdag og rutiner – for selv om jeg elsker livsstilen min er det fantastisk med slike avbrekk innimellom. Heldigvis har vi en hel dag til igjen her før hjemreisen til Trondheim sent imorgen kveld.

Enormt hvor mye spørsmål som har kommet inn på forrige innlegg, lover å svare så snart jeg rekker. Nå er det på tide å ta kveld, må være uthvilt og klar for å utnytte den siste dagen til det fulle 🙂 God natt fra Danmark!

Avreiseklar og lompelunsj

Hei dere 🙂 Her kommer en rask oppdatering før jeg setter meg på flybussen med herlige jenter. Kofferten er pakket, og ettersom jeg har god erfaring med å blogge mens jeg er på reisefot tenkte jeg å få til det i helgen også. Ipad og kamera er pakket ned og hvis det blir litt lenge mellom innleggene oppdaterer jeg alltid Facebook og Instagram ganske ofte om jeg skulle være savnet. Med pakking og trening går rakk jeg ikke å lage noen lunsj til i dag, men nå om dagen er det heldigvis ikke krise om jeg ikke har matpakke med. Det finnes jo mange sunne og gode alternativer å velge mellom. Speltlompepizza i ovnene er noe av det beste jeg vet, men når tiden er knapp fungerer det super å ha de i mikroen også. En pakke speltlomper, en pakke kokt skinke, ost og sukkerfri ketchup ble dagens lunsj. Supergod og enkel, med både karbohydrater, proteiner og fett 🙂  

Jeg skulle jo i utgangspunktet ha totalt treningsfri denne helgen, før en av mine fine reisepartnere sendte melding om vi ike skulle ha med oss joggesko. Det er jo så fint i København at det er perfekt å løpe rundt på sightseeing. Jeg jo tenkt å gjennoføre halvmaraton til neste høst også, så det er bare å begynne treninga. Det lengste jeg har løpt i et strekk så langt i livet er 10 kilometer, og et halvmaraton er jo på 21 – så det er godt jeg har tid til å trene meg opp! Jeg har faktisk kommet meg ut på et par løpeøkter de siste ukene også – jeg synes det er super godt å løpe avgårde i den friske høstluften. Når jeg trener styrke liker jeg å ha tettsittende klær slik at jeg faktisk ser musklene mine jobbe, mens jeg ofte går for litt løsere plagg til løping. Det er mye mer behangelig synes jeg 🙂

 

Tskjorte perfekt til løping fra Puma finner du her – og ut dagen i dag er den faktisk på tilbud til bare 49,- hos X-life.

 Nå er jeg virkelig kalr for tidenes jentetur! Dette har jeg gledet meg så lenge til, og det er min belønning til meg selv etter å ha stått over alt for mange jentekvelder denne høsten. Nå skal det virkelig gjøres opp for 🙂 Shopping og champagne står høyest på planene over things to do! Det var egentlig ikke meningen å fortsette med vippeextensions etter konkurransene, men jeg ble faktisk avhening. Så nå er jeg vippefin og superfornøyd etter besøket mitt på Glimt og klar for høy champagnefaktor i Danmark! Questbarer er pakket med å håndbagasjen også, viktig med påfyll på veien 🙂


Denne smaken er så utrolig digg – du finner den selvfølgelig hos Iherb. Bruker du koden SIV084 får du til og med rabatt på første bestilling. 

Da gjenstår det bare å ønske dere en fantastisk helg – det skal iallefall jeg ha!

Backattack og sjokoladekos

God morgen! Det er torsdag, og jeg er snart klar for ukens siste arbeidsdag. Men før jeg løper avgårde til jobb tenkte jeg at jeg skulle dele en skikkelig god øvelse med dere. Måten jeg utfører rygghev på er nemlig litt annerledes enn det som folk flest gjør. Mange kjører den jo med vekt for ekstra belastning, men jeg kjører den heller med to vekter som dere ser på bildene under. På denne måten får jeg samtlidig aktivert øvre del og bakside rygg – det er så fantastisk fint når disse musklene er godt utviklet!

Denne øvelsen er så herlig – det er det jo alltid å trene rygg. Det er nok favorittøka mi, ikke rart jeg var verdens største glis med tilbakevendte bollekinn på Club Fitness etter gjennomført økt. Godt fornøyd i tights fra Rohnisch, topp fra Reebok og svettebånd fra Kari Traa. Viktig å være fargerik og fresh på trening nå som det er mørkere ute – farger gjør meg så glaad 😀

En annen ting som gjør meg glad er sjokolade! Det gjelder vel flere jenter enn meg, og derfor er det fint at det finnes litt sunnere alternativer enn melkesjokolade 🙂  Raw gojibær dekket med 70% sjokolade er perfekt kos sammen med en kopp kaffe. Du finner den her, og det anbefales å kjøpe mer enn en pakke for den går nemlig fort ned! Ja, jeg snakker av erfaring 😉


Lenkene i innlegget er sponset.

Oppskriftsonsdag

Som dere vet er jo BOLLER noe av det aller, aller beste jeg vet. Jeg kunne helt sikkert ha levd på boller, men nå er det jo engang sånn at boller ikke akkurat er fitnessfor. Det skulle man ikke tro etter NM, da gikk det ned boller på høykant  bak scenen. Den nydelige dama på bildet under hadde bakt skoleboller til alle som ville ha, og de var magiske 🙂 Jeg ble ikke bare imponert over bollene hennes, men også over den fantastiske formen hennes. Jeg synes det tok nok tid å trene meg opp til konkurranse enda jeg bare har meg selv å tenke på, med mann og barn synes jeg rett og slett det er dødsimponerende. Det viser virkelig at det kun handler om prioriteringer! 


Meg og Camilla fornøyde med skoleboller 🙂 Hun er mest kjent for sin populære instagramkonto som @snuppa32, men hun har også en super blogg du kan sjekke her.

Selv om jeg som nevnt kunne ha levd på boller så gjør jeg jo selvfølgelig ikke det. Og siden jeg prøver å holde meg sukkerfri i ukedagene gikk jeg til verks for å lage en oppskrift på sunne boller! Jeg prøbvde 3 ganger før jeg fikk den slik jeg ville ha den – og disse bollene ble faktisk skikkelig gode 😀 Det blir selvfølgelig ikke helt det samme uten gjær, smør og sukker – men disse bollene gjør absolutt at du får stilt alle cravings og mer til!

Over ser dere alle ingrediensene jeg brukte og oppskriften ser slik ut:

3 dl sammalt spelt

2 dl havregryn

1 ss fiberhusk

2 dl Easy Bake

2 -3 dl soyamelk

1 ts kardemomme

1 ts kanel

2 ss Sukrin+

2 ss Sukrin Gold

Bland alt det tørre godt før du tilsetter melken, og stek midt i ovenen på ca. 200 grader i 15-20 minutter. La de avkjøle seg på rist før du smører på favorittpålegg og iskald melk. Jeg gikk for sukkerfritt syltetøy, ost, banan og mager vanilje kesam. Lukus på en helt vanlig onsdag! Lag, bak og NYT 🙂 Det er jo tross alt lillelørdag!