Året 2016

Det er helt rart å tenke på at dette er den siste dagen i 2016, dette året har virkelig bare flydd forbi. Når jeg tenker tilbake på 2016 får jeg kun opp to ting i hodet mitt, jobb og Ulrik. Det er stort sett det det har gått i, men når jeg begynte å bla gjennom bloggarkivet fant jeg plutselig ut at det har skjedd litt andre ting også. Januar og mesteparten av februar gikk med på å være gravid, jeg var så lei av svangerskapet at jeg trente mest mulig for å holde meg opptatt. Det var tungt å trene med en så tung kropp, men likevel klarte jeg å trene frem til dagen før termin.

28.februar kom han endelig, og det ble bedre enn jeg noen gang kunne ha sett for meg. Jeg har aldri vært så lykkelig som akkurat i det øyeblikket dere ser under, når jeg fikk han på brystet var det verdt alt i verden ♥

Jeg var i fin form etter fødselen, og tre uker etterpå dro vi på påskeferie til Frøya. I tillegg til trilleturer med vogna begynte jeg gradvis å trene igjen med egen kroppsvekt og strikk.

I slutten av april var endelig huset vårt ferdig, og vi flyttet til Byåsen. Favorittrommet mitt i huset er uten tvil treningsrommet i kjelleren, og en drøm ble til virkelighet med dette huset. Jeg har hatt mange gode økter der nede, og gleder meg til enda flere neste år.

I mai ble Ulrik døpt, og mor var stolt som aldri før. Jeg tok årets første sykkeltur under Tour de Frøya, og selv om tiden ble dårlig var jeg fornøyd med gjennomføringen. Jeg har faktisk ikke syklet siden den gang, så det spørs om tiden blir mye bedre til neste års ritt!

I juni dro vi igjen til Frøya på sommerferie, og vi hadde heldigvis været med oss så det ble mange herlige dager utendørs. Aktive ferier er det beste jeg vet og det er uten tvil noe vi kommer til å fortsette med.

I juli begynte jeg delvis på i ny jobb som senterleder for nye HIT Ranheim, drømmejobben!  Når jeg ser tilbake på det er det tydelig at jeg begynte på jobb alt for tidlig, og det førte til mye stress og uroligheter for hele familien. Men jeg tar det som lærdom, neste gang jeg skal ha barn skal jeg ta lengre permisjon med lille. Selv om det var slitsomt var det også fantastisk gøy å være med på oppstart av et helt nytt treningssenter, og jeg er utrolig glad for at jeg har den jobben jeg har.

I september var jeg med på en workshop med Lasse Tufte, og ble inspirert til å drive med nye treningsformer. Jeg bestemte meg for å klare håndstående – noe jeg enda ikke får til! Men jeg skal fortsette å prøve, så håper jeg å knekke koden snart!

Oktober var hektisk, men selv i travle tider har jeg prioritert å få til en god del trening. Likevel har 2016 uten tvil vært det året jeg har trent minst, det skal ikke gjenta seg i det kommende året! Jeg har jo fått tidenes treningskamerat, han hjelper kanskje ikke så mye til men han er god på å spre glede og etterligne mammaen sin!

I november tok Bjørni full pappapermisjon, og hverdagen ble litt mindre hektisk. Selv om jeg vet at de to har det helt supert sammen hjemme synes jeg det var vanskelig å gi fra meg “alt” ansvaret. Derfor synes jeg også det var ekstremt deilig med juleferie i år, full av kvalitetstid med favorittguttene mine ♥


Stress med å få hverdagen til å gå opp i forhold til jobb, møter og barnevakt har gått litt utover bloggen, og det synes jeg helt ærlig er kjipt. Likevel har dere hengt med hele veien som dere alltid gjør, og det setter jeg sånn pris på! Nå som den verste perioden er over vet jeg at det kommer til å bli bedre, og lover å være en bedre blogger neste år. For det gir meg så mye glede, å kunne dele det jeg brenner aller mest for. Sunn mat, trening og helse er så viktig, og jeg er så takknemmelig for å ha muligheten til å jobbe med akkurat dette. Etter dette året har jeg blitt enda mer fascinert i og glad i kroppen min, etter å se hva den faktisk er i stand til. Nettopp derfor skal jeg fortsette å ta så godt vare på den som jeg kan, og jeg gleder meg til å dele alle tips og smarte løsninger med dere ♥ Jeg går ut av året med et stort smil, og gleder meg til å se hva 2017 vil bringe. Godt nyttår alle sammen!

Kjellerøkta

Det er så utrolig deilig å ha treningsrom i kjelleren, det gjør det så enkelt å få inn økter i hverdagen. Det er uten tvil det lureste jeg har gjort, og jeg føler virkelig jeg har alt jeg trenger der nede. Kveldens økt ble enkel, men god. Jeg elsker å kombinere lette og tunge øvelser, slik at økta består av både få og mange repetisjoner. På den måten blir jeg ikke lei av styrkeprogrammene mine, og får litt variasjon i treningen. I dag ble det først tunge knebøy, før jeg gikk over på hoppende bulgarske utfall. Herremin som den øvelsen svir, og jeg må virkelig jobbe like mye under denne øvelsen som i knebøy selv uten vekter.
Ingen kan si at kroppsvekttrening ikke er tungt! Alt av utstyr jeg har er fra Abilica, og dere kan finne utstyr til hjemmetrening her. (sponset lenke)


Det å jobbe med kjernemuskulaturen er veldig viktig for meg, og jeg prøver meg stadig på flere utfordrende varianter. Snart klarer jeg alt jeg klarte før jeg ble gravid igjen, og det føles bra! SIdeplanke på ball er en super øvelse som er litt mer krevende. Jeg må virkelig jobbe for å klare å holde denne øvelsen over lengre tid, og den er en god utfordring for kjernen. Dere kan også teste å ha strak hånd og/eller bruke en større treningsball for en større utfordring.

Den siste øvelsen jeg tenkte å vise frem i dag er en gammel favoritt med en liten vri. Kneetucks i slynge er kanskje ikke nytt for noen, men for å gjøre øvelsen mer krevende kan du prøve å skyve kroppen så langt tilbake du klarer etter å ha trekt inn beina. Start altså i pushup posisjon, før du trekker beina så langt inn under deg du klarer. Deretter skyver du deg selv direkte bakover mens du sørger for å holde en strak kropp hele veien. Trekk deg frem igjen og gjenta øvelsen i en jevn bevegelse, jeg kan med hånden på hjertet si at denne er tung!

Noe av det beste med treningsrom hjemme er at det er så kort vei opp til sofaen, og det er akkurat her jeg sitter godt plantet nå. Med verdens beste følelse i kroppen, for det er ikke noe som kjennes bedre enn følelsen etter ei god økt. Jeg håper alle dere har hatt noen spreke dager denne uken dere også, kroppen har godt av trening også nå i juletiden ♥

Familiejul

Innlegget inneholder sponsede lenker

Hei dere ♥ Beklager at det er litt stille på bloggen nå i jula, men jeg har tatt litt “fri” fra sosiale medier de siste dagene. I alle fall mye mer fri enn hva jeg pleier å gjøre, og det har vært skikkelig godt. Sosiale medier er en stor del av hverdagen min som jeg trives godt med, men jeg tror alle har godt av å koble av en gang i blant. Kjæresten min hater faktisk bloggingen min, og skulle ønske jeg la ned bloggen fordi den tar så mye tid. Men akkurat der kommer jeg ikke til å høre etter, for det gir meg så mye glede å kunne dele trenings- og matglede her på bloggen. Akkurat nå i jula hører jeg derimot litt etter, så kommer jeg sterkere tilbake etterhvert. Nå sitter jeg stappmett i sofaen, i går var hele storfamilien her på juletapas og det ble igjen en hel haug med rester til i dag. Det er så utrolig godt med litt lettere mat etter all julematen synes jeg. Laks, eggerøre,pastasalat, grovt brød og aioli gikk ned på høykant, herlig muskelmat!

Lange, late morgener med Ulrik har vært noe av det beste med julen. I dag er han 10 måneder, og har alt tatt sine første små skritt. Han er fortsatt veldig ustabil og klarer ikke flere enn to-tre før han faller, men han er på god vei! Han har også lært seg å si mamma (lenge før han sa pappa) og hjertet mitt smelter litt hver gang han roper på meg. Vi har ikke fått barnehageplass, og det ser derfor ut til at jeg skal være hjemme et par dager fra februar av. Da får jeg enda flere lange morgener med han, og det er virkelig noe av det beste jeg vet. Nettopp derfor var en av julen aller beste gaver pysjbukse og tøfler, jeg har omtrent bodd i disse hele julen. Nå har romsjulssalget forresten også startet hos X-life, og dere kan sikre dere mange kupp ved å trykke her.


Denne lille godgutten altså, nå skal jeg kose han ihjel før det er leggetid. Så venter Vikings-maraton, herremin så hekta jeg har blitt på den serien! Ha en fin kveld alle ♥

Snøtrening

Hei alle sammen! Jeg håper dere har hatt noen nydelige dager, og kost dere masse så langt i jula. Det har jeg utvilsomt gjort, det er utrolig godt å ha noen dager fri med familien. Jeg har også spist julestrømpe med masse sjokolade og smågodt i, julemiddager og dessert uten et fnugg av dårlig samvittighet. Det er nemlig ikke litt ekstra kos i julen som utgjør den store forskjellen, det er hva man gjør hele året. Så kos dere med julematen uten å stresse over vekta! Selv om nettopp vekta er det siste jeg tenker på var jeg nødt til å få inn litt trening i dag. Ikke fordi jeg har dårlig samvittighet eller fordi jeg føler at jeg må, men jeg blir fort rastløs om jeg ikke får brukt kroppen min. På dagens trilletur med Ulrik la jeg derfor inn noen enkle øvelser, det er jo så lett å få inn litt ekstra trening i hverdagen. Jeg tipper mange av dere går turer i jula også, og da er dette en super måte å snike inn litt ekstra aktivitet på. Noen av mine favoritter utendørs er pushups, planken, knebøy, utfall, burpees og mountain climbers. Jeg tenkte å ta bilde av alle, men det er så kaldt ute at kameraet mitt streiket. Det er vel prisen jeg må betale for en helt hvit jul, og da er det faktisk greit. Jeg har jo vist dere alle øvelsene før, så jeg håper dere husker de! Skal du ikke ut på tur kan du også gjøre alle disse hjemme på stuegulvet hvis du har litt ekstra energi til overs ♥Håper dere har en helt super andre juledag ♥ Min bedre halvdel skal ut en tur i kveld, mens jeg tenkte å ha et aldri så lite julefilm-maraton på sofaen. Så gjerne del deres favorittjulefilmer i kommentarfeltet, da blir jeg glad!

God jul

Hei alle flotte lesere ♥ Jeg stikker bare innom for å ønske dere en helt fantastisk dag, jeg håper den blir alt dere har sett for dere og mye mer. Vi skal straks i kirken, og resten av dagen skal jeg bare kose meg ihjel med familien min. Jeg har alltid elsket jula, men denne blir ekstra spesiell når vi får feire sammen med Ulrik.  Plutselig har jula blitt enda bedre, og jeg skal nyte den for alt den er verdt. Lov meg at dere gjør det samme, senk skuldrene og ta vare nære og kjære. Det er det jula handler om ♥


Juleklem fra oss til alle dere ♥

Julens beste brød

Noe av det aller beste med julen er lange, gode frokoster med familien. Ingenting er stress, vi kan sitte ved frokostbordet i evigheter og bare kose oss. Jeg vil tørre å påstå at mammas julefrokost slår enhver hotellfrokost, og jeg gleder meg allerede til den i morgen tidlig. Så lenge jeg kan huske har vi alltid hatt denne tradisjonen, og det er så koselig! Det eneste vi har endret i år er at det blir bakt mindre. Fordi i stedet for å lage alle mulige typer rundstykker og brød blir det i år kun nøttebrød til frokosten. Rett og slett fordi absolutt alle i familien elsker det brødet, fordi det er så godt! Nå kommer dette tipset lovlig sent, men om du ikke har tid i dag kan du prøve å bake det i mellomjula. Du kommer nemlig ikke til å angre! Oppskriften har jeg delt med dere før, og den finner dere her.


Hvis dere har lyst til å bake rundstykker i julen kan jeg tipse om disse, som er grove og uten heving:

Det var to gode tips fra meg denne morgenen, som jeg håper dere kan få bruk for i jula. Her i trøndelag snør det masse i dag, og det sørger for at julestemningen blir komplett. Ønsker dere alle en nydelig dag, tenk at i morgen er den store dagen her ♥
 

Julekort i siste liten

I år er jeg ute i siste liten med alt. Jeg har bare kjøpt to julegaver, nesten ikke bakt noenting og hadde helt glemt å ordne julekort. Jeg kom plutselig på det da venner og familie leverte julekort til oss, og derfor fant jeg ut at vi måtte ha en aldri så liten julefotografering i går. Til og med det var jeg så seint ute med at Ulrik sovnet som en stein, og vi hadde ikke nubbesjans til å vekke han. Så ingen smilende baby på årets julekort, men han er veldig søt likevel! Jeg tenkte jeg bare skulle slenge på god jul og godt nyttår oppe i hjørnet, før jeg drar for å printe de ut. 

Guapo er egentlig den søteste av alle, men han var ikke så kjempefan av kostymet sitt så det ble tatt av relativt kjapt. Det skal nok på senere i julen, han slipper ikke unna noen ekstra bilder. Siden det ikke ble noen ekstra av Guapo denne gangen slenger jeg med noen ekstra av oss, og retter en stor takk til Drea som alltid stiller opp som familiefotograf ♥


Med julegensere og juletre har vi i alle fall julestemning inne i huset om mye annet mangler. Og da blir det jul likevel ♥ 

Dekkvelt og hoppende hiptrust

Løftetrynet mitt kommer alltid frem når jeg løfter tungt, og i dag kom det virkelig frem under dekkvelt. Dekket kjentes egentlig ikke kjempetungt ut, men når løpebanen er 30 meter ble det tungt etter hvert! Jeg elsker denne typen trening, det er så gøy å bruke kroppen på ulike måter. Så om du har en garasje med dekk i, så vet du hva du kan bruke de til! Å slå med slegge på dekk er også utrolig tung og god trening, så det har jeg spart til neste økt.


Ingen mandagsøkt uten en rumpeøvelse, og i dag ble det ettbeins hoppende hipthust. Ja, du leste riktig. For en tung øvelse! Rumpa mi blir on fire etter bare noen repetisjoner, og herremin som det svir! Bare test så får dere se, jeg garanterer rumpepump. Jeg tok 12 repetisjoner på hvert bein før jeg byttet, og det var mer enn nok!Selv om øvelsene var tunge så smiler jeg likevel, det er snart jul, mandagsøkta er i boks og ting kunne stort sett ikke vært bedre. Håper dere alle har hatt en helt super start på uka, og husker å prioritere trening midt i julekaoset ♥

 

Fylte horn med ost og skinke

God søndagskveld dere! Jeg er i så godt humør etter en super søndag med familien, og ikke minst gull på håndballjentene. Formen er upålagelig etter julebordet i går, jeg endte opp med å drikke 1,5 glass vin. Likevel hadde jeg det like gøy, danset like mye om ikke mer som resten og holdt ut nesten helt til slutten. Når jeg har det så gøy på fest uten alkohol ser jeg liksom ikke poenget med å drikke. Det som er ekstra fint er at jeg da har hatt muligheten til å være ekstra produktiv i dag, og har bakt flere oppskrifter som jeg skal dele med dere. I dag tenkte jeg å dele en favorittoppskrift på fylte horn med dere, helt perfekt som lunsj eller kvelds. For å lage de trenger du:

4,5 dl vann ♥ 50 g gjær ♥ 400 g cottage cheese ♥ 4 dl havregryn

6 dl sammalt hvete fin ♥2 ss sesamfrø ♥ 2 ss sukrin ♥ 2 ts salt

Rør ut gjær i lunkent vann, før du tilsetter cottage cheese. Rør inn resten av ingrediensene, og bland godt sammen. Dekk bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og sett på et lunt sted i 30 minutter. Etter den har hevet elter du den godt sammen, og deler den i tre. Kjevle hver del til en runding med omtrent samme tykkelse. Del i trekanter, jeg fikk totalt 20 av denne oppskriften. Som fyll kan du gjerne bruke ost, skinke og oregano, eller noe helt annet hvis smaksløkene dine heller foretrekker det. Rull trekantene sammen fra den brede siden, og sørg for at spissen ligger ned på stekeplata. La de etterheve i 20-30 minutter, før du pensler med egg og strø litt sesamfrø over. Sett inn i ovnen på 225 grader i omtrent 15 minutter. La de avkjøle seg på rist, og du er klar for kveldsmat i toppklasse!

Håper 4. søndag i advent har vært helt super for dere alle, nå er det virkelig ikke lenge igjen til jul ♥

To favorittøvelser

Dagens treningsøkt ble kort, men god. Jeg elsker øvelser som trener store deler av kroppen, slik at jeg får bukt flere muskelgrupper samtidig. Jeg tenkte å dele to av øvelsene jeg gjennomførte med dere, så kan det kanskje bli favoritter hos dere også. Hindu pushups er en kanonøvelse som trener store deler av kroppen. Det er også en mer avansert variant av vanlige pushups, så denne kan du gjerne prøve som en utfordring! Start med føttene i bakken, rumpa i været og hendene ned slik at du lager en V-form med kroppen din. Før overkroppen så langt ned mot underlaget du klarer, før du presser overkroppen opp igjen og strekker ut armene. Fra siste posisjon dytter du deg rett tilbake til start-posisjon igjen, og gjentar øvelsen.

Tights og genser fra 2XU (sponsede lenker)Hindu pushups trener store deler av overkroppen, mens ettbeins lårcurl på ball tar godt på bakside lår og rumpe. Plasser det ene beinet på ballen mens du ligger med ryggen på bakken, og prøv å hold kroppen så strak som mulig. Trekk ballen inn mot rumpa og strekk ut igjen, mens du holder hofta hevet under hele øvelsen. Denne er tyngre enn den ser ut som, og svir virkelig etter noen repetisjoner!


Med lørdagsøkta i boks sier jeg meg fornøyd, og skal straks gjøre meg klar til julebord med HIT. Jeg drikker kanskje 2-3 ganger i året, og en av de gangene blir i kveld. Så dere får ønske meg lykke til, kommer det ikke noen oppdatering på bloggen i morgen så vet dere hvorfor!