Dubailivet & årets siste dag

Hei dere! Årets siste dag er her, og jeg tror ikke jeg kan forestille meg en bedre plass å være akkurat nå. Dagene går mye i latmannsliv på stranden, men også i en del trening. Jeg klarer som regel å klemme inn litt aktivitet på stranda også, mest for moro skyld og ikke så mye for treningen sin del. Både hjulet mitt og hoppingen min trenger jeg litt ekstra jobbing med, så det er godt vi har noen dager til her nede!


Etter stranda drar vi på trening, men jeg blir alltid så slapp av å ligge i solen at jeg må ha litt ekstra energi først. Heldigvis er stranden full av smoothiebarer, hvor jeg får velge akkurat selv hva som skal være oppi. Banan, mango, jordbær og vaniljeprotein har blitt en favoritt! Vi har funnet et treningsstudio like ved oss også, vesentlig bedre utstyrt enn hotellgymmet. Skikkelig oldschool med bare Hammerstrength-apparater, jeg digget det fra første sekund. Godt å kunne kjøre skikkelig tungt også, ikke bare alternative øvelser.
Anti-shake shorts  (-55%) fra Röhnisch / singlett fra Better Bodies / sko (-41%) fra Inov-8 (sponsede lenker)

Vi har ikke bare vært på stranda og trent her i Dubai, men vært litt turister også. I går var vi på det største kjøpesenteret jeg noensinne har sett, med innendørs skøytebane, foss og akvarium. Like utenfor var verdens høyeste bygning, Burj Al Kalifa. Jeg ble nesten litt svimmel av å bare se opp på den, så jeg lurer på hvordan det skal gå når vi faktisk skal opp i bygget! Dubai Fountain var også superfin, de sparer virkelig ikke på noe her nede!


Det ble et langt innlegg, men så er det jo tross alt årets siste også. Jeg rakk ikke å sette sammen noen “året 2014” til i dag, så det får heller komme i morgen. Nå er det nemlig stranda og trenings som venter før feriringen i kveld. Jeg gleder meg helt enormt mye, for hvis ryktene stemmer sparer de ikke på noe når det kommer til nyttårsfeiring heller. Håper dere har det supert hjemme, at dere utnytter åres siste dag til det fulle og ikke minst har en knakende bra feiring i kveld. Helt til slutt vil jeg bare be dere en siste gang om å stemme på meg som årets treningsblogger 2014 hvis dere synes jeg fortjener det. Jeg har så utrolig lyst til å gå videre til finalen, og stemmingen avsluttes i dag. Trykk på linken under for å stemme:

Da gjenstår det bare å si riktig GODT NYTTÅR!

Mine treningsmål for 2015

Mange har nok tenkt å starte med trening i januar, og det er selvfølgelig kjempebra. Det som ikke er like bra er at mange fort faller av, og ikke klarer å holde motivasjonen oppe. Ett av mine aller beste tips for å holde treningsmotivasjonen oppe er å sette konkrete mål. Ikke å gå ned i vekt, bli litt sterkere eller bli litt strammere i fisken – det er alt for vagt. Sett heller en klesstørrelse du ønsker å passe i, x-antall kilo du vil løftte i knebøy/benken eller bestem deg for ulike arrangement/konkurranser du vil gjennomføre. Sistnevnte er det som fungerer aller best for meg, og for 2015 har jeg skyhøye planer.  Først og fremst skal jeg konkurrere i fitness igjen, konkurransene begynner i april. Frem til da vil alt hovedfokus ligge på nettopp det, og jeg gleder meg virkelig til å stå på scenen igjen.

Jeg forelsket meg i hinderløp da jeg deltok i Toughest i september, for herregud så gøy det var! Derfor skal jeg delta i Toughest igjen, denne gangen både i Sverige og i Norge. Første løp går av stabelen i mai, så jeg får noen få uker til å jobbe med løpeformen etter fitnesskonkurransene.

I juni skal jeg på nytt løpe halvmaraton, jeg må jo prøve å slå årets tid på 1:56:17. Denne gangen blir det ikke på Hitra, men Birken halvmaraton står for tur!

Juli skal jeg ha treningsferie, og må virkelig sette inn høygiret på sykkel- og svømmetrening. Jeg er nemlig allerede påmeldt Trondheim Triatlon i august, det tror jeg blir en helt sinnsykt gøy opplevelse! Vi skal svømme fra Munkholmen som dere ser på bildet under og inn til land, før vi tar fatt på løping og sykling. Det blir uvant for ei som er mest vant til å løfte vekter, men det er viktig med nye utfordringer!


Og det ender ikke her, for i september er det jo Toughest i Oslo på nytt igjen! Jentelaget vårt vant jo i år, så vi kan ikke være noe dårligere i 2015. Det blir som dere skjønner et år pakket med trening i forskjellige former, akkurat som jeg liker det. Har du ikke satt deg mål enda så kanskje du fikk lyst til å bli med på ett av mine? Og når du først har satt målene, sørg for å faktisk gjennomføre de. Gi deg selv belønning når du har gjennomført, eller skriv målene ned på lapper slik at du blir påminnet hva du jobber mot. Vet du ikke helt hvordan du skal nå de treningsmålene du vil, eller få den kroppen du alltid har ønsket deg så har jeg fortsatt et par plasser ledig på nett-coaching. Send en epost på [email protected] om du også vil at 2015 skal bli DITT år, akkurat som jeg har bestemt at det skal bli mitt. 

Hvilke treningsmål har du satt deg for 2015?

Alternativ beinøkt & strandliv i Dubai

Hei Norge! Etter en lang reise med litt forsinkelser kom jeg endelig frem til Dubai, og gjett om det var verdt det! På flyplassen ble jeg møtt av kjæresten, og når jeg kom meg i seng sov jeg i hele 10 timer. Det tror jeg faktisk ikke jeg har gjort hittil i år – så det var virkelig godt med en ferie nå. Selv om jeg er på ferie trener jeg selvsagt fordi, og når treningsrommet på hotellet ikke hadde alt av utstyr måtte jeg bare bruke fantasien. Jeg klarte å få til mange øvelser på beina likevel, jeg kjørte goblet squats, ettbeins lårcurl på ball, glutebridge på ball, lårcurl med manual på benk, strake markløft, step up med manualer, utfall til siden med manualer og cable squats til slutt. Ettbeins lårcurl på ball er faktisk en veldig god og tung øvelse, utføres som dere ser på bildene under:

Singlett fra 2XU / shorts fra Skins / kompresjonssokker fra Reebok (sponsede lenker)
Etter økta hoppet jeg rett i dusjen og inn i bikinien, det er så herlig med varme! Det er rundt 25 grader her nå, så det er litt temperaturforskjell fra hjemme. Alt jeg har gjort i dag ellers er å spise salat, drikke smoothies, slikke sol og kose med kjæresten. Ikke så aller verst med andre ord! Nå skal jeg komme meg ut på en liten løpetur før vi ska ut å spise litt senere. Det er så utrolig mye god mat å velge i her at det er greit å løpe av seg litt først! 


Håper det står supert til der hjemme også, i morgen skal jeg oppdatere bloggen med alle treningsmålene mine for 2015 🙂 Har du ikke satt dine egne enda kan du kanskje kaste deg med på ett av mine! 

Årets siste & dadelkjeks med sjokolade

God morgen! Akkurat nå sitter jeg på Gardermoen og venter på flyet mitt til Dubai, og jeg har masse sommerfugler i magen fordi jeg gleder meg sånn. En hel uke i Dubai med kjæresten blir så utrolig godt, bare slappe av i selskapet til favorittfyren min. Jeg har selvsagt med maskina så jeg kan blogge litt på turen, og jeg begynner allerede nå. Under gårsdagens overkroppsøkt med Kristine fikk jeg nemlig inspirasjon til en ny mageøvelse! Den ligner veldig på dragonflag, men utføres liggende på en fribenk. Ligg på ryggen, ta tak i benken og løft rumpa opp fra benken med beina rett til værs. Senk de halvveis ned mens de fortsatt er strake, og deretter senk rumpa ned til benken igjen. Gjenta så mange 8-10 ganger og kjenne på hvordan øvelsen virkelig svir i magemusklene.


Dette var den siste økta på norsk jord i 2014, og jeg kan ikke være annet enn fornøyd med årets innsats på treningsfronten. Jeg satser på at 2015 blir minst like bra, men helst enda bedre! Etter økta i går spiste vi begge daddelkjeks, denne gangen med smak av sjokolade. Oppskriften ser slik ut:

4 bananer

4 dl havregryn

3 egg

200 g dadler

2 never valnøtter

2 ss kakaopulver

1 ts salt

Pirsk egg i en bolle. Mos dadler og bananer godt sammen med stavmikser og tilsett i eggene. Hakk valnøtter i passende størrelse, og tilsett alle ingrediensene i bollen. Rør sammen og form til kjeks på bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter og la de avkjøle seg på rist. Utrolig gode, enkle og inne minst sunne kjeks full av god energi. Supert alternativ før/etter trening, som niste på skitur eller bare som kos en romjulskveld.Da er det på tide å komme seg på flyet – neste gang jeg oppdaterer bloggen er det fra Dubai 😀

Julebrunch med squashrundstykker

Så ikke dette fantastisk ut? Julen består av mange hyggelige familieselskap, og som regel veldig mye mat. Da er det greit med noen lettere alternativ også, som dagens julebrunch hjemme hos foreldrene mine. I anledningen bakte jeg rundstykker med squash til allergikerne i familien, og de ble kjempegode! Jeg er jo ikke allergisk men koste meg virkelig med disse selv, smakfulle, sunne og mettende. Oppskriften ser slik ut:

4 egg

1 revet squash

2 dl mandelmel

1,5 dl sesamfrø

1 ss sukrin

2 ts hvitløkssalt

1 ts bakepulver

Pisk egg med sukrin. Tilsett resten av ingrediensene og  form til seks rundstykker på bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, og la de avkjøle seg på rist.


Foruten å spise i dag har jeg vært ute på langtur i snøen med Guapo. Jeg beklager hunde-spammingenhvis noen blir lei, men jeg reiser jo til Dubai i morgen og må bare kose så mye med han som jeg kan før jeg drar! Så dere får tåle noen bilder til, det er jo så fint ute i vintertrondheim også. Nå skal jeg komme meg ned på HIT for å gjennomføre ei økt på overkroppen, før jeg skal pakke og komme meg i seng. Avreise fra Trondheim er 07 i morgen tidlig, så det blir en rolig 2.juledag her i gården.

Ønsker dere alle en flott kveld, enten dere er ute eller tar det med ro som meg 🙂

Kalkun med sunnere waldorfsalat og familietrening

Hei kjære lesere! Jeg håper dere hadde en fantastisk fin dag i går, og at julefeiringen går som forventet. Hos oss ble det servert kalkun til middag i dag, og jeg fikk ansvaret for waldorfsalaten. Jeg vet at mange har kalkun litt senere i julen, så da håper jeg oppskriften min på litt sunnere walfdorfsalat faller i smak. Du trenger følgende ingredienser:

1 dl kremfløte

1 boks mager kesam

2 ss lettmajones

2 grønne epler

2 stilker stangselleri

2 store never valnøtter

300 g steinfrie druer

1 ss sukrin og sitronsaft

Pisk kremfløte, før du tilsetter kesam og lettmajones. Smak til med sukrin og sitronsaft, mager kesamen gir nemlig en litt “sur smak” men denne blir eliminert av sukrin/sitronsaft.  Du kan også velge å bruke gresk yoghurt, men er litt mildere i smaken. Kutt opp epler, selleri, druer og valnøtter og bland det hele godt sammen. Topp med noen ekstra valnøtter og waldorfsalaten er klar! Denne ble tilbehør til kalkunen sammen med søtpotetmos og brokkoli. Det er ikke så mye som skal til for å gjøre en rett litt sunnere, waldorfsalat er jo så godt at den er det ingen grunn til å stå over!I går spiste jeg så mye at jeg trodde jeg skulle sprekke, det er så mye god julemat! Så er det også utrolig godt å komme seg på trening for å få brukt noe av energien, derfor dro jeg på Hit the Gym med pappa og storebror i dag tidlig. Vi tullet og tøyset litt, men jeg fikk likevel gjennomført et ganske tung økt på beina.


Knebøy, leg extensions, strake markløft, lårcurl og hipthrust ble øvelsene jeg kom meg gjennom. og jeg sier meg fornøyd med det. I tillegg har jeg vært ute med Guapo, å være ute er det aller beste nå i julen synes jeg. I morgentidlig blir det langtur, må tilbringe litt kvalitetstid med han før jeg drar til Dubai i overmorgen! Pakketips mottas forresten  med takk i kommentarfeltet. Nå skal jeg bruke resten av kvelden til å spille brettspill med familien, håper dere fortsatt har en avslappende og fin kveld 🙂

GOD JUL

Hei kjære lesere! Jeg er bare innom for å si riktig GOD JUL til dere alle sammen. Jeg håper dere får en fantastisk julefeiring sammen med de dere har kjær, og at skuldrene får senkes litt. Jeg har alt vært på tur med Guapo og spist en fantastisk god frokost, med nystekte rundstykker og alt av pålegg. Nå ruller tre nøtter til askepott i bankgrunnen, og snart drar vi alle i kirka. Akkurat som julaften skal være 🙂


Hoppende glad fordi det er jul og fordi jeg  har masse tid til å være med de jeg er mest glad i. Håper dere har en fantastisk dag, husk å nyt den – det er nemlig et helt år til neste gang!

Mat og trening i juletiden

Hvert eneste år får jeg masse spørsmål og mailer fra jenter og gutter som er redd for å legge på seg i jula. Hvert eneste år skriver jeg derfor også et innlegg om det, men Børge Fargerli klarte å si det så mye bedre enn meg at jeg heller siterer han: ” Av 52 uker i året er det jul og nyttårsfeiring 1 av disse ukene. I løpet av denne uka vil du spise ca 25-30 måltider. Av disse måltidene, la oss si at 2 om dagen er “avvik”, altså 14 måltider. Dette utgjør kun 1% av årets måltider. De andre 99% kan på ingen måte ødelegges av den siste 1%” Jeg synes dette var en utrolig god måte å si det på, fordi det viser virkelig at det er det du gjør mellom nyttår og jul som teller, ikke motsatt. 

Jeg elsker julen og alt med den, selvfølgelig også juleselskapene og all den gode maten. Det det handler om er måtehold, som alltid. Det er ikke farlig å spise seg god og mett på mat, selv om det er ribbe som serveres og ikke kyllingfilet. Hvis du spiser deg skikkelig mett på ordentlig mat er det også mindre sjanse for at du stuper ned i sjokoladeskåla rett etter middag. I småkakene, godteriet og ikke minst i alkoholen er det mange ekstra og unødvendige kalorier, så skal du stramme inn noen plass er det her. Det er ikke så vanskelig det heller, enten kan du velge deg ut enkelte dager du skal kose deg skikkelig med “ekte vare” og legge bort all dårlig samvittighet akkurat disse dagene. Ellers kan du gjøre som meg, lage maten fra bunnen av med sunnere ingredienser og få julekos hver eneste dag. Det er ikke så mange grep som skal til for å få mye sunnere matretter, småkaker eller desserter – som man kan nyte uten å bekymre seg for kiloene. Oppsummert synes jeg du skal spise masse god mat, og heller mindre søtsøker. Ha mindre dårlig samvittighet og kos deg mer 🙂


Daddelkjeks er bare en av de sunne variantene du kan lage.

Ellers hjelper det selvfølgelig å holde seg i aktivitet i julen, da tåler man også et større inntak av mat. Det er ikke vanskeligere enn å ta turer i marka, på ski eller hjemmetrening. Man trenger ikke å dra inn på et treningsstudio i julen for å få svettet litt, det klarer man fint uten utstyr også. Trener du mye styrke vil nok kroppen bare ha godt av en uke med litt mindre trening og mer restitusjon også. Slipp litt taket i julen, det er nemlig ikke kiloen og centimetermål som er det viktigste denne perioden, men å være sammen med de du er glad i! Jeg vet at jeg skal gå lange turer med denne vakre skapningen, kose meg med masse god mat og familien uten å ha dårlig samvittighet for en eneste ting. Og det synes jeg dere bør gjøre også 🙂

Nå skal jeg komme meg på trening før jeg skal handle inn de aller siste julegavene. Det jeg ønsker meg aller mest fra dere i julegave er en stemme til Vixen Blog Awards som årets treningsblogger. Man kan stemme en gang hver tolvte time så det er bare å stemme folkens, da blir jeg glad 🙂 Trykk på bildet under for å gi stemmen din!

Noras julechallenge

Jeg vet at mange av dere har lyst til å trene i julen, men har ikke mulighet til å dra på treningsstudio. Det er det heller ingen grunn til, man kan fint få til en god hjemmeøkt i stua. Julen handler om mye annet enn trening, men det gjør godt å få opp pulsen litt innimellom all kosen. Mitt forslag er en sirkeløkt, det vil si at man gjør et sett med øvelser direkte etter hverandre uten pause. Økta ser slik ut:

15 knebøy

10 bulgarske utfall hver fot (fra benk/sofa/bord)

10 pushups

10 spensthopp

15 situps

15 knebøy

10 utfall til siden hver fot

10 ettbeins jackknife på hver fot

10 tricepsdips (fra benk/sofa/bord)

15 burpees

Ta 1-2 minutters pause etter du har gjennomført alle øvelsene og gjenta det hele 4-5 ganger.

Joggebukse fra Better Bodies (sponset lenke)

Utfordringen er å utføre hjemmeøkten så mange ganger som mulig i løpet av julen! Hashtag bilde før/under/etter økta på instagram og hashtag #norasjulechallenge så trekker jeg en vinner av en hel eske med Questbarer!

Både jeg og Guapo gleder oss til å se alle de spreke bildene! Ha en fortsatt fin kveld alle sammen 🙂

Sukkerfri marsipan og den siste luken i adventskalenderen

Denne søndagen har jeg laget sukkerfri marsipan, det er så enkelt og ikke minst utrolig godt! Jeg har ikke spist vanlig marsipan på over tre år, denne varianten er nemlig like god men mye sunnere! Alt du trenger er følgende:

3 eggehvitter

80 g mandelmel

80 g sukrinmelis

2 ss sukrin gold

Bland alt godt sammen i en bolle og trekk over med plast. La den stå i kjleskapet noen timer, gjerne over natta. Deretter ruller du kuler eller former figurer som du vil. Jeg dyppet halvparten i 99% sjokolade, og resten fikk en Atkins-nonstop i seg. Disse skal jeg ta med hjem til foreldrene mine på middag ikveld, pappa er nemlig veldig glad i både marsipan og mørk sjokolade så nå får jeg vel stjerne i boka!

Lenkene i innlegget er sponsetUkens siste styrkeøkt er også i boks, sammen med Lucia. Hun er virkelig en solstråle og en humørspreder, noe som gjenspeiles i kleskolleksjonen hennes. Jeg drar jo til Dubai om 6 (!) dager, og sommerklær er ikke det jeg har mest av akkurat nå. Jeg er derfor så heldig at jeg får plukke ut en shorts fra kolleksjonen hennes å ta med meg, og det får en av dere også. Klikk dere inn her, finn shortsen dere synes jeg skal velge og som dere har mest lyst på selv, og legg igjen liknen i kommentarfeltet. Så plukker jeg ut en heldig vinner den andre juledag 🙂 Husk også å få med eposten, sånn at jeg får tak i den heldige vinneren.

Jeg har selvfølgelig på tights og topp fra LuciavenEtter en god søndagsøkt kan jeg ikke gjøre noe annet enn å smile og gi to tomler opp! I kveld kommer det forresten en julechallenge på bloggen, en treningsøkt som alle kan trene hjemme i stua hele jula 🙂 Ha en flott siste søndag i advent enn så lenge!