Blytunge varianter av utfall

Det er tirsdag, og jeg tenkte jeg skulle vise dere to varianter av utfall som virkelig svir! Det finnes mange måter å gjøre utfall på, du kan blant annet utføre gående utfall, utfall fremover, utfall til siden, utfall bakover fra kasse og bulgarske utfall. Det som gjør disse litt annerledes er at jeg her bruker catslides til å gjennomføre. Eller, faktisk bruker jeg et laminert ark fordi jeg ikke fant catslidesene. Hvis du vil prøve øvelsene hjemme kan du også bruke et håndkle under den ene foten. Start i stående posisjon med kettlebells i hånden. Skli det ene beinet ut til siden mens overkroppen går fremover, helt til kettlebellene treffer gulvet. Gjør 8-10 repetisjoner per bein før du bytter.

Lenkene i innlegget er sponset


Neste variant er utfall bakover, hvor du gjør akkurat det samme bortsett fra at du sklir det ene beinet bakover. Start altså i stående posisjon og la foten sli bakover mens overkroppen går fremover. Dette ser kanskje lett ut – men det er faktisk blytungt! 


Helt til slutt ville jeg bare minne dere på at dere fortsatt kan gjøre et kupp på sommersalg hos X-life! Det mange godbiter på salg, og ikke minst mange fine nyheter også. Perfekt om du har tenkt å ha en sprek og sporty sommer 🙂 Det skal jeg ha, og nå skal jeg sette i gang med pakkingen!Sommerfavoritt – sukkerfri gele

Gårsdagens innlegg om sommeris ble godt mottatt, derfor forsetter jeg i samme stil! I dag er det mandag, men ingen grunn til å ikke spise dessert hvis du lager en litt sunnere variant. Denne er sukkerfri, inneholder nesten ingen kalorier og smaker selvfølgelig supergodt. Jeg snakker om Funlight gele, som er en favoritt hver eneste sommer. Det du behøver er 3 dl konsentrert Funlight, 7 dl vann og en pakke med gelatinplater. Varm opp blandingen under omrøring, det trenger ikke å koke men gelatinet skal være helt oppløst. Husk å rør godt slik at det ikke setter seg fast på bunnen. Når det er ferdig oppløst heller du blandingen over i glass av passende størrelse, og sett til avkjøling i kjøleskapet. Geleen er ferdig i løpet av ca 5 timer, da er det bare å hive innpå. For ekstra smak av sommer kan du gjerne la frukt eller bær stivne i blandingen, jeg har brukt bringebær her. Det er også toppingen, sammen med lime-kesam. Virkelig en sommerfavoritt her i gården! Smaken på geleen kan du selvfølgelig velge selv, jeg elsker å bruke bringebær men andre smaker er godt det også. 

Har du en sunn sommerfavoritt så del den gjerne i kommentarfeltet!

Sunn sommeris med kokos og bær

Ingenting smaker like mye sommer som is! Det er et must når solen titter frem, og i dag har det virkelig vært sommervær her i Trondheim. Jeg spiser ofte is om sommeren, og foretrekker å lage mine egne. Det er så enkelt, og kan lages på utallige mange måter. Det er faktisk bare fantasien og dine egne smaksløker som bestemmer. I dag gikk jeg for en av mine personlige favoritter, nemlig kokos-is. Det er lekende lett, alt du trenger er en boks kokosmelk, 2-3 ss sukrin og ca. 400 gram frosne bær. Bruk kun den stive delen av kokosmelken, og rør alle ingrediensene godt sammen. Bruk den typen bær du liker best, i denne isen har jeg bjørnebær og bringebær. Fordel i former, og plasser i fryseren et par timer. Da står du igjen med sunne og gode ispinner, som inneholder lite kalorier og med bare gode næringsstoffer i! Perfekt på en varm sommerdag som denne!

Løpefavoritter og motivasjonstips

I dag løsnet det med formen, og jeg kom meg endelig ut på en liten løpetur! Det ble bare seks kilometer, men alt er bedre enn ingenting. Selv om jeg har blitt kjempeglad i å løpe er det ikke sånn jeg er sprekkfull av motivasjon hver eneste gang jeg skal løpe jeg heller. Noen ganger er dørstokkmila litt lenger enn andre, men jeg her et par tips som gjør det litt lettere å komme seg ut døra. Det første er å ha god musikk på ørene, det gjør det så uendelig mye lettere! Jeg klarer faktisk ikke å løpe uten musikk, å høre på min egen pusting og pesing er faktisk helt uaktuelt. Her er mine favoritter å løpe til akkurat nå:

De tre siste er ganske heftige, og passer helt fantastisk til intervalldrag, eller når jeg trenger å gi litt ekstra. I den siste motbakken før mål er er dette dangr jeg setter på gang etter gang. Men det nytter ikke å ha god musikk hvis du ikke klarer å komme deg ut døra. De dagene jeg har litt vondt i viljen pleier jeg å si til meg selv at det holder å løpe 10 minutter, så kan jeg snu og løpe hjem igjen. 20 minutter er tross alt bedre enn ingenting sier jeg til meg selv. Men når jeg først har kommet meg ut, fått på løpeskoene, kjenner vindene i ansiktet og låtene over på ørene – da blir det aldri til at jeg snur etter 10 minutter. Kanskje løper jeg 30, 40 eller 50 minutter før jeg løper hjem igjen, for når jeg først har kommet i gang med løpinga er det så mye lettere! Et siste tips er å ha en løpepartner, det gjør også turen mye bedre synes jeg. Løpepartneren min i dag hadde fire bein, det er vel så bra som en løpepartner med to bein!


Gjerne del deres beste treningslåter & motivasjonstips i kommentarfeltet under dere også 🙂

Smoothie- & fruktlykke

Ingenting er bedre enn en skikkelig vitaminboost når man ikke er helt i form. Formen min har sjanglet hele uken, og jeg har ikke hatt en eneste treningsøkt. Det gjør meg ufattelig rastløs, trening er jo det beste jeg vet! Jeg satser på at helgen gjør meg i form igjen, sånn at neste uke kan bli en super treningsuke! Smoothies og frukt er en fantastisk måte å få i seg vitaminer og energi på, til både store og små. Jeg ble sjeleglad da jeg fikk servert dette i dag, godt å ha folk rundt seg som vet akkurat hva jeg liker best. Vannmelon, honningmelon,eplebiter og kesam er noe av det aller beste jeg vet. Denne smootien var faktisk ekstremt god, derfor passer det godt å dele den med dere på en fredag. I smoothien er det : 

400 g frosne jordbær

1 mango

1/2 ananas

2 små bananer

1/2 boks mager vaniljekesam

Smoothie er perfekt som et lite mellommåltid, etter trening eller bare som snacks hvis du har lyst på noe godt. Dette passer like godt som helgekos som på hverdager, ser ikke dette fristende ut kanskje?Håper jeg fikk gitt dere litt frisk og sunn inspirasjon med disse bildene, og ønsker dere en riktig god helg ♥

Bursdagsjente & gulrotkake

I dag fyller jeg 26 år! På den store dagen min har jeg selvsagt lyst på kake, og nettopp denne bursdagen var det gulrotkake som fristet mest. Det er en av de beste kakene jeg vet av, og derfor passer det perfekt at jeg kommer med en sunnere oppskrift på gulrotkake på denne fine dagen Denne oppskriften smaker ikke bare godt, men gir masse god og riktig næring samtidig. Det du trenger er følgende:

3 egg

2 ss sukrin gold

1 ss sukrin+

350 g gresk yoghurt

4 ss havremel

2 ss fiberfin (kan erstattes med andre typer mel)

1 ts ekte vaniljepulver (kan erstattes med noen dråper vaniljestevia)

2 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts bakepulver

1 stor gulrot, ca 250 gram

Pisk eggene sammen med sukrinet. Rasp gulrot og tilsett alle de andre ingrediensene. Fordel kakerøra i en liten springform, og sett den i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter. La den avkjøle seg på rist før du legger på glasueren. Den har jeg laget en en boks Philadelphia light,  4 ss sukrinmelis og en ts vann. Dette piskes sammen og fordeles over kaken, gjerne med litt ekstra gulrot på toppen.Denne kaken var faktisk utrolig god, virkelig saftig og full av smak. Jeg blir forundret om det er igjen et stykke til i morgen! Nå skal jeg bare slappe av og nyte kvelden med kjæresten og familien, hurra for meg ♥

Renegade rows & sommersalg

Jeg trenger mye kjernemuskulatur om dagen, og tenkte derfor å vise dere en av mine favorittøvelser for nettopp det. Renegade rows utfordrer nemlig hele kjernen, og krever samspill mellom flere muskler. Plasser to kettlebells ved siden av hverandre som på bildet under, og innta pushups-posisjon over kulene. Sørg for at du holder kroppen rett, og at du strammer magen. Legg vekten over på den kulen, og dra den andre kula opp i mot hofta. Prøv å ha minst mulig rotasjon i overkropen når du utfører øvelsen. Den kan også utføres med manualer hvis du ikke har kettlebells tilgjengelig. Den er faktisk mye tyngre enn det ser ut som – så start med en lett vekt og jobb deg oppover. Husk at du skal holde deg mest mulig i ro med overkroppen hele tiden. Jeg pleier å si til kundene mine at hvis jeg hadde satt en kopp kaffe på ryggen deres skal den ikke velte, så lite bevegelse kan du tenke at du skal ha.

Innlegget inneholder reklamelenker


Jeg tenkte å tipse dere om mer enn denne øvelsen i dag, det er nemlig sommersalg hos X-life! Hele salget finner dere ved å klikke her, men jeg har plukket ut noen av mine favoritter under. Det er ferie for mange, eksamenstid er over, kanskje har skattepenger kommet inn på konto også – da må det være lov å unne seg noe ekstra. 

T-skjorte fra Kari Traa (-43%) / T-skjorte fra Under Armour (-50%) / Løpegenser fra Casall (-50%) / T-skjorte fra Under Armour (-40%) / Joggebukse fra Kari Traa (-50%) / tights fra Röhnisch -(40%) / tights fra Kari Traa (-40%) / tights fra Casall (-40%)Det var dagens tips fra denne jenta! Nå slappe litt av på sofaen før jeg går meg en tur med Guapo, formen er ikke helt 100% enda men iallefall stigende. Håper den er helt bra igjen til i morgen, da har jeg nemlig bursdag!

Chocolate, walnut & gojicookies

Jeg har blitt syk, og hva er vel bedre enn litt kos når en ikke føler seg helt i slaget. Jeg har kun maktet og å gjøre en fornuftig ting i dag, og det er å lage disse kjeksene. Resten av tiden jeg jeg tilbringt i senga med serier, og jeg håper virkelig jeg er bedre til i morgen. Kanskje gjør kjeksene susen, de var i allefall utrolig gode! Det du trenger er følgende: 

2 ss smør

1 dl sukrin

2 ss sukrin gold

3 egg

3 dl havremel

1 dl havregryn

1 dl vann

 1 ss bakepulver

Sukkerfri sjokolade

Valnøtter

Gojibær

Smelt smør i en liten kaserolle, og når smøret har smeltet tilsettes sukrinet. La det smelte godt sammen, før du heller i vannet og rører godt. Pisk egg i en bolle, og tilsett den smeltede smørblandingen. Tilsett alt det tørre, og bland alt godt sammen. Jeg brukte ca 60 gram sukkerfri sjokolade, en håndfull valnøtter og gojibær i mine kjeks. Del de opp i passende biter og godt inn i den ferdige røren. På et papirkledd stekebrett fordeler du røren med to spiseskjeer, jeg fikk ni store kjeks av denne oppskriften. Stek midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, og la kjeksene avkjøles på rist. Server gjerne med et glass iskald melk til.


Uansett om du er syk eller bare har lyst på noe godt anbefales disse kjeksene på det varmeste.  Jeg føler meg faktisk litt bedre allerede, bare etterå ha spist to.

Kjøttfri mandag

Jeg prøver å holde hver eneste mandag kjøttfri her i huset. De første gangene jeg prøvde det tenkte jeg at det kom til å bli utrolig vanskelig – en hel dag uten kjøtt er ikke akkurat vanlig for meg. Det er faktisk ikke så vanskelig, det er utrolig mye god mat man kan lage uten kjøtt også. Hvis dere trenger litt inspirasjon til kjøttfrie retter passer dette innlegget midt i blinken! Her er nemlig tre av mine egne retter fra arkivet her i bloggen som kanskje gjør at dere også prøver en kjøttfri rett i dag.

Søtpotetsalat med fiken og fetaost finner dere her. Perfekt og lett nå om sommeren.

Fylt søtpotet med linser og geitost finner dere her. Det er utrolig godt, og fyllet kan varierers i det uendelige.

Hamburger kan også lages på vegetar-vis, med ingrediensene dere ser under:

Vegetarmat trenger altså ikke være kjedelig, bare man tenker litt utenfor boksen. I kveld tenkte jeg å prøve meg på falafel, det er alltid gøy med nye retter! Hva er deres favoritt vegetarrett?

Frøyahelg & maraton

God kveld! Denne helgen har gått alt for fort, sånn er det når man koser seg. Vi har vært på Frøya og feiret mamma sin 50-års dag, og feiringen ble utrolig vellykket. Jeg hadde store planer om å ta mange bilder i løpet av helgen, men jeg endte opp med bare noen få på minnekortet. Jeg har kost meg sånn at jeg rett og slett glemte det bort, så bra har helgen vært. Det eneste som ikke var bra var badetemperaturen, for selv om vi er kommet langt ut i juni kan jeg ikke si at det fristet med en svømmetur!


Innimellom all kosen har det selvsagt vært litt trening også, i går ble det en løpetur på 16 kilometer. I tillegg til intervaller skal jeg ha en langkjøring i uka frem til 19 september – da blir det nemlig helmaraton! Det var ca 50/50 med kommentarer fra dere om hva jeg skulle velge både her på bloggen og instagram. Det endelige valget tok jeg faktisk under Topp7, da en god kamerat lovte å løpe maraton med meg hvis jeg bestemte meg for å gjennomføre. Det er ca 1,5 år siden jeg begynte å løpe, og nå har jeg faktisk blitt skikkelig glad i det. Så jeg gleder meg virkelig til å gjennomføre Oslo maraton! Det jeg merker når jeg løper mye er at jeg blir veldig sulten, og da er det viktig å fylle på med nok og riktig mat. Som dagens lunsj ute i sola, perfekt etter trening!Med unntak av litt frukt og nøtter er faktisk dette det eneste måltidet jeg har hatt tid til å spise så langt i dag, nå er jeg skubbsulten og magen roper etter mat. Heldigvis står kjæresten på kjøkkenet og lager ferdig en enorm porsjon med taco til oss, det er nemlig like godt på en søndag også.