Trening og karbolykke

God søndagsmorgen! I dag har jeg tenkt å holde hviledagen hellig, og for engangsskyld er jeg faktisk overlykkelig for at vi ikke skal trene styrke. Etter å ha kjørt harde styrkeøkter hver eneste dag her nede kjenner jeg at kroppen vrkelig fortjener en dag med fri fra vektene. Restitusjon er en viktig del av regnestykket når det kommer til treningsresultater, som mange ikke tar godt nok hensyn til. Kroppen trenger nok hvile, søvn og mat for å kunne forbedre seg. Det skal jeg gi kroppen min i dag, velfortjent etter gårsdagens økt som dere får et innblikk i under.

Topp fra Better Bodies / shorts fra Skins / sko fra Inov-8


Ettersom det går mye i salater og frukt på stranda har jeg virkelig sørget for å fylle på lagrene mine etter trening. Det har gått mye i havregrøt kokt med to egg, enda en av mine litt sære grøtfavoritter. Med kardemomme, kanel og sukrin gold er det så fantastisk godt!

Som jeg nevnte til dere i forrige uke skal jeg gjennomføre ei helvetesuke denne høsten, men først skal jeg gjøre noe jeg gruer meg enda mer til. Jeg skal prøve lavkarbo. Jeg har alltid vært motstander av lavkarbo-kosthold i sammenheng med styrketrening. Jeg er helt enig i at det kan gi positive effekter for vektnedgang, idretter som krever utholdenhet osv. men i sammenheng meg styrketrening og optimale resultater har jeg aldri hatt troen. Jeg elsker å ha skikkelig trykk på trening, bli sterkere og se resultater av de timene jeg legger ned i styrketreninga hver uke. Jeg føler ikke jeg får det på samme måte uten karbohydrater. Men her er greia, når jeg skal jobbe som PT må jeg klare å sette meg inn i andre mennesker sin livsstil, treningsvaner og matpreferanser. Hvis lavkarbo funker for en person, så må jo denne personen bare fortsette med det. Det er jo tusenvis av forskjellige kostholdsråd der ute, så når du først finner at hva som passer akkurat deg er det jo ingen grunn til å endre på det. Men for min del, hvis jeg skal styre treningen til kunder som har et lavkarbokosthold, så synes jeg i det minste at jeg burde ha kjent det på kroppen selv. Ikke bare lest om hvordan det i teorien skal fungere, men hvordan det faktisk kjennes ut. Derfor jeg er ekstra flink til å nyte dagene mine her nede, med masse gode karbohydrater. De fleste vet vel at proteinpulver er godt som pålegg på riskaker, men enda bedre er det når riskakene smaker sjokolade og karamell. Ren og skjær karbolykke 🙂


Kyproskos

Selv om vi er på treningstur er det ingen tvil om at vi  er flinke til å kose oss også. Hver dag går vi 1 time til og fra stranden, det er jo så fint å gå ved sjøen! Det er mange strender nærmere også, men vi vil jo helst på den fineste samtidig som vi ikke sier nei takk til ekstra cardio. Jeg er gjennomvåt av svette hver gang vi kommer frem, da er det digg å bare hoppe rett ut i det blå vannet. Jeg skal ikke påstå at det er særlig avkjølende, men godt er det uansett!

Topp og shorts fra Better Bodies / caps fra Kari Traa (lenkene i innlegget er sponset)Turn er kanskje ikke min sterkeste side, men jeg gjør mitt beste likevel. En annen ting som motiverer meg til å gjøre mitt beste er lesestoffet på stranden. Jeg er allerede gjennom Født til å løpe, og jeg kjenner hvor utrolig gira jeg er på å løpe et nytt halvmaraton. Boka fikk virkelig løpelysten til å komme på et blunk! Nå er godt på vei inn i Helvetes uka av Erik Bertrand Larsen, og jammen tror jeg at jeg skal ta en helvetesuke når jeg er hjemme igjen. Jeg må bare bli ferdig meg Toughest først, som faktisk er neste lørdag allerede! Så kan jeg begynne planleggingen av en uke med helvette, for å bli en bedre meg! Begge bøkene kan du finne her.

Men før helvetesuka braker løs har jeg store planer om å nyte resten av ferien min her i Kypros først. Etter styrkeøkta ble det yoghurtis toppet med frukt, bær og nøtter som belønning. Herregud så godt! Faktisk tror jeg det er sommerens første is for min del, DET sier litt det. Jeg får gjøre mitt beste for å ta det igjen disse dagene 🙂


Nå skal jeg klappe sammen maskina, og gjøre meg klar for en time svetting i sola før vi kommer oss til stranda. Finfin lørdag i vente med andre ord 🙂 God helg folkens!

Let’s go legday

I dag var det knapt jeg kom meg ned trappa fra hotellrommet vårt, jeg er helt tom i beina! Startet gårsdagen med en løpeøkt på morgenen før vi trente styrke på kvelden. Bein sto for tur, og jeg hadde egentlig ikke planlagt å kjøre mer enn seks øvelser. Men Marie var langt i fra ferdig med økta si, så valgene jeg sto igjen med var enten å traske på mølla i mellomtiden eller å løfte litt mer. Valget falt selvfølgelig på mer løfting, og økta så totalt slik ut:

Knebøy 5 x 5

Strake markløft 3 x 6

Gående utfall med hantler,  3 runder med 10-15 skritt

Legextension 3 x 10

Sittende lårcurl 3 x 8

Liggende lårcurl 3 x 8

Sumosquat 3 x 10

Sittende tåhev 3 x 10

Stående tåhev 3 x 8

Shorts fra Craft / topp fra Better Bodies / sko fra Inov-8 (sponsede lenker)


Jeg trener aldri legger lenger, jeg tror det er et par år siden jeg gjorde det sist. Grunnen til det er rett og slett at de fort blir for store, snakk om luksusproblem. Jeg skulle bare ønske det gjaldt fler muskler på kroppen min også, men det viker det som jeg må jobbe hardere for. Men train hard or go home er jo tross alt mottoet mitt, så det skal jeg klare!

Jeg skal ikke konkurrere før til våren, men Marie skal stille om noen uker og er på diett her nede. Jeg for min del spiser sunn og enkel mat jeg kan ta med meg, da det ikke blir noen resturantbesøk på oss. Men med så mye digg å velge mellom er ikke det noe problem. Det har gått i salater på stranden og mengder av frukt og grønnsaker. Dadler og fiken er seriøst noe av det aller beste jeg vet, virkelig naturens eget godteri!


Nå er det på tide å komme seg på stranda for min del – håper alle dere der hjemme har en fantastisk fredag!

Zoats og Kypros

Hei dere! I skrivende stund sitter jeg gjennomvåt av svette på hotellrommet i Kypros, her jeg og ei venninne er på ferietur. Eller, ferietur er kanskje litt feil ord, treningstur er mer riktig! Hver dag skal vi kun slappe av, spise bra mat og trene 2-3 økter om dagen. Jeg kjenner på meg at det var akkurat dette jeg trengte for å kickstarte treningshøsten min. Vi startet denne dagen med en skikkelig cardiorunde før stranda, der vi slappet av noen timer før vi dro for å lokalisere gymmet. Gjett om jeg var lykkelig da jeg kom til denne lekeplassen:

Innlegget inneholder sponsede lenker

BCAA  er selvfølgelig med på tur, det er virkelig et must på trening for min del. Uten min vanlige pre-workout er løsningen en boks Monster før trening, det gjør susen det også! Det er noe med å komme til nye gym, det er så gøy å prøve ut alt det nye. Vi trente styrke i to timer i dag, det var jo så mange nye maskiner jeg måtte teste. Jeg fikk en superøkt, og kjenner hvor godt det er å trene med overskudd!Elsker dette nye settet fra Adidas! Tights finner du her og topp her.

Den fine frøka på bildet over er reisefølget mitt, fineste Marie skal stille i bikinifitness snart. Vi har derfor booket hotell med kjøkken, så blir det enkelt å lage mat selv. På den måten vet vi hva vi får i oss, billigere er det også. Vinnvinn med andre ord 🙂 Jeg har med meg proteinpulver og havregryn som ble kveldsmaten etter trening. Men jeg tenkte jeg skulle komme med en litt mer spennende variant til dere – nemlig zoats! Det er havregrøt kokt med squash, og jeg håper virkelig ikke dere er lei av grøttipsene min enda. Navnet zoats kommer fra zucchini og oats, altså squash og havregryn på engelsk. Jeg har sett ordet poppe opp på instagram flere ganger uten at jeg har skjønt hva det er – men nå er jeg frelst! Jeg kokte 60 gram havregryn med en halv revet squash. Tilsett 3 ss sukrin, 1 ss bakekakao og litt kanel så har du en fantastisk god og mettende grøt. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor jeg ikke har tenkt på å ha grønnsaker i grøt før, dobbelt volum og enda mer næringsstoffer samtidig som kaloriinnholder ikke øker noe særlig. Topp med det dere ønsker – sist gikk jeg for banan, peanøttsmør og mandler. Fantastisk godt og metter lenger 🙂
Nå skal jeg komme meg i seng, opp før å løpe i morgen tidlig før det blir for varmt! Håper dere har det fint der hjemme 🙂

Saftige gresskar-muffins

Har dere sett denne før? Jeg skjønte ikke hva det var når jeg først så det på butikken, men det er et gresskar! Gresskar er kalorifattig, og gir en søt smak som kan brukes i mange typer mat. Jeg prøvde først å lage gresskar-muffins med supersuksess! Dette er faktisk en av de bedre oppskriftene jeg har laget – og jeg kan love at denne porsjonen muffins blir borte på et blunk. Du trenger følgende ingrediense:

450 g gresskar

3 egg

2 scoops vaniljeprotein

70 g havregryn

1/2 boks mager kesam

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

En klype salt

 Kutt gresskar i biter og sett i mikroen i 5 minutter. Ta de ut og mos med stavmikser slik at du har en jevn masse. TIlsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Fordel i muffinsformer og stek på 200 grader i 25 minutter. La de avkjøle seg på rist, og lag glasur av en halv boks med philadelphia naturell og 3 ss sukrinmelis. Tilsett bittelitt vann og pisk til du har en fast og fin glasur. Tilsett enkelt og greit litt mer sukrinmelis hvis den skulle bli for tynn, og fordel glasuren over de avkjølte muffinsene. Smaken på disse minner litt om saftig krydderkake – og jeg får vann i munnen bare av å tenke på de!Så neste gang du ser gresskar i butikken vet du hva du skal gjøre! Kjøp, gå hjem og lag supersunne mufins 🙂

Sjoa rafting

For en helg vi har hatt! Etter turen til Snøhetta kjørte vi rett til Sjoa Rafting, og ble der resten av helgen. Det levde virkelig opp til forventningene, og vi hadde det rett og slett superbra hele helgen. Før vi skulle rafte må jeg ærlig innrømme at jeg var litt smånervøs, men det gikk selvfølgelig helt fint. Vi fikk jo god opplæring på forhånd, og guidene var veldig dyktige. Jeg var mest fornøyd med at jeg klarte å holde meg i båten hele turen – klamret meg fast for harde livet. Godt jeg har trent litt armer på forhånd! Raftingen var virkelig gøy, og istedet for at jeg skal forklare det kan jeg heller vise dere bildet av det:

Sponset opphold
Som dere kanskje skjønner av bildene var det virkelig et adrenalinkick! Vi har selvfølgelig ikke bare raftet hele i helga, resten av tiden har vi bare brukt på å kose oss. Leiren var kjempefin, og sammen med gutta mine kunne jeg ikke gjøre annet enn å stortrives meg på den idylliske plassen. Jeg er egentlig alt for dårlig til å feriere i Norge, vi har jo så nydelig natur her til lands som virkelig bør utnyttes. Rundt er det også fine turområder, så Guapo har kost seg hele helgen han også!


Jeg skal ikke skryte på meg at vi bare har vært i aktivitet hele helgen, vi har tatt oss tid til å slappe av også. Med boblebad rett ved elven, god mat og drikke har det vært en perfekt start på ferien!Guapo var litt misfornøyd med at han ikke fikk komme opp i badestampen med oss!Jeg som er over snittet sær på mat hadde faktisk kjøpt med proviant for hele helgen, i tilfellet jeg ikke fant noe å spise der. Det ble ikke noe problem for å si det sånn, matserveringen får toppscore og jeg har med alle proteinbarene hjem igjen. Vi var så heldige å få oppholdet sponset, men vi har allerede tenkt å dra tilbake igjen dit senere. Det frister veldig til gjentakelse, og Sjoa Raftig har en hel masse andre aktiviteter jeg har lyst til å prøve en annen gang. Vil dere lese mer om aktivitetene kan dere sjekke hjemmesiden deres her, eller facebook-siden her. Nå skal jeg pakke om bagene, i morgen er det nemlig avreise til syden! Gud, så fantastisk det er med ferie 🙂 Ha en fortsatt fin søndag da dere!

Snøhetta

Ferien min begynte i dag tidlig, med vekkerklokka på 0600. Da var det opp for å pakke bilen, og komme oss avgårde på fjelltur! Planen var egentlig å gå Beseggen, men når værmeldingen viste lyn og torden var det ikke særlig fristende. Vi valgte derfor heller å bestige Snøhetta, en tur jeg aldri har gått før. Det var en veldig fin tur, og vi brukte totalt 5 timer opp og ned. Det hadde nok gått betydelig raskere hvis Guapo ikke hadde vært med, men til at dette var hans første skikkelige fjelltur kan jeg ikke være annet enn stolt av han! Det var kun noen få partier han måtte bæres, ellers gikk han hele veien til toppen selv. .

Vi begynte turen fra Snøheim, og gikk opp til hovedtoppen som ligger 2286 meter over havet. Den første 1,5 timen var underlaget kun steiner og snøfritt, før det ble mer og mer snø mot toppen. Guapo har aldri sett snø før, så han var veldig skeptisk i starten. Heldigvis gikk det bedre etterhvert, da løp han bare rundt og koste seg. På toppen var det tåke og null sikt, men toppturen var kjempefin likevel. Godt selskap, bra trening og fin natur – da har man virkelig ikke noe å klage på. Selvfølgelig er det også obligatorisk med et hoppebilde på toppen!

Vi hadde selvfølgelig med masse energirik mat til Guapo, men likevel hadde han lyst på proteinbarene! Det skjønner jeg godt, de er jo så ekstemt gode at det var ekstra digg å komme til toppen for å spise de. Nistematen i tursekken besto av proteinbarer, nøtter og bananer. Næringsrik mat som gir god energi på fjelltur.

Det var dag en av ferien min – og nå skal jeg komme meg i seng slik at jeg er klar til dag to. Den blir ikke mindre bra for å si det sånn, rafting venter i morgen tidlig! Så nå skal jeg komme meg i seng, sånn at jeg er klar til en ny og actionfyllt dag. Kommer med en oppdatering i morgenkveld, så dere får se hvor kult det er. Jeg elsker virkelig aktive ferier, hvor jeg får vært ute i naturen og brukt kroppen mye. Det blir faktisk ikke bedre 🙂

Hjemmelagde energibarer og persing

God morgen dere! Det er tidlig på en torsdag, og en energibar kan være fint å ta med seg hvis man er på farten. Jeg lagde disse i går, og ble superfornøyd med de. Fulle av protein, gode karbohydrater og sunt fett. Disse kan du fint spise som snacks, eller når du har behov for rask energi. Oppskriften ser slik ut:

 8 dl havregryn

3 store bananer

5 scoops vaniljeprotein

2 ss økonogisk peanøttsmør

1 boks fullfett kokosmelk ( kun den stive delen)

3 ss sukrin

1 dl mandler

Mos bananene md stavmikser, før du tilsetter havregryn og vaniljeprotein. Deretter rører du inn dn stive delen av en boks fullfett kokosmelk, sammen med sukrin og peanøttsmør. FInhakk mandler og tilsett tilslutt. Fordel røren i en form med bakepapir  og skjær ruter med en kniv. Jeg fikk totalt 12 energibarer av denne oppskriften. Sett i fryseren i ca en time, før du kan ta de ut og nyte smaken av disse barene. Ta de ut litt før du tenker å spise, eller putt de i mikroen i noen sekunder slik at de blir klare. De var helt utrolig gode, og det var umulig å spise bare en! I forhold til oppbevaring vil jeg anbefale å fryse de ned en og en, evt med bakepapir mellom slik at de ikke klistrer seg sammen.Jeg vet ikke om det var barene som gjorde det – men jeg fikk iallefall ny pers i markløft igjen i går! 115 kg gikk opp, det har jeg faktisk aldri klart før. Utrolig god følelse, det er så gøy å ha fremgang i treningen. Markløft er jo en fantastisk øvelse for hele kroppen, og spesielt for baksiden av kroppen.Kjører du ikke markløft fra før vil jeg virkelig anbefale det, får her får du mye bang for the bucks!

Antishake tights fra Röhnisch / topp fra Better Bodies (annonselenker)

Jeg startet ryggøkta mi med markløft, og fortsatte med god kontakt gjennom hele økta. En av øvelsene jeg er spesielt glad i er pullover på benk med manual. Utføres slik dere ser på bildene under, prøv å holde armene så strake som mulig når du strekker bak hodet. Kjenn at du virkelig bruker øvre del av rygg til å senke manualen og returnere til utgangsposisjon igjen. Dette var altså gårsdagens økt, nå skal jeg komme meg avgårde for å gjennomføre en ny! Beste måten å starte dagen på uten tvil 🙂

Havregrøt med blomkål & studentdager


Topp og shorts fra Better Bodies (reklamelenker)

2/2 styrkeøkter er  i boks denne uken, og jeg sier meg godt fornøyd med det. Jeg glemte (!) å  ta med kameraet på trening, så da legger jeg ved to nye bilder fra shooten med Arve. Han er utrolig dyktig, og jeg er glad for at han skal coache meg når jeg begynner med oppkjøringen til konkurranse. Uansett hvor dyktig man er selv kan det være godt å ha noen andre som følger med, det kan være lett å bli litt blind på seg selv noen ganger. Uansett, det jeg skulle fortelle dere om ikveld var det fantastiske påfunnet mitt etter trening i dag!  Det er ingen hemmelighet at jeg elsker havregrøt, og denne gangen har jeg en helt ny vri på den. Alle mine kjære venner på diett kommer nok til å elske meg for dette, og forsåvidt alle andre som bare er ekstremt glad i havregrøt. Trikset er nemlig å ha blomkål i grøten! Jeg vet det høres veldig merkelig ut, men ser ikke dette godt ut kanskje?

Blomkålen smaker ca. ingenting, men det gir ekstremt mye volum i havregrøten. Og mer grøt vil jeg selvfølgelig ha – det er jo det beste jeg veit! Kjør en liten blomkål i blender/mos med stavmikser slik at den er fri for klumper, og sett i mikroen i 5 minutter. I mellomtiden koker du 60 g havregryn med vann på vanlig måte, og tilsett 3 ss sukrin, 2 ts kanel og 1 ts kardemomme. La det koke til den er nesten ferdig. Klekk to eggehvitter over blomkålen og rør det inn i grøten. Eggehvitene kan sløyfes,  men det gir en mye bedre og mer kremete konsistens på grøten.

La det koke videre i et omtrent fem minutter, før du trekker kasserollen av varmen. Tilsett 1,5 scoop meg vaniljeprotein og rør godt. Det du står igjen med er en fantastisk stor og luftig grøt – som garantert holder deg mett i flere timer! Topp med det du ønsker, jeg gikk for økologisk peanøttsmør, blåbær og mandler. Rett og slett helt fantastisk påfyll etter trening, ren og skjær grøtlykke!


Et siste tips denne tirsdagskvelden går til alle studenter her i Trondheim. På Hit The Gym er det studentdager fra i morgen til fredag, hvor alle studenter kan komme for å trene gratis! En super mulighet for å teste ut byens kuleste gym, og man har også mulighet til å vinne gratis medlemsskap. Jeg kommer selvføgelig til å være på plass store deler av disse dagene, så det er bare å rive tak i meg om noen lurer på noe. Håper å se mange av dere i morgen, ha en super kveld så lenge 🙂

Lips & chocolate


Morgenstund i kosegenser og shorts fra Better Bodies (lenkene i inlegget er sponset)

For andre har hverdagen begynt igjen – men jeg tar snart ferie! Det skal bli godt etter en sommer med masse jobbing, og selv synes jeg det er fortjent. Jeg har brukt denne morgenen til å planlegge turen, og til å kose masse med Guaposen min. Han er fortsatt ikke vant til speilreflekskamera, noe jeg iherdig jobber med. Uansett, før ferieturer synes jeg det er greit å freshe opp looken litt, og jeg tok derfor turen til ElinInjeksjonsspesialisten. Jeg har vært demomodell for Elin siden 2011, så jeg føler meg 100% trygg i hennes hender. Jeg har Restylane i leppene, fordi jeg synes store lepper er så utrolig fint! Det må selvfølgelig ikke bli for mye av det gode, men jeg vet ikke av noen som har så godt estetisk blikk som Elin så det bekymrer jeg meg aldri for. Jeg vet på forhånd at resultatet blir bra hver eneste gang 🙂 Nå har hun utviklet en helt egen teknikk som heter XO-lips by Elin, som gjør leppene ekstra fine og fyldige. Mange har spurt meg om behandlingen gjør vondt, og helt ærlig må jeg si at det ikke er ille i det hele tatt. Man får en bedøvende krem over leppene først, som fjerner det meste av følelsen. Så er jo det hele over på noen få minutter også – så smerten er absolutt ikke noe å være redd for.

Effekten er ikke permanent, men varer i 3-6 måneder etter behandlingen. Selve stoffet Restylane inneholder ingen giftstoffer, og er et trygt stoff. Jeg vil likevel påpeke at hvis du vurderer å ta Restylane så skal behandleren være autorisert. Gjør research og finn en dyktig behandler med god erfaring, som kan gi deg akkurat det resultatet du ønsker deg. Det ser ikke ut som Guapo er overbegeistret for å bli kysset selv om jeg har fått ordnet leppene, men det er jeg selv og det er jo det som er det viktigste! Jeg føler meg rett og slett bedre med Restylane i leppene, og jeg kan ikke se for meg å slutte med det.

MIn faste behandler Elin er dermatologisk sykepleier, og jeg er vel strengt tatt ikke verdens beste med hud. Jeg er god på mat og trening jeg, og da er det godt at noen som er dyktige på andre felter kan hjelpe meg litt. Jeg gikk derfor ut døren med hudpleieprodukter fra Elixir, som er utviklet av norske hudleger tilpasset nordisk hud. Så blir huden min fin til ferietur den og, jeg har virkelig ikke ord for hvor mye jeg gleder meg. Først ei aktiv helg med Bessegen og rafting, før jeg drar en uke på treningstur til syden. Virkelig en perfekt avkobling før treningshøsten kicker inn for fullt, både for min egen del og i med kunder. Det kommer til å bli så bra!

Det var ikke bare leppene mine som trengte påfyll i går, men det gjorde jammen magen også. Derfor ble det sjokoladekake – på en mandag. Det er helt innafor så lenge man lager den sunne varianten, noe jeg alltid gjør. Det er jo absolutt ingen grunn til å lage usunn kake når ferdigmiksen fra funksjonell mat smaker minst like godt. Jeg lager den som anvist på pakken, bortsett fra at jeg bytter ut oljen med en boks mager kesam. Mer proteiner og saftigere smak synes jeg. Kakemiks kan du kjøpe her, eller på de fleste helsekost-butikker. Glasuren er kjøpt på vanlig butikk, Philadelpiha sjokolade og hakkede nøtter oppå. Det blir ikke stort bedre enn det! Jeg og ei venninne spiste opp hele kaken i går, så nå skal jeg komme meg på trening og bruke litt kake-trykk! Det kommer nok godt med på markløftene mine 🙂