Saftige gresskar-muffins

Har dere sett denne før? Jeg skjønte ikke hva det var når jeg først så det på butikken, men det er et gresskar! Gresskar er kalorifattig, og gir en søt smak som kan brukes i mange typer mat. Jeg prøvde først å lage gresskar-muffins med supersuksess! Dette er faktisk en av de bedre oppskriftene jeg har laget – og jeg kan love at denne porsjonen muffins blir borte på et blunk. Du trenger følgende ingrediense:

450 g gresskar

3 egg

2 scoops vaniljeprotein

70 g havregryn

1/2 boks mager kesam

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

En klype salt

 Kutt gresskar i biter og sett i mikroen i 5 minutter. Ta de ut og mos med stavmikser slik at du har en jevn masse. TIlsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Fordel i muffinsformer og stek på 200 grader i 25 minutter. La de avkjøle seg på rist, og lag glasur av en halv boks med philadelphia naturell og 3 ss sukrinmelis. Tilsett bittelitt vann og pisk til du har en fast og fin glasur. Tilsett enkelt og greit litt mer sukrinmelis hvis den skulle bli for tynn, og fordel glasuren over de avkjølte muffinsene. Smaken på disse minner litt om saftig krydderkake – og jeg får vann i munnen bare av å tenke på de!



Så neste gang du ser gresskar i butikken vet du hva du skal gjøre! Kjøp, gå hjem og lag supersunne mufins 🙂

10 kommentarer
    1. Mari: nja ikke egentlig, det er jo nødt til å være en tørrvare som smaker litt søtt. Men du kan evt prøve med en tørrvare som kokosmel, det kan fungere ser jeg for meg 🙂

    2. Nå som det har vært holloween så var det lett å få tak i gresskar overalt, og jeg benyttet anledningen til å prøve matlaging med grønnsaken for første gang. Jeg brukte over 1 kg i en gresskar- og gulrotsuppe som ble kjempegod, og resten gikk til denne oppskriften. Jeg hadde ikke vaniljeprotein, men brukte bare havregryn og fiberfin som tørrvare (tror hvilken som helst type mel hadde funket!), også tilsatte jeg kanel. De ble supergode!! Disse kan serveres til alle, og jeg har blitt en stor fan av gresskar! Jeg hadde ikke ingredienser til glasur, men disse var så gode at jeg ikke følte at jeg savnet det heller.
      Tusen takk for oppskriften 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg