Kakao med krem

Hva er vel bedre en oktoberkveld enn en stor kopp med varm kakao? Smaksløkene er nemlig delvis tilbake igjen, og det må feires med litt sjokoladedsmak. Det skal ikke så mye til for å gjøre kakaoen litt sunnere, bare bytt ut sukker med annen søtning så har du kommet langt. Disse to koppene er laget av 5 dl lettmelk, 2-3 ss 100%  kakaopulver og 3 ss sukrin gold. La det koke opp under omrøring og vips er kakaoen klar! Hvis du ønsker kan du servere med krem, jeg har først pisket kremfløte med sukrin før jeg blandet inn litt kesam. Dette er altså en helt sukkerfri versjon, men jeg valgte å toppe med mashmallows og litt revet mørk sjokolade også. Helt perfekt denne mandagskvelden, og forhåpentligvis gjør denne koppen meg frisk igjen!

Formen er faktisk stigende, så jeg håper å kunne komme med litt mer treningsmotivasjon til dere snart. Men det blir ikke i kveld, vi har faktisk helt glemt at det er Halloween. Null godis er kjøpt inn, så for å unngå knep har vi skrudd av både utelys og lysene inne i huset. Naboene tror sikkert at vi er dødskjipe, men heller det enn å få huset fullt av egg. Så jeg ligger i senga og skriver innlegget, her skal jeg bli resten av kvelden også. Se et par serier og legge meg tidlig, for i morgen har jeg tenkt å våkne med masse energi igjen! Håper dere alle har en super kveld, med eller uten Halloweenfeiring!
 

Treningsabstinenser

Jeg som nesten aldri er syk har virkelig fått det denne gangen. Tett i nesa, tett i hodet, null energi og vondt hvis jeg prøver å spise noe annet enn yoghurt. Derfor har det blitt en helg helt uten bevegelse og trening. Mat har jeg heller ikke å vise dere, fordi jeg har null smakssans akkurat nå og da er det ikke vits i å bruke tid på oppskrifter. Kjæresten kom hjem med smågodt på fredagskvelden for å muntre meg opp, men jeg kjente ikke et hint av sjokoladesmaken engang når jeg tok en bit. Nå er ikke det så ille, det som plager meg mest er at jeg har så utrolig lyst til å trene. Jeg har så lyst til å få tilbake duracellkaninen i meg, energien og treningslysten – i stedet for å bare ligge som et slakt på sofaen. Forhåpentligvis har alle dere litt mer energi enn meg, og jeg tenkte å komme med et par små tips på hvordan energien kan brukes. Om du er hjemme i stua, ute på en tur eller på jobb kan du nemlig fint legge inn noen styrkeøvelser i løpet av dagen. Alle har faktisk tid til 30 minutter om dagen, det handler bare om prioriteringer. Har du ikke fått inn noe som helst trening i dag kan du gjøre det hjemme i stua di nå i kveld! Alt du trenger er en benk, stol eller sofa og din egen kropp. Start med bulgarske utfall, 15-20 repetisjoner per bein.

Genser og pannebånd fra Kari Traa / tights fra 2XU (lenkene i innlegget er sponset)

Fortsett med stepups, også her 15 – 20 repetisjoner per bein. Når belastiningen er lav er det fint å kjøre opp repetisjonstallet litt slik at du får treningseffekt av å gjennomføre øvelsene. Når du gjør stepups skal du ha i bakhodet at kraften skal få gjennom det beinet som står på benken, ikke bruk det bakre beinet til å skyve deg opp.

La beina få en liten pause og fortsett med pushups, her kan du justere vanskelighetsgraden selv.  Den enkleste varianten er med hendene hevet, medium er å gjøre pushups flatt og tyngst er med føttene hevet som på bildet under. Her kjørte jeg også samme repetisjonsantall, men kjenn selv hva kroppen din klarer.

Disse bildene er fra forrige helg, og den siste øvelsen jeg gjennomførte var burpees. Bildene ble faktisk så dårlige at de ikke fortjener en plass på bloggen, men jeg tror de fleste av dere vet hvordan en burpee ser ut. Gjør 20, og ta en liten pause før du gjennomfører hele ruden på nytt igjen. Disse øvelsene utførte jeg uten pause, og totalt ble det fire runder. Kjapp og effektiv treningsøkt som kan gjennomføres hvor som helst. Nå skal jeg finne senga og drømme om fine høstdager med en frisk kropp som kan trene ute igjen. Natta alle sprekinger der ute ♥

8 måneder med Ulrik

Lille Ulriken min har blitt 8 måneder, og jeg skjønner ikke hvor tiden ble av. Jeg måtte faktisk lese min egen fødselshistorie på nytt igjen her om dagen, fordi jeg alt har glemt mye av den. Jeg husker ikke at det var spesielt vondt, jeg husker bare hvor god følelse det var når han endelig kom ut. Den følelsen er like god enda, og jeg blir mer og mer glad i den lille krabaten for hver dag som går. Flere av dere har spurt om hvordan det går med han og oss, det synes jeg er så koselig! Så i anledning at han er 8 måneder, og at jeg fortsatt er syk og ikke har noen treningstips til dere tenkte jeg å skrive litt om nettopp Ullisen. Det er så morsomt å være med han nå, han begynner virkelig å vise frem personligheten sin og meningene sine. Det virker dessverre som han har arvet min stahet, men jeg har jo klart meg greit så da gjør nok Ulrik det også. Han lærte seg å krabbe da han var seks og en halv måned, og nå fyker han over stuegulvet raskere enn jeg klarer å følge med. En finværsdag kledde vi på han og tok han med ut i hagen, og selv om hagen vår er stor tok det ikke lang tid før han hadde utforsket hele området. Det gikk med andre ord mye raskere med hans krabbing enn min handstand, den må jeg nok jobbe med en stund til. Ulrik har gått videre til nye utfordringer, og synes det er utrolig gøy å reise seg opp mot gjenstander. Det førte til en god del knall og fall i begynnelsen, men nå har han heldigvis blitt stødig. Utviklingen går altså så fort med disse små at det er litt vanskelig å henge med i svingene!

Ulldress fra Barnas Hus (sponset lenke)


I tillegg til staheten min har han også arvet humøret, og smiler stort sett dagen lang. Noe som har gjort hverdagen vår uendelig mye bedre er at han endelig har lært seg å sovne i 7-8 tiden om kvelden, kontra 11-12. Det gjør at jeg og pappaen får litt egentid på kvelden og ikke minst tid til hverandre. Det er jo så viktig å få tid til å være kjærester selv om vi har blitt foreldre! På sovefronten går det altså mye bedre, men det går ikke lenger like bra på søskenfronten. Det virker som om Guapo er helt sjokkert over at Ulrik plutselig beveger seg over hele stua og kommer etter sin firbeinte storebror. Forhåpentligvis blir han vant til det etterhvert, men akkurat nå er ikke Guapo spesielt begeistret over Ulrik. Litt småsjalusi er vel ikke uvanlig, og siden Guapo er verdens snilleste går det nok seg til. 


Det er helt rart at lillebabyen min har blitt så stor, og jeg trives bedre og bedre som mamma for hver dag. Jeg koser meg sånn med han, å se han fundere over sitt eget speilbilde, sine egne fingre og tær og alt han kommer over. Jeg er så glad for at vi bor i Norge, og har muligheten til å være hjemme sammen med barna det første året. For selv om det ikke alltid er like koselig når vi begge to er fulle av bæsj eller oppkast, så ville jeg ikke ha byttet bort permisjonstiden for noe i hele verden. Mandag er den siste dagen min hjemme med han, og pappaen skal ha gleden av å være hjemme i tre måneder. Så denne helga skal jeg bare kose meg med verdens beste smil ♥

Gulrot- og søtpotetsuppe

Varm suppe hører høsten til, og dette er den aller beste suppen jeg vet av. Den smaker helt alltid helt fantastisk, men kanskje ekstra godt på dager med vond hals. Jeg har postet oppskriften før, men en god ting kan aldri gjentas for ofte. Det dere trenger for å lage denne suppen er:

400 g gulrot ♥ 400 g søtpotet ♥ 1 løk ♥ 1 kinesisk hvitløk ♥ 2 ss olivenolje

3 ss revet fersk ingefær ♥ 1 liter grønnsaksbuljong ♥ 1 dl kokosmelk ♥ salt og pepper

Start med å skrelle både gulrot og søtpotet som du skjærer i små biter. Finhakk deretter løk, hvitløk og ingefær. Varm oljen i en kasserolle og tilsett de hakkende grønnsakene. La det frese i ca. fem minutter før du tilsetter grønnsaksbuljong og kokosmelk. La suppen koke i 15-20 minutter, til alle grønnsakene er helt møre. Bruk en stavmikser i kaserollen for å kjøre suppen helt jevn. Smak til med salt, pepper og lime, før du serverer med litt fersk koriander på toppen. Denne suppen har en god og kremete konsistens, samtidig som smaken er helt nydelig. Den anbefales på det sterkeste, om du skal lage en suppe denne høsten så er det denne!Kveldens varme tips fra meg til alle dere ♥

Bacononsdag

Dette blogginnlegget skulle jeg poste mye tidligere i dag, men jeg har sovet på sofaen mesteparten av dagen. Feber, tett nese og vond hals kom som lyn fra klar himmel, og jeg satser på at det forsvinner like fort! Middagen i dag ble derfor veldig lettvint – men også veldig god. Jeg har alltid elsket pannekaker, og det var alltid et høydepunkt når mamma serverte pannekaker. Vi fikk de med bacon, blåbær og en hel masse sukker på. Kombinasjonen høres kanskje rar ut, men søtt og salt er jo så godt sammen! Hvis du lager litt sunnere pannekaker, bruker biff- eller kalkunbacon og sukrin har du plutselig et helt fantastisk måltid. Ved å bla i arkivet her på bloggen kan du finne en hel drøss med oppskrifter på pannekaker, eller du kan bruke ferdigmiks. Det har jeg gjort denne gangen, og akkurat nå sparer du 25% på alle ferdigmikser hos supersponsor X-life. Du finner pannekakemiksen her.
Etter mange timer med soving på sofaen skal jeg nå plassere meg i senga for å sove videre der, og forhåpentligvis våkner jeg frisk som en fisk i morgen! God natt alle spreke lesere ♥

Det som fristet aller mest

I dag hadde jeg egentlig planlagt en styrkeøkt, men bare etter en øvelse kjente jeg at det ikke gikk. Alle har noen dager hvor det rett og slett ikke stemmer, og da lot jeg styrkeøkta være i stedet for å presse meg gjennom det. Selv om jeg lot styrkeøkta være lot jeg ikke treninga være, og tok meg en liten løpetur i skogen. På slutten av løpeturen la jeg inn noen enkle styrkeøvelser, det jo er så lett å få til litt ekstra trening i hverdagen! Jeg fant en benk og tok utfall bakover, boxjumps, pushups og triceps dips på – så fikk jeg litt styrketrening likevel. Det var uten tvil marka som fristet mest i dag, og da ble det sånn. Trening må nemlig ikke være planlagt ned til minste detalj bestandig, bare følg magefølelsen og gjør det du har mest lyst til å gjøre. Da blir treningen ofte mer variert, og du skal ikke se bort i fra at mer treningsglede dukker opp også 🙂

Superundertøy fra Craft har 30% rabatt ut uken, dere finner genser her og bukse her. (sponsede lenker)Vel hjemme fikk jeg vrengt av meg litt klær, og tenkte at armene måtte få litt trening de og. Så da ble det Ulrik-kast i hagen, like gøy for oss begge to! Etter langtur i går og uteøkta i dag kan jeg si at 2/40 økter er i boks, og jeg har virkelig troa på denne challengen. Håper alle dere har kommet godt i gang også!

Bli med på en supersprek avslutning på året!

I dag er det akkurat to måneder til julaften. Tenk det, jeg synes dette året har flydd avsted! Jeg jobber jo i treningsbransjen, og vi ser at fra denne tiden av året og frem til nyttår dabber treningen av for veldig mange. Julegaveshopping, rundvask og kakebakst står i fokus – og treninga kan ofte bli litt nedprioritert. Mange tenker at startskuddet for treninga går i januar, men bare tenk på alle resultatene du kan ha oppnådd i januar hvis du begynner allerede nå! Selve julaften synes jeg kan være utelatt av regnestykket, og står vi igjen med akkurat 60 dager som gjenstår frem til lillejulaften. 60 flunka nye dager, som du kan fylle med aktivitet og treningsglede. Høres ikke det bra ut? Jeg vet at jeg motiveres at utfordringer, og  jeg vet også at jeg ikke er alene om det. Så jeg setter herved i gang en utfordring for å få med alle dere på en supersprek avslutning av året. Utfordringen går ut på å trene 40 av de 60 dagene frem til lillejulaften, og det tror jeg mange av dere klarer!  Her telles alle typer trening som ei økt, alt fra powerwalks i skogen til svømming og til zumba. Jeg håper mange av dere har lyst til å bli med, det er jo ekstra gøy å føle at man når et mål sammen med mange andre! Så tar vi en supersprek avslutning på året sammen hele gjengen 🙂 Hashtag gjerne bildene deres på instagram med #40på60, så får jeg muligheten til å følge med dere også. Konkurransemennesket i meg vil jo gjerne ligge i tet på antall økter også, så dette blir gøy! Startskuddet for utfordringen går akkurat nå, så da gjenstår det bare å si klar, ferdig, gå – og lykke til med treninga!

Tar du utfordringen?

Favoritt x 3

Innlegget inneholder sponsede lenker

Denne søndagen har vært så fin som den går an å bli. Vi sov lenge, før vi stekte egg til frokost og kom oss ut på tur. Det er så nydelig i marka nå på høsten, og det er så herlig å være ute! Vi gikk opp til Elgsethytta i bymarka, turen er totalt 7 kilometer med kuppert terreng. Da var det godt i stoppe opp halvveis, og ta litt mat og drikke. Jeg E-L-S-K-E-R persimon, og endelig er de tilbake i butikkene igjen! Det er virkelig en favoritt for min del, og nå som favorittfrukta har kommet i butikkene igjen vet jeg hva som kommer til å bli spist fremover. Det går fort et par om dagen, jeg synes det er så uendelig godt! Har dere ikke prøvd persimon enda så løp og kjøp i morgen tidlig.

Pannebånd og genser fra Kari Traa / tights fra 2XU


Jeg har aldri satt sånn pris på helgene som nå, fordi hele familien kan være sammen. Det aller beste jeg vet er å tilbringe tid med alle tre favorittgutta mine, spesielt når vi kan være i aktivitet sammen. For min del er dette en helt perfekt søndag, og det er akkurat sånn jeg vil ha det. Det skal ikke så mye til, men dette er virkelig hverdagslykke på sitt beste. Så da er det bare å smile, og glede seg til neste gang ♥

Fredagsburger & fries

Mange forbinder hamburger med “nei-mat,” men sånn trenger det faktisk ikke å være. Det aller meste kan lages på en sunn måte, med litt kunnskap og kreativitet. Så lenge du lager det selv med sunne ingredienser kan pannekaker, pizza, vaffel og lasagne spises med den aller beste samvittighet midt i uka. Sånn er det med hamburger også, og denne er ikke noe unntak. For to burgere trenger du:

400 g karbonadedeig ♥ 2 egg ♥ krydder

Ikke noe hokuspokus med andre ord! Bland ingrediensene godt sammen med hendene, og velg det krydderet du liker best. Grillkrydder og kajennepepper gikk i min burger i dag. Stek på middels varme i ei god panne til den er gjennomstekt. Søtpotet er skjært i strimler, krydret og stekt på 200 grader i 15-20 minutter. I stedet for å lage brød denne gangen kjøpte jeg ferdige, det er helt innafor når de er grove.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Burger og fries var det Linn som fikk meg hekta på en gang i tiden, under oppkjøring til fitnesskonkurranser. Det smaker like godt i dag som det gjorde på diett, kanskje enda bedre til og med! Så hvis du ikke vet hva du skal ha til middag enda har dere fått et solid tips fra meg. God fredag alle ♥
 

Babybeinøkt

Hei dere! I kveld har jeg et tips til ei lita beinøkt til dere, som dere kan gjøre akkurat nå før dere finner senga. Jeg tok Ulrik med på denne økta, babyer er helt supre treningspartnere! Har du en våken baby kan du bruke den som vekt, du kan bruke en manual/kettlebell hvis du har det tilgjengelig eller bare bruk egen kroppsvekt. Disse øvelsene skal du kjenne etter å ha gjennomført noen runder! Start med utfall til siden, dette er en kjempegod øvelse. Start i stående posisjon med ca skulderbreddes avstand mellom beina, og la det ene falle ned til siden. Det andre beinet holdes strakt, og du går så langt ned som du klarer. Skyv opp igjen til utgangsposisjon, og gjenta på motsatt fot. Gjør 15 repetisjoner til hver side.

Neste øvelse er ettbeins hipthrust, her kan du fokusere å presse hofta så langt opp du får til. Gjennomfør 20 repetisjoner på det samme beinet før du bytter og gjentar på motsatt bein.

Tredje øvelse er gående utfall fremover, her utførte jeg øvelsen med en liten tvist. Ved å bruke Ulrik som ekstra vekt, og vri han til motsatt side fra det beinet jeg satt frem fikk jeg skikkelig trening for magen samtidig. Her er det greit å ha litt plass, utfør 10 steg totalt.


Helt til slutt venter knebøy, men også her med en variant som gjør øvelsen tyngre. Ta først 10 vanlige knebøy, før du gjennomfører 10 nye hvor du skal holde 15-20 sekunder i bunnposisjon. Har du ekstra belastning i form av baby, kettlebells eller lignende skal du i alle fall kjenne det!

Gjennomfør økta som en sirkel, uten pause mellom øvelsene. Etter alle øvelsene er gjennomført kan du ta 1-2 minutters pause, før du gjennomfører det hele på nytt. Kjør gjerne 4-5 runder, så skal beina være rimelig slitne. Om de mot formodning ikke skulle være det så er det bare å kjøre et par runder til. Jeg elsker økter som dette, korte, effektive og kan gjennomføres akkurat der du er uavhengig av utstyr. Så om du sitter godt i sofaen akkurat nå oppfordrer jeg deg til å reise deg opp, og gjennomfør økta. Super avsluting på kvelden, og du har fått inn ei ekstra treningsøkt på under en halvtime. Legg bort mobilen, klapp sammen maskina og få opp pulsen på slutten av denne torsdagskvelden! Jeg gjennomførte økta tidligere i dag og kjenner det allerede, legg gjerne igjen en kommentar om hvordan økta føles for deg også når du har gjennomført. God trening!