Spicy linsekaker

Det er mandag igjen, og i dag har jeg et supert vegetar-tips til dere! For jeg har nettopp oppdaget linsekaker, det er så godt. Det er kanskje ikke nytt for mange av dere, for det finnes jo et helt hav med vegetarretter det er mulig å lage. Jeg har ikke laget så alt for mange selv enda, men minimum hver mandag skal det komme en vegetaroppskrift her på bloggen. Denne fikk jeg av ei venninne, og nå som lunsjen er over er jeg sjeleglad for at jeg laget nok til å ha med på jobb i kveld. For å lage linsekakene trenger du:

3 dl grønne linser ♥ 2 dl havregryn ♥ 1 dl havremel ♥ 1/2 løk

 1 egg ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 1/2 rød chili ♥ 2 ts salt ♥ 1 ts ingefær

Finhakk løk, hvitløk og chili og legg i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene, og bruk en stavmikser for å få massen godt blandet sammen. Den skal være relativt grov, så ikke kjør den for mye sammen. Bruk hendene til å forme til små kaker, en stor spiseskje er nok til en kake. Stek et par minutter i panna på hver side, før du flytter de over til et stekebrett og setter de i ovnen på 200 grader i omtrent 15 minutter. Linsekaker smaker kjempegodt i seg selv, Ulrik storkoste seg med et par til lunsj han også. Jeg serverte med søtpotetmos, hvitløkskesam, stekt vårløk og litt salat. Du kan også fint servere linsekaker som tilbehør til f.eks laks hvis du vil, disse kan brukes til det meste. En smaksbombe med mye næring, som kan nytes av både liten og stor. Hvis du ikke er glad i sterk mat kan du også bytte ut chili/ingefær med andre typer krydder. Her i huset er vi glade i sterke smaker, så disse ble midt i blinken!

Etter en rolig start på dagen skal vi komme oss ut for å leke i sola før jeg skal på jobb. Håper dere har en nydelig start på uka!

Topp 7 med bæremeis

For en helg dette har vært! Jeg har kost meg så utrolig mye på tur sammen med gutta mine, og tilbakelagt flere mil og høydemeter med Ulrik i bæremeis. Det har gått over all forventning, ingen klaging eller sutring til tross for flere timer med gange i strekk. Jeg har virkelig fått svettet min del i helga, og det kjennes i beina at de har jobbet bra. Vi har gått Topp 7 over to dager, og lå i telt fra lørdag til søndag. Det hadde sikkert gått greit å ta løypa på en dag, men det var i grunn nok for oss alle med fire topper på lørdag før vi tok de tre siste i dag. Vi var veldig spente på hvordan Ulrik sin første natt i telt kom til å bli, og han sov godt i vognposen sin. En feil klarte vi likevel å gjøre, da vi bestemte oss for å slå opp teltet rett ved vannet med en hel drøss ender. Da fungerte det dårlig å legge mini, når han hørte gakk-gakkene rett utenfor teltet og bare ville ut. Noen nybegynnerfeil hører kanskje med, så nå er vi bedre beredt til vår neste telttur.  For det blir definitivt flere, ingenting er som kvalitetstid med guttene mine. Jeg synes det er så viktig å lære Ulrik å sette pris på naturen tidlig, og med turer som dette tror jeg ikke at det kommer til å være noe problem ♥


Nå skal jeg synke sammen med kjæresten i sofaen med litt godis og en serie, perfekt avslutning på en herlig helg ♥

Nybakt turproviant

Så snart Ulrik våkner skal vi komme oss avgårde, vi skal nemlig gå Topp 7! Vi deler turen opp på to dager, og skal ligge ute i telt i natt. Dette blir vår første telttur med barn, så dette blir spennende. Sola steker så håndduker er pakket ned og vi satser på kveldbading etter en lang gåtur i sola. Jeg har brukt morgenen på å bake turproviant, det er så enkelt å lage god turmat. Rundstykker og kjeks med mye god energi pluss litt frukt, proteinbarer og bær, da har vi kommet langt. Jeg gleder meg virkelig til et herlig døgn ute i marka med gutta mine, og det er ingen fare for at vi skal gå tom for energi. Oppskrift på rundstykker ser slik ut:

6 dl havregryn ♥ 2 dl havremel ♥ 1,5 dl solsikkefrø ♥ 1 dl sesamfrø

2 dl linfrø ♥ 5 egg ♥ 3 dl melk ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver 

Start med å sette ovnen på 220 grader, og bland alle ingrediensene godt sammen. Jeg valgte å fordele deigen i småmuffinsformer, og brukte to spiseskjeer til å fordele. Deigen blir nemlig litt klisste, så det er den enkleste måten å unngå søl. Press deigen godt ned i formene, og topp med litt ekstra solsikkefrø. Ønsker du å bruke hendene til å forme rundstykker går det også helt fint. Sett inn i ovnen i 18-20 minutter, og la de avkjøle seg på rist.

Dere skal selvfølgelig få oppskriften på kjeksene også, den er enda enklere og ser slik ut: 

2,5 dl havregryn ♥ 2,5 dl speltmel ♥ 3 bananer

2 egg ♥ en neve mandler ♥ 50 g mørk sjokolade

Mos bananene med stavmikser, og tilsett resten av ingrediensene. Hakk sjokolade og mandler i den størrelsen du foretrekker. Jeg liker personlig litt store biter, slik at det blir ekstra tyggemotstand i kjeksene. Form til kjeks ved hjelp av to spiseskjeer, og fordel på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15-18 minutterNå skal jeg pakke inn i bilen og satser på at vi kommer oss avgårde ganske snart, ønsker dere alle en helt nydelig helg! 
 

Drømmedager

Trondheim har virkelig levert noen drømmedager denne uka! Med herlige temperaturer og sol er det virkelig ingen grunn til å holde seg innendørs. Med Ulrik i bæremeisen ble det en herlig tur på Ladestien med Drea i dag, og den ekstra vekta i varmen ble det virkelig en svettefest. Ulrik elsker å sitte i meisen og se på alt vi går forbi, og jeg synes det er herlig å gå turer som ikke nødvendigvis fungerer så bra med vogn. I helga planlegger vi fjelltur med telt hvis været er med oss, jeg krysser virkelig fingrene!

Tights fra Röhnsich (-40%) / og topp fra Reebok (lenkene i innlegget er sponset)
 

Jeg har alltid med masse vann på tur, både til Ulrik, meg selv og ikke minst Guapo. Tenk så varmt det er å være ute i varmen med pels! Nå om sommeren er det ekstra viktig å huske på de firbeinte, så vi tok oss noen pauser med avkjøling i skyggen i dag. På vei hjem hentet jeg mat fra Sushi Bar, det er alltid en favoritt! Jeg har fått helt dilla på sushi i det siste, det er perfekt sommermat. Lett, kaldt og nydelig på smak, samtidig som det kan nytes hvor som helst. Det er jo så lett å ta med seg, og plutselig har du tidenes piknik. Dagens lille tips, overrask kjæresten, et familiemedlem eller venn med turdate og sushi, så har du virkelig gjort dagens gode gjerning ♥


 

Må alt likestilles hele tiden?

Jeg er fullstendig klar over at vi her heldige her i Norge, hvor gutter og jenter vokser opp med like muligheter. Slik har det ikke alltid vært, og i store deler av verden er det lagt i fra tilfelle. Så jeg mener på ingen måte at vi skal slutte å kjempe for likestilling, men en plass må grensa gå. Jeg blir litt matt av at absolutt alt skal likestilles hele tiden. Nå i sommer har jeg lest x antall saker om at vi kvinner ta rattet, fordi det stort sett er menn som kjører på ferieturene i sommer. Jeg synes det er helt bak mål at jeg ta rattet, bare fordi få kvinner kjører langturer. Min samboer synes det er morsommere å kjøre enn å sitte på, noe jeg er utrolig glad for. Fordi jeg synes det er uendelig mye morsommere å teste alle Snapchat-filter, sjekke Instagram, se på natur, sove, være dj, sittedanse eller underholde/ gi leker til lillen i baksetet enn å bare sitte bak rattet. Når det er det jeg foretrekker, så kommer jeg ikke til å kjøre mer bare for at kjøring bør likestilles mer i Norge. Jeg kjører til jobb hver dag, på langturer når samboeren ikke er med og selvfølgelig hvis han er trøtt. Ellers gir jeg gladelig fra meg førersetet for å gjøre noe jeg heller liker. Det er stort sett jeg som lager middag hjemme også, fordi jeg elsker å lage mat. Skulle min bedre halvdel ønske å lage mat en dag ville jeg selvsagt ikke nekte han det, men det er stort sett min oppgave. Det kunne ikke falle meg inn å endre på dette bare fordi det for noen faller inn under gammeldagse kjønnsroller. For oss handler det om å fordele ting i hverdagen slik at begge to får gjøre det vi liker best, og det må vel være det viktigste? Jeg synes også herrefotball er mye morsommere enn kvinnefotball, men det er det nesten tabu å skrive. Motsatt synes jeg kvinnehåndball er mye gøyere enn å se på herrene, og det må jeg vel få lov til å mene? Det er jo bare fint at vi er ulike og liker forskjellige ting, for tenk så kjedelig det ville ha vært ellers! Så lenge det ligger like muligheter i bunnen, må vi alle få lov til å ha ulike preferanser. Det er jo ingen hensikt om kampen for likestilling på enkelte områder blir dratt så langt at man blir tvunget til å gjøre ting man ikke liker, kun for likestillingen sin skyld. Hilsen fra hun som gjerne sitter i passasjersetet på bilen og lager mat, men som løfter dobbelt så tungt som kjæresten sin ♥

Video: barnevogn-trening

Det er så fantastisk vær ute nå, det må selvsagt utnyttes. Det blir mange turer med hund og barnevogn i sommer, og jeg prøver alltid å snike inn litt ekstra trening i hverdagen. Jeg har fem øvelser jeg pleier å ta med barnevogn som får trent hele kroppen. Pikes, glutebridge, rollouts, pushups og bulgarske utfall er de jeg kjører og det brenner godt! Jeg kjører som en sirkel uten pause mellom øvelsene, og kjører stort sett 3-4 runder. I tillegg til å kjøre styrkeøvelser synes jeg vogna er helt super å løpe med, så det er virkelig ikke noe problem å få trent litt med baby med på tur!

Singlett fra Reebok / sko (-25%) fra Adidas (sponsede lenker)

Ekstra trening gjør meg alltid i godt humør, og jeg har virkelig troa på at happy mom = happy baby! I tillegg blir Guapo glad også, som får tygge på pinner mens jeg svetter. Virkelig helt herlig på solfylte dager ♥


Håper alle mammaer der ute fikk noen tips, der er så mye man kan gjøre om man bare bruker fantasien!

Bulgursalat med egg

Hei dere ♥ Jeg tenkte bare jeg skulle titte kjapt innom her for å gi dere et supert lite middagstips, nemlig bulgursalat. Det ble lunsjen min i dag, men jeg laget dobbel porsjon og den til overs tar jeg med på kveldsvakta mi. Bulgur kan brukes i en hel drøss med retter, og er ferdig på bare 10 minutter. Det gjør det til et supert alternativ når tiden er knapp, for dette er virkelig middag i en fei. Hver gang jeg koker bulgur putter jeg også en buljongterning oppi kasserollen, for å tilsette ekstra smak. Kok egg samtidig som bulguren koker, og skjær opp de grønnsakene du ønsker. Jeg har fått dilla på reddik og soltørkede tomater i salaten de siste ukene – så godt! Derfor ble de med i dag også, og jeg gleder meg alt til å spise porsjon to litt senere i kveld. 


Nå skal jeg komme meg avgårde på jobb, med treningsbagen pakket så jeg kan trene rett etterpå. Mandagen sin det, håper dere har en super start på uka!

Legg frukt på grillen i sommer!

Det er lite som slår fersk frukt om sommeren, det er virkelig favoritten! Jeg tenkte å dele et lite tips med dere i kveld, som er helt perfekt på soldager som denne. Det er nemlig like godt å grille frukt som å grille mat, det blir en kjempegod dessert. Ananas og banan er mine favoritter, men mango og melon er også godt. Skjær frukt i store deler slik at den ikke faller mellom grillristene. Vend gjerne fruktbitene i sukrin gold og legg direkte på grillen. La de ligge til de får fin farge, og ta de av. Server med vaniljekesam og nøtter over – så har du en dessert som smaker helt nydelig, og er så sunn som du får det! Dette er virkelig sommerkos på sitt beste, og kan spises hver dag om du vil.
Del gjerne deres beste frukt-desserter i kommentarfeltet, samtidig som dere lover meg å prøve denne ♥

Våre fem endringer for å spare miljøet

Som jeg har nevnt tidligere ønsker både jeg og samboeren å bli mer miljøbeviste. Jeg er så glad for at dette er noe vi begge ønsker, fordi jeg tror det ville vært vanskelig å gjøre endringer for familien hvis vi begge ikke var innstilt på det. Nå har vi bestemt oss for fem enkle tiltak for som vi skal fokusere på, det synes jeg er en veldig god start! Kanskje finner vi på flere enkle ting vi kan gjøre etterhvert, eller kanskje noen av dere har gode tips å dele. Hvis alle gjør litt, så utgjør det så mye! Så om du har lyst til å gjøre en liten innsats for den fantastiske planeten vi lever på, så kanskje du også tar med deg noen av disse punktene inn i hverdagen?

♥ Spise mindre kjøtt og meieriprodukter. Jeg kommer nok aldri til å bli en vegetarianer, men å spise mindre kjøtt og meieriprodukter enn før er ikke noe problem. Før kunne jeg lett spise meieriprodukter 3-4 ganger om dagen, og karbonadedeig nesten hver dag. Nå holder det med ett meieriprodukt dagen, og rødt kjøtt en til to ganger i uken.

♥ Gå og sykle mer. Det er så lett å ta bilen på kjappe turer til butikken, svigermor eller lignende – men nå skal jeg bli flinkere til å la den stå. Det er jo mye bedre for miljøet å la den stå, i tillegg til at jeg får litt ekstra trening av å bære handleposer!

♥ Bytte bil. Hverdagskabalen vår hadde aldri gått opp uten bil, så å bare reise kollektivt er ikke en mulighet for oss akkurat nå. Men vi er begge enige om at vi skal bytte til elbil med engang leasingavtalen vår løper ut om et års tid. Vi hadde egentlig bestemt oss for å bytte til en stor SUV, men det har vi gått helt bort i fra nå.

♥ Kjøpe mindre.  Jeg har en tendens til at jeg har lyst til å bytte ut helt fine ting, bare fordi jeg har lyst på noe nytt. Jeg har helt ærlig ikke tenkt så mye over det tidligere, men det er jo en håpløs egenskap. Heldigvis har jeg verdens snilleste og flinkeste samboer,  som snekrer alt mulig av materialer han har til overs. På den måten kan “gamle” møbler få nytt liv, og vi trenger ikke å kjøpe nye ting.

♥ Ta med egne handlenett i stedet for å kjøpe plastposer. 

Det er altså ikke så store tiltak, men for oss er det et stort steg i riktig retning. På dager som dette når sola skinner, himmelen og havet er blått og jeg får være ute i naturen – da er jeg ekstra takknemmlig for å få leve på denne fantastiske planeten. Da skulle det virkelig bare mangle at jeg gjør litt for å ta vare på den.

Nå er jeg nysgjerrig, er dere lesere miljøbeviste? 

Frisk og søt avocadokake

Det høres kanskje rart ut med avocado og kake sammen, men det er faktisk helt utrolig godt! Avocado gjør seg virkelig i alt, om det er i smoothies, på brødskiven eller i kake. Da jeg fikk servert denne første gangen av ei venninne var jeg litt skeptisk, men den skepsisen forsvant fort! For en så fyldig og søt kake er det lenge siden jeg har smakt. Jeg går rett på sak med oppskriften som er enkel samtidig som den selvfølgelig er sunnere. For å lage bunnen trenger du: 

100 g pecannøtter ♥ 150 g dadler ♥ 25 g kokosflak

30 g kakaopulver ♥ 35 g kokosolje

Bløtlegg nøttene over natta og hell av vannet, kokosoljen smelter du i ei panne. Kjør alt sammen i foodprosessor og fordel i en springform. Gjerne bruk hendene til å trykke den jevnt ut.  Plasser bunnen i kjøleskapet, og sett i gang med å lage fyllet. Til det trenger du:

5-6 avocadoer ♥ 125 ml limejuice ♥ 1/2 sitron

90 g kokosolje ♥ 125 ml honning

Også her smeltes kokosoljen, og alle ingrediensene kjøres sammen. Hell over bunnen og sett kaken inn i kjøleskapet i et par timer. Jeg anbefaler å gå tur eller å trene litt i mellomtiden, hvis ikke kan ventetiden bli lang! Fyllet kan virke litt tynt når du setter det inn i kjøleskapet, men etter å stivnet blir det helt perfekt konsistens. Fyldig og frisk, med en fantastisk søt og god smak. Da er det bare å komme seg på kjøkkenet, dere vil ikke angre!