Nybakt turproviant

Så snart Ulrik våkner skal vi komme oss avgårde, vi skal nemlig gå Topp 7! Vi deler turen opp på to dager, og skal ligge ute i telt i natt. Dette blir vår første telttur med barn, så dette blir spennende. Sola steker så håndduker er pakket ned og vi satser på kveldbading etter en lang gåtur i sola. Jeg har brukt morgenen på å bake turproviant, det er så enkelt å lage god turmat. Rundstykker og kjeks med mye god energi pluss litt frukt, proteinbarer og bær, da har vi kommet langt. Jeg gleder meg virkelig til et herlig døgn ute i marka med gutta mine, og det er ingen fare for at vi skal gå tom for energi. Oppskrift på rundstykker ser slik ut:

6 dl havregryn ♥ 2 dl havremel ♥ 1,5 dl solsikkefrø ♥ 1 dl sesamfrø

2 dl linfrø ♥ 5 egg ♥ 3 dl melk ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver 

Start med å sette ovnen på 220 grader, og bland alle ingrediensene godt sammen. Jeg valgte å fordele deigen i småmuffinsformer, og brukte to spiseskjeer til å fordele. Deigen blir nemlig litt klisste, så det er den enkleste måten å unngå søl. Press deigen godt ned i formene, og topp med litt ekstra solsikkefrø. Ønsker du å bruke hendene til å forme rundstykker går det også helt fint. Sett inn i ovnen i 18-20 minutter, og la de avkjøle seg på rist.

Dere skal selvfølgelig få oppskriften på kjeksene også, den er enda enklere og ser slik ut: 

2,5 dl havregryn ♥ 2,5 dl speltmel ♥ 3 bananer

2 egg ♥ en neve mandler ♥ 50 g mørk sjokolade

Mos bananene med stavmikser, og tilsett resten av ingrediensene. Hakk sjokolade og mandler i den størrelsen du foretrekker. Jeg liker personlig litt store biter, slik at det blir ekstra tyggemotstand i kjeksene. Form til kjeks ved hjelp av to spiseskjeer, og fordel på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15-18 minutterNå skal jeg pakke inn i bilen og satser på at vi kommer oss avgårde ganske snart, ønsker dere alle en helt nydelig helg! 
 

4 kommentarer
  1. Det hørtes utrolig koselig ut!! 😀
   Du får fortelle når dere er tilbake hvordan det var å ha med et lite barn på telttur 🙂
   God helg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg