Godt nytt år!

Hei dere! Nå er det straks klart for årets siste økt på Kaliber, før det blir nyttårsfeiring med gode venner ikveld. Det er helt vanvittig å se tilbake på dette året, fordi det har skjedd så utrolig mye. 2011 har uten tvil vært det mest begivenhetsrike året i livet mitt så langt – og jeg gleder meg til å oppleve minst like mye i 2012. Mitt nyttårsforsett er å få en større pokal på hylla mi, og sta som jeg er skal jeg få det til 😉 Det er så viktig å ha mål å jobbe mot, det har jeg skrevet om i dette innlegget. Derfor synes jeg nyttårsforsett er en fin ting, så lenge man ikke dropper de halvveis i februar. Jeg har bestemt meg for å gjøre 2012 til mitt år, og jeg har troen på at det blir det beste året noensinne. Jeg skal følge mine drømmer og mål 100%, fordi vi får bare en sjanse her i livet.

Ønsker dere alle en fantastisk feiring i kveld, og et enda mer fantastisk nytt år. I morgen starter vi alle med blanke ark, og vi har 365 dager å se frem til. Tusen takk til alle dere som har fulgt bloggen min i år, og vit at dere er en stor motivasjonskilde for meg. Jeg skal gjøre mitt beste for å forsette å motivere dere også gjennom det nye året med mye iver og  treningsglede. Ha en herlig kveld kjære lesere – og GODT NYTTÅR!

Julegodt og trening

Jeg var som nevnt veldig usikker på om jeg skulle poste det siste innlegget, men etter alle tilbakemeldingene jeg fikk er jeg veldig glad for at jeg gjorde det. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen – jeg har verdens beste lesere. Tusen takk alle fine kommentarer 🙂

I dag er det kun cardio som står på treningsplanen, og det blir på mølla. I morgen blir det derimot årets første ( og sikkert siste) skitur! Gleder meg masse til å prøve ut de nye fine skiene mine ute i skogen. Ei styrkeøkt blir det selvfølgelig også, og det er gøy å merke at det går fremover. Tenkte jeg skulle poste gårsdagens økt så dere får se tallene. Det går sakte men sikkert oppover 🙂

Knebøy 3 x 5, 59,5 kg

Benkpress 3 x 5, 41 kg

Pendlay rows 3 x 8, 35 kg

Pullups 3 x 5

Sidehev 3 x 12, 7,5 kg

        Fornøyd etter ei god økt 🙂

Tenkte jeg skulle dele enda litt julegodt med dere, vi er jo ikke helt ferdig med julen enda 😉 Dette er en god, gammel klassiker  – brente mandler. Bruker sukrin i stedet for vanlig sukker, og smaken blir nesten helt lik. Det er veldig lettvindt og veldig godt! Jeg brukte 200 g mandler, 200 g sukrin og 2 dl vann som jeg kokte på middes varme i en kjele i ca. 1 time. Julesnadder!

Nå roper mølla på meg, og en time går fort unna med denne dama på ørene! Håper dere har en fantastisk jul, og nyter den for alt den er verdt 🙂

Confessions

Dette innlegget har vært lagret i arkivet mitt lenge nå, uten at jeg har postet det. Jeg har prøvd å ikke utlevere meg selv for mye på bloggen, noe jeg virkelig gjør i dette innlegget. Men siden mange av dere har blitt inspirert til å begynne med fitness etter å ha fulgt bloggen min føler jeg at jeg må være 100% ærlige med dere.

Mange har spurt meg om hva som var det verste med konkurranse-dietten. Det var ingen fysiske bivirkninger som plaget meg spesielt, men det lille jeg merket har jeg ramset opp her. Det er godt mulig de jentene som bruker varer får mer fysiske bivirkinger, men for alle som gjør som meg og stiller rene vil nok ikke dette være noe problem. Det aller verste for meg var uten tvil ukene etter konkurranse, og det psykiske.

Etter 16 uker på diett hadde jeg fantastisk lyst til å spise ALT jeg kom over i dagene etter konkurransen. Når magen er vant til kun ren mat over lengre perioder sier det seg selv at den protesterte når jeg proppet innpå med boller, lakris og sjokolade. Det gikk som det måtte gå, og jeg ble totalt forstoppet. Magen stod rett ut, og jeg så virkelig ut som jeg var gravid. Ettersom jeg var helt forstoppet ble det så fullt i magesekken min at jeg kastet opp ufrivillig etter å ha spist mat. Det var rett og slett ikke plass til mer, og dermed kom maten bare opp når jeg spiste. Dette sleit jeg med i nesten to uker før jeg endelig gikk til legen og ble kvitt forstoppelsen.

Når magen min ikke stod rett ut lenger, fikk jeg endelig se hvordan jeg egentlig så ut. Jeg hadde lagt på meg 10 kilo på to uker, og selv jeg visste at en del av kiloene var vann hjalp ikke dette. Panikken bredte seg, og jeg forsatte å kaste opp. Jeg visste at det ikke var bra, men jeg klarte ikke å takle den enorme forskjellen på kroppen min på så kort tid. Jeg hadde aldri trodd dette om meg selv og trodde virkelig jeg var mye sterkere enn at jeg skulle ty til en sånn løsning. Jeg som er så opptatt av et sunt liv og gjøre det beste for kroppen min – hvorfor skulle jeg gjøre kroppen min så vondt? Et av symptomene på spiseforstyrrelser er å holde det hemmelig – derfor bestemte jeg meg for å fortelle det til to av mine beste venner. Ved å innrømme det og snakke om det kom jeg over det – men jeg skal ærlig innrømme at det tok noen uker. 

Jeg er ekstremt glad for at jeg fikk snakket ut om det med vennene mine, jeg tørr ikke tenke på hvordan utviklingen ville ha blitt hvis ikke. Det var tusen ganger værre for hodet å takle vektoppgangen enn jeg trodde det skulle være. Jeg ville ikke prøve å holde meg i konkurranseform, men 10 kilo på to uker ble for mye. Jeg vet nå til neste gang hva jeg ikke skal gjøre etter en konkurranse. Jeg skal ikke blir forstoppet og jeg skal ikke kaste opp, men ta det hele veldig med ro. Jeg sier for all del ikke at dette skjer med alle – men jeg vil bare at dere som tenker å stille skal være klar over at det kommer til å være tøft i etterkant. Hvis dere er forberedt på det kan dere unngå det, og heller bare oppleve alt det fine sporten har med seg. For det er en fantastisk fin sport å holde på med, ikke la noen fortelle dere noe annet. 

Matinspirasjon

I går var jeg på byen med alkohol for engangs skyld, og igjen beviser jeg for meg selv at det ikke er verdt det. Heldigvis er det styrkefri i dag, og dagens trening blir derfor en runde på mølla. Det blir godt å svette av meg noen kalorier fra matinntaket de siste dagene, og ikke minst fra gårdagens bytur. Jeg hadde egentlig tenkt å prøve ut de nye skiene mine i dag, men jeg holder meg heller innendørs i det forferdelige været. Litt ( veldig ) urven etter natten hadde jeg lyst på noe digg til frokost, og valget falt på proteinpannekaker. Tenkte jeg skulle dele litt mer matinspirasjon med dere, for det er nemlig fullt mulig å spise sunt og godt i julen selv om man koser seg litt ekstra.


Sjokofluff med mandarinbåter


Cottage cheese med gojibær, sesamfrø, kakaonibs og stevia vanilla cream.


Sånn går det når man er på jobb og glemmer matpakken sin hjemme 🙂 

Her i huset er vi litt leie av tung julemat, og dagens middag blir derfor taco. Veldig ujulete, men veldig godt! Dessert blir fruktsalat, og jeg tenkte jeg skulle ha marshmallow dip over. Greit med kalorifrie alternativ i julen 🙂 Nå skal jeg prøve å få gjort noe fornuftig – ha en fin dag folkens!

1. juledag

God morgen alle sammen 🙂 Jeg stod akkurat opp, og er helt uthvilt og klar for en ny dag. 1.juledag er årets beste fridag synes jeg – bare avslapping med de beste på menyen. I går var en fantastisk dag med familien, med alt for mye god mat og drikke. Akkurat som det skal være 🙂  Jeg fikk alt jeg ønsket meg i år, og selv om det egentlig ikke er lov til å si hva man ble aller mest glad for – så er jeg overlykkelig for disse:

Forhåpentligvis blir det mye bra vær fremover slik at jeg kan gå mye på ski fremover. Veldig gøy, og ikke minst dødsbra kondisjonstrening! Det blir ikke noe skitur i dag, men ei økt på Kaliber med Paulie. Jeg elsker å trene på dager etter jeg har spist mye mat – gir så bra trykk på trening. Jeg skal trene armer, legger og mage i dag – før det blir ei ny styrkeøkt i morgen. Det er så digg å trene i jula, fordi vi har gymmet nesten for oss selv. Og nei, vi er ikke gale bare fordi vi velger å tilbringe noen timer på Kaliber i jula 😉

Fikk du det du ønsket deg i år?

God jul :)

Jula er uten tvil favoritt-høytiden min. Jeg får tilbringe tid med alle menneskene jeg er glad i, og ingenting er bedre enn det. Men likevel veit jeg at det er mange som gruer seg til jula. Gruer seg fordi det blir mye mat i jula, og man frykter derfor å legge på seg. Personlig skal jeg ikke bry meg så hardt om hva jeg spiser i jula. Med det mener jeg ikke at jeg skal fråtse i absolutt alt, men jeg skal kose meg med god mat og drikke. Det tror jeg er sunt for alle – det er tross alt bare jul en gang i året. Og det er virkelig ikke det man gjør mellom jul og nyttår som teller – men hva man gjør mellom nyttår og jul.

Ok, så legger man kanskje på seg et par kilo iløpet av jula. Men er det virkelig verdens undergang? Det er bare å komme seg back on track igjen 1. januar – så forsvinner julekiloene fort. Hvis du i tillegg er flink til å trene iløpet av juledagene kan du få noen skikkelig gode økter som følge av ekstra mat og energi i systemet. For min del skal jeg trene akkurat som vanlig i jula, rett og slett fordi jeg elsker å trene. Jeg kan ikke se for meg hvordan hverdagen ville vært uten trening, og forhåpentligvis vil jeg aldri oppleve det heller. Jeg er akkurat ferdig med kveldens treningsøkt, og neste økt blir på søndag. I morgen er hellig, da er det kun familiekos som gjelder. Jeg skal stå opp og spise julestrømpa mi, ribbe og dessert med god samvittighet. Det er julaften, og den skal nytes fullt ut med familien. Håper alle dere gjør det samme, og nyter julaften med alt den bringer. Jeg ønsker alle mine fantastiske lesere en magisk jul. Stor juleklem fra meg til alle dere 🙂 

 

Tunfiskrøre & treningsglede

Hei dere 🙂 Da er det lille julaften – dagen før dagen! Jeg kjenner virkelig at jeg gleder meg nå, jeg elsker jula og alt som hører med. Nå er jeg akkurat ferdig med å lage tunfiskrøre, og jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere. Det er så mye lettere å gjøre sunne matvalg når man har laget mye godt å velge mellom 🙂

1 boks tunfisk i vann

1 boks mager kesam

1/2 paprika

1/2 purre

1 eple

Sitronsaft

Salt & pepper

Finhakk purre, paprika og eple og bland alle ingrediensene godt sammen. Press ønsket mengde sitronsaft over, og krydre etter smak. Jeg synes sitronsaften og eplen gir så syrlig og god smak sammen med tunfisken. Det blir digg på frokostbordet i morgen!

Økta mi i går gikk over all forventning – og det hadde jeg virkelig ikke trodd! Jeg var fortsatt litt sliten etter jentetur med sene kvelder og mye dårlig mat, men psyket meg opp før jeg gikk inn på gymmet. Og for første gang klarte jeg 5 x 12 reps på dips – hurra! Det er så utrolig gøy å klare mål når man har jobbet en stund for å få det til, det gir mye motivasjon og treningsglede. I juni klarte jeg ikke å ta en eneste dip, så jeg har kommet et stykke. Nå skal jeg gradvis henge på tyngre vekter når jeg tar dips, og forhåpentligvis blir jeg supersterk etterhvert 😉 Nå skal jeg gjøre unna det siste som venter før alt er klart for julaften. Etter familiekos ikveld blir det ei økt på gymmet med verdens beste treningspartner Paul, og jeg tenkte å skrive et innlegg om trening og mat i jula senere idag. Ha en flott lille julaften så lenge 🙂

Juleknekkebrød & eggesalat

Jeg synes virkelig eggesalat er noe som hører med i julen. Det er et must på frokostbordet, men den trenger virkelig ikke være full av majones og rømme. Jeg laget en sunn og god variant i dag, og den ble kjempegod 🙂 Enkel og lettvint er den også, her er oppskriften: 

6 hardkokte egg

2 bokser mager kesam

1/2 purreløk 

1/2 paprika

1 ts salt

1 ts stevia

1 ts karripulver

1/4 ts chilipulver

Kok eggene og la de avkjøle seg før de deles med eggedeler. Finhakk purre og paprika og bland sammen med resten av ingrediensene i en bolle. Smak deg frem med krydderet slik at smaken blir perfekt 🙂 

Jeg lagde også en stor porsjon med knekkebrød for å ha denne gode eggesalaten på, og de ble også en suksess! Brukte denne oppskriften – men blandet også inn 2 dl finhakkede tranebær og 1 ts stevia for å få mer julesmak på de. 

Nå skal jeg stikke på Kaliber for å trene, der blir herrrlig! Ha en fin dag 🙂 

Home

Da er jeg hjemme etter en noen fantastiske dager i København. Tidenes reise med alt en jentetur skal inneholde 🙂 Planen var i trene i kveld, men etter forsinkelser og en lang reise ble det for sent ikveld. Jeg stiller heller sterkt på gymmet i morgen – og jeg gleder meg allerede! Kjenner at jeg får litt abstinenser av å gå lenge uten å løfte vekter. Det ble nemlig ikke så mye trening i København, men jeg er sikker på at vi har gått flere mil tilsammen. Jeg får litt bedre samvittighet av å late som om shopping er trening 😉


Pigene på shopping på Strøget

Min store svakhet! Jeg ELSKER fudge <3

Enda en svakhet – jeg elsker nemlig kanelsnurrer og 😉

Kakao med krem og verdens beste jente 🙂

Nå skal jeg pakke inn alle de fine julegavene jeg har kjøpt før jeg skal finne senga. En ny treningsdag venter imorgen -og som dere ser av bildene har jeg litt å trene av meg 😉 Håper dere har en fin kveld kjære lesere!

Pepperkake cookies

Dette er uten tvil den BESTE oppskiften jeg noen gang har postet! Så om du bare har tenkt å lage et slag med sunne kaker denne jula bør det være disse herlighetene. Sunne og fantastisk gode! Jeg henter utrolig mye inspirasjon fra denne nettsiden, og lager min egen vri på oppskriftene. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg finner opp alle disse oppskriftene selv, og denne gangen var det gingersnaps-oppskriften jeg tok utgangspunkt i.

125 g havremel

60 g mandelmel

10 g fiberfin

1 dl vann

2 ss yaconsirup

2 eggehvitter

4 ss stevia ( kan erstattes med sukrin eller annen søtning)

1 ts malt ingefærpulver

1 ts kanel

1/2 ts salt

1 ts bakepulver

5 g mandelflak til pynt ( kan sløyfes)

Bland alt det tørre godt i en bolle. Tilsett eggehvittene, yaconsirup og vann og bland det hele godt. Du behøver ikke å vispe, jeg brukte bare ei sleiv til å blande med. Deigen skal bli ganske tykk og litt klissete.  Form små rundinger på et bakepapir, trykk mandelflakene litt ned i deigen. Stekes midt  i ovnen på 175 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar de i en tett boks. Dette er definitivt min nye julefavoritt!


Dette er virkelig cookies det smaker jul av – og det beste av alt er at de er sunne også! Hele oppskriften innholder 740 kalorier, og jeg fikk 30 cookies tilsammen. Næringsinnhold pr stykk:

Kcal: 25

Protein: 1,6 g

Fett: 0,6 g

Karbohydrat: 3,5 g

Nå skal jeg snart kjøre for å hente Christina, før vi setter kursen mot København. Herregud, som jeg gleder meg til en skikkelig jentetur med shopping og champagne 🙂 Vi skal bo på spa og fitness hotell – så jeg regner med at jeg får trent litt mellom slagene. Likevel er det langt i fra trening som blir hovedfokus denne ferien, jentetur er jentetur! Ha en flott søndag alle sammen, det skal iallefall jeg ha 🙂