Vil du komme i ditt livs beste form?

Vil du komme i ditt livs beste form? Jeg har nemlig oppskriften til deg, og den er enklere enn hva du kanskje trodde.

 Dette er meg på ferie i Gran Canaria i januar 2010.

 


 September 2013:

 

Samme jente – ulik fasong på kroppen.

 Hva er så oppskriften? Jo – det er ganske enkelt å BESTEMME seg. Vanskeligere er det faktisk ikke. ALLE kan få til dette, kom ikke til meg og klag på genetikk – for jeg er faktisk ikke genetisk anlagt for å se ut om jeg gjør nå i det hele tatt. Som dere ser å bildene over har kroppen min hatt ulik fasong gjennom årene, men jeg har formet den ved hjelp av styrketrening og kostholdsendring.  Nicknamet mitt på barneskolen var “purka” – fordi jeg hadde litt for mange ekstra kilo på kroppen. Det har jeg hatt siden jeg var lita – helt til jeg bestemte meg å faktisk gjøre noe med det! Jeg kontaktet noen med peiling, fikk en treningsplan og et kostholdsoppsett og fulgte det 100%. Da mener jeg også 100% og ikke 95%. Det er det lille ekstra som kan utgjøre en så enormt stor forskjell. Min nåværende coach Elitetrener bruker samme type matplaner og treningsprogram på jenter og gutter vil komme i bedre form, og ikke nødvendigvis skal stille i konkurranse. Det er med andre ord ikke noe hokuspokus for å komme i fitnessform – det gjelder bare å gjøre det du skal til enhver tid. Tror dere ikke det har vært ganger på dietten jeg har hatt lyst til å spise hamburger i stedet for torsk? Og å ligge på sofaen i stedet for å løpe intervaller? Selvfølgelig skjer dette – men jeg gjør likevel det jeg skal. Jeg er ei helt vanlig jente på 24 år, men jeg er fokusert og 100% dedikert mot målet mitt. Jeg har rett og slett jobbet ræva av meg – bokstavelig talt.

 

Nå sier jeg ikke at alle skal komme i konkurranseform – jeg synes jo selv helt ærlig at den formen ikke er fin å gå rundt med året rundt. Jeg tror heller ikke på at det er sunt å være så fantisk opptatt av hva man spiser/trener 365 dager i året. Men jeg blir bare så lei av å høre “jeg skulle gjerne tatt av et par kilo, men jeg får det ikke til.”  For jo – du FÅR det nemlig til. Med mindre du skal konkurrere gjelder faktisk prinsippet kalorier inn vs. kalorier ut. Du kan faktisk gå forbi smågodthylla selv om den roper på deg, det er ingen som tvinger sjokoladebitene inn i munnen din. Du velger faktisk å spise den selv – og hva gjør kroppen med de ekstra kaloriene du spiser? Jo, den lagrer de i fettcellene dine, og for jenter vil det typisk si på lår, rumpe og de forhatte kjærlighetshåndtakene. For å få fjernet disse må du rett og slett ta tak i deg selv, og spørre deg selv hvor gjerne du vil dette. Vil du ofte late kvelder forran TV-skjermen for å dra på en ekstra treningsøkt? Vil du ofre lørdagspilsen mot vann eller Pepsi Max? Er svaret nei er det selvfølgelig helt i orden – men kom ikke da og klag fordi du ikke får de resultatene du ønsker. For guess what – de kommer nemlig ikke gratis! De må jobbes for – akkurat som alt annet her i livet. Det er mandagsmorgen og perfekt anledning for deg å ta et tak – make it happen!

Cardio og ny favorittgrøt!

God kveld alle sammen 🙂 Ukens siste styrkeøkt og den siste cardioøkta før NM er unnagjort, godt fornøyd med innsatsen denne søndagen. Den siste uka før konkurranse er det optimalt å la beina få hvilke seg litt mer, og det er derfor jeg ikke gjør mer kondisjonstrening før konkurranse. Det eneste som er kjipt med det er at jeg ikke kan være på Maxpuls, jeg synes jo det er så gøy å trene der! Jeg måtte derfor utnytte det og heiv med med på en time tabata, fikk virkelig opp pulsen som alltid. En av øvelsene jeg gjorde var knebøy med sandbag på ryggen, den er ikke så tung i seg selv – men når du kjører på med mange repetisjoner blir det fort blytungt likevel!Veldig konsentrert mens jeg holder på som dere ser – og veldig fornøyd når jeg var ferdig 😀 Topp fra Reebok, tights fra 2XU og sko fra Inov-8.

Neste søndag blir det både smågodt og melkesjokolade  – denne søndagen må jeg nøye med sjokoladegrøten min. Men det går helt fint – jeg har nemlig funnet et ny måte å lage den helt sinnsykt god på! Først lager jeg havregrøt på vanlig måte i mikroen, det eneste jeg tilsetter er vann og english toffee steviadråper. Jeg lager grøten litt “vannete” slik at den får perfekt konsistens når jeg rører inn proteinet mitt med smak av belgisk sjokolade. Det nye jeg gjør nå er derimot å bare røre inn halvparten av proteinpulveret, mens jeg bruker resten som “saus”. Ved å bare bruke litt vann, protein og sukrinmelis får du en tykk saus som du deretter heller over grøten. Helt utrolig godt – sjokoladehimmel og definitivt en ny favorittgrøt! Perfekt etter trening når kroppen trenger påfyll av protein og karbohydrater. Det kroppen min trenger nå er derimot bare å slappe helt av før jeg tar fatt på en ny og spennende uke i morgen.  Ha en fortsatt herlig søndagskveld alle sammen!
Lenkene i innlegget er sponset.

Konkurranseklar jente og konkurranse til dere!

Det er en million små ting som må ordnes før man kan delta i en fitnesskonkurranse. Som jeg har nevnt til dere tidligere må ALT av kroppshår fjernes – dette er faktisk ekstremt vitkig. Hvis hårene ikke er fjernet vil ikke konkurransefargen sitte fint, og dommerne kan trekke en utøver ned for dette. Nå som jeg har jobbet så lenge og målrettet mot NM er det uaktuelt for meg å la en ting som hårvekst trekke meg ned. Derfor bruker jeg nå mot Norgesmesterskapet barberhøvler fra Dorco Shai som faktisk en verdens første damehøvel med seks barberblader. Disse høvlene er supereffektive og sørger for å få med seg ethvert lite hår – og passer derfor perfekt for meg nå rett før konkurranse!

Konkurransen er annonsebasert. 


Uka før konkurranse må huden også skrubbes og deretter barberes – før jeg kan legge meg med myke og hårløse legger i favorittøflene for å slappe av i senga. Hvis du også vil prøve Dorco Shai kan du bestille en gratis prøvepakke med to barberblader, helt uten å betale for det! Du trenger bare å klikke her – så får du denne råååsa og lekre høvelen rett hjem i postkassa som redning for hårete høstlegger.


Nøye hårfjerning er et av tiltakene jeg gjør for å bli enda finere på scenen frem mot NM, og jeg har i tillegg bestemt meg for å drikke litt hvitvin før jeg går på scenen. Dette er for å myke opp bevegelsene mine slik at jeg ikke blir så stiv, bevegelsene skal være myke – akkurat som leggene mine etter barbering 🙂 Til slutt har jeg en konkurranse til dere hvor dere kan vinne et helt års forbruk av Dorco Shai! Alt du trenger å gjøre er å bestille prøvepakken og deretter legge igjen epost og navn i kommentarfeltet under. Da vil du bli med i trekningen om et år med hårløse legger 🙂 Ikke nok med det, i tillegg kan du vinne disse velværeproduktene samtidig:

Alt du altså trenger å gjøre er å bestille en gratis prøvepakke som du kan gjøre ved å klikke her. Nå skal jeg ta med meg den hårløse kroppen min for å øve enda mer på poseringer, de skal perfeksjoneres den siste uka. Ha en fin søndag og lykke til i konkurransen alle sammen 🙂

Høstlykke

Det er lørdagskveld og jeg sitter med en kopp te tullet inn i et pelspledd hjemme hos mor og far. Ekte lørdagskos, det er så godt å kose seg inne når det er kaldt ute! Men selv om det er kaldt klager jeg virkelig ikke, jeg fikk jo nemlig tidenes høstpakke i dag! Nå skal jeg holde meg god og varm i min nydelige nye parkas fra Röhnisch og Gore-Tex sko fra Reebok 🙂 Høsten er jo så fin, alt for fin til å være innendørs. Derfor er jeg superlykkelig for at jeg nå er godt kledd for mange fine turer ute fremover.

 

Bildene er tatt av fine og flinke Christina Gjertsen.

Jeg orket ikke å steke laks i dag, så da kokte jeg heller egg og spiste med salat og dressing fra Walden Farms. Det enkle er ofte det beste – spesielt på en lat lørdagskveld. Bare en liten uke til helgekosen blir andre boller – bokstavelig talt! Nå skal jeg komme meg til sengs – opp for å gjennomføre ukens aller siste styrkeøkt i morgen. God natt alle sammen 🙂

Treningsmotivasjon på boks :)

Da var det endelig helg! Jeg skulle egentlig trene styrke i går, men jeg hadde rett og slett ikke så veldig lyst. Derfor droppa jeg økta og er relativt tidlig oppe denne lørdagen for å ta igjen det tapte fra i går. Det jeg derimot ikke droppet i går var cardioen min -det går ikke an å ligge for mye på latsiden heller 😉 Det begynner å bli kaldt ute nå som høsten har ankommet, og er det noe jeg virkelig hater så er det å fryse! Derfor kommer ellipsemaskina på soverommet godt med, da er det ikke noe stress å gjennomføre ei cardioøkt. Hvis jeg har høy intensitet har jeg musikk på ørene, men ved lavere intensitet ser jeg heller på TV mens jeg svetter litt. To fluer i en smekk – og en times cardio er unnagjort på et blunk! Love it 🙂


Ellipsemaskin fra Abilica, sports-bh fra Craft og tights fra Röhnisch ( sponsede lenker)

I dag er det er det derimot ikke noe mangel på treningslyst, jeg er superklar for både en styrkeøkt og en tur på Maxpuls! Jeg har fått ny motivasjonspakke fra supersponsor X-life, og ingenting er så godt som å trene i nye treningsklær! Neste uke blir det roligere på treningsfronten igjen, så det er bare å kjøre på nå. Jeg har 8 dager igjen å gjøre det på – så nå er det virkelig ingenting å spare på! Jeg spiser ingen måltid før trening når jeg trener så tidlig som nå, men jeg liker å ha noe lett i magen bare for ekstra energi. I dag gikk jeg for et par riskaker med proteinpulver og BCAA med den nye favorittsmaken cherry. Smaker bruspulver 😀 Med dette i magen skal ryggen få kjørt seg under dagens økt, perfekt start på denne lørdagen 🙂   


Treningsmotivasjon på boks, eventuelt i pakke 😀 Ha en fantastisk lørdag kjære lesere!

Posedown

God morgen! Jeg er tidlig oppe for å lage dagens lunsj før jobb, matboksen er alltid med 🙂 Ingen unnasluntring nå, det er jo tross alt ikke mange dager igjen til NM. Det er akkurat en uke til jeg flyr til Oslo nå, og jeg gleder meg utrolig mye. Jeg skal faktisk være igjen i Oslo en hel uke etter konkurranse for å jobbe der, blir gøy å teste ut livet i hovedstaden! Før den tid er det mye som skal ordnes frem mot NM, blandt annet må jeg bli bedre til å posere. Bare ved å gjøre små justeringer blir helhetsinntrykket så mye bedre, og det merker jeg utrolig godt allerede. Synes jeg har blitt mye flikere og gleder meg til å vise det frem til dere neste helg.  Jeg øver altså en hel masse – og her er noen bilder fra sist poseringstrening med den fineste teamjenta Linn.Viktig å smile til speilbildet 🙂

Lunsjen jeg har stått opp tidlig for å lage blir akkurat den samme som i går – men det gjør meg ingenting fordi den er så utrolig god! Røkt laks, ferske grønnsaker og kalorifri dressing fra walden farms. Ikke bare er det godt, men også utrolig enkelt. Gleder meg allerde til å spise den om noen timer, matvrak som jeg er! Nå må jeg komme meg avgårde, ukens siste arbeidsdag står for tur. Ha en herlig fredag alle sammen, nå er det straks helg 😀

Lavkarbo brownie og flexefrøken

God morgen! Jeg tenkte jeg kunne komme med en sunn fristelse denne torsdagen – nemlig en fantastisk god lavkarbo brownie. Jeg laget denne herligheten forrige uke, men glemte helt å poste oppskriften midt i konkurranseforberedelser. Denne brownien er enkel, supersunn og inneholder ca. 300 kalorier så den kan nytes med den beste samvittighet! Den er selvfølgelig ikke for å deles, iallefall nektet jeg å dele min 😉

Lenkene i innlegget er sponset.

Hele brownien inneholder totalt ca. 303 kcal, 14 g fett, 37 g protein og 5,5 g karbohydrater. Oppskriften ser slik ut:

1 egg

40 g mandelmel

15 g belgisk sjokoladeprotein

10 g  ekte bakekakao 100% freia

2 ss stevia evt annen søtning

1 ts fiberhusk

1 ts bakepulver

1,5 dl vann

2 rør stevia sjokolade (smak deg frem etter hvor søt du ønsker kaken)

Bland alle ingrediensene godt sammen, hell røren i en liten ildfastform og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutter. La den avkjøle seg litt før du topper den med ønsket tilbehør, jeg valgte cottage cheese, sukkerfritt syltetøy og druer. Perfekt kombinasjon, rik sjokoladesmak sammen med den søte og gode toppingen.Denne kaken skal definitivt lages igjen innen kort tid! Gleder meg masse til å bake mange sunne herligheter etter NM og dele oppskriftene med dere 🙂 Frem til da ligger fokus på å bli enda bedre, og i går var jeg på Elixia med Linn og Kristine for å trene poseringer. Det har jo så utrolig mye å si, og bare med få justeringer føler jeg allerede at jeg har blitt mye flinkere siden helgens sceneopptreden. Veldig fornøyd etter poseringstreninga og måtte slå til med litt flexing i freshe treningsklær. Digger den nye kolleksjonen fra Kari Traa, her i denne toppen og tights fra 2XU.Smilende fitnessjenter på trening – er så glad for å få hjelp av dyktige Kristine. Hun stiller i bodyfitness i NM, der er jeg sikker på hun kommer til å gjøre det bra! Nå skal jeg ta med meg matboksene mine og komme meg på jobb – ha en super torsdag alle sammen!

Løpebasillen

Jeg trodde aldri at dette skulle skje, men jeg har faktisk blitt bitt av løpebasillen! Uken før kokurranse skal man helst ikke gjøre cardio for å skåne beina mest mulig, og når jeg i tillegg var syk ble det tilnærmet ingen trening forrige uke. Nå er jeg derimot tilbake for fullt – og i går kveld jogget jeg en times tid med ei god venninne. Det er så herlig å slå to fluer i en smekk – kondisjonstrening samtidig som man er sosial 🙂 Jo mer jeg løper har jeg merket hvor mye det betyr å ha riktige løpesko, jeg har tidligere løpt mye i Nike free som ikke passer helt til foten min. Kjempefornøyd med mine nye sko fra Footway som gjør løpinga mye lettere! Jeg elsker jo å ha mål å jobbe imot, og neste høst har jeg bestemt meg for å løpe mitt første halvmaraton 🙂 


Helblå jente i tights fra Better Bodies, løpejakke fra Kari Traa og sko fra Saucony. (sponsede lenker)

Det er ikke bare kondisjonstreningen som er på plass igjen, det samme er dietten. Det er virkelig ikke noe problem å vende tilbake til den etter å ha spist alt jeg hadde cravings på i helgen. Yoghurtnøtter, is, boller, pizza, peanøttsmør, proteinbarer og sjokolade ble fortært, men det er ikke akkurat fitnessfôr! Det er derimot min kjære laksesalat, tror aldri jeg kan bli lei av den. Gleder meg til lunsj hver eneste dag, det handler bare om å finne matvarer som passer deg og dine smaksløker 🙂 Det er ikke vits i å presse i seg ting man ikke liker, da blir en diett veldig vanskelig å gjennomføre. Nå kjenner jeg at magen vil ha mat, og jeg skal kose meg med dagens første måltid. Tror jeg snart må investere i større tallerkener, det blir jo aldri nok plass til alt jeg vil ha på! Dagens salat består av stekt laks, cherrytomater, isberg, agurk og paprika – toppet med Honey Dijon dressing fra Walden Farms. Nom!


Ha en herlig og sporty onsdag alle sammen – nå er vi halvveis til helg allerede 😀

Video fra finalen, fornøyd & fokusert!

God tirsdagskveld 🙂 Jeg sitter i sofaen og har nettopp spist en stor skål havregryn etter treningsøkta mi på Club Fitness. Mens jeg spiste den har jeg sett gjennom videoen fra helgens finale, man får jo ikke sett noen verdens ting backstage! Veldig gøy å se hvordan alle de andre klassene gjorde det også synes jeg. Det jeg brukte mest tid på var selvfølgelig å se gjennom bikinifitness, og spesielt da min egen sceneopptrenden. Helt ærlig er jeg 100% fornøyd med formen – jeg synes selv at jeg i samarbeid med coachen har truffet den perfekt! Det jeg derimot ser at jeg må jobbe mye mer med er min egen sceneopptreden. Det vises veldig godt på videoen at jeg blir anonym i forhold til de andre jentene, så jeg må rett og slett gjøre litt mer ut av med på scenen. Som jeg har nevnt tidligere føler jeg ikke helt at poseringene i bikinifitness er helt “meg” og det er nok derfor jeg faller litt tilbake. Så nå skal jeg legge BORT den tanken, og heller tenke at jo – dette er virkelig rett for meg! Slippe meg litt mer løs og få litt mer flyt i bevelgelsene mine til NM så blir jeg nok enda bedre 🙂 Det jeg synes er positivt med min egen sceneopptreden er at det virkelig vises hvor godt jeg trives med å stå på scenen igjen – klarte jo ikke annet enn å glise fra øre til øre hele tiden 🙂 Treningsforum har filmet finalen og den har jeg lagt ved under bildene slik at dere også kan se – spol frem til 01:39 for å se min klasse, og mer enn gjerne legg igjen en kommentar om hva du synes jeg kan gjøre bedre til NM 🙂 Nå skal jeg kle på meg og komme meg ut i regnet, cardio coming up! 100% fokus de neste ukene – jeg kjører på!

 

 

Overskudd og treningsglede

For en herlig start på uka jeg har hatt! Tilbake på jobb og trening med fulle energilagre etter godt med mat i helgen 🙂 Som jeg har nevnt tidligere er jo det å trene med overskudd det jeg savner mest under en diett, og derfor var det så godt å komme på trening med masse å gi! Kjørte på med en skikkelig bra beinøkt på søndagskvelden – god kontakt og pump gjennom hele økta. Jeg kjørte kun etter lyst og økta mi så slik ut:

Frontbøy  4 x 8

Beinpress 10 x 10

Utfall i smith 3 x 12

Beinspark 3 x 10

Strake markløft 3 x 8

Bulgarske utfall med manualer 3 x 10

Sittende lårcurl 3 x 12

Jeg var strålende fornøyd etter økta, elsker overskuddstrening! Ren og skjær treningsglede tror jeg den følelsen kalles 🙂 Avsluttet med å tøye kroppen godt og å pine meg selv gjennom noen runder på foamroller. Godt for slite bein med litt egenmassasje, selv om det gjør vondt. Etterpå måtte jeg selvfølgelig leke meg litt i ribbeveggen og harryflexe litt – dagen er ikke den samme uten!


Fornøyd brownie i topp og tights fra Better Bodies. ( sponsede lenker)

Jeg fylte skikkelig godt på etter økta var ferdig, satt sikkert en halvtime på Elixia og spiste opp alt. En pakke speltlomper, en boks cottage cheese, sjokoladeprotein, banan og blåbær høres kanskje ikke som en dum kombinasjon? Det smakte virkelig magisk og supert påfyll av karbohydrater og proteiner etter en god treningsøkt. 

Før vi dro hjem rakk jeg en siste tur innom butikken for å se om jeg fant noe godt – og nå er det ferske fiken i butikkhyllene igjen! De smaker virkelig himmelsk, søt og god samtidig som den er en proppfull av aminosyrer. Supermat med andre ord 🙂 I dag er det selvfølgelig rett tilbake på diett og trening, ikke lenge igjen til NM nå og jeg gleder meg allerede! Derfor skal jeg komme meg i seng nå, opp til en ny treningsdag i morgen. God natt alle sammen – håper dere har hatt en super start på uka dere og 🙂