Fylte søtpotetbåter med egg

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker søtpotet, den kan jo brukes til så mye! I tillegg er den full av god næring og passer i de fleste retter. Dagens lunsj ble helt fantastisk god, og det skal ikke så mye til for å lage søtpotetbåter med deilig fyll. Du trenger to store søtpoteter som du først vasker, før du prikker hull i hele søtpoteten med en gaffel. Sett inn i mikroen på max varme i omtrent 10 minutter, før du tar de ut. I mellomtiden kutter du opp grønnsakene du ønsker å ha i potetbåtene, jeg valgte brokkoli, paprika og tomat. Del søtpotetene på langs og skrap ut fyllet med en skje. Fordel grønnsaker i potetbåtene, før du knekker et egg over hver søtpotetbåt. Topp med salt, pepper og litt spekeskinke før du setter inn i ovnen på 175 grader i 20 minutter.Utrolig godt, mettende og ikke minst en sunn og god lunsj. Du kan også lage fylte søtpotetbåter til middag, det er en favoritt her i huset! Da frister det kanskje med noe annet enn egg som fyll, og kanskje det frister mer med båter fylt med kabonadedeig og ost

Denne vegetar-varianten med røde linser og geitost er også utrolig god!

Klassikeren kylling og spekeskinke er også verdt å prøve. 

Det var dagens lunsj- og middagstips, håper dere får en fantastisk fredag!

Kveldsfysen på bananbrød

Uansett om jeg et mett blir jeg stort sett alltid fysen på noe ekstra godt om kvelden. Jeg regner med at jeg ikke er alene om akkurat det, det er bare noe med den kveldskosen. Stort sett går jeg for masse oppskåret frukt og bær, men en god del kvelder blir det også sunnere bakst på menyen. Derfor står det akkurat nå et bananbrød i ovnen, og jeg klarer nesten ikke vente til det er ferdig! For å slå i hjel steketiden sitter jeg her og blogger om oppskriften til dere, for den er virkelig verdt å prøve. Jeg har delt den med dere tidligere, men en god ting kan gjerne deles flere ganger! Oppskriften ser slik ut:

3 store bananer ♥ 250 g sammalt speltmel ♥ 2 ss yaconsirup ♥ 1 dl melk ♥ 2 ss sukrin gold

2 ts bakepulver ♥ 1 ss kanel ♥1 ts vaniljepulver ♥ 1 ts salt ♥ 60 g mørk sjokolade

Start med å mose bananene med stavmikser, før du tilsetter sirup og melk. Rør godt sammen, før de tørre ingrediensene blandes inn. Til slutt hakkes sjokoladen opp, jeg brukte mesteparten i røra men sparte også litt til toppen. Fordel i ei brødform som er smurt eller bruk bakepapir i den. Sett inn i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter, før du tar ut bananbrødet og lar det avkjøle seg på rist. Med denne steketiden blir brødet litt deigete, akkurat som jeg liker at det skal være. Hvis dere foretrekker helt gjennomstekt er det bare å la brødet stå i ovnen omtrent 10 minutter lenger. Så er det bare å kose seg, for dette er helt nydelig som kveldskos ♥ 

Fullkroppsøkt med partner

Her kommer som lovet fullkroppsøkta du kun trenger en treningspartner for å gjennomføre! Det som er supert med denne økta er at begge to får trent samtidig på hver eneste øvelse, så det ikke blir så mye venting. Da ligger det med andre ord til rette for ei effektiv økt som du virkelig kommer til å kjenne. Her er det seks øvelser, og jeg anbefaler 2-3 sett per øvelse for å få skikkelig god treningseffekt. Trening på denne måten er både sosialt og gøy, smilemusklene jobbet like mye som resten av musklene i kroppen under økta!

1. Pushups på partner. Pushups er en utrolig god øvelse for overkroppen, og den blir hakket tyngre om man tar den med partner. En starter under, mens den andre ligger på toppen med føttene på partners skuldre og hender på partners ankler. Gå ned i pushups samtidig, og skyv opp til utgangsposisjon igjen. Ta 8-10 repetisjoner hver, før dere bytter plass og gjentar på nytt.


2. Hockey og triceps-dips. Her får både armer og bein jobbet! Den ene står i hockey, jo lengre ned en kommer med rumpa jo tyngre blir det. Partner tar 12-15 tricepsdips på knærne til den som står i hockey, før dere bytter. 

3. Seteplanke og bulgarske utfall. Dette er en superkombinasjon for bein og rumpe. Den ene står statisk i seteplanke, her er det viktig at rumpa presses opp slik at overkroppen holder seg strak under hele øvelsen. Partner tar 10 bulgarske utfall på hvert bein før dere bytter.

4. Knebøy og pushups.  Her jobber både bein og overkropp, hvor den ene tar pushups og den andre tar knebøy. Her er det viktig å jobbe samtidig, slik at man går ned og skyver opp igjen på samme tidspunkt.  Ta 10-12 repetisjoner før dere bytter. 


5.  Magefirkant. Denne øvelsen er utrolig bra for kjernen når det kommer til begge partene. En ligger på ryggen med strake armer, og partner legger beina i armene samtidig den tar grep rundt anklene. Begge strammer kjernen, før den som ligger på bakken setter seg opp i sittende posisjon med strake armer. Senk rolig ned igjen, og ta 6-8 repetisjoner før dere bytter. 


6. Sideplanke på partner. Sideplanke er enda en super øvelse for kjernen, og det er mulig å ta den til et helt nytt nivå med en partner! Den ene står i sideplanke på bakken, mens partner legger beina på skuldre og hofte samtidig som den ene hånda støtter seg i bakken. Her er det viktig at begge løfter hofta godt opp, slik at kroppen danner en rett linje fra fot til skulder. 

Finn gjerne en venn du vil utfordre, og kjør denne økta i sommer! Enten ute i sola eller inne i stua om det er dårlig vær, denne økta kan dere gjennomføre hvor som helst og når som helst!

Eksperthjelp

 I dag begynte jeg på det nye programmet mitt, og det var så gøy! Nå kjenner jeg virkelig at motivasjonen er på topp og jeg gleder meg til ukene fremover. Nå skal jeg bli skikkelig sterk igjen, for det er det faktisk en stund siden jeg har følt meg. Og nettopp det er jo verdens beste følelse, så nå får jeg legge disse høyrep-øktene mine på hylla for en periode. På tide å løfte tungt igjen! Jeg setter nesten alltid opp mine egne program, men denne gangen spurte jeg min flinke kollega Stian som jobber som PT på samme senter som meg. Det er så lett å gå seg fast i egne spor, og akkurat derfor kan det være supert å få noen andre til å lage program innimellom. Jeg har jo unngått tunge knebøy i et år, men jammen skal jeg få mange gjensyn med knebøyen fremover. Jeg skal trene fullkropp hver dag, og kommer til å variere mellom tunge og lette uker med tanke på repetisjonsantall. Jeg tror det kommer til å bli råbra, og jeg kjenner allerede at jeg kommer til å bli stiv i lårene i morgen! Dagens økt så slik ut:

Knebøy 3 x 8, 50 kg

Bulgarske utfall 3 x 10, 8 kg

Rygghev 3 x 10, 8 kg

Benkpress 3 x 8, 50 kg

Dips 3 x 6

Facepulls 2 x 15


Etter trening venter selvfølgelig påyll, og siden jeg glemte å handle i går manglet vi omtrent alle ingrediensene til å lage middag. Derfor ble det rundstykker som reserveløsning, og ingen av guttene klaget på det! For disse er kjempegode og inneholder mye bra næring, som gjør at de metter lenge. For å lage de trenger du: 

6 dl havregryn ♥ 2 dl speltmel ♥ 1,5 dl solsikkefrø ♥ 1 dl sesamfrø

2 dl linfrø ♥ 5 egg ♥ 3 dl melk ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver 

Start med å sette ovnen på 220 grader, og bland alle ingrediensene godt sammen. Jeg valgte å fordele deigen i småmuffinsformer, og brukte to spiseskjeer til å fordele. Deigen blir nemlig litt klisste, så det er den enkleste måten å unngå søl. Press deigen godt ned i formene, og topp med litt ekstra solsikkefrø. Ønsker du å bruke hendene til å forme rundstykker går det også helt fint. Sett inn i ovnen i 18-20 minutter, og la de avkjøle seg på rist. Så er det bare å toppe med det du liker best, jeg valgte som vanlig litt av alt mens gutta spiste med brunost på. Vi kan bekrefte at de passer til både salt og søtt, og nå skal jeg lage meg et par til kvelsmat også!


Ha en super kveld alle ♥

Nytt program & planlegging

Vi har kommet til mandag igjen, og i stedet for å fokusere på regnværet ute sitter jeg her med en bedre lunsj og planlegger treningsuka mi. Det gjør brått noe med humøret, for det gjelder virkelig å fokusere på de positive tingene. Som at lunsjen blir ekstra digg med kyllingfilet stekt i hvitløk og chili, jeg elsker sterke smaker! Topp med oregano så blir det virkelig en smaksbombe, og server med salat og brød. Eller lomper som jeg har her, det trenger ikke å være så vanskelig å lage en fantastisk god og sunn lunsj!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
 

Jeg har jo tidligere at jeg har tatt treningen min veldig etter humøret den siste tiden, og har bare trent akkurat det jeg har hatt lyst til den dagen. Nå skal jeg faktisk starte på et program igjen, og det krever plutselig at jeg planlegger litt bedre. For jeg er den typen som er nødt til å gå all inn når jeg først begynner med noe, det verste jeg vet er å gjøre ting halvveis. Derfor har jeg nå satt opp treningsuka mi, og den kommer til å se slik ut:

Mandag: Løpetur, 8 kilometer

Tirsdag: Styrketrening helkropp

Onsdag: Intervallspinn

Torsdag: Treningsfri

Fredag: Treningsfri

Lørdag: Styrketrening helkropp

Søndag: Styrketrening helkropp

Dette synes jeg ser ut som ei super treningsuke, og gleder meg til å komme i gang med det nye programmet! Jeg skal selvsagt dele øktene med dere, og tror dette programmet kommer til å bli kjempebra. Hvordan gjør dere det, planlegger dere treningsuka? Om dere gjør det eller ikke, så håper jeg alle får en sprek mandag med masse treningsglede ♥

Denne økta må dere prøve

Innlegget inneholder sponsede lenker

Økta i dag var så gøy, og jeg klarte faktisk ikke å vente til i morgen med å dele den med dere. For dette var utrolig gøy, og det kan gjennomføres av alle! Du trenger en kortstokk, og det er den som setter standarden for økta. Du velger en øvelse hvor hver av de fire sortene i kortstokken. Vi valgte at hjerter skulle være wallballs @ 10 kg, kløver var burpees, ruter var push-press @ 30 kg og spar var boxjumps. Så begynner moroa, for hele kortstokken skal trekkes. Tallet på kortet bestemmer hvor mange repetisjoner som skal gjennomføres, hvor ess er en og konge er tretten. Denne økta kan gjennomføres både hjemme i stua og på gymmet, for hvilke øvelser dere velger er helt opp til dere. Jeg garanterer svettefest om dere velger samme øvelser som oss! Husk å bland stokken godt, for det svir om du må ta samme øvelser mange ganger på rad! 

Helt til slutt har jeg en aldri så liten gave å dele med dere! For jeg har nemlig plukket ut to av mine favoritt-overdeler fra X-life som jeg skal dele med noen av dere. Jeg elsker å bli inspirert av andre, så det jeg ønsker at dere skal gjøre at dere går inn i nettbutikken til X-life og finner den overdelen dere synes er finest. Legg igjen linken i kommentarfeltet mitt, og skriv hvilken størrelse dere bruker i overdeler. Ikke så vanskelig altså, gleder meg til å se hva dere plukker ut. Så minner jeg helt til slutt om at rabattkoden fitnessnora25 gir 25% rabatt hos X-life frem til midnatt. 

Nå skal jeg synke ned i sofaen med restene av smågodt, og se House of Cards i armkroken til kjæresten etter en helt super bursdag ♥

Den beste bursdagsstarten noensinne

Innlegget inneholder sponsede lenker

Denne bursdagen kunne virkelig ikke ha startet bedre. Etter å ha fått sove ut våknet jeg til yoghurtnøtter og kaffe på senga, før jeg fikk beskjed om å ha ta med meg yogamatta mi og bli med ut. Kjæresten drev mye med yoga før, men av en eller annen grunn har han sluttet med det. Bortsett fra i dag, for i dag tok han meg med på en liten yogaøkt ved vannet. Det var så utrolig deilig, og virkelig den aller beste starten på dagen jeg kunne ha fått. Med sol ute og skyfri himmel har jeg på følelsen av av denne dagen kommer til å bli helt magisk! Mange fine gaver har jeg også fått, det er virkelig fantastisk å ha bursdag. Jeg har faktisk en liten gave til dere også, for hvis dere bruker koden fitnessnora25 får dere 25% på hele nettbutikken til X-life ut dagen! Koden fungerer på alle varer foruten 2XU, så her er det mulig å finne seg mye fint. Sommerens favoritt-tights for min del er denne fra Reebok,  den skal jeg ha mange fine treningsstunder i ♥

Singlett fra Adidas / tights fra Reebok / yogamatte fra Abilica 
Nå har jeg fått litt skikkelig mat i magen, og er klar for å gjennomføre en skikkelig svettefest jeg skal dele med dere litt senere! Så blir det velfortjent kake i kveld, det er bursdagen din det!

Nei, jeg skal ikke drikke

I morgen blir jeg 28 år, og i kveld skal jeg og kjæresten ut for å spise middag sammen. Ulrik er hos mormor og morfar, og alt er lagt til rette for at vi skal ha en super kveld. Likevel kjenner jeg at jeg blir en smule irritert når jeg for tredje gang får spørsmål om vi ikke skal sette igjen bilen hjemme så jeg kan ta noen glass vin. Jeg er så lei av å få spørsmål om jeg ikke skal drikke, og jeg føler at det aldri tar slutt. Om noen timer er jeg 28 år, og da burde jeg strengt tatt være gammel nok til å bestemme selv om jeg skal drikke eller ikke. Jeg skjønner heller ikke hvorfor folk er så opphengt i det, for hvorfor er det egentlig så viktig at andre også skal drikke? “Du må jo leve litt,” har jeg hørt alt for mange ganger. For meg er ikke livet å rølpe rundt på et utested, da har jeg en drøss med andre ting jeg heller kunne ha tenkt meg å gjøre. For min del er det ikke sånn at jeg er helt avholds, jeg drikker noen få ganger i året når jeg har lyst til det. Men jeg kan gjerne ta turen ut på byen i helgene likevel, selv om jeg ikke drikker. Jeg danser like ille og prater like mye med alkohol i blodet som uten, og da ser jeg veldig få grunner til å drikke. Jeg liker verken smaken av øl eller vin, det er dyrt og det ødelegger dagen etterpå, ikke akkurat det jeg vil kalle veldig fristende. Og selv om jeg har mange gode grunner til å la være å drikke, så er det jo egentlig helt bak mål at jeg er nødt til å ramse de opp for at det skal være akseptert å være edru. Det virker som det er mye enklere å respektere alt mulig annet, enn at en person velger å ikke drikke alkohol. Det høres kanskje kjedelig ut for noen å være edru på fest, men jeg klarer å ha det supergøy og det er tross alt det viktigste. I tillegg kan jeg våkne opp full av energi dagen etterpå, og det synes jeg er en mye bedre deal! Så nå skal jeg slutte å være irritert, ta med med boksen min med energidrikkei bilen og bare kose meg i kveld. Det er nemlig helt mulig å gjøre akkurat det uten alkohol ♥

Så da skåler jeg helt uten alkohol, og håper alle som har lyst til å gjøre det samme gjør nettopp det. Ha en super lørdagskveld!

Fredagscravings

Fredagskveld, kjæresten er borte og jeg fikk akutt lyst på is. Med en sovende Ulrik kommer jeg meg ikke på butikken, men jeg fikk heldigvis tilfredsstilt cravingsene mine likevel. For med banan i fryseren er ikke isen langt unna, banansoftis er jo så godt! Det er utvilsomt en sommerfavoritt som går igjen gang på gang her i huset. Grunnoppskriften er så enkel som frossen banan og proteinpulver med sjokoladesmak. Jeg bruker omtrent 10 g proteinpulver per 100 gram banan. Men det som er så herlig er at det fungerer helt strålende å tilsette andre  ingredienser også, for å få en litt mer spennende is. I dag ble det ekstra mango i isen, og med litt ProPud og bringebær på toppen ble dette en utrolig god is. Cravingsene (hvis det er det det heter) ble stilt, og jeg er klar for å nyte hele fredagskvelden på sofaen.Håper alle av dere ute har en helt super fredagskveld ♥

Svetting på en solskinnsdag

Hei dere! Dagen i dag har vært så fin, med supersol over Trondheim.  Jeg har gått en lang tur i bymarka, og har satt sammen en kjempebra treningsøkt jeg gleder meg til å dele med dere litt senere. Hele økta kan trenes med partner, og herligste Lucia ble med meg for å ta alle bildene til økta. Etterpå måtte vi selvfølgelig prøve oss på noen tilleggsøvelser for å få trent litt selv også, det er jo så mye gøy det går an å gjøre sammen! Dobbelplanke mot tre var tyngre enn jeg trodde, men utrolig gøy. Det er nok en fordel å ha den lengste underst, men vi fikk det til på et vis med mini-meg underst også.


 

Pistol squat challenge med en venn er kjempegøy, her er det om å gjøre å ta flest mulig pistol squats per bein uten å gi seg. Det er en tung øvelse, men det blir litt lettere når man har muligheten til å holde hverandre i hendene! Kjør først max antall på det ene beinet før dere bytter over til det neste, og har du en venn med konkurranseinstinkt kan dette bli skikkelig heftig for lårene!

Neste øvelse vi prøvde er superwoman, den krever mye av magemusklene til begge som gjennomfører den. Her ligger den ene på bakken med strake hender, og den andre “flyr” på armene til den som ligger under. 

Det er altså så mye gøy som kan gjøres utendørs, og det skal ikke så mye til for å sprite opp en helt vanlig gåtur med en venn. Trening trenger ikke være så vanskelig, det gjelder bare å gripe mulighetene!