Sunnere & skummel lørdagsgodis

Hei dere! Om ikke lenge får jeg noen fine jenter på besøk, og jeg måtte selvfølgelig lage litt skummel lørdagsgodis i kveld. Jeg synes Halloween er veldig gøy jeg, og tar den gjerne inn sammen med mange fine norske tradisjoner. Jeg har handlet inn smågodt til både jentene og de som ringer på dør, men jeg det er sunne alternativer på bordet også. Jordbærene ble aller best, de har jeg smugspist et par av allerede! Her ha jeg rett og slett brukt gresk yoghurt med vaniljesmak, og fordelt over jordbærene. Sjokoladebitene kuttet jeg opp til passende form, og trykket inn i yoghurtlaget. Sett i fryseren i en times tid, og de er klare til servering! Jeg har lenge elsket kombinasjonen av eple og peanøttsmør, og legger man til yoghurtnøtter må det jo bare bli godt. I tillegg ser det jo litt ut som en munn – i alle fall var det tanken bak. Paprikaen er fylt med dip, og jeg har kuttet opp et lass med gulrot og agurk. Ingen tvil om at sunn snacks kan være godt det også!Nyt lørdagskvelden alle sammen!

Fredag & tacopai

Fredag er den store tacodagen, men kanskje dere skal prøve å bytte ut den tradisjonelle varianten med en tacopai? Det er jo alltid gøy å prøve nye retter, selv om denne har en smak alle vil kjenne igjen. Tacopai er nemlig utrolig godt, og kjempeenkelt. For å lage bunnen har jeg brukt disse ingrediensene:

5 dl havremel/havregryn

1 dl mandelmel

2 egg

1 dl vann

En klype salt

Rør alt godt sammen, og jobb litt med deigen slik at den er lett å forme. Fordel i en paiform, husk å klem godt ut i kantene. Sett inn i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter. I mellomtiden lager du fyllet, som består av karboadedeig, purreløk, paprika og litt presset hvitløk.  Her kan du selvfølgelig bruke flere typer grønnsaker hvis du ønsker det. La det steke seg sammen før du tilsetter tacokrydder og 3 ss creme fraishe. Fordel alt i den ferdigstekte bunnen, topp med ost og sett inn i ovnen igjen. La det stå i ca 15 minutter, eller til osten har smeltet. Så er retten klar til servering!Riktig god fredagskveld alle sammen♥

Verdens beste utdannelse

I samarbeid med AFPT

I en verden hvor stadig flere får livsstilssykdommer og sliter med helsen er jeg overbevist om at personlige trenere kommer til å bli viktigere og viktigere. Ikke bare er det mer enn nok å gjøre, men du får også muligheten til å virkelig endre livet til andre mennsker. Jeg har aldri angret et sekund på at jeg tok denne utdannelsen, jeg lærte så utrolig mye som student hos AFPT.  Det er nesten to år siden jeg begynte på PT-utdanningen min, men det virker nesten som det var i går! Jeg sitter igjen med utelukkende gode minner, selv om det var mye pugging og mange sene kvelder. Det er jo så lett å studere når det er noe man virkelig brenner for!

Det er nettopp det jeg skal frem til i kveldens innlegg, for hvis noen av dere virkelig brenner for trening og kunne tenke dere å jobbe med nettopp dette vil jeg anbefale AFPT sine utdanninger på det varmeste. Her er det skyhøyt nivå på fagstoff og forelesere, samtidig som studiene er veldig fleksible. Du kan ta standardkurs som meg, med samlinger annenhver helg. Dette gjør studiet enkelt å kombinere med jobb, og du finner mer om hvilke byer dette tilbys i her. Har du ikke mulighet til dette er det også mulig å ta webutdannelsen, hvor du kan studere akkurat hvor du vil. Her må det likevel selvfølgelig også gjennomføres en praktisk del, da dette er utrolig viktig i dette yrket. Studiene er støttet av Lånekassen, og jeg har til og med en rabattkode for de av dere som er interessert i det. Alt du behøver å gjøre for å få den er å sende meg en mail på [email protected].  Det frister kanskje enda litt mer når du får innblikk i hvordan livet som PT-student er:

Teknikkterping, anatomipugging, førstehjelp og god stemning pluss mye, mye mer er altså hverdagen som PT-student. Jeg elsket denne utdannelsen, og det tror jeg at de fleste andre vil gjøre også. Det er kanskje verdens beste utdannelse, den kan nemlig brukes til så mye! Om jeg ikke bruker kunnskapen min rettet mot andre til enhver, så har jeg alltid bruk for det for min egen del. Så hvis du har en liten PT-spire i magen, så håper jeg at nettopp du ble inspirert til å ta dette studiet. Norge trenger nemlig flere dyktige personlige trenere, det kan det aldri bli nok av!

Pumpkin party

Det er høysesong for gresskar, og det kan brukes til veldig mye mer enn bare til pynt! Flaskegresskaret er det jeg liker best å bruke i matlaging – og det kan faktisk brukes til alt fra middagsretter til brødbakst og desserter. I alle oppskriftene under har jeg delt gresskaret i biter, før jeg har kokt det opp. Når det er helt mykt moser jeg med stavmikser, og står igjen med en jevn masse fri for klumper. Her er mye godt, håper der frister!

Lenkene i innlegget er sponset

Proteinrikt gresskarbrød

400 g kokt gresskar

3 egg

2 ss sukrin

2 dl havregryn

2 dl sesammel

2 scoops bakeprotein

2 ss bakepulver

1 ts salt, 1 ts oregano og 1 ts basilikum

Pisk egg lett med sukrin. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt sammen. Hell røren over i en brødform og sett inn i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter. La det avkjøle seg før du skjærer opp, godt med både søtt og salt på!


Gresskar & gulrotmuffins

400 g kokt gresskar

1 stor gulrot

3 egg

150 g havremel

4 ss sukrin gold

2 scoops vaniljeprotein

2 ts bakepulver

2 ts kanel

Pisk egg og sukrin godt sammen. Bland alt det tørre og tilsett, før du river gulroten. Sett inn i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Bruk Philadelphiaost og sukrinmelis for å lage glasuren på toppen.


Det er ikke bare ikke bare i bakst du kan bruke gresskar som nevnt, men også som tilbehør til middag. Her har jeg brukt halvt om halvt med gresskar og gulrøtter, kokt det godt og most med stavmikser. Tilsett krydder etter ønske, godt med hvitløk, salt og chili i synes jeg!


Kryddermuffins med gresskar

450 g gresskar

3 egg

2 scoops vaniljeprotein

70 g havregryn

1/2 boks mager kesam

2 ts kanel

1 ts kardemomme

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

En klype salt

 Mos kokt gresskr med stavmikser slik at du har en jevn masse. TIlsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Fordel i muffinsformer og stek på 200 grader i 25 minutter. La de avkjøle seg på rist, og lag glasur av en halv boks med philadelphia naturell og 3 ss sukrinmelis. Tilsett bittelitt vann og pisk til du har en fast og fin glasur. Tilsett enkelt og greit litt mer sukrinmelis hvis den skulle bli for tynn, og fordel glasuren over de avkjølte muffinsene. Smaken på disse minner litt om saftig krydderkake, veldig god med andre ord!


Del gjerne deres beste oppskrifter med gresskar i kommentarfeltet også!

Motivajonstips i høstmørket

Jeg tror alle trenger litt ekstra motivasjon til treningen noen gang, enten man er idrettsutøver, personlig trener eller mosjonist. Noen ganger frister sofaen ekstremt mye mer enn å komme seg på trening. Den følelsen har jeg kjent på ofte i det siste, og må jobbe litt ekstra med meg selv for å dra på gymmet. Jeg vet at jeg ikke er den eneste som kjenner det sånn innimellom, spesielt nå som det er mørkere ute. Mange utsetter treningen til januar, med nyttårsforsett og blanke ark. Men det er fortsatt utrolig mye som kan gjøres før jul, hvis en bare kommer i gang! Derfor tenkte jeg å dele noen motivasjonstips til dere i dag, som hjelper meg å komme meg på trening selv dager jeg ikke har lyst.

  • Jeg pleier ofte å si til meg selv at jeg bare skal trene i ti minutter. Enten jeg skal løpe eller løfte forteller jeg meg selv at jeg kan gå hjem igjen etter de ti minuttene er ferdige. Det har kanskje hendt et par ganger at jeg faktisk har gått hjem igjen etter den tiden, men i 99% av tilfellene ender jeg opp med å få gjennomført ei hel økt når jeg først er i gang. Det er jo ofte dørstokkmila som er den lengste, så med engang treningsskoene er på og pulsen har gått litt opp er det så enkelt å bare fortsette! Det høres kanskje litt dumt ut, men det er faktisk det beste trikset jeg har!

  • Jeg er et konkurransemenneske, og jeg hater å tape. Jeg og ei venninne har begge lastet ned appen Sportstracker, og konkurrerer om å gå/løpe flest mulig kilometer hver uke. Det finnes mange flere slike apper hvor man kan legge inn konkurrenter også, og jeg synes det er så gøy! Du kan selvfølgelig velge å konkurrere med deg selv også,  eksempelvis ved å sette deg et kilometermål per uke. Setter du et mål på 42 kilometer per uke blir det ofte lett å motivere seg selv til 6 kilometer om dagen, i stedet for å utsette til onsdag hvor du plutselig har 18 kilometer å gjennomføre.
  • Jeg er litt som hunden min, jeg blir nemlig veldig motivert av belønninger! Her kan jeg velge meg et bestemt treningsmål, og når jeg har oppnådd det gir meg meg selv en belønning. Da frister det ofte litt mer å dra på trening, hvis jeg har valgt en belønning jeg virkelig har lyst på. Det trenger ikke alltid å være de store greiene heller, så lenge det er en belønning som motiverer nettopp deg til å komme deg på trening. Jeg har lyst til å stablisere meg på fire treningsøkter i uken i stedet for tre, og når jeg har klart det skal jeg ta en velfortjent dag på spa.
  • Oppdater spillelista di! Jeg vet ikke med dere, men det mange låter som bare gjør meg glad av å høre på de. Jeg har nettopp laget med ei ny spilleliste på Spotify, og jeg har lagt ut link til den på Facebook-siden min som dere finner her. Med masse god musikk på ørene er det så mye lettere å trene synes jeg! Er det en ting jeg hater så er det nemlig å høre min egen pusting og pesing, da blir jeg mye fortere sliten. Mens sanger med høyt tempo og glade toner gir motsatt effekt!
  • Det kan være vanskelig å se det for seg når man ligger på sofaen, men det er faktisk ingenting som er så godt som følelsen etter ei god treningsøkt. Jeg har aldri kommet hjem fra ei økt og følt meg mer sliten eller i dårligere humør. Motsatt effekt kjenner jeg derimot veldig ofte, så det å tenkte på den godfølelsen hjelper. Så er det jo så mye bedre å komme hjem til sofaen etter trening også, da kan man jo ligge der med god samvittighet!

Hva er ditt beste tips for å få motivasjon til å trene?

Havrebrød & mandagsøkt

Etter en helg med litt for lite aktivitet bestemte jeg meg for å få en skikkelig god start på uka. Innstilling har så utrolig mye å si, ofter mer enn man tror! Jeg hadde bestemt meg for at denne mandagen skulle bli bra, og det har den blitt også. Etter treningsøkta mi ventet havrebrød, det er jo så utrolig godt. Brødet består av 100 g havregryn, 1 egg og 0,5 dl vann. Det er også veldig godt å tilsette krydder, her har jeg brukt salt, litt chili og oregano. Klem deigen godt sammen, og form til flate brød på et bakepapir. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, og la de avkjøle seg på rist. I mellomtiden rekker eggene å koke seg ferdig, perfekt pålegg!Økta i dag gikk veldig bra synes jeg! Jeg klarer fortsatt å øke fint i vekter, og det kjennes veldig godt for kroppen. Dets som også er så fint, er t det føles mye bedre å legge seg ned på sofaen etter ei god treningsøkt! I dag så treningsprogrammet slik ut:

Strake markløft 3 x 8, 50 kg

Lårcurl på ball 3 x 10, i supersett med

Glutebridge på ball 3 x 10

Utfall bakover fra step med manualer 3 x 10, 6 kg

Rygghev 3 x 12

Sittende skulderpress 3 x 8, 16 kg

Sidehev i kombinasjon med fronthev 3 x 8, 5 kg

Pushups i slynge 3 x 10

Tights fra Röhnisch / genser fra Better Bodies / sko fra Reebok (sponsede lenker)


Med en så god start på uka er jeg sikker på at resten av den blir bra også! Mandager er virkelig ikke så verst når man bare bestemmer seg for at de skal bli bra. Håper alle dere har hatt en god start på uken også ♥

Hjemmelaget Questbar

Lenkene i innlegget er sponset

Jeg elsker Questbars, og kan lett spise litt for mange på rappen. I år kom endelig hovedingrediensen i barene til Norge, og nå har jeg endelig testet den. Det var utrolig enkelt å lage barene, og ikke minst så er det jo veldig gøy å kunne velge smaken helt selv. Det du trenger for å lage en bar er følgende :

30 g fibersirup

30 g proteinpulver, jeg brukte vanilje

25 gram hakket sjokolade, bær, nøtter eller lignende

1-2 ss vann

En klype salt

Bland alt det tørre, mens sirupen varmes opp. Den skal få små bobler i seg, da rører du inn det tørre. Form med hendene til en bar, og sett i kjøleskap i 15 minutter. Jeg lagde to ulike varianter, en med sjokoladebiter og mandler pluss en med gojibær og mandler. Jeg tenkte ikke over at sjokoladebitene ville smelte i den varme sirupen, så her er det greit å blande inn proteinpulver og mandler først. Baren ble kjempegod, men jeg er så utrolig glad i litt crunch og tyggemotstans at jeg heller ville hatt biter. Så det må dere huske på når dere prøver!
Jeg ble faktisk veldig overrasket over hvor likt de faktisk smakte vanlige Questbarer! Den eneste forskjellen var at disse ikke er like stive/harde, men det synes jeg egenlit bare er positivt. Det beste er jo uansett å varme opp Questbarer i mine øyne. Det er jo også stor stas å velge smaker selv, da får jeg det jo akkurat som jeg vil! Enda et pluss er at her tar det litt tid å lage en bar, og da blir det fort vanskelig å spise mange på rappen. Det skjer nemlig ofte her i huset når jeg bestiller flere esker samtidig. Så da får jeg forsette å lage egne i stedet for å kjøpe fremover! Nå skal jeg komme meg avgårde på trening, håper dere har en fin søndag ♥

Lørdagsmiddag: fylt søtpotet med karbonadedeig

Søtpotet er så fantastisk godt, og kan brukes i nesten alt. Søtpoteten er faktisk en rotgrønnsak, og er full av vitaminer og mineraler. Å fylle den er fantastisk godt, og her kan  du selvfølgelig velge fyllet selv.  Jeg har tidligere laget med kylling og spekeskinke pluss en vegetarvariant som dere finner ved å klikke på lenkene. Jeg er inne i en periode hvor jeg er ekstremt glad i karbonadedeig, det har vært middag nesten hver dag de siste ukene. Denne lørdagen er ikke noe unntak, og derfor ble det fylt søtpotet med karbonadedeig i dag! Fremgangsmåten ser slik ut:

– Vask og prikk hele søtpoteten med en gaffel. Bak i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter, eller i mikroen i 5-10 minutter. La de avkjøle seg litt, før du deler i to og skraper ut fyllet.

– Stek karbonadedeig sammen med krydder du liker. Tilsett grønnsaker, her har jeg brukt paprika, tomat, rødløk og mais.

– Mos fyllet fra søtpotetene og bland inn det ferdigstekte kjøttet og grønnsakene. Fordel i søtpotetene, og topp med ost. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, eller til osten har smeltet.
Gjerne server med en god salat og hvitløkskesam, så har du virkelig et sunt og godt festmåltid!  Håper dere nyter lørdagskvelden ♥

Gravid-oppdatering

Jeg synes det er så gøy å følge med på andre gravide, og det er jo så mange av oss nå! Det er godt mulig at jeg bare legger mer merke til det fordi jeg er gravid selv, men jeg synes jeg ser gravide overalt om dagen. Jeg leste dette innlegget på Rachel sin blogg og synes det var skikkelig gøy å lese, derfor stjeler jeg ideen og håper dere synes det er er gøy også. Her er min gravid oppdatering:

Uker: 22

Uker igjen til termin: 18

Kjønn: Gutt

Navn: Ulrik

Kontroll: Jeg skal til første kontroll hos jordmor om et par uker, og jeg gleder meg masse til å snakke med ei som virkelig kan mye om denne merkelige tilstanden.

Innkjøp: Jeg har kun kjøpt en ting, og det er en kopp til lillegutt. Det er sikkert en god del ting vi trenger før han skal drikke av sin egen kopp, men jeg måtte bare finne noe lite! Vi er jo midt i oppussing av hus, og da tror jeg ikke Bjørni ville blitt så fornøyd med meg hvis jeg begynner å fylle det opp. Det er nemlig nok kaos der allerede!

Bevegelser: Først i denne uken kunne jeg virkelig kjenne at han var der inne! De eneste gangene han sparker er når jeg ligger på magen, så nå ligger jeg noen minutter på magen hver kveld før jeg sovner. Det gikk plutselig mye mer opp for meg at det faktisk er et lite liv der inne, når jeg klarer å kjenne han. Det ble med ett mye mer koselig å være gravid synes jeg!

Indre ro: Helt ærlig er jeg ganske stressa. Jeg kan absolutt ingenting om barn, har egentlig ikke vært så glad i de frem til nå og har aldri vært typen til å holde/leke med småbarn. Jeg skjønner jo at det kommer til å endre seg når lille kommer, men jeg er veldig glad for at jeg fortsatt har fire måneder til å forberede meg på!

Vektøkning: Jeg har ikke veid meg siden uke 15, da hadde jeg gått opp 15 kilo. Spent på å se hva tallet sier på neste kontroll, men jeg prøver å ikke tenke så mye på akkurat det.

Vann i kroppen: Her har jeg hatt mye hele veien, og det er skikkelig plagsomt. Heldigvis føler jeg at det har forsvunnet  i ansiktet den siste måneden, jeg så virkelig ut som en blåsefisk en periode! Så da skal jeg ikke klage på at det fortsatt er mye i resten av kroppen.

Strekkmerker: Jeg oppdaget mitt første for to dager siden, på innsiden av låret. Det er lillarødt og synes ganske godt. Samme kveld sto jeg og danset på badet mens jeg pusset tennene, før Bjørni utbrøt “hva har du gjort deg på låret?” og pekte på strekkmerket mitt. Jeg ble dritsur og gikk rett i senga uten å prate mer med han den kvelden. Stakkars mann, det er ikke barebare å leve med ei som er gravid og hårsår!

Tungt: Jeg kjenner jo selvfølgelig at det er tyngre å gå rundt med så mange kilo ekstra, men det går veldig fint enda. Kondisen er råtten og jeg blir andpusten bare av å gå opp trapper. Ingen Marit Bjørgen her med andre ord! Men styrketreningen går kjempebra, og det er det jeg velger å fokusere på nå.

Cravings: I den siste tiden har jeg hatt veldig lyst på appelsiner, klementiner og appelsinjuice. Jeg liker jo dette til vanlig, men nå har jeg ekstra lyst på det. Så merker jeg at jeg har mer søtsug nå enn vanlig, men setter som alltid av en dag i uka til ekstra kos med godis og da går som regel greit. Hvis jeg bare MÅ ha noe midt i uka, så ryker det fort litt mange ferske dadler. Det er jo nesten godis det også!

Plager: Jeg har jo ikke lagt skjul på at jeg har vært plaget av mye kvalme og oppkast, det er jeg dødslei av. Ellers har jeg fått ekstremt mye kviser – både i ansiktet, på brystet og ryggen. Det er jo ikke det verste, men forsatt langt i fra gøy! Halsbrann sliter jeg også en del med, så det er ikke bare en dans på roser å være gravid altså.

Humør: Her vil jeg egentlig påstå selv at jeg er like glad og blid som alltid,  men det er mulig min bedre halvdel ville vært uenig hvis han fikk skrive innlegget. Jeg merker bare at jeg blir fortere lei meg og fortere rørt. Jeg griner hver eneste gang jeg ser Norske talenter, så i ikveld er det bare å finne frem Kleenex!

Fødselsforventninger: Jeg forventer at det gjør dritvondt, men jeg gruer meg ikke enda. Det er jo fortsatt lenge igjen til han kommer, og vi har en million ting som skal ordnes opp før den tid.

Kulen blir jo bare større og større som dere ser, og stikker godt ut 🙂 Jeg regner meg mange av dere lesere har mer erfaring enn meg med å være gravid, så hvis dere har noen gode råd mot plager er dere hjertelig velkommen til å dele i kommentarfeltet.

Helkroppsøkt ute i det fri

I dag fristet det ikke med en økt innendørs etter jobb. Jeg følte heller for å komme meg ut i den gode høstlufta, det er jo ingenting i veien for å legge treningen utendørs. Det er jo så mange øvelser som kan gjøres med kroppsvekt, som knebøy, utfall, pushups og planke. Hvis man da i tillegg har med seg en strikk, får en plutselig trent flere kroppsdeler også. Jeg bruker forskjellig tyngde på stikkene i forhold til motstand på øvelsene, og ingen kan si at det ikke er tungt å trene med disse strikkene. Jeg synes strake markløft med strikk er en super øvelse, som virkelig kjennes i baksiden av lårene.

Vest fra Röhnisch (-40%) / sko fra Adidas (-44%) / Thermal Top fra 2XU (lenkene i innlegget er sponset)


Ryggen får man også trent godt hvis strikkene festes til et tre, og kjører roing. Hvis du finner en tykk gren kan du også feste strikkene til den og kjøre pullups. Er du skikkelig sterk tar du pullups uten strikk og med kroppsvekt som motstand.

-50% på treningsstrikk i grønn og oransje


Skuldrene får også gjennomgått hvis du tar øvelsen stående skulderpress. Her måtte jeg ned på det letteste strikket for å klare å gjennomføre øvelsen, selv om skuldre er den kroppsdelen jeg er sterkest i.


Gjennomfører du alle disse øvelsene, altså knebøy, utfall, pushups. planke, strake markløft, roing og skulderpress har du virkelig fått trent godt gjennom hele kroppen. Du kan gjerne gjennomføre som en sirkel, og ta 10 x repetisjoner på hver øvelse før du går videre til neste. Jeg kjente det godt i hele kroppen etter jeg var ferdig, derfor passet det perfekt å dra på middag hjem til mamma og pappa etterpå. Så hvis du skulle føle for å ta økta di utendørs en dag håper jeg du fikk litt inspirasjon av dette innlegget. Jeg synes i alle fall det er fantatstisk godt med slike økter innimellom, og ikke minst har vi alle godt av variasjon i treningen. Hvis dere liker å trene utendørs så gjerne del deres beste tips i kommentarfeltet også!