Pumpkin party

Det er høysesong for gresskar, og det kan brukes til veldig mye mer enn bare til pynt! Flaskegresskaret er det jeg liker best å bruke i matlaging – og det kan faktisk brukes til alt fra middagsretter til brødbakst og desserter. I alle oppskriftene under har jeg delt gresskaret i biter, før jeg har kokt det opp. Når det er helt mykt moser jeg med stavmikser, og står igjen med en jevn masse fri for klumper. Her er mye godt, håper der frister!

Lenkene i innlegget er sponset

Proteinrikt gresskarbrød

400 g kokt gresskar

3 egg

2 ss sukrin

2 dl havregryn

2 dl sesammel

2 scoops bakeprotein

2 ss bakepulver

1 ts salt, 1 ts oregano og 1 ts basilikum

Pisk egg lett med sukrin. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt sammen. Hell røren over i en brødform og sett inn i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter. La det avkjøle seg før du skjærer opp, godt med både søtt og salt på!


Gresskar & gulrotmuffins

400 g kokt gresskar

1 stor gulrot

3 egg

150 g havremel

4 ss sukrin gold

2 scoops vaniljeprotein

2 ts bakepulver

2 ts kanel

Pisk egg og sukrin godt sammen. Bland alt det tørre og tilsett, før du river gulroten. Sett inn i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Bruk Philadelphiaost og sukrinmelis for å lage glasuren på toppen.


Det er ikke bare ikke bare i bakst du kan bruke gresskar som nevnt, men også som tilbehør til middag. Her har jeg brukt halvt om halvt med gresskar og gulrøtter, kokt det godt og most med stavmikser. Tilsett krydder etter ønske, godt med hvitløk, salt og chili i synes jeg!


Kryddermuffins med gresskar

450 g gresskar

3 egg

2 scoops vaniljeprotein

70 g havregryn

1/2 boks mager kesam

2 ts kanel

1 ts kardemomme

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

En klype salt

 Mos kokt gresskr med stavmikser slik at du har en jevn masse. TIlsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Fordel i muffinsformer og stek på 200 grader i 25 minutter. La de avkjøle seg på rist, og lag glasur av en halv boks med philadelphia naturell og 3 ss sukrinmelis. Tilsett bittelitt vann og pisk til du har en fast og fin glasur. Tilsett enkelt og greit litt mer sukrinmelis hvis den skulle bli for tynn, og fordel glasuren over de avkjølte muffinsene. Smaken på disse minner litt om saftig krydderkake, veldig god med andre ord!


Del gjerne deres beste oppskrifter med gresskar i kommentarfeltet også!

10 kommentarer

Siste innlegg