Trøstespising av sjokolade

Svømmekurset i går var så gøy, allerede på den første timen kjente jeg at jeg lærte så mye jeg ikke har tenkt på før. Så det var veldig morsomt, men ikke helt optimalt for en kropp som var på bedringens vei. For nå rykket jeg tilbake til start, med vond hals og tett nese. Så det er ikke alltid det lønner seg å pushe kroppen før den er klar, selv om basseng og forkjølelse kanskje aldri har vært den beste kombinasjonen. Uansett, med både uggen form og Halloween er det virkelig innafor med sjokoladespising. Alt goderiet spiste ungene på døra opp, så det ble pannekaker på meg. Disse er så enkle som det går an å få det, så her er det bare å komme seg på kjøkkenet! Pannekakene er laget av 50 g havremel, 1 egg, 20 g vaniljeprotein, 1/2 banan, 1 ts bakepulver, 2 ss sukrin gold og litt vann. Rør alle ingrediensene godt sammen, og stek pannekakene på middels varme i panna. Laget med sjokolade er så enkelt som sjokoladeprotein og sukrinmelis blandet sammen, er er det brukt 45 g protein og 2 ss sukrinmelis. Så er det bare å spise, dette er sjokoladekos på sitt beste ♥

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Ikke min stil

Bildet dere ser under er tatt i 2015, da hadde jeg store planer om å delta i Trondheim triatlon. Jeg trente på løping, sykling og svømming hele våren – og følte meg relativt klar. Så ble jeg gravid i mai, og da fant jeg ut at det kanskje ikke var det lureste å delta på triatlon for første gang i august. Siden den gang har det tilnærmet gått i ett, og jeg har knapt hatt tid til å tenke på triatlon. Men nå er jeg fast bestemt på å gjennomføre i august 2018, og det skal bli så gøy! Det er nemlig ikke min stil å droppe ting jeg har bestemt meg for å gjennomføre. Det er heller ikke min stil å prestere dårlig, og nettopp derfor har jeg meldt meg på svømmekurs! Det er utvilsomt svømmingen jeg sliter mest med av de tre grenene, og i 2015 hadde jeg tenkt å veksle omtrent 50/50 mellom bryst og crawl. Nå er håpet at jeg skal klare å crawle fleste av de 2200 meterne vi skal svømme inn til land. Da må det virkelig trenes, og jeg gleder meg virkelig til første kurskveld som starter om en knapp time. Så nå skal badedrakt og svømmebriller pakkes, og jeg er klar for å bli crawlqueen!

 

Rask og effektiv beinøkt med supersett

God kveld alle! Formen har ikke vært på topp de siste dagene, men i dag måtte jeg ta ei lita økt. Med en liten tass med på trening er jeg avhengig av at øktene går raskt, og da er supersett min beste venn. Supersett vil si at du kjører en øvelse direkte etterfulgt av en ny, og deretter tar du pause. Det gjør at økta blir mer effektiv, og pulsen går også opp. I dag var det bein og rumpe som sto i fokus, og det skal virkelig ikke mer enn 30 minutter for å få til ei god økt. Slike økter har de fleste tid til å klemme inn i hverdagen, og de kan bli så utrolig bra! Jeg fikk virkelig godfølelsen etter økta i kveld, for det er det trening gir meg. Økta jeg kjørte i dag så slik ut:

 A1. Gobletsquats 3 x 20, 20 kg

A2. Strake markløft 3 x 8, 50 kg

B1. Bulgarske utfall 3 x 10, 12,5 kg

B2. Glutebridge på ball 3 x 20

C1. Sideliggende hoftehev 3 x 10

C2. Ettbeins lårcurl på ball 3 x 10

De øvelsene det ikke står noen kilo bak er med kroppsvekt, men de river virkelig likevel! Lårcul på ball er en av mine favoritter når det kommer til øvelser for bakside lår, spesielt varianten med ettbein. Det viktigste her er å holde hofta høyt hele tiden, både når du trekker ballen til deg og strekker beinet ut. Prøv den selv om du ikke har gjort det enda!

Da gjenstår det bare å ønske alle lesere en herlig søndagskveld ♥

 

Gulrot- og havrerundstykker

Hei dere! Beklager dårlig med oppdateringer de siste dagene, men som nevnt har formen vært relativt dårlig. Nå er den heldigvis på bedringens vei, og da feiret jeg det med en skikkelig god lunsj i dag. Det er lenge siden jeg har laget gulrotrundstykker, og i dag prøvde jeg meg på en helt ny oppskrift som virkelig ble god. Til ti store rundstykker trenger du:

1 stor gulrot ♥ 3 dl store havregryn ♥ 2 dl havremel ♥ 2 dl speltmel

1 dl sesamfrø ♥ 3 egg ♥ 2 dl melk ♥ 1 ts salt ♥ 2 ts bakepulver

Blad alle de tørre ingrediensene. Rasp gulrot og tilsett sammen med egg og melk. Rør alt godt sammen, til du står igjen med en relativt klissete deig. Jeg brukte to spiseskjeer til å fordele deigen på stekebrettet, før toppet med sesamfør. Sett inn i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter, og la de avkjøle seg på rist. Topp med favoritt-pålegget ditt og kos deg!

Spicy & kremete søtpotetsuppe

 

 

Med tett nese og sår hals er det faktisk bare en ting som frister til middag, og det er suppe! Ikke hvilken som helst suppe, men en av mine utvilsomme favoritter. Denne står ofte på bordet hos oss, ikke bare når forkjølelsen har meldt sin ankomst men ellers også. For den er så utrolig god, i tillegg til at den ofte klarer å åpne opp i den tetteste nese. For å lage den trenger du:

400 g gulrot ♥ 400 g søtpotet ♥ 1 løk ♥ 1 kinesisk hvitløk ♥ 1/2 rød chili ♥ 2 ss olivenolje

3 ss revet fersk ingefær ♥ 1 liter grønnsaksbuljong ♥ 1 dl kokosmelk ♥ salt og pepper

Start med å skrelle både gulrot og søtpotet som du skjærer i små biter. Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm oljen i en kasserolle og tilsett de hakkende grønnsakene, samt revet ingefær. La det frese i ca. fem minutter før du tilsetter grønnsaksbuljong og kokosmelk. La suppen koke i 15-20 minutter, til alle grønnsakene er helt møre. Deretter bruker du en hurtigmikser eller en stavmikser for å kjøre suppen jevn. Smak til med salt og pepper, gjerne server med fersk koriander på toppen. Jeg brukte også litt ekstra kokosmelk over, samt litt rød pepper. Denne suppen er virkelig verdt å prøve, utrolig god, kremete og spicy. Dagens lille middagstips fra meg til alle dere.

Helt på toppen av ønskelista

Innlegget inneholder sponsede lenker

Jeg koste meg så enormt mye på Oppdal i helga, og selv om jeg er oppvokst i Trondheim føler jeg meg mer hjemme i mer landlige områder. Jeg har flere ganger spurt samboeren om vi kan flytte litt utenfor byen uten hell, så jeg får bare slå meg til ro med at vi blir boende i Trondheim. For å lage en løsning vi begge er fornøyd med foreslo han at vi kunne kjøpe oss hytte. Ideen er jo helt perfekt, problemet er bare at vi ikke har råd til det. Men jeg synes det er viktig å ha mål/ønsker for alle deler i livet, og en hytte er virkelig helt på toppen av ønskelista mi. Det er nesten så jeg melder meg på Farmen til neste år bare for å få mulighet til å få ei hytte, så lyst har jeg på det! Faktisk så meldte jeg meg på nettopp Farmen i 2014 og kom et stykke i casting-rundene men det holdt ikke hele veien inn. Hvis jeg hadde kommet med hadde jeg kanskje vært den lykkelige eier av ei hytte i dag! Enn så lenge blir det med drømmen, så krysser jeg fingrene for at den går i oppfyllelse en vakker dag. 

Jakke (-30%), ullgenser, ullbukse og pannebånd fra Kari Traa 

 

Om en ny jakke står på ønskelista di nå som temperaturene kryper nedover så kan jeg tipse om at du får jakker til en billig penge hos X-life disse dagene.  Jeg måtte skrape is av frontruta i dag tidlig, så nå har høsten virkelig slått inn for fullt. I dag er det faktisk bare to måneder igjen til julaften også, tenk det!

Sjokoladegrøt på selveste grøtdagen

I dag er det Grøtdagen, var dere klar over det? Jeg elsker alle anledninger til å feire, og spesielt kanskje denne dagen. For grøt spiser jeg omtrent hver eneste dag, det er så godt og jeg blir faktisk aldri lei. I tillegg er grøt billig og inneholder god næring, så det er bare å spise grøt folkens! I dag tenkte jeg å dele en av mine favorittoppskrifter på grøt med dere, for den her er så god! Til en porsjon trenger du:

80 g havgregyn ♥ 80 g kokosmelk ♥ 2 ss sukrin gold

2 ss kakao ♥ 2 dl vann ♥ en klype salt 

Fremgangsmåten er så enkel som å ha alt i en liten kjele, la det koke noen minutter og rør godt slik at grøten ikke blir svidd. Så kan du toppe med det du vil, et hett tips er mørk sjokolade, gojibær og vaniljekesam! Når du rører sjokoladebitene inn i den varme grøten smelter de og gir en helt perfekt smak, virkelig min type grøt. 

Om det ikke blir denne grøten så håper jeg dere der ute feirer Grøtdagen, det er jo for for godt til å la være ♥

Hyttetrening

Jeg skal ikke skryte på meg at trening har vært i fokus denne helga, det har vært mer mat, vin og sjokolade. Jeg er likevel skrudd sammen sånn at alt er bedre enn ingenting, og det er så lett å skvise inn litt trening om en bare vil. Jeg bestemte meg for fem øvelser, med 30 repetisjoner per øvelse. Det blir en god del re repetisjoner, ikke så aller verst på en hyttesøndag synes jeg selv. Pushups, bulgarske utfall, mountain climbers, knebøy og hipthrust var øvelsene valget falt på, og selv om det bare er med kroppsvekt så kjennes det virkelig etterhvert. Spesielt kanskje på en søndag hvor formen er litt redusert, men desto mer fornøyd er jeg med gjennomføringen. Så jeg gir en stor klapp på skuldra til meg selv, for følelsen etterpå er alltid like god.

Ullgenser, tights og ullsokker er fra Kari Traa (sponsede lenker)

Håper dere har hatt en nydelig helg, jeg skal for første gang på en evighet finne senga før klokka ni. Jeg har nemlig store planer om å våkne uthvilt til ei ny uke i morgen ♥

Oppdal så klart

Hei dere! Jeg titter kjapt innom fra hytta på Oppdal, her er det så utrolig fint. I dag har vi gått en flott tur i fjellet med Ulrik i bæremeis, jeg blir så glad av at han er så glad i å gå tur. Turer skal det nemlig bli mange av i årene som kommer, da er det så flott at han kan lære seg å være like glad i det som jeg. Med på tur hadde vi frukt og sjokolade, og når vi kom ned igjen svette hoppet vi alle rett i boblebadet. Hytteturer altså, det er det lite som slår!

Luegenser og votter fra Kari Traa (sponsende lenker)

God helg til alle dere der ute, håper lørdagen nytes til det fulle ♥

Hjemmelaget granola på fem minutter

Det er endelig fredag og vi skal sette kursen mot Oppdal. Det er ikke lenger enn to timer dit, men likevel må jeg selvfølgelig ha påfyll av mat først. Jeg elsker granola, og har laget utallige varianter gjennom årene. Flere av de må stekes i rundt 40-60 minutter, noe jeg absolutt ikke hadde tid til i dag. Derfor gikk jeg for den raske varianten, som faktisk blir akkurat like god! For å lage den trenger du:

En neve nøtter ♥ to never havregryn ♥  to ss sukrin gold ♥ 2 ts kanel

Smelt sukrinet på middels varme i stekepanna under omrøring. Når det har smeltet tilsetter du hakkede nøtter og havregryn, og rør det godt sammen. Hell ut av panna og på et fat så granolaen får avkjølt seg litt før du spiser den, da blir det nemlig herlige spø og crunchy klumper som smaker helt fantastisk. Passer til det meste, i dag ble granolaen topping på cottage cheese sammen med bær. Perfekt før vi setter oss i bilen opp til fjellet!

Med det tipset vil jeg ønske dere alle en helt strålende fredag ♥