Jubileum og godt nytt år!

I dag har verdens beste mamma og pappa vært gift i 25 år. Vi startet dagen med å overraske dem med champagnefrokost, og avsluttet den med en treretters middag på en utrolig god restaurant. Det er nok en av de beste måltidene jeg har spist noensinne! Perfekt avslutning på kvelden og feiringen av et fantastisk ekteskap.

Resten av dagene vi har vært her har ikke maten vært så fantastisk – burger og chips hver dag. Generelt har jeg vært dårlig på kostholdsfronten hele jula, og spist alt for mye av alt. Godt vi skal hjem til rutiner snart, hvis ikke hadde jeg rullet hele veien hjem til Norge! Klarte ikke å velge sunne alternativ i farta her, og klarte heller ikke la være å bruke penger. Sykt fornøyd med min nye baby fra Michael Kors, verdt hver krone jeg ikke skulle bruke.

Klokken har nå passert 12 her i New York også, og årets siste dag er her. Før jeg legger meg vil jeg bare si tusen, tusen hjertelig takk til alle dere lesere som har fulgt meg gjennom året. Gjennom hele den utrolige reisen min rundt jorda, hjemkomst og konkurranseoppkjøring. Det har uten tvil vært det mest begivenhetsrike året i livet mitt, men jeg skal gjøre mitt beste for å toppe det i 2014! Med personlig trener utdanning og nye konkurranser for tur kan det ikke bli annet enn bra 🙂 Så da gjenstår det bare å si takk for det gamle – og riktig godt nyttår alle sammen!

New York New York

God kveld Norge! Vi kom frem til New York sent i går kveld, og etter en liten krise hvor jeg klarte å legge igjen passet mitt på flyet kom vi endelig frem til leiligheten. En sliten familie gikk rett i seng, og la oss på lading til en ny dag full av opplevelser. Den startet magiske Times Square, og løfteglad som jeg er måtte jeg plukke opp lillesøss for et bilde.

Jeg har jo vært her før, men blir fortsatt sjokkert over hvor stort alt er i USA. Bygninger, mennesker, biler, maten – alt er så enormt! Sånn sett er det veldig greit å bo i leilighet – slik at vi i allefall kan lage noe av maten selv. De har så mye spennende i butikkene, både når det kommer til mat og klær. I morgen er den store shoppingdagen, og jeg skal gjøre mitt aller beste for å ikke bruke så mye penger. Wish me luck! Med mye sightseeing i dag måtte vi hvile beina og ta noen glass vin, det smaker alltid godt . Jeg som bare drikker alkohol et fåtall ganger i løpet av et år merket de to glassene mine godt, haha!

Grunnen til at vi er her denne romjulen er for å feire mine flotte foreldre. De har 25 års bryllupsdag den 30 desember, og tok med hele familien hit til New York for å feire. Fantastisk ide synes jeg! Etter sightseeing tok vi alle turen opp i Rockefeller Center for å se byens beste utsikt. Sist jeg var her dro vi opp i Empire State Building, men jeg synes Rockefeller var mye, mye bedre! Uten gitter foran, og så får man jo faktisk se så fin Empire er også.

Etter å ha sett lenge på den fantastiske utsikten dro vi på Starbucks for litt koffeinpåfyll. Gingerbread latte varmet kropp og sjel, før vi avsluttet kvelden på Broadway. Jeg elsker musikaler og har sett de fleste store nå, men Chicago hadde jeg ikke sett før. Veldig bra underholdning – og en super start på oppholdet vårt her i storbyen. Nå skal jeg komme meg i seng slik at jeg er klar for shopping i morgen 🙂 Natta!

Julesmil

Hei alle sammen! Håper dere har hatt noen herlige dager og koser dere med julefeiringen. Det har virkelig jeg gjort – med mye mat, godteri, fantastiske gaver, brettspill og familien min. Det er så godt å kjenne juleroen senke seg, og virkelig slappe av. Mat er en stor del av julen, men personlig har jeg aldri vært fan av verken ribbe eller pinnekjøtt. Selvfølgelig spiser jeg det på julaften likevel, men i dag hadde vi kalkun til middag og det passer virkelig mine smaksløker mye bedre!  Med waldorffsalat, hjemmelaget potetmos og grønnsaker er det virkelig et luksusmåltid. Litt sunnere er det også, og det er jo greit innimellom all julekosen. Jeg har sikkert spist nok sjokolade og sukker for flere måneder frem i tid de siste tre dagene, det er jo tross alt bare jul en gang i året! Men jeg merker likevel at jeg blir veldig slapp og oppblåst av det  – og gikk for en dessert med bare fruktsukker i dag. Ferdigmix av sunnere sjokoladekake, fruktsalat og vaniljekesam traff godt som dessert hos hele familien 🙂

7

Dette måltidet var virkelig godt påfyll etter en totimers treningsøkt med Kristine i dag, godt å få brukt noe av energien! Julaften og første juledag tok jeg treningsfri, men tok en liten tur ut for å få friskluft og bruke kroppen. Det er desverre ikke skiføre her i Trondheim, så jeg fikk ta til takke med å gå på asfalten. Tempoet var ikke på topp, men uansett var det godt å komme hjem og slappe i nytt superundertøy og ny lue etterpå 🙂 Ny bok har jeg og, nemlig en guide om New York. Gaven fra min kjære mor og far var at familien på fem flyr avgårde i natt til storbyen – gjett om jeg gleder meg! Jeg har jo vært der før, men nyttårsaften i New York tror jeg blir helt magisk. Skal gjør mitt beste på å oppdatere dere den uken vi er der, så det er bare å stay tuned. Før vi drar i kveld skal jeg spise det som har vært kveldsmaten min hele julen – ekte risengrynsgrøt med smørøye. Tror ikke det finnes noe bedre i julen 🙂 Viktig å kose seg de siste dagene, når jeg er hjemme fra New York er det jo diettstart og game on igjen. Men inntill da skal jeg fortsette kosen – håper det gjelder for alle dere også! Julesmil fra meg til alle dere 🙂God jul!

Her kommer et julesmil fra meg til alle dere 🙂 Enn at det er lillejulaften allerede! Desember har gått så utrolig fort, nå er det dagen før dagen.  Jeg har bakt alt jeg skulle bake, både kaker, knekkebrød og rundstykker ligger klart. I tillegg har mamsen kjøpt inn favorittene mine innen julegodis, dadler, fiken, pepperkaker og Questbarer. Skulle vi bli tom for noen av delene kommer jeg bare til å lage noen av ferdigmixene, jeg orker nemlig ikke å bake mer i julen. Nå skal jeg bare slappe av, senke skuldrene og nyte herlige juledager med den fantastiske familien min.


Selv om det bare er lille julaften er treet klart og det har kommet en god del pakker allerede. Mens vi venter på at resten av familien skal komme går Love Actually på skjermen og jeg koser meg i sofaen med gløgg og pepperkaker. Det eneste jeg har på planen ikveld er åretes siste tabata på Maxpuls, før jeg skal hjem for å spise grøt og spekemat med familien. Ønsker dere alle en fantastisk kveld og julaften – kos dere med de nærmeste og ta vare på dagene. 

DA GJENSTÅR DET BARE Å SI RIKTIG GOD JUL TIL ALLE SAMMEN 🙂

Overskudd og lekeplass

Hei dere! Da har jeg gjennomført den siste styrkeøkta mi før julaften – og den føltes kanonbra. Masse overskudd og energi, jeg og Kristine var vel på gymmet i ca to timer i dag og kosa oss med vektene. Hit the gym er virkelig den perfekte lekeplass for folk som oss, som elsker å løfte! Vi kjørte først bein før vi gikk over på skuldrene, og jeg kjenner at jeg er skikkelig sliten i kroppen etter økta. God følelse! her kommer et lite bildedryss fra økta og noen av øvelsene vi kjørte:


Denne svir skikkelig – lårcurl med manual mellom beina. Senk beina rolig ned til du virkelig kjenner strekken før du løfter opp igjen. Vi kjørte 3 x 10 med 18 kilo i dag, og det var tungt! Perfekt øvelse å kjøre for å variere treningen på bakside lår. En annen øvelse som er fin å avslutte med er lårcurl på ball i supersett med hipthrust på ball. Start med å utføre 12 lårcurl mens du ligger på gulvet, hold hofta oppe hele veien og trekk ballen så langt inn mot rumpa di som du klarer før du strekker ut igjen. Dere ser Kristine i utgangsposisjon på bildet under. Etter du har gjort dette 12 ganger går du direkte over til å gjøre 12 hipthrust på ballen, hvor du skyter hofta så høyt opp du klarer og virkelig skivser rumpeballene sammen slik jeg gjør på det nedeste bildet.  Gjenta supersettet 2 eller 3 ganger, så skal du kjenne at du får brukt opp siste rest av energien i lårmusklene dine 🙂 


Etter vi var ferdige med selve økta måtte vi selvfølgelig leke oss litt på det fine nye gymmet vi hadde helt for oss selv. Da er det ingen som ser rart på meg når jeg drar opp kameraet midt på trening, men hei – er man blogger så er man blogger! Både jeg og Kristine skal konkurrere til våren, så det blir nok mange økter på HIT sammen frem til April. Det kommer til å bli så bra, jeg gleder meg skikkelig til denne konkurranseoppkjøringen også 🙂 Vi har så bra økter sammen, og som dere ser var vi begge rimlig fornøyde etter trening:


Som dere vet er det viktig å fylle på musklene etter trening, og det er ingen hemmelighet at jeg elsker havregrøt. For å få proteiner i tillegg pleier jeg ofte å bare blande inn proteinpulver og lage den sjokoladegrøt – men i dag gikk jeg for en litt annen variant. Blåbærgrøt ved å blande inn en boks skyr i havregrøten som jeg lager i mikroen. Smaker digg og er virkelig mettende!Jeg prøver alltid å dandere maten litt pent på bildene til dere før jeg rører alt sammen og spiser det. Ser ikke like bra ut – men smaker bedre 🙂 Håper dere fikk tips til noen nye øvelser som dere kan ta med dere til neste beintrening, og at dere begynner å bli klare for jul. Jeg er ute i siste liten som vanlig, og har verken kjøpt de siste gavene eller vasket. Bare å komme i gang med andre ord 🙂 Ha en super søndagskveld kjære alle sammen!

Nydelige daddelkjeks


Jeg elsker dadler og synes det er utfattelig godt å spise bare som sunn snacks. De er så søte og gode, perfekt som sukkerfri filmkos som likevel stiller søtsuget.  Jeg spiste dadler flere gnager i uka under den store reisen vår tidligere i år, men her i Norge er det stort sett i julen at dadler dukker opp i butikkene. Jeg har lagt ut denne oppskriften tidligere også, da lagde jeg den i Australia. De smakte like godt her i Norge også – og er perfekt nå i julen. Oppskriften ser slik ut:

400 g dadler

3 bananer

5 dl havregryn

100 g mandler

2 egg

2 ss sukrin gold

10-15 dråper stevia vanilje

1 ts kanel

En klype salt

Hakk opp mandler og dadler i passende biter. Mos bananene i en bolle, gjerne med stavmikser. Tilsett alle ingrediensene og bland godt sammen. På grunn av at dadler og bananer er naturlig søtt kan du smake deg frem i for å finne ut hvor mange dråper stevia du ønsker. Jeg valgte å bruke 15 dråper, og har du ikke stevia kan du også bruke vaniljeessens. Disse kjeksene er virkelig verdt å lage – den er nemlig en av de beste oppskriftene jeg har laget!


Bruk to spiseskjeer til å forme kjeks og sett på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 175 i 15-20 minutter litt avhengig av størrelse. Jeg fikk 20 store kjeks av denne oppskriften. La de avkjøle seg på rist før du nyter disse nydelige og søte kjeksene med crunchy mandler i. Fort ferdig er de også – så kanskje dette blir lørdagskosen? 😉

Julemat og trening

Hvert eneste år får jeg 100 mailer og spørsmål om akkurat det samme. Hvordan unngå å legge på seg i jula, hvordan unngå spising familieselskaper og hvordan snike seg unna mest mulig ribbe på julaften. Hvert år sier jeg det samme også, stress ned og ikke tenk så mye på det! Du tenker nok på trening og kosthold resten av året så værsåsnill – slipp litt taket nå i høytiden. Det er nemlig det du gjør mellom nyttår og jul som teller, og ikke det du gjør mellom jul og nyttår. Fitness er noe som kan ta for mye fokus i hverdagen, men i julen bør dette absolutt ikke være hovedfokus. Kos deg, slapp av og ha en fantastisk jul med dine nære og kjære uten å stresse over at grønnsakene du nettopp spiste var smørdampet. 

Ha dette i bakhodet nå som julen nærmer seg med stormskritt, men husk at du trenger ikke “ta av” bare fordi det er jul heller. Om det står 1 kilo smågodt på bordet trenger du ikke spise opp alt bare fordi du kan. Alt med måte, er det ikke det det heter? For min del skal jeg kose meg både med sunne og usunne ting i jula. Jeg skal kose meg i familieselskaper, og spise det jeg får servert uten å ofre en tanke på hvor mange kalorier tallerkenen min inneholder. Jeg skal spiste godteriet i julestrømpa mi, og drikke vin til maten uten å ha dårlig samvittighet. Det verste som kan skje er at man har en fantastisk jul, men legger på seg et par kilo. De er du kvitt etter januar er omme uansett, så hva er det egentlig å stresse over? 

Å holde seg i aktivitet i jula hjelper selvfølgelig hvis du er redd for å legge på deg, det hjelper også mot å bli dorsk og doven av den tunge maten. Men det betyr ikke at jeg kommer til å bo på treningsstudioet heller, jeg skal bruke julen til å la kroppen min slappe av fra all styrketreninga. Det har nok musklene godt av etter hard trening flere dager i uka uten pause, og det gjelder helt sikkert flere enn meg også. Likevel er jeg ikke personen som sitter på rumpa hele dagen, jeg føler meg alltid bedre etter litt fysisk aktivitet.  Bli med familien på skitur eller bestemor på en tur i marka, det er god trening samtidlig som det er sosialt og hyggelig. Norsk natur er jo så nydelig, og spesielt nå i juletidene.

Er det noe jeg elsker å spise i julen så er det dadler, og det lagde jeg utrolig gode kjekser av i går kveld. Koser meg med disse og ski på skjermen før jeg skal komme meg avgårde på trening og jobb. Siste innspurt før jeg tar juleferie 🙂 Poster oppskriften i løpet av dagen – ha en riktig fin lørdag så lenge da dere!

Floor press og quinoa cupcakes

Er det flere enn meg som har lyst til å bli sterkere i benkpress? Mitt maksløft er på 60 kilo for ca 1 år siden, og siden den gang har jeg ikke blitt noe sterkere. Det er rett og slett fordi jeg ikke har fokusert noe særlig på brysttrening, vil du bli bedre på noe så er jo første prioritet å trene på det! Derfor har jeg nå begynt med bekpress igjen, samtidig som jeg tar noen andre støtteøvelser for å bli sterkere i brystmuskulaturen. En av disse er floor press, som er en øvelse jeg liker veldig godt! Den utføres på samme måte som vanlig benk, bortsett fra at du ligger på gulvet. Bevegelsesbanen blir da kortere, ettersom albuene dine vil treffe gulvet før stanga treffer brystkassen. Prøv å trekk skulderbladene dine ned og bak samtidig som du har beina bredt plantet i gulvet. Dette demonsterer jeg på bildene under fra trening i forrige uke, og du kan se videoen jeg la ut på Instagram ved å trykke her. Det var første gang jeg prøvde øvelsen – så min teknikk er ikke 100% den heller, men det blir!


Etter suksessen med å bruke søtpotet i pannekaker fikk jeg lyst til å prøve quinoa i muffins. Og guess what – det ble suksess det også! Quinoa er en god kilde til karbohydrater, og kan gjerne erstatte ris eller potet til middagen. Jeg synes spesielt quinoa gjør seg til laks, men nå også i muffins! Jeg bestiller fra Iherb, men det kan også kjøpes på helsekost. Oppskrifter ser slik ut:

3 dl quinoa

2 hele egg

30 g sjokoladeprotein

150 g mager kesam

2 ss kakao

2 ss sukrin gold

10 dråper stevia karamell

1 ts bakepulver

1 ts salt

Kok opp 5 dl vann før du tilsetter quinoa og la koke i 12-15 minutter – helt til vannet er borte. Avkjøl i en bolle før du tilsetter resten av ingrediensene og bland godt. Fordel i muffinsformer og stek midt i ovenen på 180 grader i 20-25 minutter. Jeg fikk 10 store muffins av denne oppskiften.

Mens de avkjøler seg lager du glasur. Jeg lagde min av PB2, sjokoladeprotein og sukrinmelis blandet sammen med litt vann. Den ble skikkelig god, men desverre ikke nok til alle muffinsene. Derfor fikk resten rett og slett et lag med sunnere sjokoladepålegg – det er så godt! Jeg klarte desverre ikke vente til muffinsene var kalde nok, og endte med at glasuren smeltet ned over muffinsene og på fingrene mine. Sånn går det når frøkna er for utålmodig til å vente, men heldigvis er sjokolade godt i alle former 😀


Magiske mandler og treningsfri

Så ikke dette magisk ut kanskje? Den siste delen av julenøttene mine er sjokolademadler. Spicy mandler finner du oppskriften på her og vanilje- & kanelnøtter finner du her. Alle disse er perfekte som snacks i juletidene, sukkerfrie, supergode og sunne. Greit å ha noen slike alternativer midt oppe i all den andre kosen også 🙂 Visp en eggehvitte lett slik at den skummer og sett til side. Bland 1/2 scoop sjokoladeprotein, 2 ss kakao, 1 ts salt og 10 dråper stevia med karamellsmak før du tilsetter dette i eggehvitten. Rør godt før du blander inn ca. 3,5 dl mandler. Fordel på bakepapir og stek midt i ovnen på 150 grader i 30 minutter. La de avkjøle seg før du nyter knasende mandler med smak av sjokolade. Smaker ekstra godt med klementiner til, gir virkelig julestemning 🙂

Etter tre dager med veldig gode treningsøkter har jeg treningsfri i dag. Det er virktig med restitusjon også – sånn at kroppen og musklene får tid til å hente seg igjen. Men likevel klarer jeg svært sjelden å sitte på rumpa en hel dag, det har jeg rett og slett for mye energi til! Derfor ble det en runde ute i friskluft i dag også, kroppen er til for å brukes. Jeg skal innrømme at det var mest for å være sosial og få frisk luft, tempoet var nemlig ikke noe å skryte av. Cardio for fettforbrenningens del lar jeg ligge til januar, nå er det bare for kosens del. Kos blir det mye av fremover – nå er jo snart den store dagen her!  Julen er uten tvil min favoritt-tid i året, og i tillegg har jeg uendelig mye å se frem til i januar også. Kan ikke gjøre annet enn å smile 😀

Zercher squat og pepperkake-proteinshake

God kveld alle sammen!  Med fokus på forside lår i går ble det baksiden som fikk litt ekstra juling i dag. Jeg kjørte relativt tung knebøy i går, og tok derfor en annen variant i dag med litt letter vekter. Zercher Squat er en effektiv øvelse for setemuskulaturen, og utføres på samme måte som vanlig knebøy bortsett fra at du har stangen liggende i albuene og litt bredere beinstilling. Den jobber godt med kjernemuskulaturen også, så dette er en superøvelse å teste om du ikke har prøvd den før. Jeg vil anbefale å bruke en genser slik jeg har under når du utfører denne øvelsen, slik at stanga ikke kjennes så ubehagelig mot huden. Det skal sies at den føltes langt mer ubehagelig mot albuene da jeg først prøve den enn hva den gjør nå, så det virker som jeg har blitt litt herdet! Og bra er det, for denne øvelsen skal jeg fortsette med fremover 🙂

Tights / Genser

Jeg fikk ikke nok julesmak etter bakinga i dag tidlig og lagde derfor en pepperkake proteinshake etter trening! Enkelt og greit bestod den av 15 g vaniljeprotein, 15 g sjokoladeprotein, 1/2 ts kanel, 1/2 ts ingefær, 1/2 SS yaconsirup og litt vann. Rist godt i shaker eller i blender, tøm i et glass og nyt en preoteinshake som virkelig smaker jul! Den var faktisk så god at jeg måtte lage en mikrobrownie av akkurat den samme oppskriften også. Da tilsatte jeg bare 1 egg, 2 ss mandelmel og 1/2 ts bakepulver i tillegg  og rørte alt godt sammen i en liten bolle. Deretter dekte jeg den med plastfolie og satte i mikrobølgeoven på maks effekt i ca. 40 sekunder. Snu den på hodet og legg på et fat, sånn at du får den litt flytende kjernen på toppen. For ekstra julefeeling la jeg også valnøtter, mandler og rosiner på toppen av verket. Supert påfyll etter trening og supert hvis du bare har lyst på juledigg uten sukker 🙂


Enjoy!