Nydelige daddelkjeks


Jeg elsker dadler og synes det er utfattelig godt å spise bare som sunn snacks. De er så søte og gode, perfekt som sukkerfri filmkos som likevel stiller søtsuget.  Jeg spiste dadler flere gnager i uka under den store reisen vår tidligere i år, men her i Norge er det stort sett i julen at dadler dukker opp i butikkene. Jeg har lagt ut denne oppskriften tidligere også, da lagde jeg den i Australia. De smakte like godt her i Norge også – og er perfekt nå i julen. Oppskriften ser slik ut:

400 g dadler

3 bananer

5 dl havregryn

100 g mandler

2 egg

2 ss sukrin gold

10-15 dråper stevia vanilje

1 ts kanel

En klype salt

Hakk opp mandler og dadler i passende biter. Mos bananene i en bolle, gjerne med stavmikser. Tilsett alle ingrediensene og bland godt sammen. På grunn av at dadler og bananer er naturlig søtt kan du smake deg frem i for å finne ut hvor mange dråper stevia du ønsker. Jeg valgte å bruke 15 dråper, og har du ikke stevia kan du også bruke vaniljeessens. Disse kjeksene er virkelig verdt å lage – den er nemlig en av de beste oppskriftene jeg har laget!


Bruk to spiseskjeer til å forme kjeks og sett på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 175 i 15-20 minutter litt avhengig av størrelse. Jeg fikk 20 store kjeks av denne oppskriften. La de avkjøle seg på rist før du nyter disse nydelige og søte kjeksene med crunchy mandler i. Fort ferdig er de også – så kanskje dette blir lørdagskosen? 😉

11 kommentarer

Siste innlegg