Keep it simple

I dag hadde jeg lite kreativitet både på treningsfronten og på middagsfronten. Da er det greit å huske at det ikke må være så fancy bestandig, noen ganger er det beste å holde det enkelt. Laks og rotgrønnsaker er en middag som nesten lager seg selv i ovnen, superlett og kjempegodt. Kutt opp grønnsaker og fordel på er stekebrett med litt olje og krydder etter ønske. Sett inn i ovnen i omtrent 25 minutter, før du legger inn laksen. La det steke videre i omtrent 15 minutter, og plutselig er maten klar!

Når det kommer til trening så må ikke kruttet finnes opp hver gang her heller. Baseøveler er alltid en sikkre vinner, og økta mi ble derfor knebøy, strake markløft, pushups med ekstra vekt og militærpress.  Fire øvelser, og fem sett på hver øvelse. Det ble ei skikkelig god økt, det trenger ikke å være vanskeligere!

Genser og tights er begge fra Röhnisch / sko fra Reebok (sponsede lenker)


Ha det i bakhodet neste gang det skorter litt på kreativiteten, for det trenger ikke å skorte på god mat eller trening av den grunn. Ha en super kveld alle sammen ♥

Skilykke

Jeg lovte jeg skulle komme med en oppdatering på skituren vår, for den var så fin! First things first, skivogna er ikke sponset. Vi har kjøpt den helt selv, og det var kjærlighet fra første tur. Jeg har jo aldri prøvd å gå på ski med pulk, men det var utrolig lett å gå med denne vogna. Det jeg liker så godt med den er at man enkelt kan ta av skiene, for å gjøre den om til en sykkel- eller løpevogn. Helt genialt synes jeg! Det eneste som var kjipt er at det ikke går an å legge ned ryggen i sovestilling, det savnet jeg. Nå skal det sies at Ulrik som hele tiden uansett, så han hadde det fint inne i vogna si. Den var overraskende lett å ha bak, så det ble ikke så mye ekstra trening som jeg trodde. Jeg fikk opp pulsen likevel, så nå krysser jeg fingrene for masse snø fremover også. For flere turer som dette vil jeg gjerne ha!


To tomler opp fra meg, det er så deilig å være ute på ski. Nesten like god ert er det også å komme inn igjen, med røde kinn og Kvikklunsj! Jeg måtte dele med Ulrik, det virker som han kommer til å bli like glad i sjokolade som mammaen sin. Kvikklunsj må faktisk til når det er helg og skitur, så det er enda en tradisjon han skal få lov til å lære seg med engang ♥

Klar – ferdig – ski!

Annonse 

Nå i helga er vi som nevnt på Røros, og Ulrik har vært med på skitur for første gang. Det var kjempegøy og lillegullet delte heldigvis meningen min. Jeg elsker å være i aktivitet sammen med han, og vet at det er mange flere spreke foreldre der ute! Det er jo ingen grunn til å holde seg inne selv om det er vinter, for det er faktisk ingenting som heter dårlig vær. Kler man seg godt nok går det helt fint, og nå er det enda lettere å holde bebisen varm. Libero har nemlig en ny kampanje pågående hvor alle som registrerer minimum åtte bleiekoder får tilsendt en body fra Swix!

På innsiden av alle bleiepakker i Libero Ski Collection finner dere koder, og alle som registrerer minimum åtte koder på libero.no får denne herlige bodyen i posten. Det gjelder så langt beholdningen rekker, og dere kan lese mer om kampanjen her.  Både Ulrik og mamma er kjempefornøyd, han kanskje mest med å få leke med alle bleiepakkene. Det er rart med det, alt annet enn lekene hans er jo kjempegøy! Så det å få leke med bleier kan dere tro var stor stas for min lille favoritt ♥


Alle bleiepakkene i Libero Ski Collection er tydelig merket slik dere ser på bildet under, så fremover er det bare å se etter disse i butikken! Libero touch er også med i kampanjen, det kan være kjekt å vite. Det er superlett å registrere kodene inne på libero.no, og kampanjen varer frem til 30.april. Innen den tid regner jeg med mange av dere også har kjøpt en god del bleiepakker, så det blir nok mange fornøyde bebiser som tasser rundt i denne bodyen i vinter. Den kommer utvilsomt til å bli brukt mye her i huset, for denne vinteren skal vi bruke utendørs sammen.


Jeg synes det er så viktig å starte med gode tradisjoner tidlig, og da er det jo nesten for ille at Ulrik ikke har vært med på skitur før nå. Jeg har heller ikke gått på ski siden jeg var gravid før denne helga, så det var jammen på tide. Ønsker dere alle en helt strålende søndag og lykke til med samling av bleiekoder! Vi skal ut på skitur igjen, dette været må virkelig utnyttes ♥

Hotellfrokost og hjemmelagde knekkebrød

Vi er på Røros i helgen, og jeg har nettopp inntatt tidenes hotellfrokost. Jeg ble stappmett etter denne porsjonen, og nå skal jeg ha masse energi til skitur. Begge gutta lader opp med å snorke i senga, og da tenkte jeg å benytte anledningen til å gi dere en utrolig god oppskrift på hjemmebakte knekkebrød. Det var en den av frokosten min, og jeg kom på at det er lenge siden jeg har postet en knekkebrødoppskrift! For å lage knekkebrød trenger du:

7 dl vann ♥ 4 dl sammalt rug grov ♥ 2 dl havregryn ♥ 2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø ♥ 1 dl sesamfrø ♥ 1 dl gresskarkjerner ♥ 1 ts salt ♥  2 ts sukrin

Bland alle ingrediensene godt, og fordel utover et bakepapirkledd stekebrett. Denne oppskriften gir nok røre til to slike brett. Stek midt i ovnen på varmluft i 175 grader i 10 minutter. Deretter tar du brettet ut, og deler skjærer passende ruter for knekkebrødene før du setter brettet inn igjen. Nå skal det stå i 30  minutter, før du åpner døren på stekeovnen og steker de slik i 10 minutter. Lukk døren og stek knekkebrødene i nye 10 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. Disse blir utrolig gode, er supersunne og smaker digg med alle typer pålegg på.


Dagens tips fra meg til dere, nå venter jeg bare på at guttene mine skal våkne så vi kan komme oss ut på ski i det nydelige været! Ha en strålende helg alle ♥

Det enkleste og beste

Jeg vet at jeg har blogget mye om lomper i det siste, men det er så genialt! Jeg jobber jo i treningsbransjen, og nå i januar er det full fart hele tiden. Selv om det er hektisk er det viktig å fylle på med energi, og da er lomper en av de beste og enkleste løsningene jeg vet av. De kan fylles med det meste, koster ikke mye og er helt perfekte på travle dager. Disse er fylt med skinke, ruccola, cherrytomater og rødløk. Så godt og så enkelt, det skal virkelig ikke så mye til!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Lomper funker til frokost, lunsj og kvelds, stek de i panna med litt ost så har du plutselig en digg middag også. Nå må jeg sette i gang med arbeidsdagen, håper alle dere som leser dette har en strålende torsdag. Jeg setter kjempestor pris på at alle dere titter innom her hver dag, det skal dere vite ♥

Pushup party

Dette innlegget skulle jeg egentlig lage i går kveld, men etter treninga så sovna jeg på sofaen. Sånn er livet som småbarnsmamma, søvn kommer først! Uansett, pushups er en utrolig morsom øvelse som det kan gjøres uendelige varianter av. Jeg synes personlig øvelsen er undervurdert, for du kan trene så mange deler av kroppen ved å ta pushups. Som med mye annet er det bare kreativiteten som setter begrensningene her også. Jeg tenkte å vise dere noen morsomme varianter i dag, kanskje blir de favoritter hos dere også! Pushups med beina på ball er kanskje ikke noe nytt, men hvis du løfter det ene beinet får du en ekstra utfordring til kjernen samtidig som du får brukt rumpa litt. Bytt bein for hver repetisjon du tar.

Ny favoritttights fra Röhnisch finner dere her(adlink)


Pushups med hopp mellom skiver er det lenge siden jeg har prøvd, og her hopper jeg en del lavere en før så jeg har litt å gå på. Start med brede pushups på vektskiver, før du “hopper” direkte ned i en smal pushup mellom skivene og deretter ut til bred pushup igjen. Det som er fint med denne øvelsen er at hvis den føles lett kan du bygge opp vektskivene for ekstra utfordring.

Pushups på stående vektskiver var faktisk tyngre enn jeg trodde, men det gikk helt fint. Her må magen virkelig være med under hele øvelsen, og krever mye stabilitet.


Kom gjerne med deres pushup favoritter også, det er så gøy å prøve nye ting!

Mandag ned fra tronen

Mandager så lenge jeg kan huske vært favorittdagen min, fordi starten på ei ny uke betyr alltid at jeg har mye gøy som venter. Jeg har fortsatt like mye morsomt som skjer i livet, men mandager er ikke favoritten lenger. Lørdag og søndag har inntatt tronen over favoritt-dager, fordi jeg setter sånn pris på at hele den lille familien vår kan være sammen. Det er rart å tenke på hvor mye som har endret seg etter Ulrik ble født,  Uansett, poenget mitt med dette var at jeg vet at mandager langt i fra er favoritten hos mange. Jeg klarer å sette meg litt mer inn i det nå, og tenkte derfor å komme med et lite tips for å gjøre mandagen din hakket bedre. For hvis du starter den med en skikkelig god frokost, da har du kommet langt! Det trenger ikke å ta lang tid heller, bare unn deg selv en ekstra god start på uka. Hvis du står opp 10 minutter før du pleier kan du kose deg med frokost og kaffe uten å stresse, og bare det gjør mandagen litt bedre. Her har jeg ei stor skål med kesam + vaniljekesam, toppet med jordbær, blåbær og mandler. Ferdig i en fei, og en fryd for både ganen og øyet.



Min start på uka ble utvilsomt bedre av denne starten, og jeg ønsker dere alle en superstart ♥

Speltlompelasagne & salat

Speltlompelasagne blir ofte servert her i huset, det er en middag som er så god og lettvint. Den kan like gjerne serveres en lørdagskveld som på en hverdag, denne lasagnen er så god! Jeg har postet oppskriften mange ganger før, men her kommer den en gang til. Start med å lage kjøttsaus av 400 g karbonadedeig, ett lite glass tomatpure, en løk, en presset hvitløk , salt og litt vann.. Stek karbonadedeigen før du tilsetter løken, og tilslutt vannet og tomatpureen. La det putre i noen minutter, smak gjerne til med mer krydder. Når den er ferdig legger du kjøttsausen, speltlomper og cottage cheese lagvis i en ildfastform. Jeg bruker en stor boks mager cottage cheese og seks speltlomper på en lasagne. Etter det siste laget med kjøttsaus legger du på ost, og steker i ovnen på 210 grader til osten har smeltet. Det tar omtrent 15-20 minutter, og da har du god tid til å lage salat. I dag ble salaten ekstra god, med rødkål, mango, fetaost og mini grissini i. Sammen med lasagnen ble det midt i blinken etter en aktiv søndag.





Jeg blir virkelig aldri lei av denne retten! Hvilke retter er gjengangere hos dere? ♥

Svigaranti

Innlegget inneholder sponsede lenker

Følelsen etter ei treningsøkt altså, den er det så lite som slår! I Jeg trener stor sett fullkroppsøkter nå om dagen, men i dag kjørte jeg litt ekstra på bein. Noen av øvelsene tenkte jeg å dele med dere, og jeg håper dere tester de ut. Dette er nemlig panserøvelser, som garantert kommer til å svi. Ettbeins lårcurl og glutebride på ball er favoritter hos meg, og får virkelig fyr på både bakside lår og rumpe. Lårcurl starter slik dere ser på det øverste bildet, før du strekker foten helt ut samtidig som du holder hofta oppe. Det samme gjelder når du trekker beinet til deg igjen, hofta skal holdes oppe under hele øvelsen. Det er nemlig det som gjør den så tung!  Glutebridge er tung den og, start med rumpa i bakken og det ene beinet på ballen. Trykk fra med hælen og løft hoften så høyt du klarer, da skal det svi godt i rumpa! Jeg kjørte først 12 reps på hver fot på lårcurl, før 15 reps på glutebridge.

Tights fra Reebok / genser fra Craft / alt av treningsutstyr fra Abilica



Det ble ikke bare bein, jeg fikk inn litt kjerne og! Denne øvelsen var det ei på jobb som viste meg, og hun fikk det til å se så lett ut. Jeg kan garantere at den er alt annet enn lett, men det er en veldig morsom øvelse. Ta ei vektskive, sett den på høykant og bruk den som et ab-wheel. Det vil si at du står oppreist samtidig som du lener deg mot vektskiven. Trill vektskiven fremover, samtidig som hele kroppen blir med. Jobb deg så langt frem du klarer, før du triller deg tilbake til startposisjon. Dette krever utrolig mye av kjernen, og jeg skal virkelig jobbe for å komme meg enda lengre ned. Her er det viktig at du retter ut kroppen samtidig som du triller fremover, slik at magemusklene får seg en skikkelig omgang.

 

Etter knebøy og strake markløft og øvelsene på ball dere så øverst i innlegget bestemte jeg meg for å ta ut alt beina hadde igjen. Hoppende hipthrust har jeg vist dere før, men denne varianten er forhåpentligvis ny for mange av dere. Øvelsen starter på vanlig måte, men med en step/benk plassert rett foran det fremste benet. Gå så dypt ned du klarer før du hopper direkte opp på steppen foran. Har du god spenst kan du også velge å ha en høyere step enn det jeg bruker, evt bruke en benk. Det kan være lurt å prøve seg litt frem, og øke høyden gradvis. Denne har blitt en ny elsk/hat øvelse, men kanskje mest elsk. Vil dere se video av øvelsen kan dere se den på snap. Videoblogging er jeg dessverre ikke så god på, så det meste av videoer vil komme der. Noramathisen er brukernavnet 🙂


Det var dagens øvelser med svigaranti, jeg står virkelig inne for den garantien. Test de gjerne ut og fortell meg hva dere synes, jeg mener utvilsomt at denne økta har gjort meg fortjent til litt ekstra smågodt i kveld ♥

Den beste starten på dagen

Det er ikke så mye som slår pannekaker til frokost, det er noe av det beste jeg vet! Pannekakerøre holder seg også fint i kjøleskapet, så hvis dere lager pannekaker steke opp røra flere dager på rad. Da blir valget av frokost mye enklere, og starten på dagen blir så mye bedre.

2 egg ♥ 100 g cottage cheese ♥ 2-3 dl melk

1 dl havregryn ♥ 100 g havremel ♥ 2 ss sukrin gold

Bland alle ingrediensene, kjør gjerne sammen med blender hvis du ønsker en glatt røre. Stek på middels varme i panna, gjerne med litt smør i. Det gjør at pannekakene blir ekstra gode synes jeg! Dere kan også smake til med kanel og kardemomme hvis dere ønsker litt ekstra smak, det er jeg veldig glad i! Topp med det du har lyst på, jeg valgte cottage cheese og bær, Frisk og god start på dagen!



Håper dere tester oppskrifta, den er så god! Ha en nydelig fredag alle ♥