Frokostfavoritt

Sjokolade er noe av det beste jeg vet, derfor spiser jeg det ofte. Ikke vanlig sjokolade vel og merke, det spiser jeg kun i helgene. Men det finnes så utrolig mange andre måter å spise sjokolade på, som gjør at deilig sjokoladesmak kan nytes til frokost på en helt vanlig tirsdag. I dag startet jeg dagen med Propud, jordbær og nøtter på toppen. Jeg synes Propud med sjokolade er den beste, smaker akkurat som den ferdige sjokoladepuddingen man får kjøpt i butikken! Bare mye sunnere selvfølgelig, jeg spiser fort en Propud om dagen. Greit med lettvinte varianter, spesielt på dager hvor Ulrik er litt utålmodig. Det var han i dag, og vi tok derfor frokosten sammen på gulvet.


Nå skal vi trille bort på helsestasjonen på tremåneders-kontroll, og forhåpentligvis takler Ulrik sprøyter like godt som mammaen sin. Jeg skal ærlig innømme at jeg gruer meg litt, jeg vil jo ikke at han skal ha det vondt. Men er det noe som er viktig så er det vaksiner, så det får vi bare tåle. Ha en super tirsdag alle ♥

Solskinn & utetrening

Innlegget inneholder sponsede lenker

For et vær det er nå om dagen! Med strålende sol og nesten 25 grader i dag ble treningen selvfølgelig gjort utendørs. Det skal ikke så mye mer til enn en benk, så er det mange øvelser man kan gjøre. Pushups mot benk, step ups og triceps dips er eksempler på gode øvelser som kan gjøres utendørs. Planken trenger man vanligvis ikke en benk til, men for min del er det nødvendig nå. Jeg har nemlig ikke sterke nok magemuskler til å ta en vanlig planke enda, så jeg jobber meg gradvis lenger og lenger ned. Til slutt kommer jeg til å være i stand til å gjøre planke på bakken igjen, men akkurat nå er dette så tungt at hele kroppen rister! Det er et supert tips hvis det er noen av dere som ikke klarer planke eller pushups, å gjøre den mot en benk som dette fremfor å gjøre øvelsene på knærne.

Caps / t-skjorte / tights (-21%) / sko  (-30%)

Jeg kjørte også noen runder med bulgarske utfall, super øvelse for forside lår. Sykkelrittet på lørdag gikk så rolig for min del at musklene beina er helt fine, det eneste som er kjipt er at jeg har fått gnagsår i tissen! Sykkelshortsene mine er fortsatt litt for trange, så jeg syklet i vanlig tights. Det var ikke det lureste, så neste gang skal jeg uten tvil ha det rette utstyret før jeg setter meg på sykkelen!

Hvis været holder seg slik ser jeg virkelig frem til denne sommeren med mange turer og utetrening med den fine gjengen min ♥

 

Meatlovers pizza

Etter gårsdagens sykkelritt syntes jeg det var på sin plass med en skikkelig god pizza, og den tenkte jeg å dele med dere i dag. Rittet gikk forresten veldig fint, jeg og pappa syklet rolig sammen og kom i mål på 1:52. Det er vel det tregeste jeg noensinne har syklet rundt øya, men det var en utrolig fin tur. Jeg har aldri opplevd maken til folkeliv under en konkurranse, så det var supergøy! Det var jo verdt turen alene bare for å se alt det morsomme folk hadde funnet på langs løypa. Så jeg anbefaler dere virkelig å bli med på Tour de Frøya hvis dere har mulighet. Over til pizzaen jeg lovte dere, den anbefales også! Med tre forskjellige typer kjøtt ble den en fest for smaksløkene. For å lage bunnen trenger dere:

5 dl havremel ♥ 5 dl speltmel ♥ 3 egg

3,5 dl vann ♥ 1 ts bakepulver ♥ 1 ts salt

Bland alle ingredienesene godt sammen, og fordel på et bakepapirkledd stekebrett ved hjelp av en slikkepott. La bunnen forstekes på 220 grader i 20 minutter. I mellomtiden har du god tid til å lage fyllet. Start med å stek 350 g biffstrimler et par minutter på høy varme i panna med litt salt og pepper på. Deretter legger du biffstrimlene til siden, og steker en finhakket løk, en hvitløk, en paprika og to tomater sammen med litt olje i panna. La de steke seg godt sammen før du tilsetter 4 ts tomatpure og 3-4 dl vann. La det surre seg sammen, og smak gjerne til med litt krydder. Jeg elsker sterk mat, og brukte kajennepepper, basilikum og oregano. Fordel fyllet over den ferdigstekte bunnen, før du legger på fersk sopp. Over legger du et lag med ost, før du topper med biffstrimler, chorizo og spekeskinke. Sett inn i ovnen igjen på samme temperatur i 12-15 minutter, eller til osten har smeltet helt.
Denne pizzaen traff jeg virkelig blink med, den var utrolig god! Min bedre halvdel har allerede bestilt den til middag igjen neste helg, så det var ikke tvil om at den falt i smak. Det tror jeg den vil gjøre hos dere også – så prøv den gjerne!

Tour de Frøya

Sykkelen er klar, og det begynner jeg også å bli! Veldig spontant melde vi oss på sykkelrittet Tour De Frøya, og årets første sykkeltur blir altså en konkurranse. Faktisk er det nesten et år siden jeg syklet sist, og det er minst like lenge siden jeg jogget. Så kondisen er ikke på topp, men dette blir gøy likevel! Rittet er 4,5 mil langt, og min kjære pappa har meldt seg på i samme pulje som meg. Det er den siste pulja som starter, jeg har nemlig ingen ambisjoner om å slå noen løyperekord i dag. Jeg har syklet mange ganger rundt øya, men jeg har faktisk aldri vært med på selve rittet før. Rekoden min når jeg har sykla alene er 1.34, så år jeg heller sikte på å slå den neste år. I år er jeg med for å kose meg med den fine naturen og alt folkelivet rundt løypa.

Sola skinner, vi har spist en super frokost og energien er på topp! Derfor blir det noen fine timer på sykkelen, to tomler opp og jeg er klar for å tråkke rundt favorittøya mi. Ønsker dere alle en superduper lørdag!

 

Kveldsøkt i kjelleren

Det er altså så fantastisk deilig å bare ta treningsøktene akkurat når det passer, og ikke stresse med kjøring, barnepass eller noen verdens ting. Det er bare å gå ned trappa, så er jeg midt i det lille lekelandet mitt. Jeg har alltid vært flink til å “spare” de kjedeligste øvelsene til slutt, for å så gjennomføre bare et par sett på disse øvelsene før økta er ferdig. Biceps og mage har vært typiske muskelgrupper jeg har lagt senest i økta, fordi jeg synes det er gørr kjedelig å trene. For at jeg ikke skal slurve med kjerneøvelsene har jeg startet med å ta de aller først, før jeg kan ta de morsomme øvelsene etterpå. For trening skal jo være gøy, men det er jo likevel sånn at en blir mer glad i å trene enkelte øvelser/muskelgrupper. Så dagens treningstips er å starte med det du liker minst, så kjennes resten av økta ut som en belønning!

Tights fra 2XU / t-skjorte fra Reebok / caps fra Better Bodies (sponsede lenker)


Ingen tvil om hva som var favorittøvelsen min i dag, pushups på knær ned til Ulrik! For en motivasjon det ligger i en smilende baby altså, det er nesten ikke til å tro. Etter en halvtimes tid ble smilet hans byttet ut med sutring, og da var økta over. Men jeg sier meg veldig fornøyd med dagens lille styrkeøkt, og tenker at timingen egentlig er ganske bra. For nå er det jo straks paradise, tidenes guilty pleasure!

 

Søtpotetnachos

Onsdag og lillelørdag, da passer det veldig godt med en digg middagsrett. Denne retten fant jeg på bloggen til fineste Linn og kan virkelig anbefale den videre til alle dere. Søtpotet er noe av det beste jeg vet, og i kombinasjon med karbonadedeig kan det nesten ikke bli feil. Skjær søtpotet i tynne skiver før du fordeler de over et bakepapirkledd stekebrett. Stek på 180 grader i 15-20 minutter. I mellomtiden steker du karbonadedeig med det krydderet du ønsker, og kutter opp paprika, tomat og vårløk. Fordel over de ferdigstekte skivene med søtpotet, før du topper med ost.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Sett brettet i ovnen igjen, i omtrent 10 minutter til osten har smeltet. Så er det bare å forsyne seg, både en og to ganger! Dette er nemlig supergodt, og ikke minst en veldig sunn hverdagsrett.
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Ønsker dere alle en nydelig onsdagskveld ♥

Morgendagens stjerner

Annonse

Den lille familien vår er veldig glad i fotball, men vi er kanskje ikke de mest talentfulle innen denne idretten. Nå står jeg i fare for å fornærme min kjære samboer som spiller i 6. divisjon, men det er faktisk sant. Derfor legger vi all vår lit til at Ulrik blir fotballtalentet i familien, det er jo faktisk dagens bleiebarn som er morgendagens stjerner. EM i fotball er rett rundt hjørnet, og i forbindelse med dette har Libero laget en limited edition serie med bleier. De er inspirert av nettopp fotball-EM og det norske flagget, og selv om Ulrik ikke kan se de nye bleiene sine synes pappaen nå at det er morsomere å bytte bleier. I disse bleiepakkene finner man unike koder, og alle som registrerer tolv slike koder på Libero sine sider vil få tilsendt en fotballdrakt med navn på! For småttiser som Ulrik finnes det også en litt mindre body man kan velge i stedet for drakt, men begge deler var supersøtt på. Mer om kampanjen finner dere her, og inne på samme side kan dere også registrere koder. Så da er det bare å starte samlingen av koder, og vente på en drakt i posten!

Det varvanskelig å ta bilder av den lille søtnosen min i dag, han har blitt så aktiv og hver gang jeg legger han på magen ruller han seg bare rundt og gliser. Guapo er stolt firbeint storebror, og kommer alltid for å ligge i nærheten når Ullisen leker seg på gulvet. Bortsett fra mat er det ingenting Guapo elsker mer enn fotballer, så jeg gleder meg helt enormt til å se de to leke sammen med fotball ute i hagen etterhvert. Den første fotballdrakten har vi i alle fall på plass, og det ser ut om den lille stjerna mi er veldig fornøyd med akkurat det ♥

 

Kickstart

I dag var det ekstremt deilig å få til en liten treningsøkt! Med 17 mai og forberedelser til dåp forrige uke ble ikke trening fokuset, derfor var det ekstra godt å starte uken på denne måten. Det er så utrolig godt å ha treningsrom i kjelleren, som gjør at jeg kan gjennomføre de små øktene mine akkurat når jeg vil. Det er så gøy å gjøre små fremskritt hver eneste dag, det føles som jeg slår nye rekorder for hver økt. I dag stående stangroing for første gang på veldig lenge, den øvelsen ble litt vanskelig å gjennomføre med stor mage. Men den har vært savnet, for det er virkelig en favorittøvelse for ryggen!

Kompresjonstights fra 2XU / topp fra Better Bodies (sponsede lenker)

Jeg tenkte å vise dere en annen favoritt samtidig også, denne for skuldrene. Sidehev i kombinasjon med fronthev er en super øvelse som trener flere deler av skuldra samtidig. Jeg som egentlig er kjempesterk i skuldrene har slått meg til ro med at styrken nok kommer tilbake litt etter litt, og depper derfor ikke av å løfte små vekter. Så lenge jeg jobber for det vil den samme styrken komme tilbake, det er jeg sikker på.Utfall fikk jeg også gjennomført i dag, pluss gobletsquats. Disse fire øvelsene pluss trening av kjernen var hele økta mi i dag, mer rakk jeg ikke før Ulrik våknet. Men det er helt greit, og jeg er helt sikker på at jeg kommer til å bli støl i morgen selv om økta ble kort.

I tillegg til trening har vi fått til en lang tur og babysvømming i dag også, så dette må jeg virkelig kalle en kickstart på uken! Kakene fra dåpen har nok gitt mye energi, og det føles veldig godt å få brukt den.

Koldtbord for alle penga

Jeg pleier å være god på beregne middag hjemme til vanlig, men da jeg skulle beregne mat til 19 bommet jeg totalt. Det ble alt for mye mat, men det er tross alt bedre med for mye enn for lite! Derfor ble det koldtbord til middag i dag også, og det blir nok det samme i morgen også. Men det gjør ingen verdens ting, det var jo så utrolig godt! Jeg elsker koldtbord, da vet jeg at alle kommer til å finne mat de liker. Selv synes jeg koldtbord er det beste jeg vet å få servert i slike anledninger, så da var det ekstra gøy å sette sammen det selv. Vi serverte spekemat, potetsalat, eggerøre, pastasalat, kyllinglår og vinger, røkelaks, baconsurrede dadle, laksewraps og brød. Om noen av dere er nyskjerrige på oppskriften på noe av det så rop ut i kommentarfeltet, jeg deler gladelig.


Jeg kjøpte all pynten foruten blomstene på IKEA, og synes selv det ble veldig fint her hjemme til feiringen. Jeg synes ikke det trenger å være så alt for mye, man kommer langt med lys, servietter og blomster. Det viktiste med en dåp er jo uansett ikke mat eller pynt, men mennenskene som er med. Her er vi med Ulrik sine fire herlige faddere, og jeg er veldig glad for at han skal få vokse opp med denne gjengen ♥

Dåpsdagen

Dagen i dag har vært så fantastisk fin ♥ Ulrik er døpt, og dåpsdagen har blitt feiret sammen med familie og venner. For meg var det en selvfølge at han skulle døpes, og det var veldig fint å ta han med i kirken for første gang. Det beste av alt er at Ulrik har vært en blid gullklump hele dagen, og jeg tror han har kost seg like mye som resten av oss. Jeg føler meg så heldig som får være mamma til denne nydelig lille gutten, og ikke minst heldig som har så mange flotte mennesker rundt oss.

Nå er bunaden byttet ut med joggebukse, Ulrik ligger sammenkrøllet på brystet mitt og jeg spiser de siste sjokoladebitene i sofaen. Jeg skal dele flere bilder med dere i morgen, men akkurat nå vil jeg bare nyte de siste timene av denne fine dagen ♥