Kilometerchallenge & motivasjon

For å komme skikkelig i gang igjen etter påsken tenkte jeg det var på tide med en ny kilometerchallenge! Det er det lenge siden jeg har hatt nå, så det er virkelig på tide. Det passer veldig fint for meg akkurat nå, ettersom trilling er det meste av treningen jeg gjør. For dere som blir med kan dere velge om dere vil trille, gå eller løpe – det er helt valgfritt. Det som ikke er valgfritt er antall kilometer, målet er å gjennomføre et maraton på ei uke. Det vil altså si 42 kilometer, og challengen starter i morgen. Jeg tenkte det var en super motivasjon å ha med seg inn i helga, som forhåpentligvis gjør at flere enn meg kommer seg ut. 42 kilometer på en uke vil i snitt si 6 kilometer per dag, og det skal være overkommelig for de fleste. Hvis denne challengen blir for enkel får jeg heller kjøre på med litt mer utfordringer etterhvert, men vi starter i alle fall med denne. Jeg synes det er supergøy når vi kan motivere hverandre, så del gjerne bilder på instagram med hashtag #kilometerchallenge og #fitnessnora. Da får jeg fulgt med på dere og kan heie på dere hele uka. Håper så mange som mulig blir med, jeg og Ulrik er mer enn klare til å sette i gang!

Lenkene i innlegget er sponset

Jeg blir alltid så mye mer motivert når jeg har et konkret mål å jobbe mot, eller en utfordring som dette. Da blir det ekstra gøy å gjennomføre, og jeg vet med meg selv at jeg kommer til å dra ut på tur selv om det er dårlig vær. Det er jo ikke et alternativ å ikke klare å komme i mål på min egen challenge! Det er ikke bare utfordringer som motiverer meg, men også nye treningsklær. Det er jo så gøy at ting faktisk passer nå som jeg ikke har en stor kul på magen lenger. Jeg har nettopp lagt inn en ny bestilling hos X-life, og her er noe av det som havnet i handlekurven min:

Vind- og vanntett jakke fra Kari Traa / kompresjonstights fra 2XU / t-skjorte fra Better Bodies / løpesko fra Reebok i grå/rosa og lysegrønn

Ingen tvil om at dette passer helt perfekt på til trilleturer og utetrening fremover. Håper så mange av dere som mulig blir med på challengen, startskuddet går i morgen tidlig!
 

Grove crêpes

Jeg skulle egentlig spise knekkebrød til lunsj i dag, men etter jeg scrollet gjennom instagram ombestemte jeg meg fort. Min gode venninne Kaja har en super bakeblogg, og etter å ha sett bildet av hennes crêpes måtte jeg bare prøve meg på mine egne. En litt grovere oppskrift, men herregud så gode de ble! Til 6-7 crêpes trenger du:

100 g siktet speltmel ♥ 1 klype salt ♥ 2 ts sukrinmelis ♥  1 egg ♥ 3 dl melk

Bland det tørre, før du tilsetter melk og egg. Visp sammen slik at alle klumper er borte, og sett røra i kjøleskapet i omtrent en halvtime. Stekes med litt smør på middels varme i panna. Jeg toppet mine med jordbær, hakkede mandler og litt fibersirup, og det var så godt! Enda bedre tror jeg det hadde blitt med litt vaniljekesam eller cottage cheese i også, det skal jeg prøve neste gang. Midt i blinken på en solfylt lillelørdag! 

Sunne hverdagsrutiner

Påsken er over, og jeg tror det er flere enn meg som synes det var å komme tilbake til en sunnere hverdag. Jeg har ikke dårlig samvittighet for å ha spist godteri i ferien, men likevel merker jeg jo at kroppen min reagerer på et litt dårligere kosthold. Jeg får mer vann i kroppen, får mindre energi og føler meg generelt litt slappere i kroppen av å spise mat med mye salt, sukker og raske karbohydrater. Da er det jo selvfølgelig bedre å føle seg frisk og opplagt, nettopp derfor har jeg kommet med noen enkle men gode tips til dere i dette innlegget.

? Drikk mye vann. Hvis du synes vann i seg selv er kjedelig, kan du gjøre det litt mer spennende ved å gi det smak. Bruk skiver av frukt, bær eller grønnsaker – mine favoritter er jordbær, lime og agurk. Å drikke vann kan hjelpe hvis du føler deg sulten, det kan hjelpe på søtsug og det å drikke vann hjelper også mot vann i kroppen. Jeg vet at noen blir stresset av å gå på badevekten etter en ferie, men hvis du har gått opp noen kilo kan mye av det være vann som er lagret i kroppen din. Fyll på med enda mer vann, så forsvinner det fort igjen.

? Sørg for å ha sunne ingredienser tilgjengelig. Hvis skuffer og kjøleskap er fylt opp med sunn mat, så vil det naturlig nok også være den maten du spiser. Rydd bort eventulle godterirester fra påsken, og sørg for at frukt og grønt står frem i stedet. Jeg pleier å handle stort en gang i uken, det sparer jeg både penger og kalorier på. Det er jo så enkelt å bare ta med seg noe godt hvis man er innom butikken hver eneste dag, den fristelsen slipper man å utsette seg for ved storhandlig.

? Sørg for å få nok søvn. I ferier kan det være enkelt å snu døgnet litt, det blir gjerne senere kvelder og sene morgener. Når hverdagen kommer tilbake er det utrolig viktig å snu dette så fort som mulig, for de sene kveldene kan gjerne henge litt igjen. Søvn har mye å si for både prestasjoner på trening, vektnedgang og humør – så husk å prioriter søvn før andre ting som er mindre viktige.

? Velg sunnere alternativer til snacks. Det er jo ikke sånn at det ikke skal være rom for å kose seg i hverdagen, det synes jeg nemlig er viktig. Men det er ganske stor forskjell på det jeg ser på som hverdagskos, og det som kan være lørdagskos. Frukt, bær, sunnere bakst eller grønnsaker og dip er mine favoritter som kos på helt vanlige hverdager.

?Kom deg på trening! Kroppen vår er skapt for å brukes, så sørg for å gjøre nettopp det. Ikke tenk at du må sette av to timer for å trene, da kan dørstokkmila plutselig bli lang. Absolutt alt er bedre enn ingenting, om du går en tur, trener med kroppsvekt på stua eller kommer deg på treningsstudio bestemmer du selv. Bare bruk kroppen, og ikke minst velg en treningsform som gjør deg glad. Trening skal nemlig ikke bare være pes, tungt eller kjedelig – det skal gi energi og glede i hverdagen.

Det var fem enkle tips fra meg til dere, håper dere har kommet godt i gang med den sunne hverdagen ♥

Sjokoladelykke og treningsrom

SAMSUNG CSC

Mandager er jo den store “begynne på nytt dagen,” men ferien er ikke helt over enda og derfor måtte det litt baking til i dag. Jeg har egentlig spist alt for mye sjokolade i påsken, og derfor tenkte jeg å komme tilbake til det vanlige kostholdet mitt fra i dag. Men så dukket sjokoladesuget opp ut av det blå, og da klarte jeg ikke å stå i mot. Sukker har jeg likevel fått nok av, og valgte derfor en sunnere muffinsvariant i dag. Her har jeg brukt sjokolademiks (adlink) fra Funksjonell Mat, som blandes med 4 dl melk, 4 egg og hakkede valnøtter. Jeg elsker å ha nøtter i muffins, det er så godt med litt ekstra tyggemotstand synes jeg! Bland alle ingrediensene sammen og fordel i muffinsformer, som settes i ovnen på 175 grader i 12-15 minutter. La de avkjøle seg før du legger på glasuren, jeg brukte Philadelphia sitt sjokoladepålegg. 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Det har ikke bare vært spising og bakingi dag, vi dro opp til det nye huset vårt for å se på noen detaljer og tok samtidig en god trilletur rundt om i nabolaget. Det er viktig å finne gode trilleløyper så fort som mulig, for snart skal vi jo faktisk flytte inn! Planen var egentlig å være ferdig før Ulrik ble født, men vi havnet litt bak skjema. Men nå nærmer vi oss mål, og vi skal være inne i huset i løpet av april. Jeg gleder meg sånn til å flytte inn i et hus hvor vi har valgt absolutt alt selv, og ikke minst gleder jeg meg til å vise dere treningsrommet mitt! Jeg knipset et par bilder i dag bare fordi jeg er så gira, for i dette rommet kommer det til å bli gjennomført mange treningsøkter fremover. Den gamle peisen dere ser på bildet skal selvfølgelig ut, så må jeg få på plass speil og finne ut hvilket gulv vi skal legge. Hvis noen har tips til det er det bare å hyle ut i kommentarfeltet! Den store pappesken på gulvet er mølla mi, og den gleder jeg meg virkelig til å teste ut. Mens vi var der i dag måtte jeg teste ut hvordan det ble å ta bilder foran kontrastveggen også, og det ble jo kjempebra om jeg så skal si det selv. Jeg ville ha en farge som ga mye energi, og der føler jeg at vi har skutt blink.Åh, se for dere at dette skal bli fylt opp med knebøyrack, vektstenger, manualer, kettlebells, ringer og slynger. For meg blir det i alle fall tidens lekeland!
 

De fire første, beste og lengste ukene

I dag er det fire uker siden Ulrik ble født, og det føles helt rart. På en måte har de flydd forbi, og det virker som vi nettopp var på sykehuset. Men på den andre siden klarer jeg nesten ikke å se for meg hvordan livet var uten han, fordi det virker som han alltid har vært her. Disse fire ukene virker derfor som de har vært de korteste og de lengste ukene i mitt liv på en og samme gang. En ting er i alle fall sikkert, og det er at de har vært de beste ukene jeg har hatt. Det er rart med det, jeg har jo aldri vært noe babyperson eller brydd meg noe særlig om barn men nå er alt gøy. Det er gøy å se hvor mye han har utviklet seg bare på disse ukene, hvor mye mer han gjør ut av seg og hvor mye mer han er tilstede. Det er nesten sånn at jeg har lyst til å se på han hele tiden, for å være sikker på at jeg ikke går glipp av noen ting. En sånn mor trodde jeg a-l-d-r-i at jeg kom til å bli, men der tok jeg feil. Jeg så heller aldri for meg at det å være mamma skulle komme naturlig for meg, men jeg tok heldigvis feil der også. For når jeg virkelig koser meg med bæsjebleier, gulp og våkenetter, da vet jeg at morsinnstinktet er på plass. Så selv om han her kommer til å vekke meg minst tre ganger i natt, så gjør det ingen verdens ting. Å ha han liggende på brystet er nemlig det aller beste jeg vet ♥

 

Pushups & påskeegg

Selv om jeg ofte kommer med mange sukkerfrie og sunnifiserte oppskrifter her på bloggen er ikke sånn at jeg aldri spiser sukker eller godterier. Det er ikke sånn at sukker er gift, og jeg spiser som regel godis en kveld i uken. Så lenge en klarer å spise litt, og ikke spiser kilosvis med smågodt er det ingenting i veien for å kose seg på en lørdagskveld. I dag er det ikke bare lørdag, men det er jo selveste påskeaften og da må det et skikkelig påskeegg til. Mitt er ikke fylt med proteinbarer, men med yoghurtnøtter, sjokolade og smågodt. Det har jeg absolutt ikke dårlig samvittighet for, og det skal ikke dere ha heller! Nyt påskeferien og påskeegget, det er nemlig ikke det som teller i det lange løp.

Lenkene i innlegget er sponset


Minst like viktig som det å nyte påskeegget synes jeg det er å holde seg i aktivitet i påska. Det trenger ikke å være all verden, bare en kommer seg opp av sofaen og får brukt kroppen! Det er jo det den er skapt for, ikke å sitte på rumpa. Både kropp og sinn har godt av aktivitet og frisk luft, og da smaker jo påskeegget ekstra godt når man kommer hjem igjen også. Her går det mest i trilleturer nå, og i dag var alle de tre favorittgutta mine med på tur! I morgen er det fire uker siden Ulrik ble født, og kroppen kjennes mer og mer klar for trening. Likevel holder jeg meg til litt kortere bevegelsesbaner enda, disse pushupsene var tunge nok de! Forresten får dere -15% rabatt på hele nettbutikken til X-life ved å bruke rabattkoden EASTER i kassen. Dagens tips fra meg til alle dere, ha en super påskeaften!

Turbukse og pannebånd fra Craft


 

Havre- og speltvafler

I dag er det den store vaffeldagen, og det er jo verdens beste unnskyldning for å lage litt sunnere vafler. For min del har det blitt en god del sjokolade så langt i påsken, så da passer det fint å slå til med sukkerfrie vafler. Hele familien synes de var gode, og det synes jeg også! De er enkle, mettende og uten så alt for mange ingredienser. Til åtte store plater trenger du:

3 dl siktet speltmel ♥ 2 dl havregryn ♥ 1 stor banan ♥ 2 egg ♥ 2 ss sukrin gold

1 ts kardemomme ♥ 1 ts kanel ♥ 1 ts bakepulver ♥ 2-3 dl melk/vann

Mos først bananen med stavikser, før du tilsetter resten av ingrediensene. Kjør røra godt sammen med stavmikser, slik at den blir jevn og glatt. Melk/vann tilsettes til slutt, slik at røra får riktig konsistens. Stek med litt smør i vaffeljernet, og topp de ferdige vaflene med akkurat det du ønsker. For å få litt ekstra påskestemning valgte jeg vaniljekesam, appelsin, valnøtter og litt honning. Nydelig påskekos!


Det er helt supert å være på påskeferie med familien, Ulrik får alltid en hel masse oppmerksomhet selv om mor er på kjøkkenet. Selv om mini har fått ei supersøt lita dobbelthake lover jeg at dere ikke får det av disse vaflene, så de er det bare å nye med god samvittighet!

 

Utetrening med strikk

I går var det barnevogna som spritet opp trilleturen, og i dag var det strikk. Strikk er jo så enkelt og praktisk, veier ingenting og kan bli med overalt. I tillegg er det jo så mange øvelser som kan utføres med strikk, slik at en kan få trent de fleste muskelgruppene i kroppen. Å justere tyngden på øvelsene er også veldig lett, man regulerer bare bredden mellom føttene. Strake markløft som trener bakside lår og rumpe utføres som dere ser på bildene under, hvor overkroppen bøyes fremover samtidig som rumpa settes bak.

Tights fra Röhnisch (-40%)  / treningsstrikk fra Abilica (lenkene i innlegget er sponset)

For å trene skuldre koblet jeg sammen to strikk for å få riktig lengde. Stå på strikket, stram magen og press rett opp over hodet.


Bicepscurl er vel en øvelse de fleste har sett før, det er viktig med curls for the girls! Triceps er like viktig, og kan enkelt trenes ved å ta tricepspress bak hodet. Denne øvelsen er egentlig enklere å gjennomføre knestående, da behøver man bare ett strikk også. Men i dag var det litt vått ute, og da valgte jeg heller å gjennomføre øvelsen stående med to strikk.
Gjerne gjennomfør øvelsene som en sirkel, med 15-20 repetisjoner på hver øvelse. Jeg fikk en fin liten treningsøkt, og kjenner at strikk er en veldig fin treningsform for meg akkurat nå. Helt til slutt vil jeg bare tipse dere om at det er påsketilbud på alt fra Röhnisch, og hele kolleksjonen finner dere ved å klikke på bildet under.

 

Babyjogger workout

Lenkene i innlegget er sponset

Nå som jeg er nybakt mamma er det naturlig nok ikke like mye tid til trening som før, men det er absolutt rom for å få det til i hverdagen likevel. Den lille sover jo en god del, spesielt godt sover han hvis han ligger i vogna. Derfor passer det kjempebra å bruke vogna i treningssammenheng også, den kan jo brukes til mye mer enn bare trilling! Jeg har ikke skrevet så mye om vogna tidligere, jeg ville virkelig teste den godt før jeg fortalte dere meningen min om den. Jeg har Babyjogger City Elite , og jeg elsker virkelig denne vogna. Jeg var så heldig og fikk den sponset av Barnas Hus, og jeg er virkelig fornøyd med valget. Før vi plukket den ut dro jeg i butikken for å teste alle vognene de hadde, og bestemte meg til slutt for Babyjogger. Selv om den kjentes veldig bra ut i butikken er det jo litt annerledes å faktisk bruke den ute, først da kjenner man virkelig hvordan vogna fungerer. De store hjulene gjør at den er veldig stabil, og triller bra også i ujevnt terreng. I tillegg digger jeg at forhjulet er svigbart, samtidig som jeg har muligheten til å låse det. Ingen tvil om at jeg, Ulrik og vogna kommer til å ha mange treningsøkter samen i tiden fremover!

Kompresjonstights (-30%) fra 2XU / vindjakke fra Röhnisch (hele kolleksjonen er på tilbud nå – dere finner utvalget her)


Utfall er en helt super øvelse å gjøre med vogna, samtidig som jeg får trent triller Ulrik frem og tilbake samtidig. Dette gir ustabilt underlag som virkelig er krevede for kjernemuskulaturen! Igjen måtte jeg bare jogge litt med vogna bare for å kjenne på følelsen, i veldig korte intervaller mellom lyktestolper. Jeg er så ivrig på å komme i gang med treningen at det er vanskelig å holde igjen, men jeg holder meg selv litt i tøylene. Jeg tenker at den tiden jeg til vanlig ville ha brukt på styrketrening, den får jeg heller bruke på bekkenbunnstrening. Men likevel er det deilig å sprite opp trilleturen med noen øvelser og korte løpestrekninger slik som i dag.

Det går ikke an å gjøre noe annet enn å smile etter en så fin tur som i dag, påsken har virkelig vært super så langt! Kjæresten har endelig tatt påskeferie og kommet ut til Frøya også, så nå er alt helt perfekt. Han koser med Ulrik mens jeg skal inn på kjøkkenet for å lage mer sunn påskegodis til oss. Forhåpentligvis blir det bra, i så fall kommer oppskriften i morgen! Ha en fin kveld da dere ♥

Næringsrikt frø- og nøttebrød


Til frokost i dag spiste jeg et av de beste brødene jeg noensinne har smakt, nystekt av mamma. Jeg skal derfor ikke ta æren for denne oppskriften, men brødet var så godt at jeg bare må dele det med dere. Ikke bare et det godt, men det er fullt av næringsrike ingredienser og metter derfor lenge. Til to store brød trenger du:

1 kg grovbakst ♥ 1,5 dl havregryn ♥ 2 dl solsikkefrø ♥ 1,5 dl linfrø ♥ 150 gram valnøtter

3 ss honning ♥ 1,5 pakke tørrgjær ♥ 10-11 dl vann lunkent vann ♥ 3 ts salt

Bland alt det tørre godt. Nøttene og frøene kan du enten grovhakke, eller du kan bruke en stavmikser om du ønsker det. Tilsett vann og honning og rør godt sammen. Deigen skal være litt klissete, og helles over i to smurte brødformer. Ikke fyll deig helt opp til kanten av formen på grunn av heving, da er det bedre å heller lage tre brød av oppskriften. Hevingen foregår i ovnen, da brødene skal steke på 50 grader i 30 minutter på nederste rille. Deretter skrur du varmen opp til 200 grader, og steker brødet videre i 1 time. Vipp brødet ut av formene, og legg de opp ned på en rist. Sett brødene inn i ovnen på nytt i 10 minutter, da får brødet en fantastisk god skorpe. La brødet avkjøle seg og topp med det pålegget du ønsker, det smaker like godt med både søtt og salt på.Dette brødet er supert å ha i matboksen nå i påsken, med masse god energi!