Havre- og speltvafler

I dag er det den store vaffeldagen, og det er jo verdens beste unnskyldning for å lage litt sunnere vafler. For min del har det blitt en god del sjokolade så langt i påsken, så da passer det fint å slå til med sukkerfrie vafler. Hele familien synes de var gode, og det synes jeg også! De er enkle, mettende og uten så alt for mange ingredienser. Til åtte store plater trenger du:

3 dl siktet speltmel ♥ 2 dl havregryn ♥ 1 stor banan ♥ 2 egg ♥ 2 ss sukrin gold

1 ts kardemomme ♥ 1 ts kanel ♥ 1 ts bakepulver ♥ 2-3 dl melk/vann

Mos først bananen med stavikser, før du tilsetter resten av ingrediensene. Kjør røra godt sammen med stavmikser, slik at den blir jevn og glatt. Melk/vann tilsettes til slutt, slik at røra får riktig konsistens. Stek med litt smør i vaffeljernet, og topp de ferdige vaflene med akkurat det du ønsker. For å få litt ekstra påskestemning valgte jeg vaniljekesam, appelsin, valnøtter og litt honning. Nydelig påskekos!


Det er helt supert å være på påskeferie med familien, Ulrik får alltid en hel masse oppmerksomhet selv om mor er på kjøkkenet. Selv om mini har fått ei supersøt lita dobbelthake lover jeg at dere ikke får det av disse vaflene, så de er det bare å nye med god samvittighet!

 

4 kommentarer

Siste innlegg