Havre- og speltvafler

I dag er det den store vaffeldagen, og det er jo verdens beste unnskyldning for å lage litt sunnere vafler. For min del har det blitt en god del sjokolade så langt i påsken, så da passer det fint å slå til med sukkerfrie vafler. Hele familien synes de var gode, og det synes jeg også! De er enkle, mettende og uten så alt for mange ingredienser. Til åtte store plater trenger du:

3 dl siktet speltmel ♥ 2 dl havregryn ♥ 1 stor banan ♥ 2 egg ♥ 2 ss sukrin gold

1 ts kardemomme ♥ 1 ts kanel ♥ 1 ts bakepulver ♥ 2-3 dl melk/vann

Mos først bananen med stavikser, før du tilsetter resten av ingrediensene. Kjør røra godt sammen med stavmikser, slik at den blir jevn og glatt. Melk/vann tilsettes til slutt, slik at røra får riktig konsistens. Stek med litt smør i vaffeljernet, og topp de ferdige vaflene med akkurat det du ønsker. For å få litt ekstra påskestemning valgte jeg vaniljekesam, appelsin, valnøtter og litt honning. Nydelig påskekos!


Det er helt supert å være på påskeferie med familien, Ulrik får alltid en hel masse oppmerksomhet selv om mor er på kjøkkenet. Selv om mini har fått ei supersøt lita dobbelthake lover jeg at dere ikke får det av disse vaflene, så de er det bare å nye med god samvittighet!

 

3 kommentarer
  1. Ulrik har perfekt hodefasong! Haha, bare noe jeg la merke til. Skjønn altså! 🙂 Kos dere masse masse. Vaflene så gode ut.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg