#intervallchallenge og julekalender

Da er det klart for ny cardiochallenge på bloggen! Denne gangen er det #intervallchallenge som gjelder, og dette er en ganske tøff utfordring. 4 ganger denne uken kommer jeg til å poste ulike intervaller som må gjennomføres i løpet av uken for at challengen skal være godkjent. Mange, inkludert meg selv, kan ofte gjøre de samme intervalløktene om og om igjen. Det er helt vanlig å bli litt for godt vant med treningen, og derfor skal jeg utfordre dere med litt ulike typer intervaller denne uken.

Første intervall får dere her: varm godt opp på tredemølle før du kjører i gang med dragene. Mølla settes først på 12% stigning og hastigheten på 6,5 – her skal du gå i 3 minutter. Deretter hopper du av båndet i 30 sekunder, kjører stigningen ned på 2% og hastigheten opp på 15. Når de 30 sekundene med pause er over skal du nemlig sprinte i 1 minutt, før du hopper av båndet i nye 30 sekunder og skrur igjen hastigheten ned og stigningen opp. Gjenta det hele 6 ganger, altså 6 x 3 minutter med stigning og 6 x 1 minutt med sprint. Dette er en annerledes type intervall som du virkelig kommer til å kjenne. Sete- og lårmuskulatur har godt av å få testet seg litt i oppoverbakke. Hashtag #intervallchallenge på Instagram, så får jeg se at dere svetter med meg. Dette blir virkelig en god måte å kickstarte dietten min på, og ikke minst å kickstarte desember på!

Over til noe helt annet – nemlig årets julekalender her på bloggen! Hver søndag kommer jeg til å gi bort noe fint til dere lesere, fordi dere fortjener å få litt tilbake 🙂 Jeg starter med et valgfritt plagg fra Luciaven sin kolleksjon, og under er dere noen av mine personlige favoritter:Alt dere trenger å gjøre er å klikke dere inn på X-life side sider HER og kommentere i feltet under hvilket plagg fra Luciaven dere kunne tenke dere å vinne. Husk å legg igjen epost-adressen slik at jeg har mulighet til å få tak i den heldige vinneren! Lucia selv får æren av å trekke vinneren på onsdag, masse lykke til alle sammen 🙂 Håper så mange av dere som mulig blir med på challenge, bruk kvelden til å lade opp!

Adventsfrokost med grove scones

Det er første søndag i advent, og er ikke det anledning for en skikkelig god frokost så vet ikke jeg. Det finnes ikke noe bedre enn noe ferskt og nybakt i mine øyne, og derfor måtte jeg bare inn på kjøkkenet når Guapo kom for å vekke meg. Grove scones ble valget mitt i dag, og de ble så gode! Disse kan spises som frokost, til lunsj, som tilbehør til middag eller kvelds. Oppskriften ser slik ut:

4 dl havremel

4 dl sammalt hvete grov

En stor boks cottage cheese (420g)

4 dl vann

3 ts bakepulver

1 ts salt

Bland alt det tørre først før du rører inn resten. Rør godt sammen før du deler deigen i fire. Legg 2/4 på bakepapir før du klemmer de runde og flate. Skjær et kryss i de før de settes i ovnen 250 grader i 15-18 minutter. La de avkjøle seg på rist før du bryter i stykker og serverer med godt pålegg. Jeg kan bekrefte at de smakte godt med både søtt og salt på.
Nå skal jeg ta med Guapo ut på tur, før jeg skal jobbe resten av søndagen. Men litt senere i dag både ny cardiochallenge og den første luka i adventskalenderen min! Hver søndag i advent har jeg nemlig tenkt å gi dere lesere noe fint i år, fordi dere er så fantastisk gode å ha i ryggen. Men først litt tur og jobbing, kos dere med adventsfrokost så lenge 🙂

Ukens siste og carbparty

Hei dere! Ukes siste økt ble gjennomført på Hit the Gym, og jeg sier meg fornøyd med innsatsen denne uken. Jeg har fortsatt en del smerter i hofta, noen dager er verre enn andre. Da må jeg bruke kreativiteten min litt, og komme på alternative øvelser som jeg faktisk får til å gjennomføre. Denne gangen ble det glutebridge på step og stake markløft, de øvelsene går helt fint. Jeg synes selv jeg får ekstremt mye bedre kontakt med å ha beina på step når jeg tar glutebridge, prøv det selv om du ikke har gjort det enda!

Topp og tights er begge fra Better Bodies / sko fra Inov-8 (sponsede lenker)


På mandag er det 1. desember, noe som betyr diett-start for min del! Derfor skal jeg kose meg litt ekstra denne helgen, og være 100% klar for å starte oppkjøring på mandag. Ingredienser til sushi og yoghurtnøtter er allerede handlet inn, og jeg er rimelig sikker på at det ryker noen Questbarer også i løpet av helgen. Et aldri så lite carbparty med andre ord! Det kommer en ny cardio challenge i morgen også, så da er det uansett greit å ha litt ekstra energi.Bruk helgen til å lade opp dere også, så kickstarter vi desember sammen med en tøff challenge som jeg håper mange blir med på.


GOD HELG 🙂

Blackfriday, trening og pizza

Fredag igjen! Jeg startet dagen min med en skikkelig god treningsøkt, det blir faktisk ikke bedre. I dag kjørte jeg knebøy, legextensions, pushups i slynge, sittende facepulls, sittende fremoverlent fronthev, sideliggende sidehev og bicepscurl. Jeg liker veldig godt å trene hele kroppen hver eneste økt, og det kjennes virkelig at jeg har trent. Jeg har nå en 3-splitt som jeg gjennomfører to ganger per uke, altså har jeg totalt styrkeøkter i uka. En av favorittøvelsene mine som jeg føler jeg har virkelig god kontakt på er sittende facepulls:

Tights fra 2XU (-15%) genser fra Better Bodies og sko fra Inov-8 (-33%). Lenkene i innlegget er sponset.Jeg var fortsatt støl etter sist økt, og brukte derfor god til på å rulle og bli varm i muskulaturen først. Samtidig er jeg nøye på å gjøre aktiveringsøvelser, jeg tar aldri knebøy uten å ha tatt squat to stand og reverser hyper å benk først. Noe annet jeg er nøye med er å få i meg mat rett etter trening, og i dag gikk jeg for speltlompepizza. Først stekte jeg en kyllingfilet i panna, og toppet speltlompene med saus av tomatpure og tacosaus. Deretter toppet jeg med ferdigstekt kylling, paprika, purreløk, avocado og ost. Inn i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter, eller til osten har smeltet. Så godt og så enkelt!


Helt til slutt må jeg bare tipse dere om de nye tilbudene fra X-life på selveste black friday! Alt fra 2XU er nedsatt, så ved å trykke her kan du virkelig gjøre et kupp. I tillegg er den splitter nye toppen fra Better Bodies nå på salg til 149,- og jeg har alt lagt til den grå i handlekurven min. I tillegg er det masse andre salgsvarer igjen fortsatt, tidenes mulighet til å shoppe julegaver!


Mens dere shopper ska jeg ta med Guapo ut på tur, nå er det han sin tur til å trene! Riktig god helg alle sammen 🙂

Tacopai på gråtorsdag

Hei dere! Jeg måtte bare gi dere denne oppskriften med en enste gang, den var nemlig så utrolig god. Jeg har laget pai mange ganger før, men aldri tacopai. Ingen grunn til å vente til i morgen med tacoen når man kan lage retter som dette! Bunnen har jeg laget av 5 dl havremel/havregryn og 1 dl mandelmel, 2 egg litt salt og 1 dl vann. Fordel deigen godt utover en paiform, sørg for å klem den godt ut i kantene. Sett i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter mens du lager fyllet. Her stekte jeg 400 g kabonadedeig med vann og tacokrydder før jeg tilsatte purreløk, paprika og litt presset hvitløk. La det steke seg sammen før du tilsetter 3 ss lettere creme fraiche og fordeler alt i den forstekte paibunnen. Topp med ost og sett inn i ovnene igjen på samme temperatur i ca 15 minutter, eller til osten har smeltet.Gjerne server med en frisk salat, litt tacosaus og mager kesam. Så godt, og så utrolig enkelt!Over til noe helt annet – nemlig gråtorsdag! I morgen er det black friday, som betyr en hel masse tilbud i de fleste butikker. X-life har bestemt seg for å tjuvstarte salget med en gråtorsdag, og nettbutikken er allerede i dag full av ekstremt gode tilbud. Er det en dag du skal sikre julehandelen eller bare gi deg selv noe fint er det altså i dag. Under ser dere noen av de gode tilbudene:

Lenkene i innlegget er sponset

Det er også -25% på alt fra Craft, og min personlige favoritt til vinterstid er dette settet med jakke og bukse med ergonomisk design. Det gjør at der er veldig fint å bruke til både turer, langrenn eller jogging utendørs.

Et par andre av favorittene mine fra salget er denne tightsen til -50% og koster nå bare 399,-

Og dette settet fra Kari Traa, de friske fine fargene gjør meg alltid glad!

Det er en hel masse andre ting på tilbud – og av erfaring så blir de beste kuppene fort borte. Klikk deg inn for å se hele salget her. Ha en fortsatt fin torsdag da dere!

Mandeltopper og valgets kval

God morgen! Jeg tenkte å gi dere litt mer inspirasjon til sunn julebakst denne torsdagen. Jul og advent er perioder hvor det fort blir litt ekstra kosemat, og da er det greit å ha noen sunne alternativer på lur også. Liker du marsipan kommer du garantert til å like disse mandeltoppene, og oppskriften ser slik ut:

1,5 dl finmalte mandler

3 ss sukrin gold

2 ss akasiehonning

1 ts kanel

2 egg

 Bland ingrediensene godt sammen, og form til topper med fingrene. Fordel på bakepapir og stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. La de avkjøle seg på rist før du kan spise og nyte disse mandeltoppene med god samvittighet. Med noen klementiner til kom jeg virkelig i julestemning da jeg sto på kjøkkenet i går.

Lenkene i innlegget er sponset


Akkurat nå sitter jeg i sofaen, har tent opp i ovnen og jeg er klar for å jobbe med PT-kunder på nett. Litt senere skal jeg på gymmet for å piske kunder der, og til slutt skal jeg trene meg. Finfin jobb-torsdag med andre ord, det er bare en liten ting jeg sliter med. Jeg falt pladask for den nye joggebuksen fra Better Bodies med smal passform og tilhørende vest. Vesten kommer til å bli utrolig kul på trening, men jeg klarer ikke bestemme farge på de to! Lys eller mørk gråfarge, hva ville dere valgt? Legg gjerne igjen en kommentar under og hjelp meg med å velge.

Joggebukse fra Better Bodies finner du her og vesten kan du se nærmere på her


Jeg og Guapo ønsker dere alle en strålende torsdag!

Super start

Rett etter økta mi i dag kjørte jeg opp til bymarka for å gå tur med verdens beste Guapo. I dag hadde jeg egentlig ikke lyst til å gå tur, men det fine med å ha hund er at man faktisk må uansett. Han må jo få trene han også, dyr har like godt av det som oss mennesker. Jeg hadde med meg ullundertøy i bilen, men rakk å knipse et par bilder av treningsantrekket mitt først. Det begynner å bli kaldt ute nå, og i så lite klær måtte jeg klatre opp i et tre og ta noen pullups for å holde varmen! Jeg må jo bare bli god på pullups frem til konkurranse i april, så nå tar jeg pullups hver eneste gang jeg har muligheten til det.

BottomUp tights og topp (-20%) er begge fra Luciaven (sponsede lenker)Om ikke dette er tidenes turparter så vet virkelig ikke jeg! Nå er vi begge hjemme igjen, og har spist oss gode og mette. Min lunsj ble lavkarbobriks med en boks makrell i tomat på. Oppskriften har jeg postet før og du finner den her. Jeg hadde nesten glemt denne oppskriften fordig jeg ble så lei av lavkarbo, men den er faktisk skikkelig god. Ikke minst er den enkel også, og veldig mettende. Karbohydratene denne gangen sparte jeg til å spise opp de siste havremakronene jeg postet tidligere i uka, skummelt gode de også!


Jeg har hatt en helt super start på dagen med andre ord, og nå er jeg klar for å jobbe resten av denne onsdagen! Ha en sprek dag alle sammen 🙂

Tirsdagstrening og sjokoladecravings


Genser fra Better Bodies / tights fra Röhnisch / sko fra Inov-8 (sponsede lenker)

Både tirsdagsøkta og langtur med Guapo er i boks, jeg sier meg dermed veldig fornøyd med treningsinnsatsen denne tisdagen. Det var faktisk helt uplanlagt at dette skulle bli det tredje innlegget på rad med slyngetrening, men dette er altså en øvelse jeg gjør fast på programmet mitt. To dager i uka kjører jeg pushups i slynge med beina på kasse, tre sett med 12 repetisjoner. Slyngene på gymmet vårt sitter ikke fast øverst som en vanlig TRX, og er derfor vanskeligere å stabilisere. Jeg liker den øvelsen veldig godt, så den anbefales! I tillegg til denne øvelsen ble jeg endelig ferdig med de 863 knebøyene jeg lovte å ta på 75 kilo, de har jeg gjennomført på ei uke. Gjett om jeg er mørbanka i beina da, aldri mer skal jeg prøve på noe lignende! Selv om det bare er tirsdag i dag fikk jeg akutt sjokoladecravings etter å ha vært ute på tur med Guapo. I stedet for å nekte meg det jeg har lyst på prøver jeg alltid å velge sunne alternativer i stedet, og dagens valg falt på denne herlige grøten:


Dette er havregrøt kokt med vann og sukrin, før jeg på slutten av koketiden drar den av plata og tilsetter en scoop protein med smak av belgisk sjokolade. For å toppe det hele ble det bananskiver, klementinbåter og ikke minst “jukse-nonstop” på toppen. De er fra Atkins, smaker fantastisk godt og har bare 119 kalorier og ett gram sukker per porsjon. Jeg har kjøpt de på Iherb, og bruker du koden SIV084 får du $5 avslag på den første bestillingen din. En ting er sikkert, og det er at jeg kommer til å bruke disse sjokoladebitene masse i julebaksten! Denne store grøten passet perfekt etter en treningsøkt og langtur, og ikke minst ble alle cravings jeg hadde på sjokolade borte. Jatakk til sunne løsninger og hverdagskos 🙂

Sunnere havremakroner og magefavoritt

Årets sunne julebaking er i gang! Nå er det jo strengt tatt ikke lenge til desember, og man kan aldri være for tidlig uke. I tillegg begynner jeg på konkurranse-diett straks, så da er det greit å ha gjort unna kakebaking og nye oppskrifter på forhånd. I dag bakte jeg sunne havremakroner som smakte nydelig. Jeg måtte virkelig bruke all viljestyrken min for å ikke spise opp alle med engang, så gode var de! Oppskriften er kjempeenkel og ser slik ut:

3 ss smør

2 ss akasiehonning

1/2 dl sukrin og 1/2 dl sukrin gold

2 egg

6 dl havregryn

1 dl fiberfin

Bland smør, honning og sukrinet i en kaserolle og sett på middels varme. Det skal smelte helt, men trenger ikke å kokes opp. Når alt er smeltet og rørt godt sammen trekker du kaserollen av varmen, og tilsetter de to eggene. I en annen bolle blander du havregryn og fiberfin, og heller det flytende i. Rør godt, og fordel med spiseskjeer på bakepapir. Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Jeg fikk 10 store havremakroner av denne oppskriften.Siden jeg viste frem et par slyngeøvelser i går tenkte jeg å fortsette i samme spor i dag. Øvelsen heter pikes, og kan utføres med slynge eller med fitnessball. Det er faktisk en av mine absolutte favoritter for magetrening. I slynge utføres den med å legge beina i slyngen, og stå i pushup-posisjon. Deretter drar du beina inntil deg, mens rumpa går så høyt opp som mulig. Senk rolig ned og gjenta øvelsen så mange ganger du klarer. Det er mye tyngre enn det ser ut som 🙂

Fancypants fra Luciaven og t-skjorte fra Better Bodies. Lenkene i innlegget er sponset.

Nå skal jeg staks ut for å gå kveldstur med Guapo – håper alle har hatt en sprek start på uka!

Uteøkt og bananpannekaker


Over ser dere pannekakene jeg snakket om tidligere i dag, det ble dagens første og eneste måltid så langt. Du trenger ikke mange ingredienser for å lage gode pannekaker, her har jeg kun brukt egg, havregryn og moste bananer. Banan er så søtt i seg selv at du i utgangspunktet ikke trenger mer søtning, men om du vil ha litt mer smak kan du gjerne tilsette litt sukrin, kanel og kardemomme. Topp med masse deilig pålegg og du har en fantastisk frokost klar. Etter økta kledde vi godt på oss, og tok med slyngen min ut. Jeg kjøpte den da jeg skulle reise jorda rundt, og den er helt genial å ha med når man er ut på reise. Man får lett til å utøre en bra med denne slyngen, og du kan klikke den hjem her! Eksempler på øvelser man kan gjøre er roing, facepulls, kneetucks, mountain climbers, ettbeins knebøy og  pushups. Under ser dere utførelsen av ettbeins knebøy og pushups for min del. Alt du trenger er noe å feste den rundt, som en grein eller f.eks en krok i taket hvis du vil bruke den innendørs. Dagens treningstips 🙂

Tightsen er fra fra Luciaven mens fleecegenser, lue og ullsokker er fra Kari Traa (lenkene i innlegget er sponset)


Etter treningsøkten i slyngen gikk pulsen litt ned, og jeg tok på meg dunjakke fra 2XU for å holde varmen. Guapo måtte jo få trimme litt han og, så jeg satte meg fint ned på trappa og kastet pinne mens han løp rundt som en gal. Akkurat nå er det magen min som rumler som en gal, jeg har jo ikke spist siden frokost! Kjøkkenet neste, før jeg skal lade opp til en ny treningsuke!