Velkommen til verden Ulrik

Jeg kan nesten ikke tro det, men nå har han faktisk kommet til verden. Derfor måtte jeg bare innom her i kveld for å fortelle dere at det ble som dere sa, når jeg fikk han på brystet var alt verdt det ♥ Lille Ulrik ble født i går kveld, og med sine 47 cm og 3155 gram er han helt perfekt. Fødselshistorien skal dere få høre litt senere, akkurat nå vil jeg bare bruke tiden min på å kose med den lille sjarmøren. Vi har det bra alle sammen, både mor og far er så forelska at mesteparten av dagen har gått med til å stirre på han. Han er jo så nydelig, og jeg er så utrolig stolt over å ha skapt dette lille mennesket 

Havre- og speltrundstykker

Søndagsmorgen, og det beste jeg vet er lange og gode frokoster. Jeg tror ikke jeg er alene om det, og derfor passer det perfekt å dele denne oppskriften på rundstykker med dere. Sunne, enkle og utrolig mettende – samtidig som de smaker godt. For å lage de trenger du disse ingrediensene:

200 g havregryn ♥ 250 g sammalt speltmel ♥ 150 g gresk yoghurt

2 egg ♥ 2 dl vann ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver

Pisk egg, før du tilsetter gresk yoghurt og egg. Bland alt det tørre og rør inn i eggeblandingen, før du former til rundstykker. Jeg fikk tolv små rundstykker av oppskriften, og fordelte litt sesamfrø på toppen som pynt. Inn i ovnen på 200 grader i 25 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. I går fant jeg endelig Nugatti Zero i butikken, og måtte selvfølgelig prøve den. Helt ærlig synes jeg Philadelphia med sjokolade smaker bedre, og har i tillegg bedre næringsinnhold. Men denne er god denne også, og minner mer om original Nugatti enn Philadelphia sitt pålegg. Rundstykkene var veldig gode med både søtt og salt pålegg på, og ble en super start på denne søndagen!Ha en sprek søndag alle sammen, og har dere tid anbefaler jeg virkelig å bake disse rundstykkene!

3/3 i boks

God morgen alle spreke mennesker! Først og fremst vil jeg si tusen takk for alle fine og støttende kommentarer på innlegget mitt i går, det setter jeg utrolig stor pris på Det er jo ikke sånn at alt er kjipt absolutt hele tiden, jeg prøver å være flink til å gjøre ting som gleder meg hver eneste dag. Trening er en av de tingene som gir meg mest glede i hverdagen, og de tre styrkeøktene jeg har gjennomført hver uke har virkelig vært lystpunkt. Spesielt når jeg kan gjennomføre øktene i godt selskap, så gir det mye glede. I går kveld gjennomførte jeg ukens tredje økt sammen med fineste Linn, og det ble en super start på fredagskvelden!

Jeg har genser fra Better Bodies / singlett fra Boob / tights fra Craft (sponsede lenker)

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Ikke bare ga denne solstråla en fin start på kvelden i går, hun ga meg også en stor pose med yoghurtnøtter fra Sverige. Jeg e-l-s-k-e-r yoghurtnøtter, og spesielt alle de ulike smakene de har i nabolandet. Selv om det er lite plass i magen nå for tiden fikk jeg spist en god dose med disse godsakene i går kveld, helt uten dårlig samvittighet. Litt sukker en kveld i uka går nemlig helt fint, og den ekstra energien skal jeg bruke på å gå en fin tur med Guapo. Forhåpentligvis finner vi noen trapper på veien jeg kan løpe i også, som kanskje kan hjelpe Ull med å finne veien ut av magen.


Håper dere har en super lørdag med noe digg dere også!

Drittlei

Flere har etterlyst en ny gravidoppdatering, så her kommer det som må være den siste. Jeg hadde jo håpet at den jeg skrev i uke 35 skulle være den siste, for å gjøre det lettere for meg selv har jeg sett for meg at ungen skulle komme tre uker før tiden. Men nå sitter jeg her med kul på magen i uke 40, og jeg merker ingen tegn til at han skal komme enda heller. Helt ærlig er jeg så lei av å være gravid at jeg holder på å spy, men det har jeg vel gjort under graviditeten allerede. For jeg synes det å være gravid har vært alt annet enn en dans på roser, som det ofte fremstilles. Da blir det jo nesten sånn at jeg får dårlig samvittighet for å ikke være overlykkelig og i ekstase hele døgnet også fordi det virker det er sånn “alle andre” har det. Men etter å ha lest på mange foum og lukkede grupper har jeg skjønt at jeg ikke er alene om å ha det sånn, det virker bare som det ikke skal snakkes om offentlig. Det er nok av ting som males rosenrødt på blogger, så da kan jeg i det minste være dønn ærlig her. Jeg synes det er dritkjipt å være gravid, når jeg ser tilbake på de siste ni månedene har det faktisk vært den kjipeste perioden jeg har hatt noensinne.

Jeg har jo vært åpen med dere om mesteparten av plagene, oppkast de første fem månedene, ødem og en vektoppgang på nesten 30 kilo enda jeg har gjort alt jeg kan for å unngå det, strekkmerker, lite energi, 12 nye kviser på ryggen hver gang jeg våkner om morgenen, bekkenløsning og ryggsmerter, kramper i leggene om natta og konstant halsbrann. Dette er alle de fysiske plagene, og som om det ikke er ille nok er faktisk ikke det det aller verste. Det som har vært det hardeste å takle er de enorme humørsvigningene alle hormonene i kroppen har ført med seg. Jeg har til tider ikke kjent igjen meg selv under graviditeten, og savner virkelig den positive og glade jenta som jeg egentlig er. Jeg synes oppriktig synd på samboeren min, som har måttet tåle eksplosjoner av sinne, mistenksomhet og tårer som kommer helt uten grunn. Når jeg har kommet litt tilbake til meg selv igjen etter disse utbruddene har jeg ofte begynt å gråte på nytt, fordi jeg innser selv hvor håpløs og urettferdig jeg har vært. Det er jo absolutt ikke en person jeg ønsker å være, og jeg tror det blir ekstra vanskelig å takle på grunn av at det er så langt i fra den jeg pleier å være. Og selv om jeg fullstendig klar over at jeg er heldig som i det hele tatt kan bli gravid, og at jeg snart skal få oppleve det fineste som finnes synes jeg det utrolig vanskelig å gå rundt å glede seg over det. Nettopp derfor er jeg så ivrig på at han skal komme ut, for da vet jeg jo at gleden kommer til å være der. Men akkurat nå er jeg bare drittlei, og skulle ønske jeg kunne gå i dvale helt til han kommer så jeg slipper å gå rundt sånn her lenger. Siden det ikke er mulig prøver jeg å fylle dagene med ting jeg liker for å holde humøret oppe, og holde fokus på at jeg snart er i mål.


Nå ble det mye klaging i ett og samme innlegg her, men jeg kjenner at det var veldig godt å få luftet følelsene litt. Så kryss gjerne fingre og tær for meg, for at lille bebis kommer i løpet av helgen! Så lover jeg forresten å komme med mer positive innlegg senere

Chocholate chunk cookies

Jeg vet at det er flere sjokoladeelskere enn meg der ute, som gjerne kunne spist sjokolade hver eneste dag. Det fine er at det kan man jo faktisk, selv uten å få i seg store mengder med sukker. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften å havrekjeks med sjokoladebiter, og endret litt på den for å få sjokoladekjeks med mektig smak. For å lage kjeksene trenger du:

80 g smør ♥ 5 toppede ss sukrin gold ♥ 3 ss fibersirup clear  ♥ 200 g glutenfri havregryn ♥ 3 egg

30 g bakekakao ♥ 1 ts ekte vaniljepulver ♥ 3 ss fiberfin ♥ 70-80 sjokolade

Bland smør, sukrin gold og og fibersirup i en liten kaserolle. Hvis du ikke har fibersirup kan du også velge å bruke yaconsirup, eventuelt andre typer sirup. La det smelte, og rør godt sammen. Bland alle de andre ingrediensene i en bolle, og hell smørblandingen over. Sjokoladen hakker du opp i passende biter og rører godt inn. Jeg valgte å bruke sukkerfri sjokolade, det smaker jo akkurat like godt! Jeg sparte også noen sjokoladebiter som jeg fordelte på toppen av kjeksene. Bruk to spiseskjeer til å forme til kjeks, og fordel på et bakepapirkledd strekebrett. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. La de avkjøle seg på rist før de er klare til å nytes, kjeks smaker alltid best med iskald melk til synes jeg!

Lenkene i innlegget er sponsetJeg sett at mange anbefaler å bake mye før fødsel, slik at en slipper å tenke på å lage noe for å servere gjester når bebisen har kommet. Men selv om jeg skulle ha havnet på fødestua i kveld tror jeg ikke det hadde vært igjen noen kjeks, de var nemlig skummelt gode!

Kulemagetrening & dagdrømming

God morgen alle sprekinger! Jeg skal ikke skryt på med at jeg har vært på trening allerede, disse bildene er nemlig fra i går. Men jeg er allerede støl etter økta, og det tar jeg som et godt tegn! Faktisk er ikke stølhet noen indikasjon på om en har hatt en god treningsøkt eller ikke, men jeg innrømmer gjerne at jeg liker følelsen likevel. Det er heller ikke noe problem å trene selv om en er støl, men jeg vil anbefale å varme opp godt først for å myke opp muskulaturen. Gårsdagens økt ble kjørt med supersett, som jeg virkelig kan anbefale om du har dårlig tid eller bare vil effektivisere økta litt. Denne økta på bryst og skuldre bruker du ikke mer enn 30-35 minutter på, og får virkelig kjørt godt gjennom disse muskelgruppene.

A1 Skrå benkpress 4 x 10, 40 kg

A2 Stående sidehev 4 x 12, 5 kg

B1 Sittende skulderpress 4 x 10, 14 kg

B2 Pushups i slynge 4 x 10

C1 Flyes i skråbenk 4 x 10, 8 kg

C2 Upright rows 4 x 12, 12,5 kg

Gjerne kjør enten benkpress eller flyes på flatbenk hvis du ikke er gravid, men for gravide anbefales det ikke å utføre øvelser hvor man ligger flatt på ryggen.

T-skjorte fra Reebok og tights fra Röhnisch (lenkene i innlegget er sponset)Som dere ser har ikke akkurat magen blitt mindre i løpet av den siste tiden, nå er den virkelig rund som ei kule! Jeg skal ikke påstå at jeg har så veldig mye i treningsgarderoben min som fortsatt passer, men jeg vet jo at det snart blir annerledes. Så i tiden jeg venter på at kulen skal forsvinne, så kan jeg i alle fall dagdrømme om nye treningsklær som passer! Det har kommet så utrolig mye fint nå som det nærmer seg vår, i spreke og herlige farger. Her er noe av det jeg gleder meg til å ha på meg denne våren og sommeren, som er treningsmotivasjon i seg selv:

Vindjakke fra Röhnisch / tights fra Better Bodies / ullgenser fra Kari Traa / ullbukse fra Kari Traa / løpejakke fra Röhnisch / tights fra Röhnisch / singlett fra Röhnisch / genser fra Röhnisch

I dag er det fri fra styrketrening, så nå skal jeg ta med meg Guapo ut på en fin tur. Jeg har vært våken siden klokken halv fire, men han virket ikke så lysten på å stå opp like tidlig som matmor. Nå har han ikke noe valg lenger, ut døra skal vi!

Søtpotetpai med kylling

Hei dere! Jeg har desverre ingen baby å vise frem i dag, fullmånen hjalp tydeligvis ikke. Men jeg har en skikkelig god oppskrift på søtpotetpai, det er ikke verst på en helt vanlig tirsdag det heller. Den falt veldig godt i smak hos alle her i huset, så jeg tror virkelig ikke dere kommer til å angre hvis dere prøver denne! Her starter du med å lage bunnen, da trenger du følgende ingredienser:

750 g søtpotet ♥ 200 g siktet speltmel ♥ 2 egg ♥ salt og pepper

Kok søtpoteten og fjern skallet. Mos den med stavmikser, slik at du får en jevn og glatt søtpotetmos. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør med stavmikser til alle ingrediensene er godt blandet sammen. Da er paibunnen ferdig og klar til å fordeles i paiform. Den er relativt klissete, jeg brukte derfor en slikkepott for å få fyllet jevnt. Sett inn i ovnen på 200 grader i omtrent 20 minutter. Mens paibunnen står i ovnen kan du lage klart fyllet. Dette kan du i stor grad variere selv, men i dag besto paifyllet mitt av dette:

1 dl melk ♥ 4 egg ♥ 450 gram kyllingfilet ♥ grønnsaker ♥ krydder  

Stek kyllingfileten først, med krydder av ønske. Kutt opp grønnsaker, jeg brukte paprika, cherrytomater, rødløk, ruccola, hvitløk og chili. I en bolle pisker du egg og melk, sammen med krydder. Jeg brukte salt, chili og kajennepepper. Fordel kjøtt og grønnsaker over paibunnen, før du heller eggeblandingen over. Her kan du gjerne ha litt ekstra grønt på toppen også. Sett inn i ovnen på samme temperatur i omtrent 30 minutter, slik at eggeblandingen har stivnet. Server gjerne med en frisk salat, så har du virkelig et godt måltid foran deg!


Vel bekomme!

Fullmånetrening og smakstest

I kveld er det fullmåne, og da sies det at det er større sannsynlighet for at fødsler skjer. Månen påvirker jo flo og fjære, og da sies det at månen kan påvirke at vannet går for gravide som er nære termin også. Jeg har ikke sjekket opp om det bare er en myte eller om det faktisk er noe hold i det, men jeg har troa likevel! For å virkelig hjelpe til selv også løp jeg derfor trappene på HIT opp og ned 20 ganger med bulgarian bag på ryggen etter dagens beinøkt, herregud så tungt det var. Trapper skal jo også hjelpe fødsler i gang, så da får vi se da! Om bloggen ikke blir oppdatert i morgen så vet dere hva som har skjedd, haha. Uansett om en er gravid eller ikke er trappetrening en super måte å få opp pulsen på, og ikke minst å bruke opp det siste kruttet i beina etter ei beinøkt. Jeg brukte en bag på 12 kilo, og det holdt i massevis for meg.

T-skjorte fra Adidas / tights fra Craft (sponsede lenker)


Etter trening letet jeg hele byen rundt for å finne de nye variantene av skyr, jeg elsker jo å prøve ut sunne nyheter! Jeg prøvde kokos, grønn te & sitron og kiwi & lime. Hvis noen skulle lure er jeg ikke sponset av skyr, men kunne gjerne tenkt meg å være det. Da hadde jeg spart mang ei krone da! Uansett vil jeg tipse dere om disse fordi det er sunne alternativ som er proteinrike og supre mellommåltid i en hektisk hverdag.
Den jeg hadde høyest forventninger til, nemlig kokos var den jeg likte minst. Kokossmaken var for mild, så den ble alt for tam for min del. Jeg kommer nok ikke til å kjøpe denne igjen. De to andre derimot, var helt utrolig gode! Det var litt vanskelig å bestemme seg, men jeg tror grønn te & sitron er den smaken som vinner en hårfin seier hos meg. Utrolig frisk og god, nesten som en liten dessert i seg selv. Guapo synes også smaken var digg ser dere, glemte helt manerene sine mens han slafset i vei! Ønsker dere en super mandag, kryss gjerne fingrene for at fullmånen hjelper meg i kveld

Søndagstur & utetrening

I dag tenkte jeg egentlig å ta meg en tur på treningssenteret, men det var faktisk alt for fint vær ute! Så da ble det heller noen timer ute i marka med fineste Drea, det er så balsam for sjela å være ute i naturen. Jeg merker at bekkenet ikke blir så fornøyd når jeg går langt, men det er faktisk verdt det å få litt vondt for å gå så fine turer som i dag. Så er det jo alltid muligheter for å legge inn noen øvelser med egen kroppsvekt for å få litt ekstra trening også, det kan man gjøre hvor som helst og når som helst. Det er ekstra tungt nå som jeg har flere kilo å drasse på, så jeg er fornøyd med dagens innsats jeg! Jeg hadde jo til og med egen kontrollør på pushupsene, ingen tvil om at magen traff bakken hver gang i alle fall!

Gravidtights fra Boob / fleecegenser fra Craft / pannebånd fra Kari Traa (sponsede lenker)Vi rakk selvfølgelig noen selfies også, det kan man jo ikke glemme! Jeg ble iskald på beina av å stå i snøen, jeg har nemlig så hovne føtter nå at ingen av vinterskoene mine passer. Derfor har jeg ikke noe annet valg enn å gå i joggesko midt på vinteren, jeg lever nemlig i troa på at føttene kommer til å få tilbake normal størrelse relativt fort! Nå venter middag hos svigers, nyt siste rest av helgen alle spreke lesere!

Lørdagsfrokost på sitt beste

Denne lørdagen kunne ikke startet stort bedre. Jeg våknet uthvilt rundt klokka ni, og gikk en fin liten tur med Guapo. Så dro jeg hjem for å lage frokost til kjæresten min, for å gi han en god start på dagen også. Havrebrød er så utrolig enkelt, og er ferdig på 17 minutter. Derfor falt valget på det denne lørdagen, og det du trenger for å lage brødene er dette:

100 g havregryn ♥ 1 dl vann ♥ 1 ss sukrin gold ♥ 1 ts kanel ♥ 1 ts salt

Bland alle ingrediensene i en bolle, og bruk hendene til å forme til fire flate brød. Legg på et bakepapirkledd stekebrett, og sett inn i ovnen på 200 grader i omtrent 15 minutter. Deretter er det bare finne frem yndlingspålegget, så har du en skikkelig god start på dagen!
Jeg er så glad i de sukkerfrie yoghurtene fra Gomorgen, spesielt med litt ekstra bær i. Jeg så at det har kommet noen nye varianter av Skyr også, så i dag skal jeg prøve å finne de i butikkene. Samtidig skal jeg også handle inn litt mer til fødebagen, jeg fikk jo så mange gode tips fra dere i går! Jeg må si at jeg gleder meg til den lille kommer nå, det kommer til å bli så herlig med mange flotte trilleturer fremover. Våren er jo på vei, og Trondheim er virkelig vakker om dagen!

Ullgenser og lue fra Kari Traa / tights fra Röhnisch (sponsede lenker)Enn at den store magen snart er borte, helt rart å tenke på! Ønsker dere alle en fantastisk fin lørdag