Mine aller beste kjeks

 Det er ingen hemmelighet at jeg elsker kjeks, det er faktisk noe av det aller beste jeg vet. Nettopp derfor har det blitt bakt mange varianter de siste årene, på leting etter den perfekte oppskriften. I går kveld fant jeg den endelig, dette er nemlig den beste varianten av sunnere kjeks jeg har smakt noen gang! Jeg synes de smaker bedre enn the real deal med masse sukker i, så bra ble de faktisk. Oppskriften er også glutenfri, slik at enda flere kan nyte den. Det du trenger er for å lage disse godbitene er følgende:

90 g smør

3 toppede ss sukrin gold

2 ss fibersirup clear  (kan erstattes av annen type sirup)

200 g glutenfri havregryn

2 egg

1 ts ekte vaniljepulver

3 ss fiberfin (kan erstattes av annen type mel)

50-60 g mørk sjokolade

Smelt smør, sukrin gold og og fibersirup i en liten kaserolle. La det smelte, og rør godt sammen. Bland alle de andre ingrediensene i en bolle, og hell smørblandingen over. Sjokoladen hakker du opp i passende biter og rører godt inn. Bruk to spiseskjeer til å forme til kjeks, og fordel på et bakepapirkledd strekebrett. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. La de avkjøle seg på rist før du nyter store munnfuller, de smaker ekstra godt med iskald melk til. Jeg fikk 12 store kjeks av denne oppskriften. 

Lenkene i innlegget er sponset


Det tar ca 10 minutter å lage selve oppskriften, plusser du på steketiden tar det litt over en halvtime før disse herlighetene er klare. Den tiden er det virkelig verdt å bruke på disse godbitene, som kan nytes med god samvittighet på en helt vanlig torsdag ♥

14 kommentarer

Siste innlegg