Kaffesmoothie og bananpannekaker


I dag våknet jeg tidlig, og sto opp for å lage en skikkelig god frokost. Bananpannekaker og en kaffesmoothie ble lørsdagsfrokosten her i huset, og nå er jeg virkelig god og mett. Kaffesmoothien ble ekstremt god, og oppskriften ser slik ut:

2 små bananer (frosne)

1 ekspresso evt. litt sterk kaffe

3 ss mager vaniljekesam

1 ss peanøttsmør

Ha alle ingrediensene i en blender til du har en glatt smoothie, og dette er en av de beste smoothiene jeg har smakt. Den er ganske mektig, så det er nesten et lite måltid i seg selv. Men det er alltid plass til litt pannekaker på siden! Her har jeg brukt 1 banan, 50 g havregryn samt litt kanel, kardemomme, salt og bakepulver. Stekes i panna på middels varme, og jeg toppet med yoghurt, cottage cheese og jordbær. Har dere forresten smakt den nyeyoghurten til yoplait? Den har ekstra mye protein, faktisk hele 10 gram per beger. Det er absolutt ikke verst, og det er virkelig ikke smaken heller! Bringebær smaker egentlig som helt vanlig bringebær-yoghurt, men den med sitron er helt magisk. Smaker nesten som sitron-sorbet og er en liten fest i munnen 🙂Nå skal jeg ta med meg Guapo ut på tur, ha en super dag alle!

Det som virkelig betyr noe

Jeg er egentlig veldig nøye på at bloggen kun skal handle om trening og kosthold, men noen ganger må jeg dele litt mer personlige ting også. Ting som virkelig betyr noe. På bildet over ser dere Vilde, hun er 19 år og har leukemi. Hun kjemper sin livs kamp mot kreften, og hun er virkelig ei fantastisk jente. At det går an å være så positiv, så smilende og ha et pågangsmot som hun har i en slik situasjon er virkelig beundringsverdig. Alle kan bli rammet av kreft, det kan skje med meg, det kan skje med deg og det skjedde med Vilde. Men det som er viktig å huske på er at det er ikke nødt til å skje med en av oss, eller noen vi er glade i før vi gjør noe for å hjelpe. For det vi alle KAN gjøre, er å melde oss som blodgivere. Du melder deg helt enkelt HER, så tar de kontakt med deg for å avtale time. Jeg ble selv blodgiver i høst, fordi jeg ville prøve å hjelpe Vilde på et vis. Men jeg vil oppfordre dere alle til å melde dere som blodgivere, uavhengig om dere kjenner noen som trenger det eller ikke. Det koster så utrolig lite av en frisk person, men betyr så uendelig mye for en som er syk. Vilde beskrev forskjellen selv som “himmel og helvette” fra når hun har lav blodprosent til hun har fått blod. Så ikke vær som meg, ikke vent til det skjer noen du kjenner eller er glad i, men meld deg allerede nå slik at du kan hjelpe noen som trenger det.

Ette du har meldt deg som blodgiver kan du også melde deg som benmargsdonor. Dette har vi mangel av i Norge, og det kan bety forskjellen på liv og død for en person med leukemi. Det tok lang tid å finne en match til Vilde slik at hun kunne få muligheten til en transplantasjon. Innen den tid fikk hun et tilbakefall, og var for syk til å gjennomføre transplantasjonen. Hvis vi hadde hatt flere personer på donorlisten, og en match hadde blitt funnet tidligere kunne kanskje tranplantasjonen ha blitt gjennomført likevel. Jeg håper at flest mulig av dere melder dere, en dag er det kanskje nettopp du som kan redde livet til noen. Siden transplantasjon ikke er en mulighet for Vilde akkurat nå har hun fått prøve en helt ny medisin. Den kommer fra USA, og Vilde er den første personen i norden som får muligheten til å prøve denne medisinen. Hun har nettopp opprettet sin egen blogg som du finner HER, hvor hun skriver om kampen sin hver eneste dag. Dagens oppfordring er altså: gi blod og meld deg som benmargsdonor. Og ikke minst, ha fokus på hva som faktisk betyr noe her i livet. En liten prolaps, noen kilo ekstra eller gutteproblemer er ikke så viktig i det lange løp. Så husk å smil, nyt hvert eneste øyeblikk og vær takknemmelig for det livet du har.

Fredagssmil fra meg og denne fryktløse kreftpasienten, som snart er kreftoverlever 🙂

Cheesy lompechips & varme tips

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å blogge mer i dag, men dette tipset MÅ jeg bare dele med dere. Cheesy lompechips gikk ned på høykant som snacks her i kveld, og kanskje kan det bli det samme for dere. Alt du trenger er lomper, ost, og krydder. Jeg brukte fire speltlomper og skjærte opp i trekanter. Jeg brukte salt og grillkrydder over, før jeg toppet med revet hvitost. Inn i ovnen på 200 grader i ca 8 minutter, og du har chips klare til servering! Følg med på slutten, for de kan lett brenne seg. Jeg serverte med salsa og hvitløkskesam, så utrolig godt! Perfekt hvis du har lyst på noe salt som fortsatt er sunt.
Samtidig må jeg også bare vise dere noen av de nye og varme klærne fra Kari Traa, jeg elsker at det blir brukt så mye farger! Blir ikke noe problem å holde varmen denne våren med så mye fint å velge i. Jeg har virkelig falt pladask for lilla-fargen, den er så frisk og lekker!

Orange ullgenser og matchende ullbukse / lilla regnparkas / blå ullsinglett / teknisk treningsgenser i lilla / grønn fleecegenser / superundertøy-hipstere i rosa/sort og gul/grønn

 

Forresten er designet på bloggen oppdatert slik at dere nå kan lese den på android-telefoner igjen! Supert at dere sier i fra slik at jeg fikk fikset det 🙂 Ha en fin kveld alle!

Fylt søtpotet med røde linser & geitost

I dag har jeg vært en litt flinkere vegeterianer, og lagde en utrolig god lunsj. Fylt søtpotet er en favoritt her i huset, jeg har tidligere postet oppskrifter med både kylling og karbonadedeig. Denne gangen er det er vegetar-versjon, og den ble uten tvil godkjent den også. Start med å vask søtpoteten før du deler i to. Sett i ovnen på 200 grader i 30 minutter, eller i mikrobølgeovn i 10-25 minutter. Deretter skjærer du ut fyllet, slik at du får plass til masse annet godt. Jeg brukte ferdigkokte røde linser i dag, det er lettvint og smaker godt. En slik pakke med røde linser har næringsinnhold på 120 kcal per 100 gram, 8 av disse er proteiner, 15 g karbohydrater, 1 g fett og hele 9 g fiber. I tillegg er røde linser rike på jern, linser er virkelig supermat! Bland en pakke røde linser, med en boks mais, to ss tomatpure og en halvrødløk og fyllet er ferdig. For ekstra smak kan du krydre litt, eller du kan bruke en ost med god smak på toppen. Jeg prøvde den nye geitosten fra Tine i dag, og den satte virkelig prikken over i’en på denne retten som min del. Den er garantert god med vanlig hvitost hvis du ikke liker geitost, men det er virkelig verdt forsøket!Fordel linsene i søtpotetene, og topp med ost. Jeg tok også med fyllet fra søtpotetene og la bak, det skal nemlig brukes i salat litt senere i dag. SettI potetene inn i ovnen igjen på samme temperatur, helt til osten har smeltet. Dette tar ca 10-15 minutter, og du er klar til å nyte søtpotetene dine!Hvis hvert måltid blir så godt som dette ser jeg virkelig ikke mørkt på å klare meg uten kjøtt denne uken 🙂 Velbekomme!

Vegeterianer & smoothie med jordbær, kokos og lime

Blikket til Guapo sier alt, for disse smoothiene var farlig gode! Ikke rart han ville smake litt, men her gikk ikke en eneste dråpe til spille. Jeg har begynt på min kjøttfrie uke og jeg tror dette kommer til å gå kjempebra. Som nevnt skal jeg ha en uke helt uten kjøtt, fisk, egg eller fjærkre – altså være vegeterianer for en uke. Jeg tror det kan gi meg mye inspirasjon i matveien, og forhåpentligvis resulterer det i gode oppskrifter jeg kan dele med dere. Jeg elsker dyr, men jeg elsker også kjøtt og derfor tror jeg at jeg har godt av å prøve litt andre alternativer. Jeg har helt ærlig vært litt lat på matfronten i dag, og valgt enkle løsninger. Ryggen har vært kjip etter besøk til både naprapat og fysio, det ble litt mye på en dag! Derfor har det gått mye i cottage cheese, nøtter, knekkebrød og ost, men også denne deilige smoothien. Den ble utrolig frisk og god, til to personer trenger du følgende:

400 g frosne jordbær

1 boks kokosmelk

30 g vaniljeprotein

150 g cottage cheese

2 ss sukrin+

Saften av en halv lime

Lenkene i innlegget er sponset


Alle ingrediensene mikses sammen i en blender, og jeg knuste også noen valnøtter over på toppen. Det ble maten etter en tur på HIT i dag tidlig, hvor jeg gjennomfrte noen av øvelsene mine. Jeg trener mye på muskelkontakt om dagen, med fokus på kjerne og rumpemuskulatur. Under ligger jeg i en glutebridge, og øver på å slippe kontakten i en og en rumpeball mens jeg strammer den andre så hardt som mulig. Noe jeg har trent mye på er også å ligge på gulvet, stramme den nedre delen av kjernen og holde spennet mens jeg strekker den ene armen og foten ut. Det er faktisk vanskeligere enn det ser ut som å holde kontakten og spennet hele veien.

Både tigths, t-skjorte og sko er fra AdidasOnsdagstips: denne tightsen koster bra 249 HER.

Nå har jeg akkurat vært ute på tur med Guapo en times tid, det er det som gjør best for ryggen! Resten av kvelden skal jeg ligge på sofaen bare slappe av, sånn at jeg er klar for en ny dag i morgen. Håper dere har hatt en super lillelørdag 🙂

Tirsdagstur og det siste måltid

 Det er full vår på den ene siden av byen og vinter på den andre – det passer meg helt perfekt. I dag ble det en lang tur i bymarka, det er så deilig å være ute i sola! Uansett hvor gammel jeg blir er det like gøy å leke litt i snøen. Det var overraskende mange ut på tur i marka i dag, og det er jeg så glad for å se. Jeg snakker mye om styrketrening, men hverdagsmosjon er virkelig undervurdert. Det å bare røre seg litt mer i hverdagen kan utgjøre en stor forskjell på formen, så husk det neste gang d kke har tid til å trene. Ta trappa i stedet for heisen, gå av bussen et par stopp før du skal av, og ta deg en gjerne tur ut i stedet for å ligge på sofaen. Alt er bedre enn ingenting 🙂

 Pannebånd, hals og ullgenser fra Kari Traa / vintertights fra 2XU / votter fra Craft (sponsede lenker)I morgen starter jeg dag 1 i min kjøttfrie uke, og jeg skal være vegeterianer i en hel uke. Jeg må helt ærlig si at jeg tror det blir en stor utfordring å klare meg uten kjøtt, fisk, egg eller kylling en hel uke – men jeg skal klare det! Jeg har hatt lyst til å prøve det en stund, men det har aldri liksom passet. Nå er jeg delvis sykemeldt og har litt ekstra tid, pluss at mannen i husetreiser avgårde til Falun i morgen. Da passer det bra for meg å bli vegeterianer! Dagens middag var det siste “frie” måltidet på en hel uke, og valget falt på kylling og brokkolimos. Jeg blir faktisk aldri lei av den kombinasjonen! Kok opp brokkoli (du kan bruke både fersk og frossen) og mos sammen med stavmikser. Jeg bruker et par ss med mager kesam eller cottage cheese sammen med brokkolien, det gjør så mye for konsistensen! Med litt hjemmelaget granola og gresk yoghurt på siden ble det er supert måltid, og jeg er spent på hvordan den neste uken blir.


En uke med nye matvarer og retter venter, det blir en utfordring men det får jeg til 🙂 Tommel opp for å prøve nye ting!

Søtpotetpannekaker og en ny favoritt

God morgen! Jeg er innom for å gi dere en super oppskrift på søtpotetpannekaker, et mettende og smakfult måltid. Har du litt ekstra tid denne tirsdagsmorgenen kan det kanskje bli frokosten din, men de er like gode til også lunsj eller kvelds. Det du trenger er følgende:

200 gram søtpotet

1 egg

50 gram havregryn

20 g vaniljeprotein

2 ss sukrin gold

1 ts kanel & kardemomme

1 ts bakepulver

0,5 – 1 dl vann

Kok søtpotet til den er myk, fjern skallet og mos. Du kan også ha den i ca 10 minutter i mikrobølgeovn, da anbefaler jeg å stikke hull i den med gaffel eller å dele den opp. Mos den med stavmikser eller gaffel, og tilsett resten av ingediensene. Ha i vann til røra blir passe tykk, og stek på middels varme i panna. Jeg lagde en jordbærkrem av cottage cheese, sukkerfritt syltetøy, sukrinmelis og litt vann som jeg la lagvis mellom pannekakene. Min fikk litt mye vann i seg og ble litt for rennende, men smakte forsatt utrolig godt!

Lenkene i innlegget er sponsetSå kan jeg med et gledeshyl melde om at favoritt-tightsen min har kommet i flere farger! Midrise compression tights har vært favoritten min siden dagen den kom, med høyt liv og god kompresjon. Den sitter som et skudd, og kunne ikke vært mer fornøyd med den tightsen. Det eneste som manglet var litt farger, jeg er jo så glad i det! Og nå har det altså kommet, i lilla, rosa og blå. Problemet mitt nå er jo bare at jeg ikke klarer å bestemme meg for farge! Vil du se nærmere på tightsen finner du den HER.

Hvilken farge ville du ha valgt?

Ny treningvideo, toasthjerter & giveaway

I vinterferien hadde vi pause, men nå er mandagsvideoen med Adressaavisen på plass igjen! Du får sett videoen ved å klikke på bildet over, og denne gangen er det rygg og skuldre i fokus. Jeg sliter jo med ryggen, og derfor fikk jeg hjelp av Lucia på mange øvelser i filmen. Det setter jeg utrolig stor pris på, og jeg synes resultatet ble bra jeg!

T-skjorte fra Kari Traa / Tights fra 2XU / Sko fra Adidas (lenkene i innlegget er sponset)

Lucia er ikke bare en god venninne og treningspartner, men hun har jo også sitt helt eget klesmerke. Vi feirer videoen med å gi bort et valgfritt plagg fra den nyeste kolleksjonen hennes, som du finner HER. Finn ditt favorittplagg, legg igjen linken samt epostadressen din i kommentarfeltet så er du med  i trekningen! Jeg har også et mattips til dere denne mandagskvelden, nemlig toasthjerter. Jeg har jo fått helt dilla på å bruke vaffelhjernet i matlagning nå om dagen, og speltlomper fungerte utmerket som toast. Fyll en lompe med det du ønsker, jeg brukte gresk yoghurt, litt paprika, rødløk, chorizo og mozarella. Legg en ny lompe over, og stek i vaffeljernet i noen minutter. La de gjerne avkjøle seg litt, da blir de ekstra sprø.
Med en enkel salat på siden er det bare å nyte denne superenkle og smakfulle retten. Resten av kvelden skal jeg slappe av på sofaen, og ønsker dere alle en riktig god mandagskveld!

Søndagsmodus

Hei dere! I dag har jeg hatt en skikkelig avslappende søndag, jeg skjønner godt hvor ordet søndagsmodus kommer fra. Jeg har jobbet litt, men tar ting veldig etter dagsformen og prøver å ikke presse meg selv for mye. Jeg vet at jeg har igjen så mye for det i lengden! Først må jeg bare vise dere gårsdagens tacoparty med Maren, vi koste oss så utrolig mye. Vi skravlet avgårde til langt på natt, og renska ALT av både mat og snacks etterpå. Har dere forresten prøvd å ha mango i taco? Det er supergodt, den friske smaken gjør seg så utrolig til den spicy tacoen.Snacks ble i form av masse frukt, bær, vaniljekesam, yoghurtnøtter og ikke minst questbarer! Den nye smaken S’mores er god, men favoritten min er forsatt cookies & cream. Den kan ingen slå, den er jo så ufattelig god! Jeg kan ikke trene, men jeg måtte selvfølgelig vise Maren HIT når hun først var her i byen. Jeg tok mine daglige 3 x 30 knebøy med hendene over hodet, mens Maren kjørte en litt mer spenstig økt!

Blomstrete topp og tights begge fra Röhnisch (lenkene i innlegget er sponset)


Maren har lovt meg at hun skal være meg å stå på hodet og hendene hvis jeg kommer på besøk til henne, så jeg tror virkelig jeg må ta det tilbudet. Ryggen må bare bli bra først, så kan jeg også leke litt turner på gymmet!  Jeg måtte jo også vise frem resten av Trondheim, og istedet for å vise frem alt dro vi bare opp til festningen. Derifra kan jeg jo peke på Nidarosdomen, Munkholmen, Tyholttårnet og Gråkallen, så da følte jeg at jeg hadde gjort jobben min som guide! To bloggere på tur måtte selvsagt ha med kamera opp dit også, og her ser dere resultatet:

Tights fra Craft / pannebånd og ullgenser fra Kari Traa boblevest fra 2XU / joggesko fra AdidasDet å henge i ting kjennes faktisk veldig godt for ryggen min, så jeg henger i ting/over ting så ofte jeg klarer. Bord, benker eller kanoner sånn som i dag. Resten av kvelden skal jeg bare bruke til å gå tur med Guapo og slappe av. I morgen skal jeg tl legen igjen og får forhåpentligvis klarering til å gjøre litt mer trening 🙂 Håper dere har hatt en super helg alle sammen, og har alle lagre fylt opp til en ny treningsuke!

Vårsteming og havrehjerter

Denne lørdagen har jeg vært så heldig å tilbringe med flotte Maren som er her i Trondheim i helgen! Jeg føler at vi har kjent hverandre en hel evighet, enda vi egentlig ikke har møttes så mange ganger i virkeligheten. Sånn er det når man bare klaffer med noen, og jeg er så glad for at denne solstrålen skal være mer i Trondheim fremover. Vi klarte til og med å ha på oss samme vest, uten at det var planlagt! Trondheim viste seg fra sin beste side i dag, og vi tok med oss Guapo ut på Ladestien. Det var skikkelig vårstemning med skinnende sol og blå himmel i dag!

Boblevest, varm treningsgenser og vintertights fra 2XU / Pannebånd og hals fra Kari Traa (sponsede lenker)


Etter gårsdagens innlegg om omelett i hjerter måtte jeg bare prøve vaffeljernet til matlaging dag også. Denne gangen ble det havrehjerter, eller havrebrød i vaffeljernet om du vil. Her har jeg brukt 100 g havregryn, 1 egg og litt vann. Rør alt sammen, sleng i vaffeljernet i 2-3 minutter og nyt! Ellers kan du også lage de ved å forme til flate brød og steke på ovnen i 200 grader i ca 15 minutter. I vaffeljernet ble de ferdig fortere, og det er alltid et pluss i min bok. De ble også litt mer sprø, og jeg kommer definitivt til å lage havrebrødene på denne måten igjen! Jeg gikk for både salt og søtt, med Philadelphia og spekeskinke på det ene, og cottage cheese med sukkerfritt syltetøy på det andre.Nå blir det snart en skikkelig jentekveld med taco, proteinbarer, yoghurtnøtter og masse frukt med Maren! Håper dere har en super lørdagskveld dere også 🙂