Søtpotetpannekaker & Green Friday

Innlegget inneholder sponsede lenker

Det er fredag igjen, og derfor er det på sin plass å dele en ekstra god lunsj med dere. Disse laget jeg tidligere i uken, og av å se på bildene fikk jeg lyst til å lage de på nytt igjen i dag! Sunne pannekaker slår aldri feil, i alle fall ikke hvis det er søtpotet i de. Jeg går rett på sak, for å lage åtte pannekaker trenger du:

200 g søtpotet ♥ 120 g havremel ♥  2 egg ♥  50 g easy bake

60 g sukrin gold ♥  2 ts bakepulver ♥  1 ts kardemomme ♥ en klype salt

Vask og skrell søtpoteten før du koker den helt til den er mør. Mos med stavmikser, og tilsett resten av ingrediensene. Stek på middels varme i panna slik at de ikke blir brent. Her har du et måltid med proteiner, gode karbohydrater og fett, som smaker fantastisk og metter lenge. Topp gjerne med friske bær eller vaniljekesam, så får du virkelig en god start på helgen.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Så må jeg bare tipse dere om at det er Green Friday hos X-life i dag! Jeg går nesten i surr av alle disse salgsdagene, black friday, gråtorsdag og nå er det altså grønn fredag. Men når det kommer til salg på treningsklær og utstyr kan det vel aldri bli for mye av det gode, så jeg tar i mot denne dagen med åpne armer også. Noen av tilbudene ser dere under, klikk dere inn på X-life sine sider for å fnnne hele salget.

I løpet av helga kommer mitt eget lille hjemmegym til å bli ferdig også, det blir så bra! Gleder meg som et lite barn til å vise det frem til dere. Her i bartebyen skinner sola, og jeg skal ta med med Ulrik og Guapo ut på trillertur. Håper fredagen deres er helt superfantastiskherlig!

To nye favoritter

Innlegget inneholder sponsede lenker

I dag ha virkelig vært en bra dag! Fint vær, smilende baby og pakke i posten – da blir det ikke stort bedre. I pakken lå det blant annet en bæresele fra Barnas Hus, som er helt perfekt å bruke til trening! Jeg har valgt Ergobaby sin sele med spedbarnsinnlegg, som gjør at Ulrik sitter bra i den allerede. Jeg måtte selvfølgelig ta den med ut på en liten testrunde med engang, og vi koste oss virkelig begge to. Det er vel ikke så rart, jeg koser meg alltid på trening og Ulrik koser seg alltid når han får mye kroppskontakt. Så denne er virkelig gull verdt, og har allerede blitt en favoritt hos meg! Det som er ekstra fint med selen er at den har flere ulike bæreposisjoner, både utovervendt på magen, på hofta og på ryggen. De posisjonene er Ulrik for liten for enda, og koser seg innovervendt mot magen til han blir litt eldre. Ikke minst er det er pluss med denne selen at midjebeltet er bredt og sitter godt, og gir derfor god støtte til korsryggen. Etter ryggproblemene mine har jeg blitt ekstra opptatt av slike ting, det er så viktig!

Bæresele fra Ergobaby her / genser fra Craft her (-31%) / sko fra Reebok herBåde triceps dips, utfall og knebøy med Ulrik i bæreselen gikk som en drøm, jeg så aldri for meg at det skulle være så herlig å trene med en baby! Helt til slutt i dag må jeg vise dere enda en favoritt som jeg har lett etter i flere uker nå. Den er absolutt ikke sponset bare så det er nevnt, men Skyr med kaffe og vanilje har uten tvil blitt min nye favoritt! Herregud så god, jeg elsket den virkelig. Er du glad i smaken av mocca / latte er denne midt i blinken, og får terningkast seks fra meg.

Chicken cashew pizza

Det er lillelørdag – en perfekt anledning til å lage en ekstra god middag. Pizza er hverdagsmat her i huset – så lenge man lager den selv er pizza noe en fint kan spise flere ganger i uka. Retten har et ufortjent dårlig rykte, det finnes jo så mange varianter av pizza som er sunne. Det går ikke på bekostning av smaken, det er heller motsatt synes jeg. Nesten ingen pizza er bedre enn de jeg lager selv, og denne pizzaen går virkelig inn i rekken som en av favorittene. For å lage bunnen trenger du:

 80 g havregryn ♥ 80 g havremel ♥  80 g siktet speltmel ♥ 1 ss olivenolje

1/2 pakke tørrgjær ♥ 1,5 dl vann ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts sukrin

Bland alle ingrediensene godt sammen og fordel deigen over et bakepapirkledd stekebrett ved hjelp av en fuktig slikkepott. Forstek midt i ovnen på 250 grader i 6-8 minutter.

SAMSUNG CSC

Fyllet lager du ved å finhakke 1/2 rødløk og 1/2 rød chili, som surres i panna noen minutter. Deretter tilsettes 300 g kyllingfilet og 5 ss kokosmelk som stekes godt sammen. Krydder kan du velge etter egne smaksløker, jeg brukte salt, pepper, oregano, koriander og basilikum. Fordel blandingen over den forstekte pizzabunnen og topp med ost før du setter inn i ovnen igjen på 200 grader i 10-15 minutter. For å sette prikken over ien topper du den ferdigstekte pizzaen med ruccola, cashewnøtter, fetaost og oregano. Så er det bare å nyte denne fantastiske pizzaen med god samvittighet!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

 

 

Babytrening i hagen

Innlegget inneholder sponsede lenker

Det er altså så deilig at det begynner å bli vår og varmt i lufta! Jeg synes ikke det var lenge siden jeg måtte ha boblejakke og ullundertøy, og nå kan jeg plutselig være ute i tights og genser. Det ble mer enn varmt nok, spesielt siden jeg kjørte noen ekstra øvelser i hagen. Det er så mye man kan bruke vogna til, når magemuskelene mine er litt sterkere skal jeg vise dere en hel drøss av de. Enn så lenge får jeg holde meg til de som er litt enklere, men dette var tungt det også!

Genser fra Kari Traa / tights (-31%) fra 2XU / sko fra Reebok (sponsede lenker)


Jeg synes det er så gøy at mange av dere ble med på denne ukens rumpechallenge! 60 knebøy og 60 glutebridge er i boks denne tirsdagen, og ett sett knebøy tok jeg også med Ulrik som ekstra vekt. Jeg har delt opp øvelsene 3 x 20, slik at det blir litt mer overkommelig. 60 på rappen hadde jeg nok ikke klart om jeg hadde prøvd engang! I alle fall ikke med minibjørnen på 5 kilo som ekstra vekt, på de siste repetisjonene kjennes det ut som han er minst dobbelt så tung. Men det er jo ekstra gøy å ta knebøy når jeg kan kikke inn i ansiktet på den lille sjarmisen min, som ikke har lært seg å smile til kameraet enda.Det er så fantastisk deilig å ha en hage jeg kan trene i, og det er ikke bare jeg som har blitt glad i hagen. Guapo er nemlig superhappy når han kan løpe rundt og leke seg, jeg gleder meg allerede til de to småguttene skal leke sammen der ute. I mellomtiden får Ulrik nøye seg meg å bli brukt som en liten manual når mor trener, selv om det ikke gjenspeiles på bildene virker det som han synes det er gøy å være med!


Har dere ikke blitt med på ukens utfordring enda så er det ikke for sent, reis deg opp av sofaen og sett i gang! Det tar ikke mange minuttene, men det gir litt ekstra aktivitet i hverdagen. Det har de fleste av oss godt av, vi ble ikke skapt for å sitte på rumpa. Med det ønsker jeg dere en fortsatt sporty tirsdagskveld ♥

Det enkle er ofte det beste

Dagen i dag har virkelig gått i ett! Med utpakking i huset, trilletur i nye områder og mammamage-dag har jeg ikke satt meg ned i sofaen før nå. Måltidene har vært så lettvinte som man får det, med knekkebrød, speltlomper, cottage cheese, frukt og noen questbarer. Enkle, sunne valg som er ferdig på et blunk. Jeg bestemte meg å gjøre det enkelt til kveldsmaten også, men det betyr virkelig ikke at maten er kjedelig fordi. Denne salaten var nemlig alt annet enn det, og smakte helt fantastisk. Her har jeg brukt spekeskinke, fersk mozarella, hjertesalat, ruccola, cherrytomater og spisspaprika. Toppet med litt balsamico og kvernet pepper ble det midt i blinken denne mandagskvelden.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Dette er er supert lunsjtips også, vil du gjøre det til en middag går det an å tilsette noen kokte egg og servere med brød for å få litt mer mat. Dagens tips fra meg, håper dere alle har hatt en strålende start på uka!
 

Rumpechallenge & mamatummy day

Innlegget inneholder sponsede lenker

Nå sitter jeg godt plantet i sofaen i det nye huset vårt, og det føles veldig bra. Det er fortsatt mye som ikke er satt på plass og noen møbler som manger, så jeg venter litt med å vise det frem til dere. I stedet kan jeg vise dere bilder fra den første turen min på HIT etter fødselen, og det føltes veldig godt å gå inn dørene der. Jeg trener fortsatt med strikk og ikke vekter, så jeg kunne like godt ha trent hjemme. Men det er noe med den følelsen av å komme inn på senteret, da føler jeg virkelig at jeg er på trening! Det er forsatt kjerne og rumpe som gjelder, og med minibands får man virkelig rumpa til å jobbe.

Caps fra Better Bodies / tights fra 2XU / sko fra Reebok / Minibands

Øvelsene dere ser under og over er helt supre øvelse, og kan også brukes som aktivering før tyngre rumpeøvelser. Gjerne hold et lite sekund i øverste posisjon, det svir enn man skulle tro.

Så har vi selvfølgelig glutebridge, jeg liker den spesielt godt med beina på en step. Men med eller uten step er den en super øvelse den også, og derfor tenkte jeg å lage en liten rumpechallenge til meg selv som dere gjerne må bli med på! Jeg har jo store planer om å få tilbake rumpa mi, og det skjer jo ikke av seg selv. Derfor tenkte jeg å ta 60 glutebridge og 60 knebøy hver dag den kommende uken, og gjøre det litt mer utfordrende for hver uke som går. Jeg skal kun bruke stikk som motstand på begge øvelsene, men hvis dere ønsker kan dere selvføgelig bruke vekter også. Det er jo egentlig ikke så mye, 3 x 20 på hver av øvelsene om dagen – det tar ikke så alt for mange minutter. Men rumpa får jobbet, det er helt sikkert!

Så vil jeg tipse dere alle om at det er Mamatummy day i morgen, en egen dag som setter fokus på oss kvinner etter fødsel. Det er arrangementer i flere byer i landet, både i Oslo, Bodø, Askim, Stavanger og selvfølgelig her i Trondheim. Jeg gleder meg masse til det, det blir foredrag, mammatrening og sjekk av magemuskler til de som har lyst til det. Helt gratis er det også, og dere finner mer info om arrangementet her.

Da skal jeg fortsette utpakkingen, og tjuvstarte litt på rumpechallengen. Det er ekstra gøy hvis noen av dere blir med, så rop gjerne ut i kommentarfeltet om dere tar challengen!

Kaos & motivasjonsboost

Akkurat er det fullt kaos hjemme hos oss. Vi flytter i morgen, og nesten hele leiligheten er pakket ned. Uten mulighet til å lage fancy mat ble frokosten lomper og cottage cheese, tom for papptallerkener er vi også så jeg brukte en brødpose som underlag. Kanskje ikke så bloggvennlig, men sånn så altså frokosten min ut.  Det trenger nemlig ikke å være så fancy bestandig, men det er likevel enkelt å finne sunne løsninger. Vi har holdt på med pakking hele uka, så det har blitt mange slike løsninger. Tid på kjøkkenet har blitt nedprioritert, for det tar virkelig tid å pakke ned alt man eier og har. Så går det jo ekstra tregt når man har en liten baby, men nå er målet snart i sikte.

Innlegget inneholdet sponsede lenkerJeg føler Fretex har fått halvparten av tingene mine, men likevel har jeg mye igjen! Som dere kanskje ser er det to esker alene som det står protein på, og jeg tror faktisk det er to hele med bakeingredienser også. Sånn blir det når jeg er over snittet interessert i sunn bakst og matlaging, derfor er det kjedelig å ikke kunne bruke noe av det akkurat nå. Det er jo dødskjedelig å pakke ned flyttelass også, og derfor trengte jeg virkelig en motivasjonsboost til lunsj. Jeg bestemte meg for at hvis jeg var skikkelig flink til å pakke, så skulle jeg bestille sushi til lunsj. Jeg kunne kanskje vært mer effektiv, men likevel fortjente jeg byens beste sushi! Vi bor jo rett ved Sushi Bar nå, og akkurat det kommer jeg til å savne når vi flytter. Heldigvis tar det ikke alt for lang tid å kjøre inn til sentrum fra Byåsen, så det skal jeg nok klare! Dette var i alle fall tidenes motivsjonsboost i dag, og jeg kjenner at jeg er klar for å pakke videre full av god sushi-energi.Om noen timer skal jeg også ut på trilletur med Guapo og Ulrik, det er jo en motivasjonsboost i seg selv det også! Jeg skulle så gjerne bare brukt all tiden min på å kose med han, og får litt dårlig samvittighet for at han ikke får all den oppmerksomheten han fortjener akkurat nå. Men jeg vet jo at det kommer til å bli mye bedre for han også når vi flytter, så jeg får holde fokuset på det. Akkurat nå sover han, og jeg burde vel strengt tatt heller pakke enn å blogge. Så nå får jeg klappe sammen maskina og sette i gang!

Kompresjonstights fra 2XU


God helg fra oss til alle dere ♥

Hjemmelaget tagliatelle

I går var jeg hjemme hos ei venninne, og vi lagde en utrolig god middag. Jeg måtte selvfølgelig dele den med dere, for dette er skikkelig kosemat. Pasta og kjøttsaus er jo alltid godt, men det smakte ekstra godt når tagliatellen var hjemmelaget. Ikke minst så var det veldig gøy å prøve noe nytt også, det er alltid gøy å lære nye ting på kjøkkenet. For å lage tagliatellen trenger du bare tre ingredienser, nemlig 4 egg, 200 gram philadelphia light og 200 gram fibra fullkornshvetemel. Pisk eggene før du tilsetter mel og kremost, og lar deigen svelle i ti minutter. Pisk gjennom en gang til, før du fordeler deigen utover et bakepapir smurt med litt olivenolje. Bruk en slikkepott for å fordele den jevnt og tynt, før du setter inn i ovnen på 150 grader i ti minutter. La den avkjøle seg, og bruk en pizzaskjærer for å lage tynne remser. Hvilken saus du vil ha til kan du velge selv, vi valgte å steke karbonadedeig sammen med en boks hakkede tomater og hvitløk. Det ble utrolig godt, og denne retten er veldig mektig. Metter i mange timer, og er rett og slett en fest i munnen!

Ønsker dere alle en super torsdag, her skal vi fortsette å pakke ned leiligheten. I helgen flytter vi nemlig inn i det nye huset vårt, alle hjerter gleder seg!

Sommerlige muffins med bringebær og lime

Det er lillelørdag, og det er uten tvil en unnskyldning for å lage noe ekstra godt. Nå er det ikke lenge til sommeren er her, og da passer disse muffinsene midt i blinken. De er nemlig sunne, og smaker virkelig som sommer. Kombinasjonen bringebær og lime har jeg brukt i smoothie mange ganger, men det smaker også godt i muffins! 

Innlegget inneholder sponsede lenker

For å lage de trenger du disse ingrediensene:

1 eske sunnere kakemiks ♥ 1 boks kesam lime ♥ 4 egg

100 g philadelphia light ♥ 30 g sukrin melis ♥ bringebær

Bland kakemiksen, egg og 200 gram kesam lime godt sammen. Fordel blandingen i muffinsformer, og tilsett et par bringebær i hver muffinsform. Stek de på 175 grader i 30 minutter midt i ovnen.

Glasuren lages av 100 g Kesam Lime, 100 g philadelphia light og 30 g sukrinmelis. Miks det godt sammen og fordel glasuren utover muffinsene etter at de har avkjølt seg.

 

Helkroppsøkt med strikk

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne legge ut øvelser til en helkroppsøkt med strikk, og nettopp det har jeg samlet til dere i dette innlegget. Det er virkelig ikke noe problem å få trent hele kroppen med strikk, det har dere beviset på i dette innlegget.

For bakside lår er strake markløft en super øvelse, her legger du strikken rundt halsen og skyver rumpa godt bak for hver repetisjon. Knebøy er en super øvelse for blandt annet fremsiden av lårene, og øvelsen blir enda tyngre med en strikk rett under knærne. Sørg for å presse knærne ut mot strikken gjennom hele øvelsen.


Rumpa kan selvføgelig også trenes med strikk, her kan det også være kjekt å ha minibands tilgjengelig. Et stort utvalg av strikk og minibands finner dere her . (adlink) Alle de tre øvelsene dere ser på bildene under gjør at setemuskulaturen får kjørt seg, og jeg kjenner jeg er stiv i rumpa etter å ha utført disse i går.


Pushups er en kjent øvelse for de fleste, men det er kanskje mindre kjent at den kan gjøres tyngre ved hjelp av en strikk. Legg stikket over den øvre delen av ryggen, og hold det nede under håndflatene. Husk å gå helt ned til underlaget for hver repetisjon, og kjenn at brystet virkelig får jobbet.


Pull aparts er en fin for øvelse for muskulatur mellom skulderbladene og øvre bakside rygg. Start med å hold stikken rett ut forran deg, før du trekker armene ut til siden slik at du har de så strake som mulig. Prøv å hold albuene oppe gjennom hele øvelsen.

Roing er også en super måte å trene ryggen på, øvelsen kan enten utføres ved å feste strikken i en stang eller ved å stå på den.


Både upright rows og stående skulderpress er fine øvelser for skuldrene. I upright rows starter du med å stå på stikket, og har ca skulderbreddes avstand mellom beina. Løft strikket opp til haken, og sørg for at albuene er det høyeste punktet i toppen av øvelsen.Vi kan selvfølgelig ikke glemme armene, både biceps og triceps kan trenes godt ved hjelp at strikk. Belastningen kan du variere ved å stå bredere eller smalere med beina.Helt til slutt vil jeg vise dere pallof press som er en helt super øvelse for kjernen. Fest en stikk rundt en stang i høyde med brystkassen din.og ta noen steg bort fra stangen slik at det blir spenn i strikken. Jo mer spenn i strikken, jo tyngre blir det naturlig nok. Flett fingrene sammen rundt strikken, og strekk armene helt ut. Hold statisk i ca 10 sekunder, før du drar armene inn til kroppen igjen og gjentar øvelsen.


Når det kommer til antall repetisjoner kan du gjerne starte med 8-12 repetisjoner per øvelse, og øk hvis det blir for lett. Min anbefaling er å kjøre øvelsene i en sirkel, og gjerne gjenta sirkelen 3-4 ganger. Da håper jeg dere har fått litt inspirasjon til trening med strikk, og forhåpentligvis plukket med dere noen øvelser dere kan bruke på trening fremover!