Chicken cashew pizza

Det er lillelørdag – en perfekt anledning til å lage en ekstra god middag. Pizza er hverdagsmat her i huset – så lenge man lager den selv er pizza noe en fint kan spise flere ganger i uka. Retten har et ufortjent dårlig rykte, det finnes jo så mange varianter av pizza som er sunne. Det går ikke på bekostning av smaken, det er heller motsatt synes jeg. Nesten ingen pizza er bedre enn de jeg lager selv, og denne pizzaen går virkelig inn i rekken som en av favorittene. For å lage bunnen trenger du:

 80 g havregryn ♥ 80 g havremel ♥  80 g siktet speltmel ♥ 1 ss olivenolje

1/2 pakke tørrgjær ♥ 1,5 dl vann ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts sukrin

Bland alle ingrediensene godt sammen og fordel deigen over et bakepapirkledd stekebrett ved hjelp av en fuktig slikkepott. Forstek midt i ovnen på 250 grader i 6-8 minutter.

SAMSUNG CSC

Fyllet lager du ved å finhakke 1/2 rødløk og 1/2 rød chili, som surres i panna noen minutter. Deretter tilsettes 300 g kyllingfilet og 5 ss kokosmelk som stekes godt sammen. Krydder kan du velge etter egne smaksløker, jeg brukte salt, pepper, oregano, koriander og basilikum. Fordel blandingen over den forstekte pizzabunnen og topp med ost før du setter inn i ovnen igjen på 200 grader i 10-15 minutter. For å sette prikken over ien topper du den ferdigstekte pizzaen med ruccola, cashewnøtter, fetaost og oregano. Så er det bare å nyte denne fantastiske pizzaen med god samvittighet!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

 

 

7 kommentarer

Siste innlegg