Jordbær & sjokolade

Jordbær og sjokolade er en kombinasjon som sjeldent slår feil! Det er godt i nesten hva som helt, og uten tvil godt i muffins. Jeg kjører rett på sak denne fredagskvelden, og gir dere oppskriften på sunn og god helgekos:

5 egg ♥ 2 ss sukrin ♥ 2 ss sukrin gold ♥ 5 ss mandelmel

30 g vaniljeprotein ♥ 100 g jordbær ♥ 50 g smør ♥ 1 ss fiberfin ♥ 2 ts bakepulver

Pisk egg og sukrin godt sammen. Tilsett alle de tørre ingrediensene, før du smelter smøret og rører inn. Tilsett jordbær helt til slutt, og rør forsiktig inn. Fordel i former, denne oppskriften gir omtrent 12 muffins. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. Glasur lagde jeg av stivpiskede eggehviter, sukrinmelis og kakaopulver. Vanligvis lager jeg glasur med Philadelphia light i stedet for eggehviter, men jeg prøvde noe nytt denne gangen. Det smakte godt, men med Philadelphia er det enda bedre etter min smak! Jeg måler aldri når jeg lager glasur, jeg prøver meg frem til jeg får riktig smak/konsistens. Det gir jo god grunn til å smake litt ekstra på glasuren også, og det sier jeg ikke nei takk til!

Innlegget inneholder sponsede lenker


Sunnere fredagskos som er midt i blinken denne sure høstkvelden. Ønsker dere alle en nydelig fredagskveld, og ikke minst riktig god helg ♥

Alt jeg skulle gjøre i permisjonstiden

Da Ulrik ble født fortalte alle meg at jeg måtte nyte hvert sekund, at permisjonen kom til å gå så fort og at jeg kom til å savne alle små ting. Jeg tok det ikke så veldig til meg, jeg skulle jo ha permisjon så lenge! Åtte måneder går jo ikke fort tenkte jeg, det er nesten et helt år. Jeg hadde så store planer, jeg skulle fullføre kostholdsveileder-utdanningen min gjennom AFPT, prøve å lage flere sunnere retter enn før, bake oftere og blogge oftere samtidig som jeg skulle være verdene beste mamma. Jeg skulle jo ha så god tid, i disse åtte månedene hjemme med babyen min. Nå har syv av månedene gått, første november starter jeg i 100% jobb igjen. Ingenting av det som står på lista over har jeg klart å gjøre, for bare det å være mamma tar så mye mer tid enn jeg hadde trodd. Kall meg gjerne uvitende, men jeg trodde virkelig at babyer sov store deler av døgnet og at jeg ville ha mye tid til overs. Men selv om permisjonstiden ikke ble slik jeg hadde tenkt, så har den vært helt fantastisk. Det ble ikke utdanning og mer tid på kjøkkenet, men det ble mye mer kos og tid med Ulrik. Det er jo faktisk enda bedre, for alt det andre kan jeg gjøre senere men Ulrik kommer aldri til å være liten igjen.

Bare på de tre siste ukene har det skjedd så utrolig mye –  han lært å krabbe lynkjapt over gulvet og å sitte selv. Jeg får en liten klump i magen av å tenke på at jeg ikke skal være med han hele dagen lenger, selv om jeg skjønner at jeg ikke kan være det for alltid. Han kommer jo til å ha det helt fantastisk hjemme sammen med pappaen sin hver dag, men jeg har jo så lyst til å være der hver gang han mestrer noe nytt. Heldigvis har jeg omtrent fire måneder med permisjon igjen etter pappapermen er over, men det er jeg litt usikker på når jeg skal ta ut. Nå vet jeg i alle fall at når de fire månedene kommer, så skal jeg ikke planlegge å gjøre noe annet enn å ta vare på Ullisen min ♥

Enkle proteinwraps

Denne lille godbiten er så god, og er et fantastisk alternativ til både frokost, lunsj og kvelds! Selve wrapsen er laget av egg, og innholdet fyller du med det du ønsker. Egg inneholder både proteiner og sunt fett, velger du kjøtt som fyll blir det en liten proteinbombe som smaker kjempegodt! Oppskrifte  er lekende lett, visp to egg sammen med to ss melk og litt krydder. Stek på middels varme i panna akkurat som en tynn omelett. La den skli av panna og over på et fat, og la den avkjøle seg litt. Da har du wrapen klar, og alt du trenger nå er fyllet. Her har jeg smurt med Philadelphia, før jeg toppet med spekeskinke og salat. Så utrolig godt, næringsrikt og ikke minst lettvint i en travel hverdag.Kveldens lille mattips fra meg, håper det faller i smak hos dere også ♥

Nå skjønner jeg hva alle snakker om

Det har klødd i fingrene (eller i rumpa) etter å prøve Bootybuilderen! Vi bestilte de for lenge siden, men nå har de endelig kommet til både HIT Melhus og Ranheim. Etter å ha testet den skjønner jeg faktisk hva alle snakker om, og hvor fantastisk denne er. For en kontakt med rumpa, og så utrolig lettvint! Ingen rigging og styr, bare å legge seg rett ned i maskina og kjøre på. Den her kommer utvilsomt til å bli min nye bestevenn fremover, og jeg kunne ikke gjøre annet enn å glise fra øre til øre etter å ha prøvd den!

Comfy tights og sko fra Adidas (innlegget inneholder sponsede lenker)Etter kveldens økt ville jeg ha et raskt og enkelt påfyll. Valget falt på cottage cheese, proteinpulver og banan. Det var Linn som første gang tipset meg om å blande sjokoladeprotein med 3 ss sukrinmelis og bittelitt vann.Da blir den tykk og god, og smaker nesten som sjokoladepålegg. Bare nesten, men en veldig godkjent erstatning på en helt vanlig hverdag . Cottage cheese, banan og et tykt lag sjokoladeprotein smakte helt supert denne tirsdagskvelden, stappet med proteiner!
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Dette var ukens første økt, så godt å være i gang! Hvordan har deres treningsuke startet?

Å telle eller ikke telle kalorier

 

Må du telle kalorier hvis du skal ned i vekt? Det finnes så mange ulike meninger i treningsverden, noen mener det ene og andre mener noe helt annet. Det er en jugel av produkter, råd og eksperter der ute – så jeg skjønner at det ikke alltid er like lett å finne frem. Det som uansett er viktig å ha i bakhodet er at det svært sjelden finnes en fasit, for det som er riktig for meg er ikke nødvendigvis riktig for deg.

Å telle kalorier gir unektelig en god oversikt over hva du får i deg. Det finnes mange apper i dag hvor du kan legge inn matinntaket ditt, og få et fint overblikk over antall kalorier samt fordeling av proteiner, fett og karbohydater. Å loggføre matinntak en uke hvis du ønsker å gå opp eller ned i vekt kan være lurt, og være en øyeåpner for mange. I de fleste tilfeller tror jeg mange vil bli overrasket over hvor mye mat en faktisk kan spise, i stedet for det motsatte! Jeg tror de færreste ville ha visst hvor mye mat de skulle ha spist om jeg ba de spise 2000 kalorier daglig. Nettopp derfor kan det være lurt å telle kalorier en kort periode, så kan man ha denne kunnskapen i bakhodet og bruke øyet som mål videre. For det å telle kalorier gir også et enormt fokus på mat og matens næringsinnhold, og det tror jeg ikke er er bra over en lengre periode. Det gir et ensidig fokus, og gjør ofte ting mer komplisert enn det trenger å være. Plutselig kan en ikke spise en kyllingsalat ute fordi den ikke er veid, og man vet ikke om den inneholder 168 eller 197 gram med kylling, eller om kyllingen er stekt i 1 eller 2 ss med olje. Nå trenger ikke alle å bli så ekstreme som dette, men det kan fort bli konsekvensen  hvis man holder på med kaloritelling for lenge. 

De fleste av oss vet hva som er sunne matvarer og ikke, så kaloritelling er strengt tatt ikke nødvendig. Men det kan være vanskelig å vite hvor mye energi og hvilke næringsstoffer de ulike matvarene inneholder, og nettopp derfor synes jeg det er en god ide å telle kalorier en liten periode hvis du aldri har gjort det før. Forsetter du med kaloritelling har kostholdet en tendens til å bli veldig strengt, og mange opplever å bli alt for matfokusert. Nå sier jeg ikke at det er fullstendig galt å telle kalorier, hvis du får det til å fungere og trives med det er det selvfølgelig helt i orden. Men for mannen i gata er det strengt tatt ikke nødvendig å gjøre kosthold så komplisert. Spiser du sunne matvarer og tenker moderasjon de gangene du unner deg noe som ikke er sunt, har du kommet et langt steg på veien!

Teller du kalorier, og hvorfor / hvorfor ikke?

For en helg!

Helga her har vært så fin! Jeg fikk en flybillett til Oslo, og ble møtt av tidenes velkomstkomite da jeg kom frem. Vi hentet ut leiebiler og kom oss gjennom et rebusløp før vi endte opp på en nydelig hytte på Norefjell. Jeg har aldri vært der før, men det var utrolig fint! Spesielt nå som det er høst med alle de fine fargene, det er lite som slår fjelltur i slike omgivelser altså.

Genser og tights er begge fra Craft. Ut dagen får dere 30% rabatt på alt fra Craft hos X-life (sponsede lenker)Jeg skal ikke påstå at vi har vært spreke hele helgen, mesteparten av den har nemlig gått med til helt andre ting. Det har vært utrolig mange leker, mye drikke og mye latter. Jeg drikker svært sjeldent, men det er ikke sånn at jeg er helt avholds. Nå var det over ett og et halvt år siden jeg smakte alkohol sist, så jeg var veldig spent på hvordan kroppen ville reagere. Det gikk heldigvis helt fint, og kroppen er helt fin i dag også. Det gikk faktisk bedre enn forventet å være borte fra Ulrik også, selv om jeg selvfølgelig savner han masse. Jeg er glad det er lenge til jeg skal være borte fra han neste gang, for herremin det var stress med pumping synes jeg. Men det var uten tvil verdt det, for jeg sitter igjen med mange nye og herlige minner sammen med fantastiske jenter. Jeg kjenner at jeg allerede gleder meg til neste års jentehelg ♥ 

Mitt treningsprogram

I dag tenkte jeg å dele treningsprogrammet mitt med dere, i håp om å gi noen av dere litt ekstra treningsmotivasjon. Uten en plan kan det være lett å bare surre rundt på trening uten mål og mening, og nettopp derfor liker jeg å ha et treningsprogam. Når jeg setter opp program er det i all hovedsak tre ting jeg har fokus på. Hva ønsker jeg å oppnå? Hva liker jeg å trene? Hvilke hensyn må jeg ta? Det er ingen hemmelighet at jeg ønsker å gå ned litt i vekt, bli strammere i kroppen og som jeg har nevnt før få tilbake rumpa mi. Den har ufrivillig halvert seg i størrelse under graviditeten, og jeg har store planer om å få den tilbake. Men i tillegg til mål synes jeg det er utrolig viktig å tenke over hvilke øvelser jeg liker, og som jeg synes er gøy å trene. For setter jeg opp et program med øvelser jeg misliker, da vet jeg at motivasjonen faller etter noen uker. Det vil selvfølgelig ikke si at jeg skal kutte ut alle øvelser som ikke er morsomme, øvelsen på bildet over er et godt eksempel på det. Jeg hater ettbeins hipthrust fordi den svir sånn, men på grunn av at den er en veldig god øvelse i forhold til målet mitt har jeg satt den på programmet likevel. Sist men ikke minst må jeg tenke over hvilke hensyn jeg skal ta. Jeg har heldigvis en velfungerende kropp, og trenger ikke å ta så mange hensyn akkurat nå.Det føles veldig godt å kunne trene akkurat som jeg vil igjen, og at kroppen spiller på lag. Programmet mitt går over tre dager, og jeg trener hele kroppen hver gang jeg er på trening. Nettopp på grunn av det tar jeg gjerne en dag pause mellom styrkeøktene, og tar enten treningsfri eller en dag med kondisjonstrening. Jeg skal forklare mer om hvordan jeg legger opp sistnevnte litt senere, men akkurat nå er det styrkeprogrammet jeg vil dele med dere. Slik ser det altså ut, min tresplitt:

Ønsker du å bli bedre på noe, så må du trene på det. Det gjelder for det meste her i verden, også for trening. Jeg ønsker å styrke hele kroppen, med et ekstra fokus på rumpa. Det gjenspeiler seg i programmet også, for det kommer ikke av seg selv. Jeg vil ikke nødvendigvis bli bedre i pullups av å trene denne tresplitten, men det er heller ikke målet mitt akkurat nå. Poenget mitt er at du må huske å prioritere målet ditt når du er på trening, hvis ikke kan det bli vanskelig å nå det. Jeg er også en forkjempe for at trening skal være gøy, noe man gleder seg til i hverdagen og ikke ser på som et ork. Hvis du ikke har funnet treningsgleden så kan det hjelpe å bytte program, eller se på andre treningsmetoder. Kanskje fungerer det å trene med en venn eller en PT, starte med kettlebells, fokusere på å mestre kroppsvektøvelser eller noe helt annet. For det er så mange veier til Rom, og selv om jeg deler min vei trenger ikke den nødvendigvis å være den rette til deg. Så husk det, og ha en superduper fredag!

 

Separasjonsangst

Innlegget inneholder sponsede lenker

Jeg hadde virkelig aldri trodd jeg skulle bli en sånn mamma som jeg har blitt. Jeg er så avhengig av Ulrik nå at jeg nesten ikke klarer å huske hvordan livet var uten han. I morgen reiser jeg på blåtur med jentegjengen min, og jeg har lettere panikk. Egentlig skal jeg jo bare glede meg, jeg har fått ei pakkliste hvor det står jeg skal ha med pass, ullundertøy, bikini, treningsklær og partykjole. Med 15 fantastiske jenter vet jeg jo at det kommer til å bli gøy, men halve kroppen min stritter i mot og leter etter en hver unnskyldning for å ikke dra. Fordi tanken på å være borte fra Ulrik en hel helg, den er virkelig helt forferdelig. Jeg gruer meg sånn til å ikke sovne med han, ikke våkne med han, ikke være med han hele dagen. Før jeg ble mor selv tenkte jeg at det måtte være magisk å ha en helg fri fra barna sine, men jeg ante ikke at det kom til å føles så forderdelig. Han er jo den lille lykkepillen min ♥

Varm genser og tights fra Craft. Rabattkoden CRAFT30 gir 30% rabatt på alt fra Craft ut uken hos X-lifeDet høres kanskje rart ut, men jeg kan faktisk sitte lenge og bare se på han mens han sover. Jeg har virkelig blitt ei hønemor, og det hadde jeg aldri trodd. Men det beviser virkelig at det er håp for alle!

Svar på spørsmål, del to

Det tok litt tid, men her kommer siste del av svar på spørsmålsrunden. Hvis noen av dere savner svar så vil det komme egne innlegg på noen av de mer komplekse spørsmålene. Jeg kjører på med engang, her kommer svarene:

Hvordan går det med svette- og hårproblemene du fortalte om litt tilbake? Hvordan går det med strekkmerkene på lårene, er de blitt mindre synlige?

Svetting og røyting er fortsatt like ille. Jeg er faktisk helt sikker på at jeg kommer til å bli skalla hvis det fortsetter i dette tempoet! Jeg har jo hatt extensions i flere år før jeg ble gravid, men under svangerskapet mistet jeg veldig mye hår og da ble tape-festene jeg hadde i håret med ut de også. Nettopp derfor trodde jeg at jeg skulle slippe unna mye håravfall etter fødsel, men der tok jeg jammen feil. Så hvis dere synes jeg ofte har hatt på caps i sommer, så vet dere grunnen! Strekkmerkene mine er der enda, men de er enormt mye bedre enn hva de var. Det øverste bildet er tatt mens jeg var gravid, og det nederste tok jeg akkurat nå for å vise frem i innlegget. Derfor rakk jeg ikke å barbere leggene, men det får dere ha meg unnskyldt 🙂 Kremene jeg har brukt har virkelig gjort huden bedre, mer om det finner dere i dette strekkmerke-innlegget som jeg postet noen uker før fødselen. Arrene i huden er jo der fortsatt, men fargen er helt annerledes. Når jeg står rett opp og ned vises de ikke, og de plager meg ikke like mye som før. Når det er sagt liker jeg de selvfølgelig ikke, og håper de blir enda mindre synlig i tiden som kommer.


Du har nevnt at du har silikon. Hvordan er det å trene med det? Angrer du på operasjon? Hvor mange ml har du i puppene? Kan du skrive litt om hvordan det er å amme med silikon i brystene?

Hvis jeg kunne gått tilbake i tid ville jeg absolutt ikke tatt den operasjonen. Jeg har 325 ml i hver protese, noe jeg virkelig ikke har behov for. De er bare i veien, både under trening og generelt i hverdagen. Jeg var 18 år da jeg la meg under kniven, og synes i dag at aldersgrensen for slike inngrep burde vært høyere.  Som 18-åring er det ikke alltid så lett å ta valg som vil påvirke kropppen din resten av livet.  Amming og silikon har heldigvis gått helt fint, og det har jeg skrevet et eget innlegg om som du finner her.

Jeg bare lurer på om du stort sett bare går i treningsklær?

Vet du, det gjør jeg faktisk! I og med at jeg jobber på treningssenter, og bruker det meste av fritiden min på trening så går jeg i treningsklær 99% av tiden. Jeg er heller ikke typen som møter venner på kafè, vi går heller tur sammen eller gjør noe aktivt når vi først møtes. Så da blir det ikke så mange anledninger å ta på seg finere klær i hverdagen, for når jeg kommer inn døra hjemme er det joggeklær som gjelder. Det er egentlig litt rart med det, jeg elsker treningsklær og har helst lyst på alle mulige farger og nyheter som kommer. Men når det gjelder vanlige klær bryr jeg meg fint lite, så hvis jeg i en eller annen anledning ikke kan gå i treningsklær blir det fort en svart dongeribukse og skjorte. Hvis jeg skal anslå hvordan garderoben min ser ut, så vil jeg si at det er 90% treningsklær og 10% vanlige klær. Jeg bør med andre ord holde meg til treningsbransjen, hvis ikke må jeg bytte ut hele garderoben!

Jeg er interessert i høre hva du mener om å ha havregryn som en del av en diett? Jeg ønsker meg litt ned i fettprosent og spiser lite karb. Trener mye og spiser ellers proteinrike måltider. Hva om jeg tar en neve havregryn i skåla med cottage cheese?

Dette spørsmålet blir jeg nesten litt lei meg av. Jeg skjønner ikke hvorfor folk har blitt så utrolig redde for karbohydrater? For de er nemlig ikke farlige, det er noe kroppen vår har behov for. Protein, fett og karbohydrater er næringstoffer og du trenger alle tre av de når du trener mye. På alle konkurranseoppkjøringene mine har jeg hatt mye karbohydrater hele veien, så havregryn og karbohydrater passer fint inn i en diett. Når det kommer til mengde kan du selvsagt gjøre individuelle tilpasninger, men for min del spiser jeg en porsjon med havregrøt hver dag. Det er noe av det beste jeg vet!

Hva er egentlig forskjellen på BCAA og proteinpulver? Hva anbefaler du å spise rett etter trening?

Enkelt forklart er BCAA en liten del av proteinet. BCAA inneholder tre av de viktigste aminosyrene i proteinet når det kommer til muskelvekst. Proteinpulver kan man ta når som helst i løpet av en dag som en supplement til vanlig kosthold, mens BCAA ville jeg heller anbefalt å ta før/under trening hvis man har behov for det. Etter trening anbefaler jeg å spise et måltid med både proteiner og raske karbohydrater. Mange sverger til proteinshake og riskaker, men det kan like gjerne være en boks Skyr og banan, eller kyllingfilet og ris. Poenget er å gi kroppen påfyll etter styrketrening, slik at den kan bygge seg opp igjen etter ei hard økt.

 

Hvordan trente du når du var på det kvalmeste i graviditeten? Lurer egentlig på om du vet om det kan være farlig å trene knebøy når man er gravid?

Selv om jeg spydde mye og var kvalm under graviditeten, så var det faktisk bare på morgenen. Det ga seg utover dagen, enkelte dager kunne jeg føle meg i fin form fra klokka 12 mens jeg spydde til klokka 16 andre dager. På kveldene var jeg ofte slapp, men ikke kvalm. Så da klarte jeg å komme meg på trening likevel, og det var så godt etterpå! Jeg er sjeleglad for at jeg klarte å trene helt frem til fødselen, men jeg vet at ikke alle er like heldige. Er du kvalm hele dagen ville jeg anbefalt å gå turer når du føler deg i form til det, og ellers krysse fingrene for at kvalmen gir seg! Knebøy under graviditet er ikke farlig, så det kan du bare fortsette med. Det som kan være uheldig er for mye buktrykk, så fortsett gjerne med knebøy men ikke tenk at du skal sette ny rekord under graviditeten. Legg deg gjerne på litt høyere repetisjonsantall, så får du god treningseffekt samtidig som lille i magen har det bra.

Kan du fortelle litt hvordan du spiser mens du ammer og trener?

Jeg gjør ikke så mye annerledes enn før, jeg bare passer på å få i meg nok mat. Når man ammer har man et økt energibehov på rundt 500 kalorier dagen, i tillegg til sitt vanlige behov. Hvis man trener mye vil dette også igjen kreve et økt energibehov, så det som er viktig er å få i seg nok og riktig mat. Nå skal det også sies at det ikke er farlig å ha et lite energiunderskudd i perioden man ammer hvis målet er å gå ned i vekt. Men en vektreduksjon etter fødsel bør skje sakte, fordi stor vektreduksjon kan gå utover melkeproduksjonen og kan også føre til frigjøring av miljøgifter som er lagret i mors fettvev. Jeg har passet på å spise næringsrik og nok mat hele tiden, og derfor har det gått helt fint å amme samtidig som jeg har trent mye.

Hvordan ser en typisk matdag ut for deg? Spiser du veldig annerledes nå enn når du drev med fitness? Hvilke matrett klarer du ikke leve uten?

Nå spiser jeg frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Det er kun det siste halvåret jeg har spist frokost, etter jeg begynte å amme er jeg sulten som en ulv når jeg våkner om morningen! Typisk frokost kan være havregrøt, cottage cheese med bær, frukt og nøtter eller knekkebrød/speltlomper med kalkunpålegg, egg eller makrell i tomat. Har jeg veldig god tid smeller jeg til med sunne pannekaker, men etter jeg ble mamma har jeg stort sett bare til til det i helgene. Lunsj er ofte middagsrester fra dagen før (jeg lager nemlig alltid doble porsjoner), salat eller det samme som frokosten hvis jeg har det veldig travelt. Jeg elsker kjøtt og fisk, så middagen består av minst 200 g kjøtt/fisk, pluss masse sunne grønnsaker og potet/ris/pasta. Veldig mange av middagene mine ligger på bloggen, under kategorien matretter. Jeg spiste stort sett likt under diettene mine mot konkurranser også, det var bare andre mengder. Hvis jeg skal plukke en matrett jeg ikke kan leve uten må det faktisk bli taco, det spiser vi minst to ganger i uken!

Hvordan var din vei tilbake til styrketrening og jogging etter svangerskapet? Har du noen gode tips til mageøvelser etter svangerskap? Jeg har hørt så mye forskjellig om delte magemuskler at jeg blir nervøs!

Jeg brukte veldig lang til på å komme meg tilbake til både styrketrening og jogging etter fødselen. Grunnen til det var at magemusklene mine ikke var klare for det i det hele tatt. At alle kan begynne med trening seks uker etter fødsel er virkelig en myte, for her trengs det individuelle tilpasninger. Dette er ikke nødvendigvis noe en PT kan alt for mye om heller, jeg manglet og mangler fortsatt mye kunnskap på dette feltet. Jeg fikk virkelig øynene opp for hvor vanskelig det kan være å komme tilbake til trening etter fødsel, men i samarbeid med en naprapat kom jeg sakte men sikkert i gang. Det som er viktig er å ha fokus på de dype magemusklene, de kan være lett å glemme og ikke minst vanskelig å få kontakt med. Jeg anbefaler virkelig appen Mammamage, som inneholder en hel drøss med gode øvelser, forklaringer og videoer. Her starter du veldig grunnleggende og får gradvis mer avanserte øvelser mens du bygger opp en sterk kjerne igjen. Appen koster 29 kroner, men det er en investering det virkelig er verdt å gjøre! Husk at kroppen har vært gjennom en voldsom forandring på ni måneder, da er det ikke å forvente at den skal være helt fin igjen seks uker etter en fødsel. Selv brukte jeg omtrent fire måneder før jeg prøvde å trene med vekter og løping, og føler selv at jeg i dag har bedre kontroll på kjernen enn jeg hadde før fødselen!

Håper dere fikk svar på det dere lurte på! Ha en super onsdag alle 🙂
 

Motivasjonsboost til hverdagsaktivitet

Innlegget inneholder reklame

Det enkleste tiltaket du kan gjøre for å få mer aktiv hverdag, er å øke hverdagsaktiviteten. Hvis du trener tre ganger i uken hjelper det ikke så mye hvis du sitter på rumpa resten av tiden. 30 minutters daglig aktivitet er det som anbefales som et minimum, men det er så enkelt å få inn litt ekstra aktivitet i hverdagen. Gå av bussen et par stopp før, ta trappa i stedet for heisen eler gå en omvei til butikken. Slike enkle grep kan utgjøre ganske mye, hvis du bare bestemmer deg for det. Noen ganger kan det kanskje være vanskelig å motivere seg til det, og nettopp derfor har jeg skaffet meg en Fitbit!  Den er fra Coolstuff, som har alle de ulike Fitbit-modellene. Jeg har hatt min Fitbit Blaze i et par måneder nå, men har ventet med å skrive innlegget slik at jeg har hatt muligheten til å teste den skikkelig først. Nå kan jeg virkelig si at jeg elsker den, og jeg har aldri tatt så mange omveier i hele mitt liv! Jeg har blitt så oppmerksom på skrittene mine, og ikke minst det å knuse alle vennene mine. Jeg er jo et konkurransemenneske uten like, så det å ha daglige og ukentlige konkurranser med vennene mine som har Fitbit øker motivasjonen så til de grader. Jeg har til og med kjøpt Fitbit til flere familiemedlemmer, slik at de også skal komme i gang med å røre seg mer. For hverdagsaktiviteten er så viktig, og så utrolig enkel å gjøre noe med. For de aller, aller fleste av oss har godt av å røre oss enda litt mer enn det vi gjør fra før.

Tights fra Röhnisch / sko fra Inov-8

Jeg har satt meg som minimumsmål å gå 12 000 steg om dagen, men det blir ofte mer. Forrige fredag klokka 23 gikk jeg nesten en time med Guapo, bare fordi jeg var i ferd med å tape ukeskonkurransen mot søskenbarnet mitt. Den dagen endte jeg opp med nesten 25 000 skritt, jeg gir nemlig alt for å vinne! Klokka måler selvfølgelig mye mer enn bare skritt, du får også puls under trening, hvilepuls, registrering av søvn, styring av telefonen og en hel drøss med andre funksjoner. Det jeg liker best er at alt lagres inn i Fitbit-appen, og du får fine statistikker på trening og søvn rett inn på mobilen. Det samme gjelder selvsagt også konkurransene, sånn at du alltid har oversikt over hvordan konkurrentene dine ligger an. Jeg vet ikke hvor mange trilleturer som har blitt forlenget de siste månedene ene og alene for at jeg skal vinne konkurranser.

I går lå jeg så langt bak at jeg dro på med bakkeintervaller for å få opp skrittene mine, og jammen kom jeg meg ikke foran til slutt. Så i går ble det både intervaller og ei styrkeøkt, det må jeg si er en god start på treningsuka. I dag har jeg ikke noen andre planer enn å gå en lang tur, men det er godt mulig det blir noen intervaller igjen hvis jeg havner bakpå. For meg fungerer denne lille saken som en fantastisk motivator i hverdagen, så må du finne ut hva som motiverer nettopp deg.