Ny treningsuke og ny spilleliste

Det er ingen hemmelighet at jeg DIGGER mandager. Ny giv, ny start og en helt ny treningsuke er det virkelig ingenting å klage på! Jeg startet treningsuka med langkjøring, 17 kilometer løp jeg i dag. Jeg valgte ei litt kortere løype med mer stigning, for å forberede beina mine på halvmaratonet. Det kommer ikke til å være flatt hele veien, så da må jeg trene på å løpe bakker også. Jeg kjente at jeg ble ganske sliten i leggene av å løpe i stigning, så jeg rullet godt på massasjerullen da jeg kom hjem for å løse opp. For de av dere som har meldt at dere savner de ukentlige challengene mine, så lover jeg at de kommer tilbake snart. Men med bare 12 (!) dager til mitt første halvmaraton må jeg bare holde fullt fokus på det akkurat nå!

Terrengsko (-50%) / kompresjonstights / fleece-jakke fra sponsor X-life såklart

Jeg fikk ikke knipset noe bilde av det tomatfargede ansiktet mitt etter dagens løpeøkt, så da legger jeg heller med et bilde fra Ladestien hvor jeg ikke ser så sliten ut 😉 Jeg gikk jo et par timer der i går, og det er så fint nå som våren begynner å komme! En ting til som er fint er bra musikk – det gjør det så utrolig mye enklere å gjøre cardio med gladlåter på ørene. Jeg har satt sammen en ny spilleliste som jeg skal høre på under halvmaratonet, og jeg har delt den på facebook-siden min slik at dere og kan kose dere med den! 

Etter å ha løpt i 1:46 minutter var jeg mildt sagt sulten da jeg kom inn døra. Havregrøt er supermat, og kan varieres i det uendelige. I dag kokte jeg grøten med vann, før jeg toppet med en boks jordbærskyr, banan og halvfrosne jordbær. Havregryn inneholder ikke særlig mye protein i seg selv, og derfor må dette tilsettes. Ofte bruker jeg proteinpulver, men skyr er også et kjempegodt alternativ! Fint for alle de som ikke har / ikke ønsker å bruke proteinpulver også.Nå skal jeg prøve å være flink student resten av kvelden, selv om jeg har en tendens til å gjøre alt mulig annet når jeg setter meg ned for å lese. Uansett er jeg veldig fornøyd med starten på treningsuka, og jeg håper det samme gjelder alle dere. Gjerne del deres beste treningstunes med meg i kommentarfeltet, jeg får aldri nok av gladsanger! Ha en fortsatt super mandag alle sammen 🙂 

Lårcurls og søndagskos

Ulike gym har ulikt utstyr – men det er opp til deg å gjøre det beste ut av det som finnes der! Liggende lårcurl er en god øvelse for bakside lår og rumpe, sittende lårcurl kan ikke sammenlignes i mine øyne. Derfor vil jeg igjen visedere hvordan det enkelt kan gjøres med en vanlig benk. Jeg har jo vist dere denne før, men noe bra kan ikke gjentas for ofte. Ligg på en benk og få noen til å plassere en manual mellom fotbladene dine. Prøv deg litt frem for å finne riktig vekt, jeg brukte 12 kg og tok 3 x 10 repetisjoner. Klem føttene godt sammen, og senk manualen rolig ned mot gulvet før du trekker den opp. Ikke trekk manualen helt til rumpa, men stopp når beina peker rett opp slik som på bildet under. Trekker du lenger vil du bare miste spennet i hamstings. Tights fra 2XU / topp fra Adidas / sko fra Inov8

I helgen har vi jo hatt om ernæring, og jeg har lært mye nytt samtidig som jeg kunne endel fra før. Jeg har jo alltid vært klar over at BCAA er et bra kosttilskudd i forhold til trening, men jeg har blitt enda mer bevisst på det etter helgen. Aminosyrene er essensielle for muskelstimuli, og jeg synes det var veldig interessant å se forskjellen i studier gjort på trening med/uten BCAA. I den anledning vil jeg tipse dere om at denne typen BCAA forsatt er på tilbud til bare 199 et par dager til hos X-life, tilbudet varer nemlig ut mars. Ikke bare er det muskelstimulerende, men smaker digg av fersken også. Du finner den ved å trykke her.

Når det kommer til søndagsmiddag slo jeg ikke akkurat på stortromma i dag. Jeg fikk trent i skoletiden og gikk tur i det fine været etterpå, og ville ha noe raskt og godt da jeg kom hjem. Valget falt på knekkebrød med makrell i tomat, økologisk peanøttsmør og bananskiver. Det enkle er ofte det beste noen ganger, og det var det virkelig ikveld. Resten av søndagen skal jeg slappe av i sofaen, og lade opp til ei ny treningsuke. Skikkelig søndagskos med andre ord! Det er bare to uker til jeg skal løpe halvmaraton nå, så denne treningsuka bare bli bra 🙂Luksuslunsj på skolebenken

Søndagsmorgen og jeg er tidlig oppe som vanlig. Det er klart for en ny dag på skolebenken, og jeg har lært utrolig mye allerede denne helgen. Jeg kan ikke få skryte nok av AFPT, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å ta utdannelsen min gjennom de. For de av dere som vuderer å bli PT vil jeg absolutt anbefale Akademiet for Personlig Trening på det varmeste 🙂 Husk at du fra 1. April nå kan ta hele utdannelsen på web også, så blir det enklere for alle dere som ikke har mulighet til å reise til et kurssted annenhver helg. Jeg har fortsatt en rabattkode på alle utdanninger hos AFPT for de av dere som er interessert, bare send meg en epost så deler jeg del ut til dere 🙂 Det er ganske ironisk at den helgen vi har om ernæring på skolen klarte jeg å legge igjen matboksene min hjemme. Derfor ble gårsdagens lunsj kjøpt på Meny, og jeg gikk for en luksuslunsj på en lørdag. Cottage cheese, mandler, klementiner, iskaffe og en proteinbar smakte virkelig godt i solen!Det er helt sykt hvor fort tiden har gått, eller denne helgen har vi bare 5 undervisningshelger igjen før eksamen! Jeg har utrolig mye som må leses, pugges og læres før den tid så jeg må bare stå på fremover. Heldigvis synes jeg jo stoffet er utrolig gøy å lese om, det gjør det hele litt enklere. Jeg er iallefall veldig fornøyd med den store kloke muskelboken min som dere ser, kan ikke gjøre annet enn å smile da 🙂

Bukse fra Better Bodies, jakke & sokker fra Karitraa (adlinks)

Nå har jeg dobbeltsjekket at matboksen ligger i bagen, og jeg er klar for å lære mer om fett, karbohydrater og proteiner. Ha en super søndag da dere 🙂

Vårstemning

God lørdagsmorgen! Noe det beste jeg vet er å våkne uthvilt om morgenen, med masse energi til en ny dag. Jeg håper mange av dere har den følelsen også, for sånn har iallefall jeg det i dag! Og det er bra, jeg har jo nemlig en hel dag på skolebenken i vente. Vi har ernæringslære i helgen, og det er utrolig interessant!  Selv om jeg elsker PT-studiet skal jeg innrømme at det gjør litt vondt i hjertet å vite at jeg skal tilbringe hele dagen innendørs når det er så herlig vær ute. Det er sånn vårstemning her i Trondheim nå, og alt jeg vil er å komme meg ut for å nyte den. En lang tur ute i frisk luft er godt både for hodet og kroppen. Skru opp tempet litt og gå i rask gange, så kan du få en god treningseffekt av turen også! Gjerne be med deg en venn, kjæreste eller familiemedlem på tur også – så slår du to fluer i en smekk ved å være sosial mens du trener. Vi har en times lunsj, og den skal jeg definitivt utnytte ute i sola på Ladestien.

Limited edition antishake tights / X-life hoodie (adlinks)

I går var jeg som nevnt på jobb før skole, og kom ikke hjem før seint. Jeg var supersulten, og orket faktisk ikke å lage meg middag. I stedet ble det en tur på Rema, og masse digg havnet i kurven min. Jordbær, druer, mandariner og yoghurtnøtter. Kanskje ikke rart jeg våknet uthvilt i dag med energien fra alt dette, haha! Utrolig godt var det iallefall, og det er jo tross alt bare helg en gang i uka. Nå må jeg komme meg avgårde, skolebenken og en hel dag med ny kunnskap venter. NYT lørdagen alle sammen, det er vel fortjent etter en lang arbeidsuke!


To nye rumpeøvelser og laksewok

Endelig er det fredag igjen! Jeg benytter anledningen til å gi dere to nye øvelser for rumpa som virkelig svir. Jeg har begynt å innføre beintrening igjen, og begge disse øvelsene skal bli faste for min del fremover. Den første heter sidekick, og er fin for å tyne ut det aller siste på en bein/rumpeøkt. Vektene skal ikke være alt for tunge da det fort gir feil teknikk, kjør heller litt lettere og med mange repetisjoner. Utføres slik dere ser på bildene under, jeg har også lagt ut en film både på instagram som @fitnessnora og på facebook-siden til bloggen. Den ser kanskje litt dum ut (noe de fleste rumpeøvelser gjør) men jeg lover at den tar godt på setemusklene!

Sports-bh og topp fra Better Bodies / tights fra Reebek / sko fra Inov8

Den neste øvelsen har fått navnet ultra high step up. Den utføres som en vanlig step up, men med høyere benk. To kettlebells holder du foran deg og hviler de på skuldrene, jeg valgte to som veide 8 kg. Dette var mer enn nok vekt til meg ettersom det var den første gangen jeg prøvde, utførte to sett med 10 repetisjoner på hver fot. Husk å skyver låret opp og len deg litt tilbake på toppen, da får du ekstra trykk på setemusklene! Har du litt dårlig balanse som meg kan det være greit å ha en treningspartner ved siden av, som kan støtte deg opp hvis du holder på å falle, Jeg trente meg vakre Lucia i går, og det var hun som viste meg begge disse øvelsene. Supert å hente treningsinspirasjon fra andre, det er alltid så mye nytt å lære!


Dette var altså i går, i dag har jeg treningsfri. På dager hvor jeg ikke trener spiser jeg vanligvis litt mindre karbohydrater og mer fett. I dag falt valget på laksewok, og med både jobb og skole på tapetet i dag hadde jeg ikke tid til å lage den selv. Jeg kjøpte derfor bare mat på WokAway, digger virkelig det konseptet! Grønnsaker, laks, scampi og cashewnøtter ble mitt valg. Så digg!


 

Nå er det på tide med jobbing før skole ikveld, solen skinner og det fredag! Kan ikke gjøre annet enn å smile da 🙂

Grove pizzasnurrer

Så ikke disse nydelige ut? Jeg har laget sunnere pizzasnurrer i dag, kun med ingredienser du finner i dagligvarebutikken. De ble utrolig gode, og smakte helt fantastisk! Perfekt påfyll etter langtur i sola med lillesøster, vi spiste oss stappmette på disse godsakene begge to. Enkle var disse pizzasnurrene også og oppskriften ser slik ut:

500 g siktet speltmel

200 g fibra fullkorns hvetemel

200 g havregryn

5 dl ekstra lettmelk

2 dl vann

1 pakke tørrgjær

1 ss luftigere bakst (kan sløyfes)

1 ts salt

Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle og bland godt. Tilsett vann og melk, og elt sammen til en fin deig. Dekk med plast og sett på heving i en time, gjerne på et lunt sted.


Mens deigen står til heving lager du fyllet. Her kan du velge litt etter fantasi og egne smaksløker, men dette var det vi brukte:

800 g karbonadedeig

200 g mozarella

1 paprika 

2 rødløk

1,5 boks med hermetiske tomater

1 kinesisk hvitløk

Oregano

Salt og pepper

Stek karbonadedeig sammen med en presset hvitløk, i tillegg til salt og pepper før du tilsetter de hakkede tomatene på slutten av steketiden. Hakk opp grønnsaker, og du er klar til å kjevle ut deigen. Husk å legge mel på kjøkkenbenken før du kjelvler den ut, jeg delte deigen i to og lagde to ruller av denne oppskriften. Fordel halvparten av alt fyllet over deigen, resten sparer du til neste del. Topp med rikelig av mozarella og oregano.


Neste steg er å rulle den sammen, før du skjærer i skiver og legger de på en form kledd med bakepapir. Jeg fikk ca. 10 snurrer av hver rull, altså gir oppskriften 20 store pizzasnurrer tilsammen.Pizzasnurrene stekes midt i ovnen på 220 grader i 20-25 minutter. De vil da være gyldne og gjennomstekte.


La de avkjøle seg litt før du serverer, selv om det er vanskelig å vente mer enn et par minutter. Så gjenstår det bare å nyte disse grove pizzasnurrene!

Smaker fantastisk når de er rykende ferske, men gode kalde også. Oppskriften gir som nevnt 20 store pizzasnurrer og restene holder seg fint til lunsj dagen etter, ellers kan de også fryses. Jeg har bare to ord til dere helt til slutt: LAG & NYT!

Heartlips

God morgen! Jeg la ut et bilde på instagram for et par uker siden om at jeg hadde vært hos Elin hos Injeksjonsspesialisten. Etter det fikk jeg masse spørsmål om hvilke behandliger jeg hadde gjort, så da tenkte jeg å lage et lite innlegg om det. Jeg tar Restylane i leppene, rett og slett fordi jeg synes det er dødsfint! Det er jo ikke noe nytt for min del, jeg har faktisk hatt det siden høsten 2011. Tidligere brukte jeg alltid å markere leppene med lipliner for å få de til å se større ut, før jeg bestemte meg for å gjøre en litt mer permanent endring. Ettersom jeg ble så utrolig fornøyd med resultatet allerede fra første behandling har jeg fortsatt å gå tilbake til Elin ca. 2 ganger i året for påfyll. Helt ærlig kan jeg ikke se for meg at jeg slutter med det heller!Knipset et bilde av produktene på kontoret til Elin, litt som en unnskyldning for å vise frem den fine veska mi!

For de av dere som lurer på hva Restylane er så er det syntetisk fremstilt hyalonsyre. Dette er et stoff som finnes i kroppen, og som gir fylde og fuktighet til leppene. Ved å ta Resylane får man altså bare mer av dette, for Resylane inneholder ingen kjemiske stoffer. Behandlingen er heller ikke permanent, effekten varer i 5-6 måneder og den forsvinner gradvis. Det er altså ingen “fare” ved å ta en slik type behandlig. MEN, jeg vil anbefale alle som vurderer å gjøre en slik behandling om å være nøye med hvilken behandler dere bruker. Jeg går kun til Elin, som er autorisert spesialist på injeksjoner av Restylane. Jeg er så heldig at jeg får være demomodell for henne, til vanlig koster førstegangsbehandling fra 2990. Fullstendig prisliste hos injeksjonsspesialisten finner du her.

Glad og fornøyd med mine nye heartlips rett etter behandling 🙂

Selve behandligen tar bare 5 minutter, og man får bedøvelse så det gjør ikke særlig vondt. Dette er mine erfaringer med Restylane, og jeg har som nevnt bare positivt opplevelser med det. Det eneste som er litt kjedelig er at jeg hovner litt opp dagen etterpå, men det er verdt det når resultatet blir så bra! Har dere noen spørsmål om det er det bare å fyre løs – så skal jeg svare så godt jeg bare kan. Det er altså ingen fare for å bli duckface, med mindre du prøver å kysse en torsk 😉


Nå venter tur, trening og baking av pizzasnurrer resten av dagen – jeg har nemlig fri 🙂 Kommer med oppskriften litt senere i kveld, ha en fin dag så lenge!

Ryggøkt og ris


Etter gårsdagens langkjøring trengte beina mine hvile i dag. Derfor ble det en god styrkeøkt på Hit The Gym, og i dag var det rygg og core som fikk gjennomgå. Vi kjørte mange øvelser på ryggen, så den føles god og sliten nå. Stående stangroing som dere ser på bildene over er en av favorittøvelsene mine for ryggen. Jeg kjører den som regel med supinert grep, da jeg føler at det gir mye bedre kontakt. Prøv dem varianten du også, så får du kanskje en aha-opplevelse! Økta vår så slik ut:

Nedtrekk 3 x 8

Stående stangroing 3 x 8

Enarms hantelroing 3 x 10

Pullover med manualer 3 x 8

Rygghev 3 x 10

Facepull 3 x 12

Renegade rows 3 x 10 på hver hånd

Landmines 3 x 10

Genser / antishake tights / sko / sokker  (adlinks)Etter trening må det mat til, og jeg lager alltid flere porsjoner samtidig slik at jeg ikke trenger å stå på kjøkkenet hver dag. En gjenganger for meg er stekt kylling med grønnsaker og karriris. Ettersom fremgangsmåten har blitt etterspurt tenkte jeg at jeg skulle vise det for dere, selv om det ikke er så forklare egentlig! Det er nemlig veldig enkelt, kok risen med en ss karripulver. På slutten av koketiden tilsetter du en ss kokosolje og rører godt før du koker ferdig risen. Så er du ferdig – og har plutselig et mye mer spennende måltid enn meg vanlig hvit ris. Matpakkene er klare, og nå venter en kveld på jobb. Heldigvis halvveis til helg 🙂

Ny rekord og mestringsfølelse

Hadde det ikke vært for ørene mine er jeg sikker på at smilet mitt hadde gått hele veien rundt i dag! For første gang i livet har jeg løpt 2 mil, og hvis noen hadde fortalt meg det for en måned siden ville jeg ikke ha trodd på det for fem flate øre. Men med fokus på løping den siste måneden har jeg klart å komme meg hit, og jeg er ikke i tvil om at jeg blir klar til halvmaraton og Hitraløpet den 12. April. Jeg har aldri vært noen løpejente før, men det føler jeg virkelig at jeg kan kalle meg nå. Det er så utrolig gøy å prøve nye ting, og å presse kroppen til å gjøre ting den ikke har klart før. Det gir sånn mestingsfølelse! Det samme gjelder om man tar ny pers i bøy, hopper høyere enn før eller løper lenger slik jeg gjorde i dag. Fantastisk hva man kan presse kroppen til, for et maskineri det er!


Ekstremt fornøyd løpejente i bakgården. Kompresjonstights fra 2XU, løpejakke fra Craft og pannebånd fra Kari Traa. (adlinks)

 Jeg sverger til kompresjonstights når jeg løper, og føler virkelig at det gir effekt. Den gir god støtte til muskulaturen i beina, og reduserer muskeltretthet. Jeg vurderer derfor også å bestille kompresjonsgenser til overkroppen også – har noen av dere erfaringer med det?  Uansett, etter to timer med løping trenger kroppen påfyll av næring. Jeg gikk for havregrøt kokt med kokosmelk som ble toppet med mager kesam, sukkerfritt syltetøy og eplebiter. Jeg bruker som regel like mye kokosmelk som havregyn og i denne porsjonen brukte jeg 80 gram av hver. Sunt fett, langsomme karbohydrater og proteiner er perfekt påfyll etter en løpetur – eller som et mettende måltid når som helst på dagen.


Ha en fortsatt strålende tirsdagskveld alle sammen!

Den store vaffeldagen


Det er 25 mars, og det er faktisk den internasjonale vaffeldagen. Jeg liker alle unnskyldninger for å feire, men jeg kjenner at jeg liker denne dagen ekstra godt. Finnes det egentlig noen som ikke liker vafler? Jeg la jo ut en oppskrift for et par uker siden på hverdagsvafler, som du finner her. I anledning vaffeldagen ble det en ny oppskrift, og selv om denne kanskje ikke er like “fitness-vennlig” så ble oppskiften en god del bedre! Smør og melk gjør seg virkelig i vafler, og det er vanskelig å få smaken like god uten. Men selvfølgelig er oppskriften fortsatt sunn, og alt du trenger for å lage disse gode vaflene finner du i butikkhylla. Oppskriften ser slik ut:

5 dl ekstra lett melk

2 egg

150 g havregryn

50 g fibra fullkornsmel

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

1/2 ts kardemomme

2 ss smør

Visp eggene lett sammen med sukrin, før du heller melken i bollen. Tilsett resten av ingrediensene, og rør inn smeltet smør til slutt. La røren stå og svelle i 20-30 minutter, selv om jeg vet det er vanskelig å vente! Stek så i vaffeljern, jeg brukte 1 kcal spray for å smøre jernet med. Du finner den på Meny, men om du ikke har den smører du bare lett med smør for at vaflene ikke skal sette seg fast. Som topping gikk vi for jordbær, mager vanilje kesam, syltetøy og økologisk peanøttsmør. Så da gjenstår det bare å si velbekomme, og ønske dere alle en riktig god vaffeldag!