Grove pizzasnurrer

Så ikke disse nydelige ut? Jeg har laget sunnere pizzasnurrer i dag, kun med ingredienser du finner i dagligvarebutikken. De ble utrolig gode, og smakte helt fantastisk! Perfekt påfyll etter langtur i sola med lillesøster, vi spiste oss stappmette på disse godsakene begge to. Enkle var disse pizzasnurrene også og oppskriften ser slik ut:

500 g siktet speltmel

200 g fibra fullkorns hvetemel

200 g havregryn

5 dl ekstra lettmelk

2 dl vann

1 pakke tørrgjær

1 ss luftigere bakst (kan sløyfes)

1 ts salt

Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle og bland godt. Tilsett vann og melk, og elt sammen til en fin deig. Dekk med plast og sett på heving i en time, gjerne på et lunt sted.


Mens deigen står til heving lager du fyllet. Her kan du velge litt etter fantasi og egne smaksløker, men dette var det vi brukte:

800 g karbonadedeig

200 g mozarella

1 paprika 

2 rødløk

1,5 boks med hermetiske tomater

1 kinesisk hvitløk

Oregano

Salt og pepper

Stek karbonadedeig sammen med en presset hvitløk, i tillegg til salt og pepper før du tilsetter de hakkede tomatene på slutten av steketiden. Hakk opp grønnsaker, og du er klar til å kjevle ut deigen. Husk å legge mel på kjøkkenbenken før du kjelvler den ut, jeg delte deigen i to og lagde to ruller av denne oppskriften. Fordel halvparten av alt fyllet over deigen, resten sparer du til neste del. Topp med rikelig av mozarella og oregano.


Neste steg er å rulle den sammen, før du skjærer i skiver og legger de på en form kledd med bakepapir. Jeg fikk ca. 10 snurrer av hver rull, altså gir oppskriften 20 store pizzasnurrer tilsammen.Pizzasnurrene stekes midt i ovnen på 220 grader i 20-25 minutter. De vil da være gyldne og gjennomstekte.


La de avkjøle seg litt før du serverer, selv om det er vanskelig å vente mer enn et par minutter. Så gjenstår det bare å nyte disse grove pizzasnurrene!

Smaker fantastisk når de er rykende ferske, men gode kalde også. Oppskriften gir som nevnt 20 store pizzasnurrer og restene holder seg fint til lunsj dagen etter, ellers kan de også fryses. Jeg har bare to ord til dere helt til slutt: LAG & NYT!

18 kommentarer

Siste innlegg