Tirsdagstrening og diett-tips

Dagen min startet med morgencardio ute i sola – det er den beste måten jeg vet å starte dagen på. Det gir god energi utover dagen og er virkelig en oppkvikker for kropp og hjerne. Morgencardio er vanligvis rask gange eller jogging for min del, innimellom slår jeg til med intervaller. I dag ble det rask gange, beina hadde ikke helt lyst til å løpe etter mila mi enda. Rask gange er likevel super trening på morgenkvisten, jeg svettet ca. 50 minutter i sola før jeg kom hjem igjen.

 

Jeg begynte sent på jobb i dag og hadde derfor litt bedre tid enn vanlig til å lage meg en stor og god lunsj. På jobb blir det ofte så enkelt som havregrøt med cottage cheese og mandler, men i dag ble det litt mer luksus. Jeg stekte laks i panna med salt, pepper og presset hvitløk. I mellomtiden kokte jeg ris og kuttet opp salat. Jeg synes egentlig ikke ris er så veldig godt, det smaker jo ingenting og jeg er glad i smak. Derfor lager jeg ofte karriris, som er så enkelt som å tilsette karripulver ved slutten av koketiden og røre godt. I tillegg liker jeg å ha dressing på salaten, og på diett bruker jeg kalorifrie varianter fra Walden Farms. Jeg har tatt bilde av favorittene mine, og til laks er det Honey Dijon som gjelder. Disse dressingene er faktisk så gode at jeg gjerne bruker de selv når jeg ikke er på diett også! Så er jo småpakkene supre å ha med i veska, diett-tips fra meg til dere 🙂

Italiensk, Honey Dijon, Thousand Island og Creamy Bacon. Bruker du koden SIV084 ved første bestilling får du $10 avslag.  

Jeg trente før jobb også, i dag var det lett beindag, skuldre og armer som sto på planen. Hver økt har gått bedre og bedre og i dag var ikke noe unntak. Selv om det er mange øvelser på denne økta tok den ikke mer enn en time å gjennomføre. Jeg var selv fornøyd med økta mi som så slik ut:

Knebøy 2 x 10, 55 kg

Smal beinpress 2 x 12, 100 kg

Ettbeins beinpress 2 x 15, 40 kg

Liggende lårcurl 2 x 15, 5 kg hver fot

Sidehev med manualer 3 x 15, 6 kg

Upright rows 2 x 8, 22,5 kg

Bicepscurl med manualer 3 x 12, 7,5

EZ-curl 3 x 8, 22,5

Frankpress 3 x 8, 27,5 kg

Nedpress med tau 3 x 12, 30 kg

Etterpå ventet velfortent påfyll med sjokoladeprotein og riskaker. Jeg blander proteinet mitt meg bittelitt vann og tilsetter søtning før jeg smører det på som pålegg. Ikke helt nugatti – men nesten!

Ha en fin tirsdagskveld da dere!

Løpe- og sjokoladeterapi

Det ble verken poseringstrening eller crossfit på Maxpuls i går – noen dager blir bare ikke som forventet. For meg betyr trening mye mer enn det å komme i bra form, det gir meg mestringsfølelse, glede og terapi i hverdagen. Noen ganger trenger jeg bare å koble ut hjernen og ikke tenke på noen verdens ting, og bare la kroppen jobbe på autopilot. Det gjorde jeg i går, løp 1 mil for første gang på over et halvt år på grei tid. Det var uansett ikke tiden som var det viktigste, bare det å få svettet bort kjipe tanker og få de ut av systemet. Det er virkelig noe magisk med å trene – det hjelper liksom mot alt 🙂 


Svett, usminka og med et smil om munnen igjen etter en liten time på mølla 🙂

En annen ting som alltid hjelper når triste ting skjer er sjokoladekake. Det finnes ingen supermennesker her i verden, vi trenger alle litt trøst noen ganger. Heldigvis går det an å lage sunnere varianter av sjokoladekake som også er diettvennlige 🙂  Jeg brukte ferdigmixen fra funksjonellmat som du finner her, og den eneste forandringen jeg gjorde var å bytte ut 100 g olje med 150 g mager kesam. Mens kaken sto i ovnen lagde jeg glasur av 150 g mager kesam, 2 scoops sjokoladeprotein, 2 ss kakaopulver, 2 ss stevia og 2 ss av raw sjokolade/kokossmør som du finner her. Smør den jevnt over og nyt denne herligheten av en kake – smaker himmelsk! Det ble tilogmed bekreftet av de som ikke er på diett, så jeg lover med hånden på hjertet at du ikke vil bli skuffet om du prøver denne!


Det er virkelig ingenting som er så godt som en nybakt sjokoladekake! Det er også lite som kan måle seg med å våkne en mandagsmorgen til solskinn og en helt ny uke som venter – slik var det for meg i dag. Det gjelder bare å løfte hodet, løfte humøret og se fremover på alt bra som er i vente. Jeg har allerede startet min uke på en bra måte, både styrketrening og cardio er unnagjort for dagen. Godt fornøyd med begge – og fornøyd med at jeg har senvakt imorgen sånn at jeg kan sove litt lenger. Skjønnhetssøvn og søte drømmer har vi vel alle godt av  🙂 Natta!

Superhelg


Fredagsflex og fredagstaco må til – det er en av de beste måtene å starte en helg på. Jeg hadde en kjempekoselig fredagskveld med venninner og en liten tur ut for å sjekke utelivet i Trondheim. Gøy kveld hvor det eneste jeg gjorde annerledes enn de andre jentene var å bytte tortillas med speltlomper og vin med Pepsi max. Og å flexe i kjole selvfølgelig, men er man miljøskada så er man miljøskada – haha! 

Litt sjokoladecravings er vel heller ikke uvanlig når helgen kommer, da gjelder det å ha gode alternativer. Jeg lagde en iskaffe med sjokoladesmak og koste meg med den i sola før jeg dro videre på trening. For å lage den koker jeg opp bittelitt vann og heller i et glass. Deretter tilsetter jeg 1-2 ss med pulverkaffe som jeg rører godt ut. Ca 1/2 scoop sjokoladeprotein, stevia english toffee, kanel og vann ristes godt sammen i en shaker før jeg heller over i glasset. Rør godt sammen og smak til sånn at den blir passe søt, gjerne tilsett isbiter og topp med kanel. Så er det bare å kose seg, denne er perfekt både før og etter trening, eller bare for kosens skyld.


Jeg har også gjennomført ukas siste styrkeøkt på Kaliber, kjørte tungt på både bein og skuldre. Jeg hadde gruet meg til denne økta, men det gikk faktisk over all forventning! Igjen økt jeg i alt, og det er så gøy å bli sterkere. Verdens beste følelse er å løfte opp noe tyngre enn hva jeg har gjort før, det kan liksom ikke beskrives hvor godt det gjør. Motivasjonsboost til den nye uka med trening som venter på meg! Gårsdagens økt så slik ut:

Knebøy 2 x 3, 72,5 kg

Knebøy 2 x 3 ( ca. 70% av første løft) , 55 kg

Hipthrust 3 x 8, 75 kg

Sumo beinbress 4 x 15, 140 kg

Rotator cuffs

Skulderpress med manualer 2 x 8,17,5 kg

Sidehev i kabel 2 x 12,  5 kg

Omvendt pecdec 3 x 10, 20 kg


Etter økta var jeg sliten jente, men det er verdens beste følelse å være sliten etter ei god styrkeøkt. For min del betyr det at jeg har gitt alt, og at jeg virkelig kan ta kveld med god samvittighet. Ettersom lørdagsmiddagen var så enkel som en pakke hamburgerrygg, speltlomper og ferdigsalat var det virkelig på sin plass med en stor og diger kveldsmat. Jeg lagde grøt i mikroen av havregryn, stevia english toffee, vann og frosne bær. Ettepå blandet jeg inn en scoop sjokoladeprotein, en boks cottage cheese og toppet med rosiner. Sa du NAM?! Det sa i allefall jeg, denne skåla med muskelmat var så stor at det nesten rant over av godsaker. Lørdigg 🙂


Jeg er fortsatt mett etter denne jeg jeg sitter med en kaffe i sola. Nyter en rolig morgen før jeg skal ut på tur i skogen med Ayla. Godt å komme seg ut mens jeg kan, mye av dagen skal brukes på maling av soverom for jeg flytter nemlig inn med ei god venninne neste uke 🙂 Rødt rom skal bli til lyst rom – litt av et prosjekt! Kvelden blir innholdsrik med intervalltrening på Maxpuls, formsjekk med coachen og poseringstrening. Lover å fortelle hvordan det gikk så fort som mulig 🙂 NYT søndagen Norge – lad opp til en ny og herlig uke!

Mat og magefavoritt

God torsdagskveld! Nok en nydelig sommerdag er snart over, og jeg er er utrolig fornøyd med dagen. Jeg hadde en utrolig god treningsøkt i dag på bein og skuldre, hvor jeg økte i absolutt alle øvelsene. Det gir sånn mestringsfølelse å løfte noe tyngre enn sist, og ikke minst gir det meg supermotivasjon til å kjøre på videre. Som dere vet bygges det ingen muskler uten mat – her ser dere hva jeg koste meg med i sola etter endt treningsøkt. Stor salat sammen med karbonadedeig og skinke stekt i kokosmelk med speltlomper og iskald cola zero ved siden av – det blir ikke stort bedre enn det!

 

Mange av dere har spurt hva som er den beste øvelsen for å få flat mage, og jeg må desverre si at punkforbrenning ikke er mulig. For å få bukt med magefettet må derfor den generelle fettprosenten ned. Det man derimot kan gjøre er å bygge sterke og store magemuskler. Jeg synes mageruter er så utrolig fint, derfor prøver jeg å jobbe litt ekstra med magen om dagen også. En av mine absolutte favoritter er rollouts, og denne kan enkelt gjøres hjemme også. Slike hjul koster ikke mye og tar ikke mye lagringsplass, men er likevel en killer for magemusklene! Sørg for å hold ryggen rett og senk deg langsomt helt ned til gulvet. Ikke legg deg ned, men trekk deg opp til startposisjon igjen så raskt du er nede i gulvet med brystet. Kjør 3-4 sett med så mange repetisjoner du klarer, jeg tok 4 x 10 i dag og kjenner allerede at magemusklene mine er såre. Hvis noen av dere har magefavoritter også er det bare å tipse i kommentarfeltet, jeg elsker å prøve nye øvelser!

Shorts / Topp / Treningshjul (sponsede lenker)

Etter trening var det klart for kveldskos med bestevenninna, noen timer i sola og langtur i finværet var absolutt ikke en feil måte å tilbringe en helt vanlig tordag på. Hverdagskos på sitt beste 🙂 Jeg måtte selvfølgelig kjøre på med en liten harryflex underveis på tur – dagen er ikke den samme uten!


Nå er kveldmaten inntatt og jeg skal kose meg med noen episoder av suits før jeg tar kveld. Super avslutning på en super dag 🙂 

Is, solskinn og sommer

Sports-BH / Tights (sponsede lenker)

Fantastisk sommertur i herlig sommervær! Ingenting slår dager som dette. Rett etter jobb var det rett ut i marka et par timer, så godt å komme seg ut i frisk luft. Jeg hadde fri fra styrketrening i dag, og det hadde jeg faktisk behov for kjenner jeg. Både kropp og hode har godt av dager hvor man bare kobler helt av, sånn som dette. Jeg storkoste meg iallefall, og det gjorde Ayla også. Jeg er litt mer pingle enn henne og poserte heller forran vannet i stedet for å hoppe i det, haha! Litt for kaldt til at jeg klarer å nyte et bad her hjemme enda, forhåpentligvis blir det om ikke så lenge.

En kald ting jeg vet å nyte derimot, det er is! Derfor gikk jeg for supersunn is som dagens kveldsmat, som er fantastisk enkel å lage. 1 boks cottage cheese blandes med 400 gram frosne bær og litt sukrin/steiva. Jeg tar opp bærene litt før jeg skal lage isen slik at det blir enklere å mikse sammen. Hvis prøver å bruke håndmikseren på helfrosne bær får du nemlig bær over hele kjøkkenet, og ja, jeg snakker desverre av erfaring! Miks det hele godt sammen og topp gjerne med noe digg – jeg brukte sjokoladesaus fra Walden Farms som du finner her. Så er det bare å finne frem en skje og nyte isen, sommeren og livet 😀


Spicy omelett og tirsdagstrening

Omelett er alltid snadder – og det kan lages på så mange forskjellige måter. Jeg gikk for en spicy vegetar variant i dag, og denne ble farlig god. 4 hele egg, litt vann, 1/2 presset hvitløk, 1 finhakket chili, litt salt og cherrytomater ble blandet godt sammen og stekt på middels varme i panna. Toppet med ruccola, agurk og oregano ble dette virkelig et festmåltid. Det fine med omelett er at det er veldig enkelt å lage – i tillegg til at egg er veldig mettende. Holder magen fornøyd i flere timer fremover 🙂 Magen min var i allefall fornøyd frem til dagens treningsøkt hvor jeg trente lett bein, skuldre og armer sammen med fine jenter. Med “lett” mener jeg flere reps og mindre belastining, men økta er likevel langt i fra lett! Jeg var supersliten da jeg gikk hjem etter økta, men godt fornøyd med dagens innsats. Økter i så godt som alle øvelsene hver gang – gøy å se fremgang og at musklene reagerer så godt på å begynne å trene igjen!

  
Avsluttet økta med 3 x 15 repetisjoner på nedpress med tau i t-skjorte og tights fra Better Bodies. (sponsede lenker)

Gikk hjem fra gymmet i solsteken og gledet meg til kveldsmaten min, som ble en stor og god powerbowl! Havregryn, sjokoladeprotein, cottage cheese og banan er mat for slitne muskler. De trenger mat for å restiturere seg, helst så fort som mulig etter endt trening. Jeg danderte først ganske så fint for et bloggbilde…

 

…men egentlig liker jeg aller best å blande alt sammen sånn som dette! Det er smaken og ikke utseendet som teller, ikke sant? Dette var iallefall supergodt selv om det kanskje ikke ser sånn ut på det nederste bildet! En annen ting musklene og kroppen trenger for å restituere seg er søvn og hville, så nå skal jeg lukke øynene og lade opp til en ny og sporty dag i morgen 🙂 

POW, pain og posering

For en herlig start på uka! Våknet til knallvær og da var det ikke annet å gjøre enn å dra på seg joggeskoene og komme seg ut i sola. Ikke noe problem å gjennomføre cardio i slike herlige forhold. Måtte kjøre på med en liten flex, X-life har nemlig en konkurranse på instagram ut sommeren hvor den som har det beste POW bildet vinner gavekort på 1000 kroner! Bildet skal vise sterk fysikk i imponerende natur – og under ser dere mitt første bidrag. Nå som været er så fint skal dere ikke se bort i fra at jeg river av meg klærne og flexer litt mer, haha! Vil du være med i konkurransen du og så ta av litt klær, strut your stuff og bruk taggen #xlife_no på instagram 🙂 På tide å vise frem sommerkroppen 2013!

Etter tur ventet jobb og rundt klokken 12 spiser jeg dagens første måltid. Jeg spiser heller få og store måltid enn mange små, rett og slett fordi det passer hverdagen min bedre. Jeg synes det blir litt “pes” å drasse rundt med matbokser jeg må spise hver 3.time, og spiser derfor heller etter sultfølelsen. Lunsjen i dag ble en stor skål cottage cheese blandet med eplepære funlight, oppskjærte epler og masse kanel over. Det er så godt! 

Etter jobb ventet trening – som alltid var det bein på planen. Med bare kort tid igjen til konkurranse er det tid for å legge inn et ekstra gir – og vi avsluttet dagens beinøkt med geriljacardio på mølla. Det er kort, effektiv og blytung utholdenhetstrening. Oppvarming med 5 minutter jogging med stigning, før intervallene begynner. 8 x 20 sekunder med intensiv jobbing, og 10 sekunder mellom hvert drag er måten jeg kjører disse intervallene på. Jeg har mellom 6-8 i stigning, og setter farten på mølla så høyt jeg bare klarer. Med bare 20 små sekunder å løpe klarer jeg å motivere meg så mye enklere – det er jo over nesten før det har begynt. Likevel er det pain når det står på, men ingenting kommer av seg selv her i verden og minst av alt resultater på trening. Og jeg har planer om å komme i kickass superform til høstens konkurranser – så det er bare å gi jernet nå! Legger ved et bilde fra gårsdagens poseringstrening, jeg skal terpe, terpe, terpe fordi øvelse gjør mester.

Matboksene for i morgen er klare – failing to plan = planning to fail vet dere! Nå skal jeg finne senga, klokka er satt på tidlig for å gjøre unna cardio før jobb. Uka har startet fantastisk og jeg skal sørge for at den forsetter på samme måte! Natta 🙂 

Helgekos i bilder

Ukens siste beintrening er over og det klager jeg virkelig ikke på! Disse lårene får virkelig gjennomgå for tiden, no pain no gain heter det vel så jeg får bare kjøre på! Når det er helg er det viktig å kose seg litt ekstra synes jeg, også på diett. Etter dagens treningsøkt dro jeg hjem for å spise IS. Sunn is selvfølgelig, som er superenkel å lage. Frossen banan i skiver, sjokoladeprotein og litt stevia er alt du trenger. Bland alt i en bolle, tilsett bittelitt vann og miks sammen. Funker med både kjøkkenmaskin og håndmikser, godt blir det uansett! Topp med noen ferske bananskiver eller denne sjokoladesausen som jeg brukte. Perfekt etter trening og perfekt helgekos!  


Ellers har jeg brukt helgen til å være mye ute i skogen med Ayla. Det er så godt å komme seg ut i frisk luft, og det er så godt å være ute i norsk natur! Det gj;r meg så glad, kan ikke gjøre annet enn å smile til kamera mens Ayla er mer opptatt av å få tak i godbiten jeg har på lur. Viktig med bestikkelser til bildetaking! Matvrak akkurat som mammaen sin godjenta mi, haha.

Jeg har selvfølgelg også spist taco, helgen er ikke det samme uten! Ferske grønnsaker, stekt løk, karbonadedeig og speltlomper er oppskiften på et perfekt måltid i mine øyne. Hvis du avslutter måltidet med norske jordbær har du perfekt dessert også, det blir nemlig ikke bedre!

Nyt resten av søndagen og lad opp til en ny og fantastisk uke alle sammen! 

Form og fôr


Camo tights finner du her.

Dagsformen etter endt trening foreviget i speilet på bildene over 🙂 Det kommer seg sakte men sikkert, og jeg synes det er kjempegøy å være i gang med oppkjøringen. Det er absolutt ikke noe jeg opplever som mas eller pes, hadde det vært slik hadde mye av poenget vært borte for min del. Hobbyer er jo noe man har fordi det er gøy og gir glede i hverdagen. Jeg er jo generelt treningsfanatiker, men det er så mye mer motiverende og gøy når man har et mål og jobbe mot 🙂 Jeg startet dagen med en joggetur, både jeg og Ayla har litt dårlig kondis for tiden så det holdt med 40 minutter. Deretter gikk ferden til Kaliber for å en styrkeøkt med fokus på rygg, i tillegg til lett bakside lår og bryst. Rett etter trening ventet shake og riskaker før jeg dro hjem for å lage enda mer mat. Matvrak sa du? Jeg jobber senvakt i dag og lagde derfor stor og god fredagstaco som jeg SKULLE legge i veska før jeg dro på jobb…

… men boksen ble igjen på kjøkkenbenken og dette ble fredagsmiddagen i stedet. Ikke like like fancy – men godt dette og! Enkel middag gikk iallefall fort ned, og ga meg tid til å bruke matpausen til blogging. Det er vel en mening med alt! Jeg kan i allefall kose meg med tanken på at matboksen venter hjemme, og heldigvis spiste jeg en stor og god lunsj før jeg tok fatt på arbeidsdagen. Omelett med egg og grønnsaker i tillegg til en salat ved siden av, nesten så jeg må gå til innkjøp av større fat! Ha en finfin fredagskveld alle sammen 🙂

Torsdagstrening

Hei dere! Jeg kjente at det verket i kroppen da jeg våket i dag tidlig etter gårsdagens økt, så herlig følelse å kjenne at man har trent synes jeg. For at ikke stølheten skulle plage meg under dagens økt sørget jeg for å varme opp skikkelig på mølla og tøyde lett før jeg begynte. Bein og skuldre fikk gjennomgå i dag, og jeg begynner å få tilbake litt av styrken min nå. Det er så gøy å merke at det går fremover, selv om det fortsatt er langt igjen til dit jeg var. Flaks jeg har resten av livet å trene på 🙂 Økta i dag så slik ut:

Knebøy til boks 3 x 5, 55 kg

Hipthrust 3 x 8,  65 kg

Reverse hyper i kabel 2 x 10, 20 kg

Strake markløft, 2 x 10, 55 kg

Militærpress 2 x 10, 30 kg

Sidehev i kabel 2 x 10, 5 kg

Sittende facepull 2 x 12, 40 kg


 Tights / sko (sponsede lenker)

Mange av de samme øvelsene går igjen på programmet mitt, men jeg liker å gjøre ulike varianter av de for å få variasjon. Facepull som jeg gjør på bildet over kan jeg gjøre både stående og sittende. Sidehev kjører jeg enten stående/sittende med manualer, eller i kabel. Jeg har troen på at det gjør godt både for musklene og for hodet å variere øvelsene. Jeg føler selv at jeg får ulik kontakt med musklene når jeg kjører sittende vs. stående og det passer meg derfor perfekt å bytte på. Etter trening var det rett hjem for å spise shake og riskake som smaker ekstra godt om man knuser riskakene, blandet proteinpulveret med bittelitt vann før man blander det godt sammen og spiser med skje!

Jeg måtte kaste det i meg, for det var ei frøken som var veldig gira på å gå tur. 30 minutters rask gange med verdens fineste Ayla ble dagens kjappe cardiorunde, før vi måtte søke tilflukt for regnet. Heldigvis var det godt og varmt inne, og en stor og god middag ventet også. Tunfisk stekt i panna med grønnsaker, salat og speltlomper er torsdagskos på sitt beste.


Nå vi kose oss i sofaen med serier resten av kvelden, jeg har jo så mye å ta igjen etter et halvt år på tur 🙂 Ha en fortsatt fin kveld!