Påskeproteinpizza & Fraser Island

Hei dere 🙂 Vi er tilbake på fastlandet etter camping på Fraser Island. Kom tilbake på selveste påskeaften, dette måtte selvfølgelig feires 🙂 Ikke noe påskeegg på oss, men vi lagde en påskeproteinpizza istedet for! Den ble sykt god om jeg så skal si det selv – ingen unnskyldning å være på ferie 😉 Vi har ikke akkurat skapene fulle av ingredienser, så denne pizzaen kan alle lage etter en tur på matvarebutikken 🙂 Bunnen laget jeg av havregryn, egg og melk + litt salt. Har  selvfølgelig ikke matvekta med i sekken, så tok det litt på feelingen. Deigen skal kunne smøres utover et bakepapir med kniv. Stekte denne på ca 200 grader i 10-15 minutter før den ble tatt ut av ovnen igjen. I mellomtiden stekte jeg kalkunkjøttdeig og skjærte opp grønnsaker. Hakkede tomater er min favoritt som pizzasaus om jeg er hjemme eller på reise. Topp med mozarella og inn i ovnen igjen til osten har smeltet, dette tar nye 10-15 minutter. Så er det bare å hive innpå, sunn og supergod pizza med ingredienser alle har tilgjengelig 🙂 Jeg serverte med salat, hummus og salsa – virkelig et festmåltid på påskeaften!

Dette smakte virkelig godt etter enkel kost på camping. Jeg kjøpte 6 bokser cottage cheese og frukt med meg ut til øya, og selv om det er supergodt var jeg veldig klar for lørdagspizza. Dagene vi hadde på verdens største sandøy var helt supre, utrolig gøy å kjøre jeep på stranda! Adrenalinkick som bare det og dette har definitivt vært et av høydepunktene på reisen så langt 🙂 Nydelige stender man kan kjøre på, regnskog og ville dingoer rundt camoen, da kan man ikke klage! Her kommer noen bilder fra Fraser oppholdet vårt:

Nå skal vi prøve oss på et aldri så lite bakeeksperiment, blir det vellykket kommer det bilder i neste innlegg 🙂 Fortsatt god påske Norge, NYT den. Blir sjalu av alle ski & fjellbildene jeg ser, det er virkelig ingenting som slår norsk påske. Kos dere de siste dagene av ferien, klem fra down under 🙂

Dagens dobbel

Trening gir uten tvil mening! Herregud så mye glede det kan ligge i en treningsøkt 🙂 Jeg startet dagen med en god runde morgencardio da vi kom av nattbussen. Etter mange timer på buss var det utrolig herlig å få brukt kroppen litt igjen, og 70 minutter powerwalk fløy forbi. Nok en ny plass med nydelige omgivelser, perfekt for disse morgenturene mine 🙂 Etter litt avslapping var det klart for dagens første måltid, tunfiskwok. Jeg stekte paprika, gulrot, sopp og tomat før jeg tilsatte en boks tunfisk og krydder. Tunfisk er en superbillig proteinkilde, og man får tak i det overalt. Ikke minst er det lettvint og god, winwinwin 🙂

Litt senere på dagen var det klart for en styrkeøkt, som jeg ladet opp til med BCAA, eple og energidrikk. OM den økta var god! Fant et utrolig bra gym her i Hervey Bay, jeg så nok ut som en treåring i lekeland da de viste meg rundt. Kjørte rygg og skuldre med god kontakt og pump gjennom hele økta. Tidenes gladlaks da jeg var ferdig, i garderoben og på vei hjem for å lage mat smilte jeg hele veien – treningsglede 🙂 Smilte også da jeg så quoten de hadde på veggen i frivektsarealet, jeg kunne ikke vært mer enig!

Som påfyll til slitne muskler etter en god økt ventet et skikkelig godt måltid. Havregryn, 5 dl skummet melk og så mye fersk frukt jeg kunne få plass til i skåla 🙂 Det er ikke fullt før det renner over! Eple, banan, kiwi, appelsin og fersken ble kombinasjonen jeg gikk for – NOM! Nå er jeg god og mett, og skal straks komme meg i seng. Opp kl 05.30 for å dra til Fraser Island hvor vi skal campe, så det blir nok noen dager til neste blogginnlegg. Skulle dere savne meg finner dere meg på instagram som Fitnessnora også – der kommer det flere bilder daglig 🙂 God natt alle sammen!

Paradis, powerbowl & beachformen

For noen fantastiske dager vi har hatt! Korallrev, fargerike fisker overalt, skilpadder, hai og nydelige solnedganger – kan virkelig ikke klage på livet da. Når jeg i tillegg fikk en formiddag på den fineste stranda jeg har sett så langt i livet, Whitehaven, da ble påsketuren perfekt 🙂  Dette knuser virkelig både Hawaii og Thailand, spent på å se om noe kan toppe vakre Whitsundays. Skulle ønske jeg hadde undervannskamera så dere kunne ha sett hvor nydelig det var, men her kommer iallefall noen bilder som ble tatt på overflaten:

Ikke rart jeg er hoppende glad etter denne turen 🙂 Whitsundays var rett og slett paradis. Vi skal bevege oss lenger nedover kysten, og vi har en 14-timers busstur forran oss. Middag før avreise ble en skikkelig god powerbowl! Elsker å blande cottage cheeese inn i havregrøt, også en fin måte å få i seg protein for de som ikke har/vil kjøpe proteinpulver 🙂 Jeg kokte ca. 50 g havregryn med vann før jeg moste inn en banan for ekstra søtsmak. Deretter rørte jeg inn 250 g cottage cheese og toppet det med epleskiver. NOM 🙂 Jeg spiser ofte to måltider om dagen her nede, blir ikke like sulten i varmen som jeg blir hjemme. Fyller jevnlig på med frukt da – det frister uansett temperatur! Verdens beste snacks 🙂

Påskekosen er ikke over for vår del, neste stopp er Fraser Island som også skal være utrolig fint. Gleder meg masse, og hvis det er i nærheten av denne turen da er i allefall denne jenta fornøyd 😀 Her er enda et bikinibilde til dere som tidligere har etterlyst beachformen, på verdens nydeligste strand:

Styrkeøkt, tunfiskwrap og cardioparadis

God søndagsmorgen Norge! Nå er jeg straks klar for en 3 dagers seiltur ut til Whitsundays og Great Barrier Reef – gleder meg 🙂 Annet enn snorkling blir det latmannsliv på båten og jeg har derfor fått trent litt ekstra de siste dagene. Godt å få brukt kroppen igjen merker jeg! Kondisen og styrken blir borte raskere enn man tror hvis man ikke holder det vedlike, så prøv å få inn et par økter i påskeferien dere og 🙂 Jeg har hatt ei ny lang helkroppsøkt som så ca. slik ut:

Knebøy 3 x 6
Beinpress 3 x 8
Utfall i Smith 3 x 10
Strake markløft med manualer 3 x 8
Bulgarsk utfall 3 x 10
Chins 3 x 6
Nedtrekk 3 x 8
Dips 3 x 12
Skråbenk med hantler 3 x 8
Sittende Skulderpress med manualer 3 x 8
Stående Sidehev 3 x 10
Bicepscurl 3 x 10
Franskpress 3 x 10

Lang og god økt, viktig å utnytte turene på treningsstudio så mye som mulig 🙂 Selv om det er forskjellig standard på gymmene og jeg forlengst har innsett at ingenting kommer i nærheten av Kaliber må man bare være kreativ med valg av øvelser og gjøre det beste ut av det! Denne økta var super, greit sliten etter endt trening og trengte påfyll til musklene.Tunfisken er min faste partner på tur, heldigvis går det an å gjøre den litt mer spennende enn bare på knekkebrød! Tunfiskwrap er perfekt etter trening, eller når du trenger et sunt måltid i farta. Alt du trenger er fullkornswrap, salat, en boks tunfisk og du er good to go 🙂 For ekstra smak kan du gjøre som meg og smøre tzatsiki under og toppe det hele med salsa – NOM!

Over ser dere bilder fra Airlie Beachwalk, morgencardio paradis! De to siste dagene har jeg stått opp før det blir for varmt, satt på favorittmusikken og løpt avgårde. Det er ca 8 km hele veien som er langt nok i denne temperaturen for min del 🙂 Enkelt å finne motivasjon til det i så nydelige omgivelser som dette! Diverse treningsapparater finnes også langs hele strandpromenaden, elsker det konseptet. Tok noen chins og dips på vei til stranda i går, utnytter alle muligheter 😉 Nå må vi komme oss avgårde til seilbåten vår, litt annerledes enn en norsk påskefeiring. Ski, snø og påskeegg hadde vært herlig det også kjenner jeg – håper dere nyter det til det fulle hjemme. Ha en fantastisk uke alle sammen!

Magnetic Island

God morgen Norge 🙂 Det er fredag og snart påskefeire for dere, og helt ærlig er jeg litt misunnelig. Kunne godt ha tenkt meg norsk påske med ski, familie og påskeegg kjenner jeg.  Men jeg har det ikke verst her heller, det skal sies. Vihar tilbringt de siste dagene på Magnetic Island – og der har vi hatt det helt fantastisk! Helt nydelig øy og vi så utrolig mange søte dyr! Her kommer et lite bildedryss:

Så utrolig gøy å faktisk se en koala sitte og chille i et tre mens vi gikk på langtur i skogen. Alt for søt! Viktig å ha med niste på tur, melon og gaffel er alt jeg trenger! Elsker melon og er alltid like trist fordi vi bare har det om sommeren hjemme i Norge. Uansett, jeg svettet som en gris av å gå i 30 grader, men heldigvis endte turen opp på ei stand. Der møtte vi enda flere søte skapninger:

Wallabies som var veldig glade for å få gulerota mi ser dere 🙂 Helt fantastisk at de bare kom for å spise av hånda mi! Koalaen holdt jeg i en dyrepark, tror ikke den ville vært så glad om jeg klatrer opp i et tre etter den 😉 Akkurat nå er vi hjemme hos ei herlig norsk jente som bor her i Australia, hun leste tllfeldigvis på bloggen at vi skulle hit og har tatt oss inn noen netter. Utrolig hyggelig, og når hun i tillegg hadde ekte “norsk” tacokrydder i skapet ble middagsvalget lett! Med favoritt tilbehøret mozarella, salsa og guacamole ble det akkurat som hjemme 🙂 Fredagstaco er NOM!

Det er til og med treningsrom her, DET skal jeg utnytte nå! Lader opp med eple og BCAA, perfekt start på en fredagsmorgen 🙂 God helg og GOD påske folkens!

Treningslykke

Hei alle sammen! Vi er nå i Australia, og jeg kan allerede si med 100% sikkerhet at dette kommer til å bli en fantastisk måned. Vi har så mye bra coming up på veien vår ned østkysten. I går trente jeg styrke for første gang på 3 (!!!) uker, og det var en helt fantastisk følelse. Skal aldri la det gå så lang tid igjen, hadde helt vondt i kroppen av å gå så lang tid uten. Naturlig nok var jeg ikke like sterk som jeg pleier å være heller, men det kommer nok rask tilbake. Jeg kjørte helkropp og brukte ca 1,5 time på å komme gjennom hele kroppen. Helkropp er uten tvil det beste når man ikke trener styrke ofte, da får alle muskelgruppene gjennomgå. Jeg merker det i dag, for å si det sånn! Treningsglede på topp, har ikke ord for for mye jeg elsker å løfte 🙂 Gikl derfor strålende fornøyd ut i varmen etter økta 🙂

Som vanlig er jeg superkreativ med maten, cottage cheese og banan etter trening. Så lenge jeg får i meg protein og karb er jeg fornøyd, lite med plass til en bøtte med protein i sekken 🙂 Det er 37 grader i Cairns, jeg er allerede solbrent og tomat i ansiktet. Det er vel ikke det verste å klage på 😉 Lagunen er det eneste som kjøler ned litt, så vi har tilbringt en god del tid der. Eple, sukkererter, vitaminjuice og cola zero er perfekt strandsnacks!

Det var alt jeg rakk å komme med denne gangen, nå skal vi på camping på Magnetic Island 🙂 Ha en flott onsdag alle sammen!

3563 km

Hei Norge! Vi er tilbake i Auckland og klar for 12 timer på flyplassen, woohooo! Sånn går det når flytidene endres, men vi skal vel overleve 🙂 Vi har kjørt 3563 km ( jeg kjørte 16 av de, det var mer enn nok for Sofie som nesten fikk hjerteinfarkt) de siste to ukene, så egentlig blir det litt godt å levere fra seg bilen. Vi har sett fantastisk mye fint, så all kjøringen har definitivt vært verdt det! Vi flyr til Australia og nærmere bestemt Cairns natt til søndag, gleder meg veldig 🙂 Vi har hatt noen utrolig fine dager som slutten på oppholdet vårt her, som jeg aldri kommer til å glemme. Vi dro på black water rafting 65 meter under bakken med glowworms som lyste opp taket i grottene, besøkte Hobbiton og gikk flere turer i nydelig landskap. Her kommer noen bilder fra de siste dagene:


Ingen treningsbilder som dere ser, dette er virkelig ikke landet man vil være innendørs på. Men etter 3 uker uten styrketrening merker jeg abstinensene helt sykt, og jeg gleder meg virkelig til å trene igjen! Sånn er det når man elsker hobbyen sin 🙂 Håper dere har en strålende helg der hjemme! Smiiiil fra down under 🙂

Fantastisk fjelltur!

Hei alle sammen 🙂 Vi lever forsatt livets glade dager her i New Zealand. Helgen gikk med på riding og rafting, rett ned 7 meters foss fikk virkelig hjertet til å pumpe – dødsgøy! Litt ekstremsport må jo til når vi først er her! Det beste med hele oppholdet vårt her så langt var likevel gårsdagens fjelltur. Mt Tongariro Alpine Crossing er en 6 timers tur opp til vulkanen som var Mt Doom i Ringenes Herre filmene. Landskapet der oppe var utrolig vakkert og veldig annerledes fra de grønne og frodige landskapet vi tidligere har gått i. Røde krater og krystallblå innsjøer i tillegg til strålende sol, hva mer kan man be om?

Uten tvil en av de fineste turene jeg har gått i hele mitt liv! Vel nede satte vi kursen mot hovedstaden Wellington og jeg koste meg med favorittsnacksen på roadtrip dit, velfortjent etter langtur 🙂

Prøver fortsatt nye frukter så ofte jeg kan, og her i Wellington fant jeg fersk fiken 🙂 Den var god og jenta er glad som dere ser! Føler meg så heldig som får oppleve alt dette, virkelig verdt all jobbingen og sparingen for å få råd til turen. Fått mange spørsmål om prisen på reisen, alle flybillettene kostet 35000 tilsammen og totalbudsjettet for dette halvåret er 150 000. Penger godt investert i opplevelser 🙂

Dagene i bilder

Hei dere! Vi har hatt flere flotte dager her på andre siden av jorden, og jeg tenkte jeg kunne vise dere de to siste dagene på tur i bilder. Vi  har stått opp relativt tidlig for å gå tur før det blir for varmt. Lukususproblem – I know! Vi gikk opp til Mt Manaia i går, det tok ca 1 time å komme opp til toppen. Et par plasser langs den bratte veien stoppet jeg og klaget på at jeg var sliten, og lurte litt på hvorfor vi bestemte oss for å gå denne bratte toppturen. Når vi kom til toppen ble det klart hvorfor, så utrolig verdt det med utsikten!


Prøver her å hoppe av glede – men spenst har aldri vært min sterkeste side… Flakser med armene av glede i stedet i t-skjorte fra Craft og tighs fra 2XU  🙂

Vel nede og tilbake til hostellet var det kart for dagens første måltid, kokt havregryn iblandet cottage cheese.  Dårlig med oppskrifter og variert mat for tiden fra min side, må bare beklage det og love at jeg kommer sterkere tilbake med slike ting når jeg er tilbake i Norge! Resten av gårsdagen gikk med til kjøring, stakkars Sofie må pine seg gjennom time etter time med min vakre sangstemme.

Vi sto opp tidlig igjen i dag også, klart for en ny tur i vakkert landskap! Må utnytte det mens vi kan 🙂 Deretter endte vi opp på en Hot Water Beach, hvor man leier spader og graver hull slik at det fylles med varmt vann som kommer boblende opp fra bakken. Kanskje ikke veldig slitsomt, men jeg syntes jeg fortjente å slappe av på den herlige stranden etterpå likevel! Lunsj fortjente jeg og, og superkreativ som jeg er ble det knekkebrød, tunfisk og eple 🙂

Selv om det er digg å slappe av på stranda ble jeg rastløs etterhvert, da er det fint med aktiviteter som boogieboarding. Det blir lite med styrketrening om dagen desverre, enda en ting jeg lover å komme sterkere tilbake til når jeg kommer hjem! Det er uansett alt for nydelig her til være innendørs, nyter aktivitet i herlig natur i stedet. Jeg vet jo at mitt kjære Kaliber består til jeg kommer hjem igjen også. Magen rumler og jeg skal lage middag, knekkebrød og makrell coming up 🙂 Ha en herlig dag da dere – klem fra badeløven down under!

Happy hiker

Alt jeg noensinne har hørt om New Zealand stemmer – det er helt fantastisk vakkert her! Jeg elsker det allerede, enda vi bare har sett en liten del av landet enda. Vi kjørte til landets versjon av Nordkapp, det nordligste punktet Cape Reigna og gikk langtur i det nydelige landskapet. Jeg har lyst til å ta en roadtrip i Norge også kjenner jeg, mye av mitt eget land jeg ikke har sett enda. I tillegg til at naturen og utsikten er helt fantastisk her var det ubeskrivelig godt å være aktiv igjen! Veldig happy hiker her vi vandrer rundt i det fineste landet jeg har vært i så langt. Jeg har ikke kastet opp de siste to dagene heller – krysser fingrene for at det holder seg sånn 🙂 Virker som magen var fornøyd med å slippe Kinamat. Husker ikke sist jeg svettet heller, så det har virkelig vært noen herlige dager her nede. Ikke bare er det en fin måte å utforske landet på, men finfin trening også!

Over ser dere gliset vårt av en bil, som må kjøres på venstre siden av gata! Kjennes veldig merkelig, men sjåførSofie gjør en super jobb mens jeg er flink kartleser. Egentlig er vel det med kartleser mer en unnskyldning for at jeg en elendig sjåfør, men det er en veldig fin unnskyldning 😉 Oppe i nord var det ikke så enkelt å finne overnatting, så vi sov faktisk i bilen en natt ( unnskyld, mamma). Spiser i bilen gjør vi og, the simple life dette 🙂 Heldigvis er supermarkedene akkurat som hjemme, og jeg er happy så lenge jeg har cottage cheese, havregryn, knekkebrød og frukt.

Heldigvis er det strender i stedet for snø her, det vet vi å utnytte! Både til turgåing, bading og leking i de store sandddynene. Det fine med å kjøre selv er at vi stopper hvor vi vil, 90 mile beach hadde utrolig mange perler.

Vi sitter nå på en internettkafe i byen Whangarei og er på vei sørover igjen. Etter noen kystdager skal vi komme oss innover i landet, men først har vi et fjell som skal bestiges imorgen! Skal legge oss på lading til det nå, god natt alle sammen 🙂