Det beste fra 2015

2015 har kanskje vært det dårligste treningsåret noensinne for min del, men likevel føler jeg at dette har vært et bra år. Prolapsen jeg fikk i slutten av januar satte meg ute av stand til å trene styrke en lang periode, men jeg fikk gjort mange andre morsomme ting uansett! Jeg brukte mye tid på opptreningsøvelser når jeg var på gymmet, og ellers fant jeg treningsglede i aktiviteter jeg ikke har brukt så mye tid på før. Både ski og løping ble det gjort mye av, og hvis styrken gikk nedover så gikk i alle fall kondisen oppover!


Det var ikke bare på treningsfronten jeg fikk utfordret meg – men jeg fikk også en skikkelig utfordring fra TV-adressa! Jeg spilte inn åtte episoder med trening og kosthold som tema, og jeg var faktisk ganske så nervøs for hvordan det kom til å bli. Det er jo noe helt annet å snakke og forklare til et kamera, i forhold til å ta bilder og skrive på en blogg. Det viste seg at jeg ikke hadde noen grunn til bekymring, miniserien fikk kjempegod respons og jeg er veldig glad for at jeg ble med på prosjektet. Alle videoene ligger fortsatt ute, og du finner alle ved å trykke på bildet under hvis du ikke har sett de tidligere i år.

Med en rygg som stadig ble bedre var jeg veldig klar for en aktiv sommerferie. Det ble en obligatorisk sydentur med mange løpeturer og utetrening, men den turen bleknet mot hvor fantastisk ferien her hjemme i Norge var. Jeg, kjæresten og Guapo pakket bobilen og satte kursen nordover. Jeg har aldri vært lenger nord enn Namsos før, men nå fikk vi virkelig sett hvilke perler vi har her til lands. Etter tre uker i nord sitter Tromsø og Lofoten igjen som klare favoritter for min del – herregud så vakkert!Vel hjemme fra ferie kunne jeg endelig annonsere til dere at jeg var gravid, det var så godt å endelig få dele det! Jeg har jo ikke lagt skjul på at jeg har hatt en del plager, men jeg er selvfølgelig overlykkelig for at jeg er gravid og at det ligger en liten gutt inne i magen min.

Helt til slutt vil jeg egentlig bare takke dere, som har vært med meg på veien enda et år. Selv om bloggen kanskje har vært litt annerledes dette året enn tidligere, så har dere ivrig vært med og det setter jeg sånn pris på! Jeg håper også at jeg har klart å komme med treningsmotivasjon og gode kostholdstips til dere, det er jo nettopp derfor jeg har denne bloggen. Jeg lover at jeg skal gjøre så godt jeg kan neste år også – og håper dere blir med på ferden gjennom det nye året. Ønsker dere alle en fantastisk feiring i kveld, GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN!

Sesongens første

I går fikk jeg endelig gjennomført sesongens første skitur! Jeg elsker å gå på ski, selv om jeg langt i fra er verdens beste på det. Likevel er det så utrolig deilig å komme seg ut i naturen og bruke kroppen skikkelig. Jeg fikk meg en bra treningsøkt, men jeg tror ikke det samme kan sies om min kjære far og lillesøster. Tempoet ble nemlig ikke verdens høyeste, men tungt var det likevel for meg som har litt ekstra å bære på. Det ble ploging og sneglefart i hver nedoverbakke, i en bakke tok jeg faktisk av meg skiene og løp ned. Jeg vil heller være ekstra forsiktig enn å risikere et fall når jeg er 32 uker på vei. Bare 8 uker igjen, tenk det! Jeg håper at jeg får til et par skiturer til denne sesongen, for gårsdagen frister veldig til gjentagelse. Vi stoppet på ei hytte og koste oss med kaffe og kakao, og ekstra kos vi hadde med i sekken.


Questbars er vel og bra, men det må virkelig kvikklunsj til også. I dag blir det en tur på HIT, det er så herlig trene i romjulen! Håper dere nyter årets siste tirsdag alle sammen ♥

Nyttårsforsett og treningsmål for 2016

Det virker som mange er kritiske til det å ha nyttårsforsett, men jeg synes det er en super ting! For meg spiller deg nemlig ingen rolle hva som får deg på trening – så lenge du kommer deg dit. Om du er en person som motiveres av nyttårsforsetter, så er det kjempefint! Det jeg tenkte å komme med i dette innlegget er tips til hvordan det kan være lettere å holde de, slik at motivasjonen varer lengre enn ut januar.

Lag deg konkrete mål, i stedet for store og vage mål. Ikke bestem deg for å bli litt sterkere, gå ned litt i vekt eller gjøre kostholdet litt bedre. Da vet du jo aldri om du har kommet i mål, for alt kan alltid bli enda litt bedre. Fremgang og resultater er noe som motiverer de aller fleste, og da kan det være veldig nyttig å knytte dette opp mot et konkret mål. Bestemmer du deg for å løfte 100 kg i knebøy, gå ned 5 kilo eller å spise fisk minst to ganger i uken – har du derimot satt deg mer konkrete mål som er lette å måle. Så kan du heller sette nye mål hvis du klarer å oppnå det du ønsket innen det nye året er omme.

Vær realistisk. Det er få ting som er like lite motiverende som å jobbe mot noe du vet du ikke klarer å oppnå. Selv om det hadde vært kjempegøy, så vet jeg at jeg ikke kommer til å bli Norges sterkeste kvinne i løpet av 2016. Derfor setter jeg meg heller ikke det målet – men heller et mål som er innenfor min rekkevidde.

Ikke start for hardt. Veldig mange går på den smellen at de starter alt for hardt, og går på veggen etter den første måneden. Ikke bry deg om venninna di trener seks ganger i uken, hvis det holder med tre for deg. Alle må starte ut i fra sine forutsetninger, så kan heller treningsmengden øke etterhvert.

Ikke gi opp! Det vil komme dager hvor motivasjonen ikke er like høy som den var 1. januar, men husk at jevnlig trening er det som trengs for å skape resultater. Så om du ikke har klart å nå målet ditt innen februar eller juni for den saks skyld, så er det ikke sånn at du ikke kommer til å klare det. Så lenge du trener bra og jevnt er kroppen helt fantastisk, og kan klare det aller meste.

Jeg pleier alltid å lage meg nyttårsforsett eller treningsmål for det nye året, men jeg kjenner at jeg synes det er litt vanskelig i år. Jeg aner jo ikke hvordan det nye året kommer til å bli, alt jeg vet er at livet kommer til å bli helt annerledes. Men trening kommer fortsatt til å være veldig høyt oppe på prioriteringslista mi, og derfor har jeg satt noen mål likevel. Jeg skal fortsette å trene styrke minst tre ganger i uken, og kondisjon de dagene jeg har tid til det. I tillegg har jeg bestemt meg for å være med i Toughest igjen – det var jo så gøy sist! Jeg har ingen ambisjoner om å vinne denne gangen, men å gjennomføre løpet så godt jeg overhodet kan er målet. Jeg kjenner det kribler i magen av å se på dette bildet, det blir så gøy å stå på toppen av Holmenkollen med disse jentene igjen!

Har dere noen nyttårsforsett eller treningsmål for året som kommer?

Fruktfest og lave skuldre

Hei dere! Det har blitt tredje juledag allerede, og jeg håper dere har hatt noen fantastiske juledager alle sammen. Det har jeg hatt, og det har vært så utrolig godt å legge bort alle tanker om både jobb og blogg noen dager. Jeg elsker det jeg gjør, men likevel er det godt å koble seg litt fra innimellom og bare ta totalt fri. Etter noen dager kjenner jeg nå at skuldrene mine er lave, og jeg er full av energi igjen. Når jeg våknet i dag fristet det ikke med rundstykker og pålegg som det har gått mye av i julen, og derfor falt valget på en stor skål med frukt og vaniljekesam. Greit med litt fruktsukker også, resten av sukkerinntaket i julen har kommet fra sjokolade og mammas småkaker.  Men i dag ble det en banan, to klemensiner, en kiwi, druer, bringebær og blåbær som havnet i skålen før jeg toppet med en halv boks vaniljekesam. En skikkelig god fruktfest, frisk start på dagen!Nå har vi vært så heldige her i trøndelag at det plutselig har kommet masse snø, og jeg kjenner veldig at det frister med en skitur i løpet av julen. Så lenge løypa er relativt flat tenker jeg at det skal gå helt fint, det handler jo om å holde seg på beina. Selv om det ikke har blitt noen skitur enda har det blitt noen fine turer ute, med Guapo og magen ute i skogen.


Litt senere i dag skal jeg dra en tur på gymmet, det er så deilig med masse energi som er klar til å bli brukt. Før den tid skal jeg kose meg med alle kommentarene deres om aktivitet i jula, og finne en heldig vinner. Ha en super dag alle sammen ♥

God jul alle sammen!

GOD JUL til alle mine fantastiske lesere! Jeg håper dere får en fantastisk dag, med alt det den skal inneholde. Bildet er fra i fjor, for da var både spensten og snølaget bedre enn i år. Men julestemningen og gleden er like stor i år, jula er virkelig den beste tilden i hele året ♥

Stort julesmil fra meg til alle dere!

Lillejulaften og 30/30

Nå har jeg tatt juleferie, og det med skikkelig god samvittighet. Etter dagens PT-time fikk jeg inn ei skikkelig god økt selv, og det gir meg verdens beste følelse! Jeg gjennomførte bare seks øvelser, men hele kroppen fikk kjørt seg likevel. Dette var min økt 30, og jeg er i mål med #30på45 ! Det er jeg så fornøyd med, og ikke minst er jeg veldig fornøyd med at vi har vært så mange som har gjennomført den sammen. Det har vært så gøy å se bildene dere har delt på veien, for en sprek og flink gjeng vi er!  Den siste økta før jul så slik ut:

Knebøy 4 x 8, 40 kg

Strake markløft 4 x 12, 40 kg

Militærpress 4 x 10, 30 kg

Skråbenk 4 x 10, 30 kg

Facepulls 4 x 12, 32 kg

Ettbeins hiptrust 2 x 15 per bein

Genser fra Craft / tights fra Röhnisch / sko fra Reebok (sponsede lenker)

Den siste økta er i boks, og bare et par julegaver mangler før alt er i boks. At leiligheten ikke er helt plettfri får bare være, vi drar uansett hjem til foreldrene mine i kveld for å feire jul der. For å hjelpe til med baksten har jeg bakt rundstykker, det tredje brettet står i ovnen akkurat nå. Oppskriften har jeg delt mange ganger før, og dere finner den her

Det er dagen før dagen og jeg håper dere alle får en super dag, tenk at i morgen er det julaften ♥

Sukkerfrie brente mandler

Bittelille julaften, og jeg har fortsatt et hav av ting som skal ordnes før jul. I kveld ble i alle fall de brente mandlene ferdige, det hører virkelig med til julen. Så godt, og ikke minst så enkelt! Dette er jo også en super liten julegaveide, som kan gis til en nøtteglad venn. Kjøp et fint lite glass for å ha de i før du pakker inn, og pynt med en sløyfe. Jeg hadde blitt kjempeglad for en sånn gave! Jeg tror ikke noen kommer til å gi meg akkurat det, og derfor tar jeg saken i egne hender. For å lage sukkerfrie brente mandler trenger du:

500 g mander

3 ss smør

0,25 dl vann

2 dl sukrin gold

1 ts maldonsalt

2 ts kanel

Legg mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og rist de i ovnen i ca. 10 minutter på 200 grader. Bland de andre ingrediensene i en kjele, og la det koke opp. Hell mandlene i blandingen, og la det koke videre under omrøring i ca 5 minutter. Deretter fisker du mandlene opp, og sprer de over stekebrettet. La de avkjøle seg, og knekk opp de som henger sammen. Disse er så gode, litt salte men samtidig søte og med skikkelig smak av jul!


 Nå skal jeg ut for å kjøpe julegave til Guapo, han er veldig enkel å glede! For at så mange som mulig skal glede seg til jul, så vil jeg også oppfordre alle som har mulighet til å sende en sms med ordet glede til 2490. Da gir du 80 kroner til Kirkens Bymisjon, som serverer middager til mennesker i rus- og gatemiljøet for pengene. Sammen kan vi glede mange ♥

Luke nummer fire og julechallenge

I går hadde jeg så mye å gjøre at jeg glemte å poste den siste luken i adventskalenderen min. Jeg starter derfor dagen i dag med å gjøre opp for meg, med den fjerde pakken i år. Her er det kokosmel, mandelmel, Yogi-te, Steviadråper, en miks for sunnere sjokoladekake og fire Questbarer. Vinneren av denne pakker rekker nok ikke å å den før jul, men det er jo supert å starte et nytt år med ingredienser til sunn baking i skapet. Det dere trenger å gjøre for å vinne denne gangen er å fortelle meg deres beste måter å holde dere aktive på i jula. Gleder meg til å lese kommentarene allerede!

For det var nettopp det jeg ville nevne i dag, ettersom jeg skrev om kosthold i julen i går. Hva da med trening i julen? Å være i aktivitet er generelt alltid bra for kroppen, kanskje spesielt i julen som kan være ekstra sittestillende for mange, i tillegg til et høyere matinntak. Derfor vil jeg gi dere en liten challenge i julen, nemlig å være i aktivitet minst 30 minutter hver dag. Det trenger absolutt ikke å være vanskelig, det kan være å gå på ski, jogge en tur, eller ta med familien ut i marka. Det er så lite som skal til, og kroppen har godt av å holdes i gang selv om vi har feire. Du trenger ikke å stå inne på et treningssenter i jula heller, det er jo mange styrkeøvelser man kan gjøre hjemme! I fjor snekret jeg sammen et lite hjemmetreningsprogram, som er like fint å bruke i år også:

15 knebøy

10 bulgarske utfall hver fot (fra benk/sofa/bord)

10 pushups

10 spensthopp

15 situps

15 knebøy

10 utfall til siden hver fot

10 ettbeins jackknife på hver fot

10 tricepsdips (fra benk/sofa/bord)

15 burpees

Ta 1-2 minutters pause etter du har gjennomført alle øvelsene og gjenta det hele 4-5 ganger.

Bildene er også fra i fjor som dere kanskje ser, i den gamle leiligheten min og uten kul på magen! Rart å tenke på at snart er kulen borte igjen, jeg har liksom blitt så vant til den. Nå må jeg komme meg avgårde på jobb, gleder meg til å se hvordan dere har tenkt å holde dere aktive i jula!

Sukkerfri bounty & tanker om kosthold i julen

Fjerde søndag i advent er her  – nå er det virkelig ikke lenge igjen til den store dagen! Jeg spiser alltid godis i julen, både med og uten sukker. Jeg har laget sukkerfri bounty denne formiddagen, og det ble jo faktisk like godt som originalen. Jeg ble inspirert av oppskriften på bloggen til Linn, og kokoselsker som jeg er måtte jeg bare prøve denne oppskriften. Den er slett ikke vanskelig, alt du trenger for å lage den er:

4 ss cocosa

10 ss kokosmasse

3 ss kokosmelk

6-8 dråper vaniljestevia

3 ss sukrinmelis

Smelt cocosa og sukrinmelis i en liten kjele. Rør inn vaniljestevia og kokosmelken, før du tilsetter kokosmassen til slutt. Rør alt godt sammen slik at massen blander seg jevnt. Jeg fordelte i silikonformer som jeg satte i fryseren en halvtimes tid, slik at massen fikk sette seg godt sammen. Etterpå smelter du sjokolade og dypper bountyen oppi. Jeg brukte en sukkerfri sjokolade, men det går selvfølgelig helt fint om du velger annen type sjokolade også. 


Jeg føler jeg gjentar meg selv hvert eneste år før jul, men det virker som det er like nødvendig hvert år også. Det er alltid noen som går rundt med en klump i magen og stresser før jul, på grunn av julematen. Ribbe, pepperkaker, pinnekjøtt og riskrem er jo ikke akkurat slankekost – men det er faktisk helt greit det! For det er ikke hva du gjør mellom jul og nyttår som spiller noen rolle, men det du gjør mellom nyttår og jul. Jeg så et fint regnestykke her om dagen som jeg synes forklarte nettopp dette utrolig bra. Hvis man spiser 5 måltider hver dag i løpet av et år vil dette utgjøre i overkant av 1800 måltider. Ei jul som varer 7 dager vil inneholde 35 måltider, som er mindre enn 2% av alle måltidene dine i løpet av et år. Disse 2% kommer ikke til å ødelegge for noen, eller sette noen demper på treningsfremgangen . Kanskje blir det heller motsatt – nettopp fordi en får ekstra overskudd kan man prestere enda bedre på trening. Julen er så fantastisk fin, og den er her bare en gang i året. Da er det lov å kose seg litt ekstra, og nyte den så godt man kan sammen med nære og kjære. Nettopp derfor ønsker jeg at flest mulig legger bort stress og dårlig samvittighet knyttet til mat i julen. Tenk heller på det som at det bygges opp et overskudd til januar, slik at en kan starte det nye året med mye energi og fulle lager. Jeg har i alle fall tenkt å nyte jula med alt den har å by på, og håper alle dere har tenkt å gjøre det samme♥

Grove favoritter til julefrokosten

Det finnes ikke noe bedre følelse enn å stå opp på julaften. Huset er pyntet, og mamma har alltid gjort klar tidenes frokost. Den slår hvilken som helst hotellfrokost, og vi har all verdens tid til å nyte den. Julefrokost blir ikke det samme uten hjemmebakst, og jeg pleier alltid å hjelpe til med å bake. Både jeg og resten av familien liker grov bakst best, og det tror jeg mange av dere lesere er enige i også. Derfor tenkte jeg å dele noen favoritter med dere i dag, som forhåpentligvis kan være til inspirasjon for julefrokosten hjemme hos dere også.

Lavkarbo proteinbrød – et utrolig godt, saftig og ikke minst mettede brød. Fantastisk godt og dette må være min beste brødoppskrift noensinne.

Saftige rundstykker med sesammel finner dere oppskriften på her, gode med både søtt og salt på.


Har du ikke eller liker du ikke sesammel kan du lage grove rundstykker med ingredienser du finner på dagligvarebutikken. Enkle og mettende – oppskriften finner dere her.

Det samme gjelder disse rundstykkene, med havregryn og sesamfrø. Denne varianten har blitt laget utallige ganger her i huset dette året, og dere har helt sikkert sett de på bloggen en god del ganger. Har dere ikke prøvd de enda er dette et supert tidspunkt å prøve på, jeg garanterer at de smaker godt med alle typer pålegg på.


Hjemmelagde knekkebrød er også en sikker vinner, og oppskrift finner dere her.

Nå er det jo ikke mange dagene igjen heller, så det er bare å sette i gang med bakingen. Ha en herlig fredag, og riktig god helg alle sammen!