Dette brødet ble gårsdagens kveldsmat og det var helt fantastisk godt! Har allerede lovt min kjære lillesøster å bake det på nytt igjen til julaften, så godt var det nemlig. Brødet er supersunt, inneholder lite karbohydrater og mye sunt fett og protein. Det gjør at det metter lenge, og gir deg god energi i flere timer etter du har spist det. Perfekt for frokost til alle dere som spiser det med andre ord 🙂 Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften jeg postet i fjor, og gjorde noen få endringer til det bedre. Mangler du noen av ingrediensene under kan du gjerne prøve deg på en hybrid mellom de to, ellers må du rett og slett ta deg en liten handlerunde. Ny oppskrift ser slik ut:
5 hele egg
250 g cottage cheese
60 g cocosa
60 g mandelmel
60 g sesam-mel
60 g solsikkekjerner
60 g sesamfrø
60 g linfrø
1 ts salt
1 ts sukrin+
3 ts bakepulver
1,5 dl vann
Visp lett sammen egg, cottage cheese, vann og smeltet cocosa i en bolle. Bland alt det tørre i en annen bolle før du blander de to godt sammen, og lar røren svelle i 5-10 minutter før du heller den i form kledd med bakepair. Stek midt i ovnen på 180 grader i 55 minutter og la brødet avkjøle seg på rist før du skjærer i det. Smaker godt både med søtt og salt på, jeg valgte ost, sukkerfritt syltetøy, kalkunskinke og klementiner. Har det med meg som lunsj i dag også, gleder meg allerede 🙂
Så må jeg bare komme med et lite tips til dere helt til slutt, som jeg nevnte i går er jeg jo veldig glad i Kari Traa og her finner dere et supert tilbud som varer ut denne strålende onsdagen:
Innlegget inneholder sponsede lenker
ser godt ut ! 🙂
Dette så fantastisk ut, og jeg skal definitivt skrive opp oppskriften og lage i julen!:-) takk for tips frøken!
Takk for oppskrift! Må prøves 🙂
Må prøves ut:)
Vet du hvor mange kalorier ca. det er i en skrive? 🙂
Lynn: Nei 🙂 jeg regner aldri kalorier når jeg ikke er på diett jeg 🙂
Vet du om det holder seg like godt/fint hvis man fryser det?
Smaker det eggete? Har bakt mange lavkarbobrød i min tid, men har nå gitt opp. Alt får en vanvittig egg-smak. bleeh.
Veronica: smaker ikke eggete i det hele tatt, de andre ingrediensene gir så mye smak 🙂
Ragnhild: Det fungerte fint med den forrige oppskriften, som er ganske lik, så da tipper jeg det fungerer med denne også 🙂
Heisann! Jeg lurte på om hva cocosa gjør med brødet? Er dette nødvendig?
Kjempe fin blogg :))
Du vet ikke sånn heeelt tilfeldigvis ca innhold pr 100 gram? 🙂
Sveinung: Nei, det aner jeg ikke 😉
Heisann! Lurer på det samme som Stina jeg: Hva gjør cocosa med brødet? Hva skjer om jeg ikke har dette oppi? 😉
Den oppskriften du la ut i fjor har jeg bakt masse, mitt favorittbrød!! Hvis denne oppskriften er like god er jeg jo nødt til å prøve den også før jeg drar på ferie. Spørs om ikke det blir dagens kveldsmat 😉
Hei! Jeg bare lurte på om du hadde noen effektive øvelser for rumpa. Jeg har sikkert verdens mest flate rumpe… Haha
Bør det oppbevares i kjøleskapet eller kan det ligge på kjøkkenbenken? Gleder meg uansett til å prøve:)
Trenger jeg cocosa, kan jeg eventuelt bytte det ut med noe annet? Og er det mulig å bytte sesammel med mer mandelmel eller vanlig hvetemel? 🙂
Stina, Marthe: Cocosa er kokosolje, og jeg tror ikke denne oppskriften blir like bra uten nei. Dere kan evt prøve å erstatte med annen olje, men da mister dere fortsatt den svake kokossmaken.
Nam! Kan det fryses tror du? 🙂
Kan man bruge noget annet i stedet for cocosa?? Det ser jo kjempe fint ut. Nam vil bake det <3
Ranveig: ja 🙂
bakte dette brødet i går, og det ble kjempe godt. Jeg er glad du la ut den oppskriften. 🙂
Hei, hvor lenge oppbevarer du brødet? og oppbevarer du det kaldt eller i romtemperatur?
Hei! 🙂 prøvde å bake og spise dette brødet og det var utrolig godt, det får en + for god smak. Det er første gang jeg har blitt mett på to brødskiver, men vil du anbefale dette brødet for en som jobber med å slanke seg? 🙂
Gunn Marie: det kan absolutt spises selv om du vil ned i vekt ja 🙂 brødet inneholder bare sunne ingredienser, og som du sier er det veldig mettende – så det er bare å spise selv om du ønsker å slanke deg litt 🙂
Oki! 🙂 grunnen til at jeg lurer er fordi jeg holder på med det, men skal ned ganske mange kilo 😉
Bruker du den grønne Cocosaen i brødet? altså den med smak, eller den brune uten smak?
Marie: brukte den grønne ja 🙂
jeg bare lurte på om man kan bruke kokosmel eller havremel i stede for sesammel? kan jeg eventuellt bare bytte meltypel, eller må jeg også endre mengen da? 🙂 vet at bakst med kokosmel ofte trenger mer væske
Vet du ca hvor mye proteiner det er i én skive? Digger brødet forresten:) blitt den nye favoritten!
Vet du sirka hvor mye protein det er i en brødskive? Utrolig godt brød forresten! blitt den nye favoritten 🙂
Karoline: Nei det er jeg desverre ikke helt sikker på! Godt å høre det falt i smak 🙂
julie: det er jeg litt usikker på da jeg ikke har prøvd det selv, så der må du nesten bare prøve deg litt frem 🙂
Dette ser kjempegodt ut! Kanskje litt dumt spørsmål, men skal jeg måle opp 60g cocosa når det er smeltet eller hardt?:-)
Måler du opp cocosaen når den er hard eller flytende?:-)
Anonym: når den er hard 🙂
Tone: mål opp når den er hard 🙂
Mexican Pharmacy Comprare Cialis In Spagna cialis 40 mg Cialis 5 Mg Al Giorno