Lavkarbobrød og trøndergave

Det er ikke bare sunnere småkaker som skal bakes til jul, sunnere brød er minst like viktig! Hos oss er juletiden full av lange frokoster og lunsjer med familie og venner, og veldig mye god mat på bordet. Det er så utrolig koselig, og det siste jeg ønsker å tenke på rundt matbordet er næringsinnholdet på brødet jeg spiser. Derfor pleier jeg hvert år å bake både rundstykker og brød til både meg og familien. Da vet jeg at jeg får i meg sunn og god mat, godt med god samvittighet. Til vanlig velger resten hellers mammas hjemmebakst, men i år tror jeg jammen de kommer til å spise av helsekosten min også! Dette lavkarbo-brødet ble nemlig utrolig saftig og godt – og det er allerede tomtfor det  brødboksen. Det vil altså bli bakt igjen før jul, for dette skal jeg spise til julefrokosten min:) Oppskriften ser slik ut:

1 boks cottage cheese

5 egg

60 g cocosa

60 g mandelmel

60 g gresskarkjerner

30 g linfrø

50 g solsikkefrø

70 g sesamfrø

20 g fiberhusk

3 ts bakepulver

1 ts salt

Smelt cocosa og bland sammen med cottage cheese og eggene. Deretter blandet du inn alt det tørre og rører alt det hele godt sammen. La deigen stå i 5-10 minutter før du legger den i brødform kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen på ca 180 grader i ca 45 minutter, og avkjøl deretter på rist. Jeg rakk ikke å regne over næringsinnholdet, men lover å legge det ut senere i kveld!


På julaften skal dette brødet toppes med masse digg, bla sunn eggesalat, laks, roastbeef, spekeskinke. Detter har jeg ikke i kjøleskapet enda, men det var veldig godt med ost og salami også 😉 Jeg synes forresten det var så gøy å dele ut gavekort forrige søndag at jeg vil dele ut flere 😀 Denne gangen er gavekortet på shellac på hender eller føtter på Drømmehagen Spa! Jeg er jo så fornøyd når jeg er der, så da vil jeg gi trønder-leserene mine muligheten til det også! Det du må gjøre er å like drømmehagen + min facebookside og kommenter under når det er gjort 🙂 Kommer til å dele ut gavekort hver onsdag frem til jul – liker å dele ut ting til dere:)

 

Husk spørsmålsrunden på sidene til X-life mellom 20-21 i kveld da dere! Klem fra frøken ferdig på trening og klar for jobb 😀

56 kommentarer

Siste innlegg