1 år med Ulrik

For akkurat ett år siden i dag satt jeg i akkurat den samme sofaen og blogget. Jeg hadde rier, men blogget om at jeg hadde en lang og god frokost. Jeg husker jeg var livredd for at noe skulle gå galt, og ville derfor ikke si noe før han var helt ute. Etter noen lange timer kom han endelig, og når jeg ser tilbake på det i dag ville jeg heller tatt 10 fødsler enn å gå gravid igjen. Desverre henger de sammen, og jeg må nok gjennom begge deler igjen. For Ulrik skal uten tvil få en bror eller søster en dag, etter dette året er jeg ikke i tvil om det. For det har vært så fint, det har skjedd så mye og det er vanskelig å tro at den lille klumpen som lå på brystet mitt for et år siden plutselig løper rundt i stua mens han roper mamma. Jeg trodde aldri det var mulig å bli så oppslukt, så interessert og så glad bare av å se på alt han gjør og mestrer hver dag. Jeg har nevnt det før men jeg må bare si det igjen – jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å bli en god mamma fordi jeg har aldri vært særlig glad i barn. Men nå vil jeg si at jeg er en god mamma, og derfor er det håp for alle andre andre som ikke føler seg som en typisk “mamma-person” også. Hvis det skal måles på klemmene og kyssene Ulrik deler ut hver dag er jeg tidenes supermom, og det er jo han det hele handler om ♥

Det har selvfølgelig også vært tungt å bli mamma på enkelte områder, vi har slitt og sliter enda en del med søvn på den lille krabaten. Det har ført til veldig slitne foreldre i perioder, og jeg like enkel å ha med å gjøre når jeg er trøtt som når jeg er sulten. Det har vel ført til at far i huset har fått så ørene flagret uten grunn flere ganger, men vi glemmer det fort begge to når Ulriken gliser mot oss begge. For det er stort sett det han gjør om dagene, smiler og går. Jeg er sikker på at hvis jeg hadde satt på han en Fitbit hadde han knust meg hver dag! Hvis han holder tempoet oppe blir det nok mye løping på meg også om jeg skal holde tritt med Ullisen vår. “Mamma, pappa, mø, Gapo og tante” er de fem ordene han kan å si, og jeg er selvfølgelig superstolt over at mamma kom først. Generelt er jeg bare superstolt hver eneste dag, og jeg tror oppriktig at hjertemuskelen min har blitt dobbelt så stor i løpet av det siste året. Det skal nemlig litt til for å romme all den kjærligheten jeg har for denne fantastiske lille karen ♥

 

Sukkerfrie kanelsnurrer

Det er mandag, og hva er vel en bedre måte å starte uka på enn med kanelsnurrer? Disse er sukkerfrie, enkle og supergode – det kan jeg gå god for etter å ha spist tre til lunsj. Denne oppskriften skal jeg ikke skryte på meg at jeg har funnet opp selv, den har jeg funnet på Bakekona sin blogg. Mitt eget forsøk på sunne kanelsnurrer ble nemlig mislykket, og i stedet for å ta sjansen på en ny oppskrift valgte jeg å bake en jeg har hørt mye skryt om. Det skjønner jeg godt, for disse ble kjempegode! For å lage de trenger du:

2 dl fibra fullkornshvetemel ♥ 2 dl havregryn ♥ 0,5 dl Sukrin gold ♥ 30 g lett margarin

250 g mager kesam ♥ 1 ss bakepulver ♥ 1/2 ts kardemomme

Bland alt det tørre før du tilsetter margarin og kesam. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin slik at du får blandet deigen godt sammen. Strø litt mel over benken, og kjevle ut deigen. Den er litt klissete, så gjerne ha litt mel på kjevla også. Fordel romtemperert smør over deigen, og strø Sukrin gold og kanel over. Rull deigen sammen og skjær omtrent like store deler, jeg fikk 14 kanelsnurrer av denne oppskriften. Pensle med egg og stek i ovnen på 225 grader i 7-9 minutter ,og la de avkjøle seg på rist. Topper du med Sukrinmelis blir de ekstra gode!Det var mandagstipset fra denne kanten, håper dere alle har en super start på uka!

 

Vinterlykke & fastelavnsboller

Vinteren altså, den er så fin! Jeg vet mange gleder seg til vår nå, men for min del kan vinteren vare litt lenger. Jeg elsker snø, ski, kvikk lunsj i løypa og alt som hører med. Skiteknikken min er kjempedårlig, men det er gøy likevel! Faktisk er det bare et par år siden jeg fant skigleden igjen, etter 15 år hvor jeg nektet å gå på ski. Da jeg var 10 hadde jeg nemlig en ulykke på ski som førte til at jeg røk leddbåndet i kneet, og etter den tid nektet jeg å stå på ski i mange år. Nå er jeg kjempeglad for at pappa dro meg med ut for noen år siden for å prøve igjen, for nå har jeg så mye glede av det! God trening er det også, så jeg håper vi får ha snøen liggende en stund til.Siden det er fastelavn i morgen må jeg også reposte denne oppskriften til der, for den er så god! Luftige og fantastisk gode boller som absolutt er verdt å prøve hvis dere har lyst på sunnere boller i morgen. Som den bolleelskeren jeg er kan jeg med hånden på hjertet garantere at disse her smaker superdigg

 

Monkey business

Det er så gøy å være på jobb om dagen, for vi er så mange som er med på challengen om å klare nye ting. Alle har selvsagt ulike mål, men det gjør det enda morsommere å prøve sammen. Mange tips er det også å hente på nye og morsomme øvelser, og jammen ble det ikke noe nytt i dag også. Jeg føler nesten at jeg mestrer noe nytt hver dag nå, og det er så gøy! Battlerope pushups synes jeg ser lett ut på bilder, men herrejemeni så tungt det var. Jeg måtte ta i med alt jeg hadde for å få det til, men det gikk! Det er så gøy å leke seg med sånne apestreker altså, spesielt når man kan gjøre det sammen.

Genser fra Reebok / tights fra Röhnisch (sponsede lenker) Jeg husker faktisk ikke sist jeg hadde ei “vanlig” økt, fordi jeg synes det er så morsomt å drive med så mye annet om dagen. Etter HIT ble til 3T har jeg også testet ut en drøss med nye gruppetimer som er så morsomme! Hjertet mitt kommer selvfølgelig alltid til å banke sterkest for styrketrening, men jammen er det gøy å trene i salen også!

Burger & fries

 

 

Lillelørdag og burger til middag! Jeg spiser alltid tidlig middag på onsdager og torsdager, jeg begynner på jobb kl 15 og da er det greit å ha litt energi innabords. Spesielt på onsdager, for jeg har nemlig to gruppetimer på 3T Ranheim med fullt trøkk. I kveld er det noen ledige plasser, så hvis du bor i Trondheim og leser dette –  hiv deg med på Rumpe 30 eller Bodyweight Interval 45 med meg! Over til det innlegget egentlig handler om, nemlig denne burgertallerkenen. Hjemmelaget burger er supergodt, enkelt å lage og ikke minst sunt som bare det. Jeg bruker to egg, 400 g karbonadedeig og litt krydder som jeg jobber godt sammen med hendene. Form til fire flate burgere og stek i panna på middels varme. Tilbehøret er nesten like godt, her har jeg litt salat, knasende sprø søtpotetfries og hvitløkskesam. Absolutt innafor! Oppskriften på sprø søtpotetfries har jeg postet tidligere, og den finner dere her. I det siste har jeg fått dilla på rødkål som tilbehør også, det ser så godt og med den herlige fargen! Noen dager er middagen ekstra god, og i dag var virkelig en sånn dag.Ha en sprek onsdag alle sammen ♥

Tirsdagstrimmen

Uka her har startet labert på treningsfronten, formen er ikke helt på topp men jeg prøver litt likevel. Det er jo så å få til litt aktivitet når jeg jobber på treningssenter, det hadde vært gøy å vite hvor mange kilo jeg løfter hver dag i skiver og utstyr. Samtidig måtte jeg selvfølgelig teste ut en av øvelsene på min egen challenge, og det ble derfor noen pistol squats med strikk. Det er helt supert å øve på denne øvelsen med strikk, da bestemmer du selv hvor mye hjelp du får av strikket. Jeg trenger ganske så mye hjelp enda, men det blir bedre!

Genser og sko fra Adidas / tights fra Röhnisch (lenkene i innlegget er sponset)


Selv om formen ikke er helt på topp kom smilet fort på plass etter litt bevegelse, som det alltid gjør. Noe som forhåpentligvis gjør at dere trekker litt ekstra på smilebåndet er at i dag og i morgen er det X-life dagene! Dette gir -25% på hele nettbutikken ved bruk av rabattkoden X25. Nå har det akkurat kommet inn en hel drøss med vårnyheter også, så her er det virkelig muligheter for å oppgradere treningsgarderoben noen hakk.

God shopping og god natt, jeg legger meg på lading til en ny og forhåpentligvis friskere dag i morgen ♥

En annerledes treningschallenge

Hei dere! Nå synes jeg det var på tide med en aldri så liten challenge igjen, vi har jo tross alt kommet til langt ut i februar. Forhåpentligvis er dere i godt driv på treningen enda, det er jo ingen grunn til å dabbe av selv om januar er over. For å øke motivasjonen synes jeg alltid det er gøy med utfordringer, og jeg vet t mange av dere er enige! I tillegg til at utfordringer er morsomme, så synes jeg det er utrolig gøy å klare nye ting. Derfor tenkte jeg at det må jo være en super ide å slå sammen disse to! For la oss nå være ærlige, mange treningsbloggere inkludert meg selv lager ofte utfordringer på tingen selv er god på. Derfor skal jeg frem til påske øve ekstra mye på fem ting jeg ikke klarer. Det er nemlig ingenting som irriterer meg mer enn å ikke klare ting, jeg vil jo så gjerne få til alt! Likevel har jeg plukket ut relativt realistiske ting her, for selv om jeg har lyst til å klare å gå ut i spagaten og ta 10 muscle ups er det lite sannsynlig at jeg får til det på kort tid. Og det å ikke se fremgang er ikke akkurat motiverende, så jeg håper alle dere også plukker ut ting dere tror dere kan klare. Lista mi ser sånn her ut:

Pistol squats

Knebøy på treningsball

Handstand pushups inntil vegg

Pushups på ringer

Stå i bro og legge underarmene ned på bakken

Akkurat nå tar jeg pistol squats ved hjelp av slynger eller strikk, klarer knebøy på bosuball, tryner når jeg skal presse med opp i pushups på ringer, klarer å stå i vanlig bro og jeg tar handstand pushups fra boks. Så det skal bli spennende å se fremover, hvor mange av disse jeg nailer på to måneder. Det trengs både bevegelighet, styrke og balanse for å klare disse øvelsene, så det er litt å ta tak i. Men det er faktisk sånn at man blir ikke bedre på ting hvis man ikke øver, så så nå er fokuset satt!

Jeg vet at jeg ikke er den eneste som har sett øvelser og tenkt at det har jeg lyst til å meste, men ikke gjort noe for å faktisk få det til. Så om du kjenner deg igjen i det, enten det er å klare din første pushup, løpe din første femkilometer eller å gå på hendene så bli med på utfordringen! Jeg skal sette av litt tid etter hver treningsøkt for å bli bedre på nettopp disse tingene og det tror jeg faktisk skal holde. Det trenger nemlig ikke å ta all verdens med tid eller innsats hver gang man skal mestre noe nytt, mendet krever at en faktisk prøver. Hyl ut i kommentarfeltet om dere er med, og fortell hvilke øvelser dere har lyst til å få til. Det er så gøy å få litt innsikt i hva dere jobber mot også. Stor mandagsklem fra meg til alle dere ♥

Morgenøkt & giweaway

Sponset innlegg

Denne helgen ble det ikke noen skitur, men jammen har vi kost oss ute likevel. Trøndelag slo til med finvær i dag, og derfor ble det en aldri så liten trimtur ute med lillehjertet. Etter trilling kjørte vi noen styrkeøvelser, han synes det er så gøy å være med! Ulrik hadde godt med klær på, mens mor holdt varmen ved å holde kroppen i bevegelse. Bare litt aktivitet om dagen gjør så godt for kropp og sjel!Selv om det er fantastisk å være ute er det nesten like godt å komme inn igjen etterpå.Spesielt hvis det har vært litt kaldt, som det var nå i dag. Foran peisen med superundertøy på begge to, Ulrik i den fine Swix-bodyen sin!

Jeg har nevnt det tidligere på bloggen også, at Libero har en kampanje nå hvor man kan registrere bleiekoder på Libero.no og få tilsendt en deilig Swix-body i posten helt gratis. Dette gjelder ved kjøp av bleiepakker som er med i Ski Collection samt Libero Touch, og dere kan lese mer om kampanjen ved å klikke her. Det som er veldig gøy i dag er at jeg får lov å dele ut to slike bodyer til dere lesere! Jeg gir bort en body med rød skrift og en med rød de er jo så fine at jeg nesten har lyst til å beholde de selv. Men jeg deler selvfølgelig, alt dere trenger å gjøre er å skrive hvorfor dere velger Libero, pluss ønsket størrelse og farge i kommentarfeltet. Min lille luring har nok arvet energinivået til mammaen sin, og orker ikke å sitte i fanget lenge av ganger mer. Men å løpe rundt i bare bleie og body – det er morsomt det! Legg til at han får tak i noe han vet at han egentlig ikke skal leke med, sånn som bleiepakken, så er dagen virkelig perfekt for denne karen!


Vil noen flere der ute gjøe bebisen ekstra fin og glad i Swix-body så husk altså å legg igjen en kommentar under. I tillegg er det bare å fortsette med registreringen av bleiekoder kampanjen varer helt frem til 30.april. Jeg og Ulrik ønsker dere alle masse lykke til både med samling av koder og utetreningen!

Perfekte turkjeks

Jeg elsker å gå på tur, men det gjør desverre ikke kjæresten. Han liker å være ute, men det å bare gå synes han er kjedelig. Løping og alt som går fort synes han er kjempegøy, men å løpe meg meg blir kjedelig fordi jeg løper for treigt. Derfor må jeg finne andre måter å lokke han med på tur, og da er hjemmebakst alltid en vinner. Kjeks smaker alltid fantastisk på tur, legg til et par appelsiner og kaffe så er det helt perfekt. Jeg har alt prøvesmakt disse, og nå gleder jeg meg enda mer til å dra på tur i helga. Hvis du også skal på tur, eller bare vil kose deg litt ekstra vil jeg anbefale å teste disse. Du trenger:

100 g smør ♥ 4 ss sukrin gold ♥ 2 ss yacon sirup ♥ 3 egg

4 dl havregryn ♥ 60 g sjokolade ♥ 2 never valnøtter ♥ en klype salt

Smelt smør, sukrin gold og yacon sirup sammen i en kasserolle. Har du ikke sistnevnte kan det sløyfes, det er ikke nødvendig for å få et bra resultat. Men de blir ekstra gode med, så gjerne bruk sirup.  Hakk opp sjokolade og valnøtter, og legg deretter alle ingrediensene i en bolle. Rør godt sammen, og fordel med to spiseskjeer på bakepapir. Stek på 180 grader i omtrent 25 minutter, før du lar de avkjøle seg på rist.Tur eller ei, disse ga virkelig en god start på helgen ♥
 

Slynger og smoothie

Jeg er veldig glad i slyngetrening, det er så effektivt og kan varieres på så mange måter. I dag ble øvelsene tatt på kettlebells, så jeg måtte jobbe ekstra mye med kjernemuskulaturen. Plasser beina i slyngene, og to kettlebells med litt tyngde på foran deg slik at du kan ligge med strak kropp. Jeg tok pushups og kneetucks om hverandre, altså annenhver øvelse. Deretter prøvde jeg en ny variant som var mye tyngre enn jeg trodde! Øvelsen starter med strak kropp og beina sammen slik dere ser på det øverste bildet, før du presser begge beina ut til siden mens kroppen holdes strak. Jeg syntes det så kjempelett ut, men her måtte jeg virkelig jobbe med kjernen!

Genser / tights / sko  (lenkene i innlegget er sponset)


Etter trening må det selvfølgelig påfyll til, og i dag ble valget smoothie. Det er så digg og ikke minst så utrolig enkelt! Her har jeg brukt vaniljeprotein, banan, og jordbær – det trenger ikke å være vanskeligere enn som så. Topp med favoritt-proteinbaren så er kveldskosen i boks, med en god mengde næring samtidig. Det er fortsatt tilbud på alt av Nutramino hos X-life, så her er det bare å hamstre inn 🙂 Nutramino har uten tvil det beste proteinpulveret jeg vet om, smakene er ordentlig gode og ikke syntetiske. 
Straks skal jeg sette i gang med å bake sunnere kjeks, blir de vellykket kommer oppskriften på bloggen i morgen. Ha en fin kveld alle sprekinger ♥