Floor press og quinoa cupcakes

Er det flere enn meg som har lyst til å bli sterkere i benkpress? Mitt maksløft er på 60 kilo for ca 1 år siden, og siden den gang har jeg ikke blitt noe sterkere. Det er rett og slett fordi jeg ikke har fokusert noe særlig på brysttrening, vil du bli bedre på noe så er jo første prioritet å trene på det! Derfor har jeg nå begynt med bekpress igjen, samtidig som jeg tar noen andre støtteøvelser for å bli sterkere i brystmuskulaturen. En av disse er floor press, som er en øvelse jeg liker veldig godt! Den utføres på samme måte som vanlig benk, bortsett fra at du ligger på gulvet. Bevegelsesbanen blir da kortere, ettersom albuene dine vil treffe gulvet før stanga treffer brystkassen. Prøv å trekk skulderbladene dine ned og bak samtidig som du har beina bredt plantet i gulvet. Dette demonsterer jeg på bildene under fra trening i forrige uke, og du kan se videoen jeg la ut på Instagram ved å trykke her. Det var første gang jeg prøvde øvelsen – så min teknikk er ikke 100% den heller, men det blir!


Etter suksessen med å bruke søtpotet i pannekaker fikk jeg lyst til å prøve quinoa i muffins. Og guess what – det ble suksess det også! Quinoa er en god kilde til karbohydrater, og kan gjerne erstatte ris eller potet til middagen. Jeg synes spesielt quinoa gjør seg til laks, men nå også i muffins! Jeg bestiller fra Iherb, men det kan også kjøpes på helsekost. Oppskrifter ser slik ut:

3 dl quinoa

2 hele egg

30 g sjokoladeprotein

150 g mager kesam

2 ss kakao

2 ss sukrin gold

10 dråper stevia karamell

1 ts bakepulver

1 ts salt

Kok opp 5 dl vann før du tilsetter quinoa og la koke i 12-15 minutter – helt til vannet er borte. Avkjøl i en bolle før du tilsetter resten av ingrediensene og bland godt. Fordel i muffinsformer og stek midt i ovenen på 180 grader i 20-25 minutter. Jeg fikk 10 store muffins av denne oppskiften.

Mens de avkjøler seg lager du glasur. Jeg lagde min av PB2, sjokoladeprotein og sukrinmelis blandet sammen med litt vann. Den ble skikkelig god, men desverre ikke nok til alle muffinsene. Derfor fikk resten rett og slett et lag med sunnere sjokoladepålegg – det er så godt! Jeg klarte desverre ikke vente til muffinsene var kalde nok, og endte med at glasuren smeltet ned over muffinsene og på fingrene mine. Sånn går det når frøkna er for utålmodig til å vente, men heldigvis er sjokolade godt i alle former 😀


3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg