Julemat og trening

Hvert eneste år får jeg 100 mailer og spørsmål om akkurat det samme. Hvordan unngå å legge på seg i jula, hvordan unngå spising familieselskaper og hvordan snike seg unna mest mulig ribbe på julaften. Hvert år sier jeg det samme også, stress ned og ikke tenk så mye på det! Du tenker nok på trening og kosthold resten av året så værsåsnill – slipp litt taket nå i høytiden. Det er nemlig det du gjør mellom nyttår og jul som teller, og ikke det du gjør mellom jul og nyttår. Fitness er noe som kan ta for mye fokus i hverdagen, men i julen bør dette absolutt ikke være hovedfokus. Kos deg, slapp av og ha en fantastisk jul med dine nære og kjære uten å stresse over at grønnsakene du nettopp spiste var smørdampet. 

Ha dette i bakhodet nå som julen nærmer seg med stormskritt, men husk at du trenger ikke “ta av” bare fordi det er jul heller. Om det står 1 kilo smågodt på bordet trenger du ikke spise opp alt bare fordi du kan. Alt med måte, er det ikke det det heter? For min del skal jeg kose meg både med sunne og usunne ting i jula. Jeg skal kose meg i familieselskaper, og spise det jeg får servert uten å ofre en tanke på hvor mange kalorier tallerkenen min inneholder. Jeg skal spiste godteriet i julestrømpa mi, og drikke vin til maten uten å ha dårlig samvittighet. Det verste som kan skje er at man har en fantastisk jul, men legger på seg et par kilo. De er du kvitt etter januar er omme uansett, så hva er det egentlig å stresse over? 

Å holde seg i aktivitet i jula hjelper selvfølgelig hvis du er redd for å legge på deg, det hjelper også mot å bli dorsk og doven av den tunge maten. Men det betyr ikke at jeg kommer til å bo på treningsstudioet heller, jeg skal bruke julen til å la kroppen min slappe av fra all styrketreninga. Det har nok musklene godt av etter hard trening flere dager i uka uten pause, og det gjelder helt sikkert flere enn meg også. Likevel er jeg ikke personen som sitter på rumpa hele dagen, jeg føler meg alltid bedre etter litt fysisk aktivitet.  Bli med familien på skitur eller bestemor på en tur i marka, det er god trening samtidlig som det er sosialt og hyggelig. Norsk natur er jo så nydelig, og spesielt nå i juletidene.

Er det noe jeg elsker å spise i julen så er det dadler, og det lagde jeg utrolig gode kjekser av i går kveld. Koser meg med disse og ski på skjermen før jeg skal komme meg avgårde på trening og jobb. Siste innspurt før jeg tar juleferie 🙂 Poster oppskriften i løpet av dagen – ha en riktig fin lørdag så lenge da dere!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg