Frisk og søt avocadokake

Det høres kanskje rart ut med avocado og kake sammen, men det er faktisk helt utrolig godt! Avocado gjør seg virkelig i alt, om det er i smoothies, på brødskiven eller i kake. Da jeg fikk servert denne første gangen av ei venninne var jeg litt skeptisk, men den skepsisen forsvant fort! For en så fyldig og søt kake er det lenge siden jeg har smakt. Jeg går rett på sak med oppskriften som er enkel samtidig som den selvfølgelig er sunnere. For å lage bunnen trenger du: 

100 g pecannøtter ♥ 150 g dadler ♥ 25 g kokosflak

30 g kakaopulver ♥ 35 g kokosolje

Bløtlegg nøttene over natta og hell av vannet, kokosoljen smelter du i ei panne. Kjør alt sammen i foodprosessor og fordel i en springform. Gjerne bruk hendene til å trykke den jevnt ut.  Plasser bunnen i kjøleskapet, og sett i gang med å lage fyllet. Til det trenger du:

5-6 avocadoer ♥ 125 ml limejuice ♥ 1/2 sitron

90 g kokosolje ♥ 125 ml honning

Også her smeltes kokosoljen, og alle ingrediensene kjøres sammen. Hell over bunnen og sett kaken inn i kjøleskapet i et par timer. Jeg anbefaler å gå tur eller å trene litt i mellomtiden, hvis ikke kan ventetiden bli lang! Fyllet kan virke litt tynt når du setter det inn i kjøleskapet, men etter å stivnet blir det helt perfekt konsistens. Fyldig og frisk, med en fantastisk søt og god smak. 



Da er det bare å komme seg på kjøkkenet, dere vil ikke angre!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg